ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Κάλεσμα για σύσταση εθελοντικής ομάδας υποστήριξης αλλά και για στήριξη των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν με είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό και κυρίως με βρεφικά και παιδικά είδη.

Συστάθηκε συντονιστική επιτροπή διαχείρισης για το Κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στη Φιλιππιάδα.


Ο Δήμος Ζηρού εν όψει της έλευσης προσφύγων στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου “Πετροπουλάκη” στη Φιλιππιάδα, ο οποίος ως γνωστό, έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να λειτουργήσει ως Κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, ενημερώνει ότι προχώρησε στη σύσταση συντονιστικής επιτροπής διαχείρισης, η οποία αποτελείται από τους:
Ρίζος Αχιλλέας (αντιδήμαρχος διοικητικών Υπηρεσιών).
Παπαβασιλείου Βασίλειος (αντιδήμαρχος καθαριότητας και Περιβάλλοντος).
Γκάρτζιος Χρήστος (αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης).
Επίσης ο Δήμος Ζηρού προχωρεί στη σύσταση εθελοντικής ομάδας.
Σκοπός της ομάδας εθελοντών θα είναι αφενός η παροχή υπηρεσιών που θα αφορούν τη στήριξη των προσφύγων και την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών του Κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και αφετέρου άλλων κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, όπως: Πολιτική Προστασία, Περιβαλλοντική Προστασία -καθαριότητα
κοινόχρηστων χώρων, Ψυχολογική υποστήριξη, Ιατρικές Υπηρεσίες, Κοινωνικές Δομές, Παιδαγωγικές Υπηρεσίες (προσχολικής και σχολικής ηλικίας), Ενισχυτική διδασκαλία, Εθελοντική αιμοδοσία κ.ά.
Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ζηρού καλεί όλους όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη φόρμα, η οποία θα αποτελέσει και τη βάση για τη δημιουργία μητρώου εθελοντών μελών στον Δήμο μας.
Ακόμη από τον Δήμο Ζηρού γίνεται έκκληση προς όλους τους συλλόγους, φορείς, επιχειρηματίες και πολίτες για την συλλογή τροφίμων (σύμφωνα με την επισυναπτόμενη λίστα αναγκών) και ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των προσφύγων.
Η συλλογή θα ξεκινήσει από το πρωί του Σαββάτου 19 Μαρτίου 2016 και ώρα 09.00 το πρωί στην αποθήκη της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας η οποία βρίσκεται στη Φιλιππιάδα επί της Περιφερειακής οδού.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στελέχωση της ομάδας εθελοντών αλλά και την συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Ζηρού, στο τηλ.: 2683 360600 (κα Γούλα Ελένη)
e-mail: ethelontismos@dimoszirou.gr
ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Βρεφικά: Γάλα σκόνη (από 0 μηνών και άνω), βρεφικές τροφές, γάλα εβαπορέ, ρυζάλευρο, Κιντερτέ.
Pampers, μωρομάντηλα, κρέμες φροντίδας συγκαμάτων και ερεθισμών, καρότσια, πιπίλες, διάφορα παιχνίδια (κατά προτίμησης χαμηλού βάρους), παιδικά αφρόλουτρα.
Ρουχισμός: Ρούχα, κάλτσες, εσώρουχα (βρεφικά -παιδικά - ενηλίκων), σκουφιά, γάντια, παπούτσια αθλητικά (όλα τα νούμερα), πετσέτες.

Τρόφιμα: Κονσέρβες ψαριών, μπισκότα, ζάχαρη, σνακ, χαμομήλι, πράσινο τσάι.

Διάφορα: Σαμπουάν, σαπούνια, απορρυπαντικά ρούχων, σακούλες σκουπιδιών, υπνόσακοι.

Ιατρικά: Ωτικό θερμόμετρο με ανταλλακτικά μιας χρήσης, γάντια μια χρήσης αποστειρωμένα, μάσκες μίας χρήσης, αντισηπτικά χεριών, πλαστίλες λαιμού, πολυβιταμίνες, παυσίπονα, αλοιφές για δερματικά.




8 σχόλια:

filoiko είπε...

