ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Απόψε θα δούμε παλιές φωτογραφίες… Σάββατο 10/12/2016 ωρα 6μμ

Mετά από πέντε χρόνια το filoiko διοργανώνει 
πολιτιστική εκδήλωση
το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 6μμ,
στο Πνευματικο Κέντρο Φιλιππιάδας
με τίτλο:
Απόψε θα δούμε παλιές φωτογραφίες
Σε γιγαντοόθονη θα προβληθούν παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες που απεικονίζουν πρόσωπα ,πράγματα από την ζωή και τις συνήθειες καθώς και την Φιλιππιάδα από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μέχρι τις μέρες μας.
Οι φωτογραφίες εχουν ευγενώς παραχωρηθεί από το προσωπικό αρχείο αρκετών Φιλιππιαδιωτών (πάνω από 200 οικογένειες έχουν δόσει ) και μετά από επεξεργασία έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο μέσω του filoiko από το 2009 μέχρι σήμερα και θα συνεχισουν να αναρτώνται.
Εκτός της προβολής από προτζέκτορα στην μεγάλη οθόνη θα υπάρξουν κάποιες  εκπλήξεις.
Επίσης η προβολή θα σταματάει σε κάποιες φωτογραφίες που είναι από γιορτές,παρελάσεις,γυμναστικές επιδείξεις,εκδρομές η γάμους και θα γίνει προσπάθεια να αναγνωριστούν από όσους παρευρισκόμενους θυμούνται η γνωρίζουν, πρόσωπα,δρόμοι, τοποθεσίες από την πόλη η κάποιες άλλες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της τότε εποχής.Ειδικά επιλεγμένη μουσική θα ακούγεται καθ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.
Και βέβαια πάντα πιστοί στη ρήση του Κώστα Καριωτάκη:
<<Ένα συρτάρι εβένινον εκει των αναμνήσεων κρύβει το χρυσάφι>>


www.filoiko.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγουρα ,εχει μεγαλη συναισθηματικη βαρυτητα η αναδιπλωση γεγονότων,βιωματων ,εμπειριων που σημαδεψαν την παιδικη και εφηβικη μας ηλικια.
Θα μας δοθεί η ευκαιρια να αναπολήσουμε το παρελθον μας ,το οποιο ολοι μας κουβαλάμε στη ζωη ,οπου και να βρεθουμε.Ας αποτελεσει λοιπον η εκδηλωση αυτη μια ''ανατροφοδοτηση''για να συνεχισουμε με αισιοδοξια.Συγχαρητηρια και καλη επιτυχια ευχομαι από καρδιας.

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρωσω από τη μερια μου και εγω ,μετα το παραπανω σχολιο. ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΜΝΗΜΕΣ,ΞΕΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΒΙΩΣΑΜΕ .

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΦΙΣΑ ΟΟΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ.ΕΥΓΕ.Σ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Μιλτιαδη φοβερή παρουσίαση να σαι καλά

Ανώνυμος είπε...

Μίλτο σου υπενθυμίζω την "υποχρέωση" σου να κρατήσεις τη φλόγα των αναμνήσεων άσβεστη.Κάθε καλό σε εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Μ.Α.