ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.
🌕10/05/2017 
Αν τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός, τα πελαργάκια πώς έρχονται στον κόσμο;Η απάντηση θα δοθεί σύντομα από την πόλη των πελαργών, τη Φιλιππιάδα. Σε απευθείας σύνδεση, διεθνώς και ειδικά εντοπίως, μέσω κάμερας του filoiko απέναντι από φωλιά πελαργών.Όχι, δεν αποτελεί εγχείρημα του NationalGeographic ούτε καμιάς οικολογικής οργάνωσης. Είναι δουλειά του διαχειριστή του τοπικού blog «filoiko» που με πάθος τα τελευταία χρόνια και με τη χρήση της τεχνολογίας πάντα, έχει καταγράψει τις φωλιές
των πελαργών ανά την πόλη, τις λεπτομέρειες αναφορικά με την ετήσια διαμονή και αποδήμησή τους, τώρα και την αναπαραγωγή τους.Απέναντι από το μπαλκόνι του σπιτιού του, σε μια κολώνα της ΔΕΗ υπάρχει φωλιά πελαργών με ζευγάρι πουλιών να κλωσσάει τέσσερα αυγά. Η κάμερα στο μπαλκόνι καταγράφει χωρίς να ενοχλεί λεπτό προς λεπτό την μηνιαία διαδικασία επώασης-γέννησης. Κι έτσι, όπως οι συγγενείς αγωνιούν έξω απ΄την πόρτα ενός μαιευτηρίου , οι απανταχού φιλιππιαδιώτες και όχι μόνο, αγωνιούν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή για τη γέννηση των νέων πελαργών.Πρόκειται σίγουρα για αξιέπαινη ιδέα από τη σύλληψή της ως την εκτέλεσή της. Το υλικό της προβλέπεται να γίνει περιζήτητο και βεβαίως θα προστεθεί στο επίσης συλλεκτικής αξίας φωτογραφικό αρχείο του διαχειριστή Μιλτιάδη Ζήκου.
Η όλη δουλειά του με τους πελαργούς και η καθημερινή φωτογραφία από στιγμές της Φιλιππιάδας και πέριξ αυτής αποτελούν επίσης επιβεβαίωση της επωνυμίας του μπλογκ.
Καλά γεννητούρια!


ΡΟΥΛΑ ΧΡΗΣΤΟΥ


🌕10/5/2017.    Καλημέρα.Ουδέν νεώτερον.Η κατάσταση ίδια όπως χθες στη φωλιά.Ο ένας πελαργός λείπει από πολύ πρωί.Δεν πρόσεξα αν ήρθε να φέρει φαγητό.Το διαφορετικό σήμερα είναι ότι έχει ένα ελαφρύ αεράκι και κουνιέται λίγο η κάμερα.Σε κάποιο φίλο που με πήρε πρίν λίγο να μου πει για το κούνημα,του είπα κουνιέται η κολώνα της ΔΕΗ. Η μέρα καλή φαίνεται.Εχει ήλιο,οι πορτοκαλιές μυρίζουν.Αυτά. 


🌚9/5/2017 ωρα 18:30   Ανά διαστήματα περίπου κάθε ώρα ο πελαργός που κλωσάει σηκώνεται και φαίνονται τα αυγά.Είναι τέσσερα.Οταν σηκωθεί με το ράμφος του τα μετακινεί σαν να τα γυρίζει,μετά ξανακάθεται και τα σκεπάζει.


🌑9/5/2017 ωρα 13:30    Τέτοια ώρα μεσημέρι δεν ήταν τις προηγούμενες μέρες και τα δυο στη φωλιά.Ο δεύτερος πελαργός αυτός δηλαδή που δεν κλώσαγε αραιά και που ερχόταν και μόνο το βράδυ ήταν συνέχεια.Μάλλον θαχουμε γεννητούρια.Για να δούμε!

