ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

βράδυ καλοκαιριού...

Πάει καιρός που ανέβασα ένα ποστ απο την τελευταία φορά.Στο διάστημα αυτό,εγραφα πολλά,με φωνές,θυμό,οργή,συναισθήματα αλλά,κανένα απ'αυτά δε θα βγουν εδώ.Φαίνεται,ότι οι μοίρα τουςείναι να υπάρχουν στο φάκελο που γράφει``εμείς περιμένουμε εδώ``όπως και τόσα άλλα!
Αυτή τη στιγμή η ώρα είναι 9μιση το βράδυ.Το θερμόμετρο δείχνει 32 βαθμούς κελσίου!Αν είναι δυνατόν.Ούτε να κλάψω απο τη ζέστη δεν μπορώ!Η αλμύρα απο τα δάκρυά μου,έχει φτάσει στο στόμα με αποτέλεσμα ούτε ο λυγμός μου να μην ακούγεται!

Βράδυ καλοκαιριού.Ούτε φύλλα,μα ούτε βλέμματα κουνιούνται!Τόσο καλά.Και να φανταστείς,προ ημερών,έπιασε μια βροχούλα,και μερικοί αρχίσαν να βογγάνε,πως πάάάεεειι το καλοκαίρι!Ε ρε φίλε,αν ακούσω κάποιον να το ξαναπεί αυτό,αλήθεια,θα τον σφαλιαρίσω με την καλοκαιρινή μου σαγιονάρα!Τώρα που 10 το βράδυ και έχει 30 βαθμούς,τι είναι άραγε;Που είσαι ενα ράκος όλη μέρα,κάνεις να πας προς το...φουρνοδωμάτιο,να λαρώσεις λιγο,γιατί το πρωί σε περιμένει άλλη μια δύσκολη μερα στη δουλειά,πας να κοιμηθείς,πέφτεις στο κρεβάτι,με το παράθυρο ανοιχτό βέβαια,το αεράκι που εισβάλει,σε γαργαλάει,στη μισή πλάτη,αριστερό πόδι,μισή πατούσα!Αργότερα,οι σταγόνες του ιδρώτα πρώτα σε...γαργαλάνε!Και λίγο ποιό μετα,πετάγεσαι μούσκεμα,και τέλος ο ύπνος,πάπαλα και γι'απόψε!
Και έχεις και την άλλη μετα,που σήμερα παράγγειλε λόγο ζέστης Perrie,να μην πιεί οινοπνευματώδες ποτό,αυτή που μερικές ημέρες πριν είχε τελειώσει γι'αυτή το καλοκαίρι.Perrie.Αυτή που μέχρι προχθές,επινε νερό απο το λάστιχο!
Ναί,έχω νεύρα.Πολλά νεύρα.Εκνευρισμό.Άκου τελείωσε το καλοκαίρι;
Απο το ανοιχτό παράθυρο ακούω απέναντι.Ένας να φωνάζει,όόόχιιι,το έχασε.Βλέπει ποδόσφαιρο.Σκέφτομαι.Η άλλη έχασε ολόκληρους μήνες ρε φίλε.Αυτός που έχασε την ευκαιρία να βάλει γκόλ;Ο απο κάτω,κοιτάζει τον καιρό.Το επόμενο ΣΚ έχει βροχές.Έτσι ακούω.Όπως ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.Θαέχει και ζέστη,και βροχούλες.Τ'ακούς κοπελιά εσύ με το Perrie;Κάθε χρόνο,έτσι γίνεται.Και θα είμαι ο πρώτος που το Σαββάτο,αν βρέξει,θα βγω έξω,στην ασημένια βροχούλα.Και όταν σταματήσει,να μυρίσω το βρεγμένο χώμα.Αγαπημένος μου ήχος,μετά το τραγούδι είναι ο ήχος της βροχής.
Δεν θέλω να κουράζω άλλο,έχω και την καταραμένη ζέστη.Κι ας λένε μερικοί,θα το ακούσω ξανά το Σαββατοκύριακο πως ξανά τελείωσε το καλοκαίρι,για μερικούς.Με τις πρώτες σταγόνες της βροχής.Αλλά,δε θα ξαναπέσω στη λούμπα!
Πιές το Perrie σου,και άσε με  να απολαύσω την καλοκαιρινή βροχούλα μου.Ε μα πιά!άντε γειά..!
ο νοσταλγικά σκεπτόμενος Ιούνης 2016

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Ι.Μ.ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΙΤΣΑΚΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ. Ρ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

........ΚΆΛΦΑΣ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ .......

