ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ!!!

Επιτέλους θα γίνει πλατεία.Γκρεμίζουν το <<έκτρωμα>>.
Μετά από αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησαν χθες οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου απέναντι από την Αστυνομία στην Φιλιππιάδα.Υπάρχει η πρόθεση από την Δημοτική αρχή και με βάση την μελέτη που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια να κατεδαφιστεί το υπάρχον κτίριο της Λαικής αγοράς και ο χώρος να γίνει πλατεία με υπόγειο πάρκινγκ.

Ηδη με επιβλέπουσα την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου,άρχισαν οι εργασίες καθαίρεσης των δομικών στοιχείων με μηχανήματα εκσκαφής από γνωστό εργολάβο της περιοχής.Το υπό κατεδάφιση κτίριο που όλοι το αναφέρουν περιπαιχτικά ως <<έκτρωμα>>,όχι μόνο προκαλεί και προσβάλλει την αισθητική μας αλλά και δεν έχει καμία ιστορική και αρχιτεκτονική αξία.Αλλωστε όλα αυτά τα περίπου 25 χρόνια που υπάρχει σαν κτίριο,ποτέ δεν χρησιμοποιηθηκε για τις αναγκες που δημιουργήθηκε δηλαδή ως ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ και έτσι αποδεικνύεται πως η ανεγερσή του άλλες σκοπιμότητες εξυπηρέτησε τότε.

Μετά την εξέλιξη αυτή υπάρχει το θέμα στέγασης για τα γραφεία και τις υπηρεσίες που λειτουργούσαν  εντός του κτιρίου (ΚΕΠ,ΚΑΠΗ κτλ).Σύμφωνα με πληροφορίες η Δημοτική αρχή έχει φροντίσει η Αστυνομία να μεταφερθεί από το κτίριο του Διοικητηρίου στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου το οποίο  πρόσφατα αναμορφώθηκε.Οπότε τα ΚΕΠ ,ΚΑΠΗ και λοιπές υπηρεσίες προσωρινά στεγάζονται στο Δημαρχείο αλλά αργότερα θα μεταστεγαστούν στο Διοικητήριο εκεί δηλαδή που ήταν η Αστυνομία.

Στο σημείο αυτό της Φιλιππιάδας η κατεδάφιση του συγκεκριμένου κτιρίου απελευθερώνει το χώρο και δίνει μια νέα πνοή στην πόλη μας και μαζί με την πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο, την πλατεία παιδική χαρά,την πλατεία απέναντι -πρώην Πυροσβεστικής- , να αποτελέσουν ενιαίο τμήμα ενός μεγάλου ελεύθερου χώρου και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις συνολικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης. Έργο  το οποίο  χρωστάνε στη Φιλιππιάδα οι τοπικοί μας Άρχοντες.

Δεν μπορούμε να μην επαινέσουμε την πρωτοβουλία αυτή και να τονίσουμε πως ότι γίνεται οφείλεται στη βούληση και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει o Δήμαρχος και η δημοτική αρχή.

Αν ο καιρός σταθεί σύμμαχος πιστεύουμε ότι σε δέκα μέρες , άντε είκοσι μέρες το πολύ, να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της κατεδάφισης και αφού αφαιρεθούν τα μπαζα σε πρώτη φάση η υπό διαμόρφωση πλατεία να  στρωθεί προσωρινά με «3α».

Όπως βλέπουμε στην μακέτα-βλέπε φωτό δεξιά πάνω- που αποκλειστικά εξασφάλισε το filoiko με την τελική διαμόρφωση  που θα πραγματοποιηθεί, η πλατεία θα επανενταχθεί στην πόλη και θα είναι ένας ευχάριστος χώρος στάσης-ανάπαυσης των περαστικών και εκτόνωσης-αναψυχής των συμπολιτών μας.Παράλληλα αν συνδιαστεί η όλη ιστορία και με την δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ έστω μέσω ΣΔΙΤ τότε η Φιλιππιάδα πράγματι θα πάρει μια βαθειά ανάσα και όπως έγραψε κάποιος

. Η ομορφιά θα σώσει αυτούς που μπορούν να τη δουν!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο. Καιρός ήταν να φύγει αυτό το έκτρωμα. .....Μια πλατεία για όλους τους γονείς και τα παιδιά. ..Φοβερή και η μακέτα. .

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο!!μπράβο!!! μπράβο!!!!!
Ανυπομονώ να τελειώσει !!!! μια πλατεία πραγματικά ανθρώπινη που έλειπε στην πόλη μας!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤ.ΑΣΤΕΙΟ ΑΛΛΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΟΣΗΣ ΚΑΛΛΙΠΥΓΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΑΞΙΟ ΤΟΥ ΟΟΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ.ΟΣΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΓΩΝΙΕΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΔΩ ΜΕ ΘΑΜΠΩΝΕΙ.ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΙΑΒΑΖΩ.ΜΑ ΓΙΑΤΙ;ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΘΑ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΣΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΟΥΛΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΑΡΑ!ΕΞΑΛΛΟΥ ΛΑΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;ΕΕΕ ΑΥΤΗ ΕΜΕΙΝΕ.ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΑ.ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΕΛΑΡΩΝ Ο ΧΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑΣΕΙ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΑ ΣΥΜΠΑΘΗ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ.ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.ΠΕΔΡΟ ΑΛΜΟΔΟΒΑΡ!ΠΑΤΙΝΑΖ ΣΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΡΑΜΠΑΣ[ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ]ΤΣΟΥΛΙΘΡΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥΣ!ΕΚΤΡΩΜΑ.ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΡΩΜΑ;ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΦΤΕΙ ΕΜΕΝΑ.ΚΑΙ ΓΩ ΑΜΑ ΓΡΕΜΙΣΤΕΙ ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΤΑ ΛΥΣΣΑΚΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑΛΑ ΟΜΩΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΛΠ ΜΑΤΙΑΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ Η ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΑΛΑ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΣΕΛΑ Γ@Μ@ ΤΗΝ Π@@Τ@Ν@ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΕΚΙ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΔΙΠΛΑ;ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;ΑΝΤΕ ΤΟ ΓΚΡΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ;ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΣΑΣ!ΑΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑ;ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΓΚΑΒΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ...ΕΚΤΡΩΜΑ!!!ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΩ ΔΕ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ!ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΟ..!

Ανώνυμος είπε...

Ολη μέρα μπορούμε να πούμε ψέματα σήμερα,

ΕΊΝΑΙ πρωταπριλιά!!!

Εκτός από ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΡΓΩΝ Η ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ είναι...

....ότι έκανε με τους Αλβανούς πριν 15 χρόνια,

κάνει τώρα και με τους Σύριους.


Ανώνυμος είπε...

και ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ

(πρόσεχε θα εκτεθείς μαζί με τους άλλους)

Ανώνυμος είπε...

η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι δυσεύρετη και έτσι πρέπει νάναι!!!

Γιώργος είπε...

Μπράβο ρε δήμαρχε αντε να δούμε