🌚  9/5/2017 Παρατήρηση σημερινή.Από το πρωί σήμερα Τρίτη ο ένας πελαργός φέρνει συνέχεια χόρτα και ξύλα.Δέιτε στην κάμερα πάνω, πως τοποθετεί στις άκρες της φωλιάς τα χόρτα περιμετρικά, σαν να θέλει να την κάνει την φωλιά μεγαλύτερη.Πολύ πιθανόν μέσα στις επόμενες μέρες να βγούν οι νεοσσοί.Για αυτό φροντίζει μάλλον από τώρα,επειδή μεγαλώνει η οικογένεια και έτσι θα χρειαστεί περισσότερος χώρος για να χωρέσουν όλοι.Καλημέρα.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΚΑΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥς ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ.ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ,ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ.
-ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΟΙ ΠΕΛΑΡΓΟΙ ΜΙΑ ΕΓΝΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΙς ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.
ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Α ΡΕ ΜΙΛΤΙΑΔΗ
ΞΥΠΝΑΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΖΟΥΡΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΠΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΕΚΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ FOLOIKO!
ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΑΥΤΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθουμε με ενδιαφέρον και αγωνιαμε μαζί σου για τα γεννητούρια στο τόπο μας των μικρών φτερωτων φίλων μας.Δημιουργικά και περήφανα πουλιά.

Ανώνυμος είπε...

απλα τελειο...

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος εισαι εσυ Μίλτο!!!Κάποτε μετρούσαμε...προβατάκια για να κοιμηθούμε,τώρα μας τα έχεις χαλάσει όλα!Εχω την οθόνη ανοιχτή,κοιτάζω,βλέπω τα φώτα πρωτα απ'τα αυτοκίνητα,μετα τσουπ,περνούν κι'αυτα,βλέπω με την ίδια δική μου αγωνία ότι έχει ένα μικρό σπουργίτι,στα δεξιά μου όπως κοιτάζω,μία στο δεύτερο σύρμα μία στο πρώτο,γελάω, θα σκέφτετε,καλά δεν την είχαμε βγάλει τόσες χρονιές,ερχόταν κανανε μια βόλτα φεύγαν,και είχαμε μια ολόκληρη φωλιά κατάδική μας,χουχουλιάζαμε μέσα στην έτοιμη τεράστια φωλιά τους..τζάμπα,φέτος τι τους έπιασε;Και ακόμη δεν το έχει χωνέψει!Αλλά με το πρώτο πολυφωνικό κρα-κρα εεεε τότε θα το πάρει κι'αυτό απόφαση.Κατάλαβες τώρα σε τι...λούκι μας έβαλες;Άσε που κοιτάμε και πόόόσο άργησε ο ένας πελαργός,και μα...πού πήγε τόσες ώρες,να'ρθεί να ξεμουδιάσει τον άλλον!Και όλα αυτά,σε ένα σκοτεινό δωμάτιο,με μόνο φως μια κολόνα απ'εξω,σε κάποια στιγμή...σβήνει και η οθόνη απ'το λάπτοπ,τινάζεσαι πάνω λες πως κάτι έγινε,λες πως αυτή τη στιγμή θα'χουμε γεννητούρια και μ'ενα θα με πιάσουν στον ύπνο!Χαιδεύεις απαλά την...τεχνολογία και τσούπ,η μαμά λιγο ανήσυχη,αλλά ακόμη μόνη.Βαθιές ανάσες,ξάπλα ξανά,κλεφτές ματιές στην οθόνη,κοίταγμα ταβάνι,το ένα μάτι κατεβάζει σχεδόν κουρτίνες,και βλέπεις έναν καταγάλανο ουρανό πάνω στο..ταβάνι σου,με έξι πανέμορφα πλάσματα,οι δυό μεγάλοι μπροστάρηδες να μαθαίνουν τσαλιμάκια στα τέσσερά τους μικρά.Και ανάμεσα στον ξύπνιο ή στον ύπνο σου,είσαι ανάμεσα στη φτερούγες τους,κάνουν μια κατακόρυφη βουτιά,και ξανά πετάγεσαι απ΄τον ύπνο σου,και ξανά σκούντημα την οθόνη,και ξανά κοίταγμα,και,και και....Ααααα σε μπέλα μου βγήκε όλο αυτό!Άντε να βγούν με το καλό,να γυρίσω και γω στ'αγαπημένα μου...προβατάκια,που κάθε βράδυ,άλλα έχανα,άλλα εβρισκα αλλά ρε φίλε,δεν ήμουνα σε απευθείας σύνδεση με την στρούγκα!Νά'σαι καλά με την όμορφη...ψυχοθεραπεία που μας έβαλες εδώ και μερικές ημέρες.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ[ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΙΛΤΙΑΔΗ;]ΤΟ ΚΛΕΒΩ..!