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Π Ρ Ο Σ : 1. Mέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζηρού
2. Καλαντζή Νικόλαο, Δήμαρχο Δήμου Ζηρού
3. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Φιλιππιάδας
4. Προέδρους και Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων
Καλείστε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιππιάδας την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 και ώρα 19 : 00΄ σε συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1. Έγκριση διενέργειας δαπανών ( προμηθειών – υπηρεσιών – έργων ).
2. Έγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων του 4ου τριμήνου έτους 2015 του προϋπολογισμού του Δήμου Ζηρού οικονομικού έτους 2015.
3. Έγκριση σχεδίου αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Ζηρού οικονομικού έτους 2016.
4. Αποδοχή ποσού 40.000,00 € από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.
5. Διαγραφή – διόρθωση οφειλών από τους βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου Ζηρού.
6. Γνωμοδότηση σχετικά με τις μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ζηρού για το σχολικό έτος 2016 – 2017.
7. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης, μετά από διαπραγμάτευση της ομάδας Γ ( προμήθεια ειδών Αρτοποιείου, προϋπολογισμού 4.823,45 € ) του διαγωνισμού με τίτλο : « Προμήθεια τροφίμων για το έτος 2016 του Δήμου Ζηρού και του Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου Δήμου Ζηρού ».
8. Συμμετοχή του Δήμου Ζηρού στο πρόγραμμα δακοκτονίας περιόδου 2016, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
9. Έγκριση πρακτικού επιτροπής παρακολούθησης προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων ζώων Δήμου Ζηρού.
10. Έγκριση προμήθειας, με απ΄ ευθείας ανάθεση, ενός μεταχειρισμένου βραχιονοφόρου καλαθοφόρου οχήματος – μηχανήματος έργου ( τηλεσκοπικού ), προϋπολογισμού 15.000,00 €
11. Έγκριση πρόσληψης τακτικού προσωπικού, κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ, στο Δήμο Ζηρού.
12. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι δύο μήνες.
13. Έγκριση θέσεων απασχόλησης σπουδαστών των επαγγελματικών σχολών Μαθητείας Άρτας του ΟΕΑΔ ( ΕΠΑ. Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ ), που επιθυμούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Δήμο Ζηρού και έγκριση διάθεσης πίστωσης.
14. Έγκριση της αριθ. 22/2016 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου « ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ – ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ » που αφορά τον προγραμματισμό προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού έτους 2016 ( Ι. Δ. Ο. Χ. ) για την υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
15. Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας προς εκμίσθωση Δημοτικών Εκτάσεων.
16. Έγκριση ανταλλαγής δημοτικής έκτασης με έκταση ιδιοκτησίας του Αθανασόπουλου Θεοδώρου του Χρήστου, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Γυμνοτόπου Δήμου Ζηρού.
17. Έγκριση υποβολής πρότασης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου με τίτλο : « Αποκατάσταση και ανακαίνιση αποδυτηρίων γηπέδου Αντισφαίρισης ( Τένις ) Δημοτικής Κοινότητας Φιλιππιάδας ».
18. Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος.
19. Έγκριση 1ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών του έργου με τίτλο : « Υδροδότηση οικισμού Άνω Κερασώνα ».
20. Έγκριση παράτασης συμβατικής προθεσμίας περαίωσης εκτέλεσης του έργου : « Βελτίωση και εκσυγχρονισμός ομβροδεξαμενών του Δήμου Ζηρού ».
21. Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας του Δημάρχου και Αντιδημάρχων Δήμου Ζηρού.


Ο Πρόεδρος
Χρήστος Χασίδης

filoiko είπε...

Στο στρατόπεδο “Πετροπουλάκη” στη Φιλιππιάδα, έφτασαν σήμερα στις 06:45 πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες από τον Πειραιά. Πρόκειται για 4 λεωφορεία με Σύρους και ένα με Αφγανούς. Οι οικογένειες κατεβαίνουν μία μία από τα λεωφορεία, γίνεται η καταγραφή από την αστυνομία και στη συνέχεια οδηγούνται σε σκηνή. Τους πρόσφυγες υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Zηρού και οι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ την ευθύνη και τον συντονισμό του κέντρου φιλοξενίας έχει η Αεροπορία από το ‘Aκτιο.

Στο παλιό στρατόπεδο “Πετροπουλάκη”, δημιουργήθηκε υποδομή για να φιλοξενήσει 700 πρόσφυγες και μετανάστες.
http://www.prevezatoday.gr

Ανώνυμος είπε...

Καταγραφονται απο την μια κ απο την αλλη φευγουν με το κτελ!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ....ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ.....ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΟΥΝ ΦΑΓΗΤΑ Κ ΨΩΜΙ?????ΚΟΥΙΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ

filoiko είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Γεννηματά
Ταχ. Κώδικας:48 200 Φιλιππιάδα
Τηλ: 26833 – 60600 Φιλιππιάδα 18/3/2016
Fax: 26830 – 24667



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18/3/2016

Αρχίζει η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, με έκκληση για προσφορά κυρίως βρεφικών ειδών.