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρετε ; Είναι ο μικρός για τα θελήματα . Το μεγάλο Αφεντικό προστάζει και ο μικρός για το φιλοδώρημα τρέχει τρέχει πολύ πολύ ......Σας θυμίζει τίποτε ;

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΞΙΑ[ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ]ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ;ΑΛΛΑ..ΞΕΧΑΣΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΣ ΤΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΑΜΑΔΕΣ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ;ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ ΜΠΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΒΡΑΔΥΑΤΙΚΑ ΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ!ΦΤΟΥ,ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ ΜΗΝ ΠΑΘΩ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ'ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!ΕΙΧΑ ΝΑ ΣΚΑΣΩ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.ΚΑΙ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.ΕΓΩ ΚΑΛΑ ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΚΑΜΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ,ΓΙΑΤΙ; Δ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Οι δεν ήταν για πάρτη τους και οι μεν το ίδιο. Αυτοί που έκαναν κουμάντο κάνουν. Καλημέρα ο αγώνας πότε δε σταματά Δ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ήρθε η ανάπτυξη στην πλατεία. .Περισσότερες καρέκλες και μεγαλύτερο πατάρι. .βάλτε και στα πλατάνια κούνιες να πίνουν και νεκρικές καφέ και ποτό. .

Ανώνυμος είπε...

Ανάπλαση παντού

Ανώνυμος είπε...

Για το ότι το στρατόπεδο πέρασε στα χέρια του δήμου κουβέντα δεν λέτε έχετε μείνει να σχολιάζεται μια πλατεία λες και έως τώρα είχατε πλατείες στην φιλιππιαδα που τις ζήλευαν οι άλλοι δημοι.και η πλατεία θα γίνει και θα μείνετε χωρίς να έχετε να γράψετε κατι

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το πρωι κάποιος ξύπνησε με...ντουζένια και μας μαλώνει που δε λέμε τίποτα που ο Δήμος πήρε το στρατόπεδο.Ε και;Τι θα το κάνει;Απλα,να το μοιράσει οικόπεδα στον κόσμο που είναι εκεί τωρα μέσα.Και μη μου πεί κανείς ότι αυτος ο λαος θα φύγει εως του τέλους του χρόνου,η το αργότερο μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή,γιατί θα πεισμώσει πάλι ο αγαπητός που λέει δε γράφει κανεις τίποτα.Ο κόσμος αυτός,κακός η καλός ήρθε για να μείνει!Ετοιμάζουν πεζόδρομο για να περπατούν με ασφάλεια δίπλα στον υπάρχον δρόμο!Ψέμα είναι;ΟΧΙ!Κάτι ακούγετε για κάποια άλλα κτήρια που έχουν σχέση με αυτούς τους ανθρώπους εκεί πάνω!Άρα;Δε φεύγουν!Τί έπρεπε λοιπόν να κάνουμε που το πήρε ο Δήμος,περιφορά,η λειτανεία την εικόνα του Α.Βησσαρίωνα;Για κάτι σχολεία που θέλουν να..ξαναανοίξουν ξέρει κανείς κάτι;ΟΧΙ!Δεν το έχετε ακουσει!Μάλλον θα φταίνε οι..βουτιές από τα μπάνια κλπ-κλπ!Το δημοτικό σχολείο στην Παλιά Φιλιππιάδα το νέο έτος επιστρέφει στην εδρα του που ήταν στο Ζηρό.Εκεί τι έχουν σκοπό να κάνουν,ξέρει κάποιος;Μπά!Και άλλα πολλά και διάφορα.Είναι όλα τόσο στρωμένα και όμορφα που στην τελική δεν δίνουν και αναφορά και στο Δήμο και κάθε Δήμο.Όλα μα όλα είναι εντολές τον άνωθεν,τόσο απλά.Αυτά για σήμερα.Καλο Σαββατοκύριακο,και μεγιά το δικό μας πλέον στρατόπεδο! Πάω να δω..μπάλα..! Κ.Κ.