Ανώνυμος είπε...

Σύλλογος Εργαζομένων
στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού Πρέβεζα , 09-05-2017
των Δήμων Ν. Πρέβεζας Αρ. Πρωτ. 7

Συνάδελφοι/σσες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πιστή στη πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, χτυπώντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων έρχεται παραμονές της νέας βαρβαρότητας που μας ετοιμάζει να εξαγγείλει τη 2χρόνη προσχολική αγωγή. Να πουλήσει επί της ουσίας φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες στο πλαίσιο των αντιμέτρων. Στους τακτικισμούς της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι αλλά και οι γονείς δεν πρέπει να τσιμπήσουν.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που πέρυσι έβαλε τους ιδιώτες βαθιά στο χώρο των παιδικών σταθμών μέσα από λεγόμενα voucher. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η πλειοψηφία των δημάρχων. Που έχουν στη κυριολεξία το θράσος να μας λένε ότι θα πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να κάνουμε πίσω από τις απαιτήσεις μας. Κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΚΕΔΕ εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας.

Τεράστια είναι η ευθύνη και της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ που καλεί τη πλειοψηφία της ΚΕΔΕ σε κοινό μέτωπο. Καλεί σε κοινό μέτωπο ποιους; Αυτούς που έχουν υιοθετήσει το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων, που κάθε μέρα το μόνο που σκέπτονται είναι το πώς θα καταπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στο χώρο των παιδικών σταθμών.

Συνάδελφοι το αίτημα για 2χρόνη Προσχολική Αγωγή δημόσια και δωρεάν στα πλαίσια του 12χρόνου σχολείου δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με την ανάγκη ανάπτυξης της πάλης για πλήρη ολοκληρωμένη ανάπτυξη των δημόσιων δομών αγωγής και φροντίδας των βρεφών και των νηπίων. Όποιος λέει το αντίθετο είναι κακοπροαίρετος.

Είναι κρίσιμο τώρα να μπουν στο επίκεντρο της πάλης οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων , των παιδιών και συνολικά της λαϊκής οικογένειας. Να καταδικαστούν από το λαϊκό κίνημα όσοι επιλέγουν με τη στάση τους να νομιμοποιούν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εξυπηρετώντας τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 11-5-2017 από τις 07:00 μέχρι τις 12:00




Απαιτούμε :
- Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Με γενναία και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε εισφοράς των γονιών. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

- Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη μισθολογικά - εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουμε απάντηση συνολικά στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης με τη μαζική συμμετοχή μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 του Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Φόρο στις 10:00 π.μ.


Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Μισηρλής Γεώργιος Σαρόγλου Μαρίνα

Ανώνυμος είπε...

Η φυση εξελισσει, εμεις -περαστικοι- παρατηρουμε... Η διχρωμια στο φτερωμα τους: το λευκο σχεδον σε ολο το σωμα τα προφυλασσει απο τη ζεστη κ το μαυρο την ελκει κ την κραταει βοηθωντας με την θερμοτητα που αναπτυσσεται στο κλωσημα. Αυτος ειναι αλλωστε κ ο λογος που εχουν παντα στραμμενη ετσι τη ραχη τους ωστε να ακολουθει τον ηλιο. Γ.Τσακ.

Ανώνυμος είπε...

Μιλτο φτιαξε το ρολοι.θα γενησει το κοριτσι κοντα στα μεσανυχτα και θα γραψουν λαθος ημερομηνια στοληξιαρχειο.

filoiko είπε...