Άφιξη προσφύγων είχαμε σήμερα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου “Πετροπουλάκη” στη Φιλιππιάδα, όπου ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Μετά την καταγραφή τους από την Αστυνομία, οι πρόσφυγες, ανά οικογένειες, κατέλυσαν στις πρόχειρες εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί για τη φιλοξενία τους.
Ο Δήμος Ζηρού σεβόμενος την ανάγκη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, καλεί για μία ακόμη φορά, συλλόγους, φορείς, επιχειρηματίες και πολίτες να σταθούν αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες.
Από αύριο (Σάββατο 19.3.2016) ξεκινά η συλλογή των παρακάτω ειδών προκειμένου να δοθούν και να διανεμηθούν στους πρόσφυγες συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια να καλυφθούν οι πρώτες και άμεσες ανάγκες για τη διαμονή τους.
Λόγω του ότι σχεδόν οι μισοί από τους φιλοξενούμενους είναι ανήλικα παιδιά γίνεται έκκληση για προσφορά βρεφικών ειδών.

ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Βρεφικά: Γάλα σκόνη (από 0 μηνών και άνω), βρεφικές τροφές, ρυζάλευρο, Κιντερτέ, Pampers, μωρομάντηλα, κρέμες φροντίδας συγκαμάτων και ερεθισμών, καρότσια, πιπίλες, διάφορα παιχνίδια (κατά προτίμησης χαμηλού βάρους), παιδικά αφρόλουτρα.
Ρουχισμός: Ρούχα (κουβέρτες, σεντόνια), κάλτσες, εσώρουχα (βρεφικά -παιδικά - ενηλίκων), σκουφιά, γάντια, παπούτσια αθλητικά (όλα τα νούμερα), πετσέτες. (Τα παραπάνω είδη θα πρέπει να είναι καθαρά προς χρήση).

Τρόφιμα: Κονσέρβες εκτός χοιρινού (ψαριών, οσπρίων, λαχανικών κλπ.) μπισκότα, ζάχαρη, συσκευασμένα σνακ, φρυγανιές, κουλούρια, κρουασάν, χαμομήλι, πράσινο τσάι, γάλα μακράς διάρκειας με συντήρηση εκτός ψυγείου (όχι εβαπορέ), χυμοί σε ατομικές συσκευασίες, εμφιαλωμένα νερά.

Διάφορα αναλώσιμα: Σαμπουάν, σαπούνια, πιατάκια μιας χρήσης, μαχαιροπίρουνα πλαστικά μιας χρήσης, χαρτοπετσέτες, χαρτιά υγείας, απορρυπαντικά ρούχων, σακούλες σκουπιδιών, υπνόσακοι.

Ιατρικά: Ωτικό θερμόμετρο με ανταλλακτικά μιας χρήσης, γάντια μια χρήσης αποστειρωμένα, μάσκες μίας χρήσης, αντισηπτικά χεριών, πλαστίλες λαιμού, πολυβιταμίνες, παυσίπονα, αλοιφές για δερματικά.
Είδη προσωπικής υγιεινής: Αφρός ξυρίσματος, ξυραφάκια μιας χρήσης, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, αντισηπτικά μαντηλάκια.
Παρακαλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν είδη που ζητούνται από τη λίστα - η οποία θα επικαιροποιείται - προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο και να αντιμετωπισθούν οι πραγματικές ανάγκες των προσφύγων.

Τα είδη συγκεντρώνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής) από τις 9.00 έως τις 14.00 στην αποθήκη της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας η οποία βρίσκεται επί της περιφερειακής οδού στη Φιλιππιάδα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2683 360600 (κα Γούλα) κινητό: 6937 386343 (κ. Γκάρτζιος).



ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 250 ΠΡΩΣΦΥΓΕΣ? Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ hot spot ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!! ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ? ΜΟΝΟ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΚΤΙΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΔΟΧΗ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ,ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ, ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΠΑ ΑΚΤΙΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΠΟΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ. ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ hot spot ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ hot spot ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΕ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!!!

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 250 ΠΡΩΣΦΥΓΕΣ? Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ hot spot ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!! ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ? ΜΟΝΟ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΚΤΙΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΔΟΧΗ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ,ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ, ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΠΑ ΑΚΤΙΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΠΟΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ. ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ hot spot ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ hot spot ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΕ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!!!

filoiko είπε...

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη στην Φιλιππιάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο PamePreveza.gr κάποιοι πρόσφυγες διαμαρτύρονται έντονα.

Χτυπούν αυτοκίνητα, φωνάζουν…

Θέλουν να φύγουν από τον χώρο και να μεταφερθούν αλλού, θεωρώντας ότι εκεί είναι εντελώς απομονωμένοι.

Εχθές κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν με το που έφτασαν πλην όμως η κατάσταση δεν εκτράπηκε. Σήμερα η εικόνα είναι διαφορετική.

Ζητούν έντονα να τους μεταφέρουν αλλού, κάτι βέβαια που δεν μπορεί να γίνει από την πλευρά των αρχών.

Όπως τους ενημερώνουν είναι όμως ελεύθεροι να πάνε όπου θέλουν πλην όμως με δική τους ευθύνη.

Η κατάσταση μέχρι στιγμής είναι διαχειρίσιμη, πλην όμως κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι πρόκειται να ακολουθήσει...
http://www.pamepreveza.gr/