ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

...αυτή την εποχή,έχει και παγανά!

Εχω τώρα εδώ και κάτι μέρες,που ο φίλος μου μου λέει να με μάθει,λέει,στη νέα τεχνολογία λέει,και πως πρέπει να γράφω.
Πάει το χαρτί λέει,πάει το μολύβι.Τώρα άάά καλά,έχουμε άλλα κόλπα.Οι νέοι κανόνες του παιχνιδιού!Τί γραφικοί χαρακτήρες,και τα λοιπά,λέει.
Τώρα;Ααα τώρα,σκάναρε,πόσταρε κλπ.Εγώ είμαι στη μυστήρια γενιά σε αυτούς που γεννηθήκαν πρίν το 1980.Τότε δεν είχαμε ουτε σκανάρισμα,ουτε ποστάρισμα,Playstations,Nintendo,150 κανάλια tv.Υπολογιστές,που σε είδα που τους έχεις βάλει και εξτρα επάνω ηχεία,για ακόμη καλύτερο ήχο,και μου κοκορεύεσαι,ηχο πως το είπες,ααα surround κλπ.
Εγώ τότε,για να...σκάσεις είχα φίλους!Έπαιζα κρυφτό,σε πειράζει;Έπαιζα κυνηγητό,έχεις πρόβλημα;Έπαιζα μπάλα,μέχρι να βγεί η μάνα και να με φωνάξει.
Να,σάν τέτοια εποχή θυμάμαι,μήνα Δεκέμβρη,που 7 η ώρα ήταν...πίσσα έξω.Που όταν μαζευόμουν με φόβιζε κιόλας,ότι τώρα,αυτή την εποχή,έχει και παγανά!
Τα θυμάσαι;Όχι βέβαια.Γιατί είσαι surround τύπος!Εμένα μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία μου!
Γι'αυτό εδώ και τόσες μέρες σου λέω,μα δε θέλω να με βάλεις να σκανάρω.Εγώ θέλω να πιάσω μολύβι.Να γεμίσω το χαρτί μουτζούρες.Αλλά, δε μπορώ να σε πείσω.Κάτι πρέπει να βρώ.Ααα ναι!
Να,τώρα παράδειγμα,το μάτι μου έπεσε σε ένα φύλλο.Που το έριξε ο αέρας κάτω στο χώμα.Ε φθινόπωρο έιναι.Τήν εποχή που πεθαίνουν κι αυτά.Την άνοιξη γεννιούνται,τώρα πεθαίνουν.
Το βάζω πάνω στο χαρτί.Κάνω το σχέδιό του.Αυτό μπορούσα να το κάνω στην οθόνη σου φίλε;Οχι!
Την μελαγχολία του φθινοπώρου,πρέπει να την αγγίξεις!Εεεμ!Έτσι είναι και το χαρτί... συνεχίζεται...

ο... νοσταλγικά σκεπτόμενος.
Δεκέμβριος 2015

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτησω κατι;εσυ πας να μας αποτελειώσεις ντιπ για ντιπ;πως την ειδες τη δουλεια;γραφεις ωραιο κειμενο[αληθεια τι είναι τα...παγανα;]και από την άλλη βαζεις και κομματαρες υμνους,εεεε πολύ θελει ο άλλος να κοψει αλυσιδα νομιζεις!καλααααα!!!

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό τι να πούμε τώρα.Τα παγανά που το βρήκες άνθρωπέ μου;Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή κρυφογελάει,γιαγιά,η βάβω,και όσοι ήμασταν μαζεμένοι στη γωνιά με τα ξύλα.Μιά τρομάρα την είχαμε ζωγραφισμένοι στα μάτια όταν ακούγαμε αυτό για τα παγανά.Ακου παγανά!Δακρύζω από χαρά,ΕΥΓΕ ΜΙΛΤΙΑΔΗ. Ρ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζοντας το κειμενο μουρθε στο μυαλο ο Κοινουσης με το οχαρος βγηκε παγανια...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφο και γλαφυρό...δυστυχώς μας έχει φάει η τεχνολογία και ότι γνωρίζουμε για τη φύση είναι μέσα από...ντοκιμαντέρ.Να είστε καλά να έχετε έμπνευση να μας γράφετε τέτοια όμορφα κέιμενα. Μ.Β.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ.ΘΑ ΜΟΥΛΑΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΜΑΟΥ-ΜΑΟΥ ΔΕ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ;ΠΟΛΛΑ,ΠΟΛΛΑ LIKE!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζομαι κάποιον Άγγελο πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μου.Γιατί ήδη έχω έναν στον ουρανό που με κοιτάει,και με προσέχει.Τοποθέτησε αυτό στο status σου,αν έχεις κάποιον εκεί ψηλά που θα ευχόσουν αυτά τα Χριστούγεννα να μπορούσε να είναι εδώ..!

Ανώνυμος είπε...

Η π@@τ@ν@ η τεχνολογία έχει φτάσει σε σημεία απίστευτα.Είναι στιγμές που θα ήθελα,να μπορούσα δηλαδή,με τη βοήθεια της ρημάδας της τεχνολογίας,να πάρω ένα τηλέφωνο στον ουρανό,για να ακούσω κάποιες φωνές που εδώ κάτω μου λείπουν πολύ.Αυτή είναι η τεχνολογία που αγγίζει εμένα..!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΟ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ! G.R