...παλιές φωτογραφίες στο τέλος κάτω-κάτω...

Μας πήραν και το όνομα...

Με τη συμμετοχή του ΔΕΔΔΗΕ, ο Πόρος στον Έβρο ανακηρύσσεται Πανευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών
 Για την υποδειγματική του προσήλωση στην προστασία των πελαργών και στη διατήρηση των πλούσιων σε πελαργούς πολιτισμικών τοπίων στην Ελλάδα, το Ίδρυμα EuroNatur απένειμε στο χωριό Πόρος στον Έβρο τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Χωριού Πελαργών 2016.

Το βραβείο απένειμαν εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού οργανισμού για την προστασία του περιβάλλοντος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στον Πόρο.
Η ανακήρυξη του Πόρου ως Πανευρωπαϊκού Χωριού Πελαργών, επετεύχθη χάρη στην πολυετή παρακολούθηση του είδους μέσω της δακτυλίωσης και της..
τοποθέτησης πομπών, στην τοποθέτηση και επισκευή τεχνητών φωλιών και στην τοποθέτηση συνεστραμμένων καλωδίων σε όλο το Δίκτυο της περιοχής.
Η συμβολή του ΔΕΔΔΗΕ σε αυτές τις δράσεις ήταν και είναι επί σειρά ετών καθοριστική, καθώς η Εταιρία συνεργάζεται στενά με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου για την προστασία και την παρακολούθηση των πελαργών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ παραχωρεί τα καλαθοφόρα οχήματά του και με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων του, προσεγγίζονται οι πελαργοί προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δακτυλίωσή τους, ενώ  παράλληλα κατασκευάζει ειδικές τεχνητές φωλιές στους στύλους και τοποθετεί συνεστραμμένα καλώδια στο Δίκτυο, τα οποία προστατεύουν τα πουλιά από τον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας.
Η προστασία του ιδιαίτερα σημαντικού υγρότοπου του Δέλτα Έβρου, θα συνεχίσει να συνιστά προτεραιότητα για τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς βασικός άξονας της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υιοθετεί η Εταιρία αποτελεί η ενεργή και ουσιαστική συμβολή στην προστασία της χλωρίδας και της πανίδας της χώρας μας.
Στο παρακάτων Link βρίσκεται η ανακοίνωση της EuroNatur για τον Πόρο και τη συμβολή του ΔΕΔΔΗΕ  
http://deienergynews.blogspot.g

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωωωωωχχχ βρε Μιλτιάδη εσυ και τα...λελέκια σου συνέχεια!Εχουμε πεί κάτι στην προεκλογική μας ομιλία για τα λελέκια σου;ΟΧΙ.Άρα εμείς εφαρμόζουμε κατά γράμμα,και κάνουμε μόοονο αυτά που έχουμε πει στην πλατεία,και με πάθος τώρα.Την επομένη φορά αν πούμε κάτι και δεν το κάνουμε εεεε τότε έχεις όοολο το δικαίωμα να γράφεις!Και στο κάτω-κάτω σιγά τώρα το κάθε κουτσοχώρι που έγινε γνωστό για τα λελέκια τους.Αυτοί έχουν στην...σφαγίδα τους τον πελαργό;ΟΧΙ.Είδες πάλι μπροστά είμαστε..! Κ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για την Πόλη μας. Ούτε η ´νέα ´ γεννιά κατάφερε κάτι. Η μάλλον κατάφερε κάτι αλλά ΜΟΝΟ προσωπικό.

Ανώνυμος είπε...

Παρέλαβαν στάχτη την πλατεία και την εκαναν μπούρμπερη !αποψε τρίβαμε τα ματια μας!δεν υπήρχε χώρος να περασεις πεζός!!αλλα πού χαθηκε η ντροπή για να την βρούνε αυτοι;πασαρέλα ξέρουν να κανουν μονο!!!

Ανώνυμος είπε...

οι ιθύνοντες της δημοτικής αρχής ειναι ικανοποιημένοι απο την κατάσταση στην πλατεία;;το χαλι το χτεσινό δεν το ειχαμε ξαναδεί..και δεν λεω μονο για τα τραπεζοκαθίσματα.λεω για τα σκουπίδια,για τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα,για την κακή ποιότητα της εκδήλωσης.αληθεια..με ποια κριτήρια επιλέγονται οι παραστάσεις που χρηματοδοτούνται απ τον δήμο (απ τον φορολογούμενο πολίτη στην ουσία)

και μην αρχίσουν να λενε οτι θα φτιάξουμε την πλατεία,εχουμε μελέτες κλπ κλπ..εμεις περιμέναμε να μπει τάξη απ την πρωτη στιγμη.