11-5-2017 πρωί Πέμπτης.
Τίποτα το καινούργιο.
Το κλώσημα συνεχίζεται.
Την φωλιά την μεγαλώσαν κι άλλο φέρνοντας χόρτα οι πελαργοί.
Χθές το filoiko σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας
από όταν δημιουργήθηκε.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ

filoiko είπε...

χαχαχα!!! καλό.Τό ξέρω πάει μια ώρα πίσω.
Το εχω ψάξει και δεν βρήκα τρόπο να το διορθώσω.

filoiko είπε...


ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ (που λόγω της απόστασης μπορεί να ανησυχήσουν τον πελαργό που κλωσάει αν συνέχεια βρισκόμαστε εκεί για να δούμε) ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΗΝ ΘΟΡΥΒΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΩΣΗΜΑ.Σπάνια βγαίνω στο μπαλκόνι,συνήθως όταν θέλω να δω κοιτάζω μέσα από το παράθυρο,αλλά κι αυτό πλέον δεν χρειάζεται αφου βλέπω από την κάμερα.
Πάντως δεν κουνιοταν αυτό που κλώσαγε καθόλου όταν δίπλα του στα δύο μέτρα βάζαμε την κάμερα πριν πέντε μέρες.

filoiko είπε...

σχόλιο από το fb της Πέτας Καλογήρου 11-5-2017

Ο πρώτος για φέτος Πελαργός ήρθε από το Κομένο Άρτας και είχε πρόσκρουση σε καλώδια της ΔΕΗ και πτώση με τραυματισμό στην αριστερή φτερούγα. Ταξίδεψε την Τρίτη 9/5 για την Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife κι ελπίζουμε να μην έχει υποστεί ηλεκτροπληξία. Ο δεύτερος ήρθε από Φιλιππιάδα. Με τραυματισμό στη δεξιά φτερούγα και επίσης πρόσκρουση στα καλώδια της ΔΕΗ. Ταξίδεψε για την Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife την Τετάρτη 10/5 και πολύ φοβάμαι πως έχει πάθει ηλεκτροπληξία.
Δώσαμε μια μικρή βοήθεια σε ότι αφορούσε πληροφορίες για τις αρμοδιότητες σε ενδιαφερόμενους ενεργούς πολίτες στην Πλαγιά και με την συνδρομή του Δήμου Ανακτορίου - Βόνιτσας κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε από τη ΔΕΗ η φωλιά του ζευγαριού των Πελαργών που τους επισκέφτηκε για φέτος.
Το ίδιο κάναμε και για τους ενδιαφερόμενους κατοίκους στα Φλάμπουρα Πρέβεζας, χωρίς ωστόσο καμία ανταπόκριση από τη μεριά του Δήμου Πρέβεζας, οπότε εκεί δεν τοποθετήθηκε φωλιά και ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας παραμένει μεγάλος.
Τέλος, από τον κύριο Ζήκο ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά για μια φανταστική πρωτοβουλία που πήρε να τοποθετήσει κάμερα ζωντανής λήψης σε φωλιά Πελαργών που βρίσκεται έξω από το σπίτι του στη Φιλιππιάδα. http://filoiko.blogspot.gr/ Μακάρι να δούμε και από τη Δημοτική Αρχή της Φιλιππιάδας κάποιες πρωτοβουλίες που θα αφορούν π.χ. την πίεση προς την ΔΕΗ να σημάνει με σημαδούρες τα ηλεκτροφόρα καλώδια της περιοχής μιας και αυτοί οι ξεχωριστοί μετανάστες επισκέπτες διατηρούν ακόμη μια αποικία στον τόπο και είναι κρίμα να τραυματίζονται από ηλεκτροπληξία πέφτοντας πάνω στα καλώδια. Δυστυχώς ο πρώτος Πελαργός που δεν είχε νόημα να παραλάβω στις 22/4/17 γιατί ήταν νεκρός από ηλεκτροπληξία, είχε αφεθεί χωρίς ταφή για μέρες μέσα σε ένα κουτί απέναντι από το Α.Τ και το Δημαρχείο Φιλιππιάδας από όπου και είναι η τελευταία φωτογραφία παρότι είχαμε δώσει τηλεφωνικά οδηγίες στο Δήμο για την υποχρέωση του αρμόδιου τμήματος να προβεί στην ταφή του άτυχου ζώου. Κάτω από αυτή την κοινοποίηση θα κοινοποιηθούν οι πολύ εύστοχες παρατηρήσεις της φίλης Eva Stets και της σελίδας @Every Stork in Greece γιατί η ευκαιρία που μας δίνει η κάμερα του κυρίου Ζήκου εκτός από την όλη φανταστική διαδικασία της γέννησης των νεοσσών Πελαργών είναι και η εικόνα βλαβερών υλικών που αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη φωλιά έχει...

filoiko είπε...

ΑΠΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΣΤΟ FB ΑΠΟ EVA STETS 11-5-2017


Καλησπέρα και ευχαριστώ για το σύνδεσμο για την κάμερα με τους πελαργούς και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία! 🙂 Το γνωρίζω το σύνδεσμο ήδη λίγες μέρες γιατί ένα μέλος της Ομάδας μου, το Every Stork in Greece ο κοινοποίησε εκεί (και σήμερα μια κοπέλα από την Ομάδα κοινοποίησε άλλο σύνδεσμο από οπου είναι η "είσοδος" προς την κάμερα σας). Έχω σχολιάσει και τις δυο αναρτήσεις (και εγώ και μια φίλη - η Φανή Χατζηβασιλειάδου). Μάλιστα, μετά το πρώτο σύνδεσμο που είδαμε - η Φανή προσπαθούσε να έρθει σε επαφή μαζί σας (και εκ μέρος μου). Μη γνωρίζοντας το δικό σας ε-μαιλ το έστειλε στον "πιτσιρίκο" Ίσως δεν το λάβατε (?) . Αν θέλετε - μπορώ να σας το κοινοποιήσω. Πάντως μέσα σε όλα η Φανή σας έγραψε: (...) "Τόσο εγώ όσο και η Εύα, έχουμε μια μακριά προσωπική εμπειρία (όχι όμως και τεχνική) με τις διαδικτυακές κάμερες των πελαργών στην Ευρώπη και χαρήκαμε πολύ με τις εικόνες που για πρώτη φορά έρχονται από την ίδια τη χώρα μας." (...) Να διευκρινίσω, ότι η δικη μου εμπειρία - εκτός από το να μελετάω την βιολογία των πελαργων και να τους βάζω τα δακτυλίδια... είναι με τις (διαφορετικές) κάμερες πελαργων στην Ευρώπη και κρατάει πάνω από 11 χρονια. Συν 5ετη συμμετοχή μου σε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης πελαργων με την κάμερα στο εξωτερικό . Έτσι, πιστεύω, ότι θα μπορέσω να απαντήσω σε κάποια ερωτήματα (αν έχετε) και με χαρά - αν χρειαστεί - να εξηγήσω κάποια πράγματα από την ζωη των πελαργων (κτλ..κτλ)... 🙂 Ετσι - μην διστάζετε να με ρωτήσετε (η στο μήνυμα η ανοιχτά - στην Ομάδα). Καλορίζικο, με την κάμερα, την ελληνική εύχομαι. Χαίρομαι που υπάρχει μια και στην Ελλάδα.

Unknown είπε...

Παρασκευή 12-5-2017.
Ολα βαίνουν καλώς.Η επώαση των 4 αυγών συνεχίζεται.
Στην φωλιά όπως βλέπετε εχουν φέρει κι άλλα χόρτα γύρω γύρω,την μεγαλώνουν.
Συννεφιά έχει σήμερα στην Φιλιππιάδα.Ανοιξιάτικη μέρα.Δεν δείχνει για βροχή.

Οταν έρχεται στη φωλιά και ο άλλος πελαργός χτυπάνε και οι δύο τα ράμφη τους
προφανώς είναι αντίδραση χαράς.Προσπαθώ να βάλω και ήχο.Δεν ξέρω αν το καταφέρω

Aρκετά τα email που έρχονται,αλλά και μηνύματα με συγχαρητήρια και μπράβο για
το εγχείρημα της ζωντανής σύνδεσης με την φωλιά των πελαργών.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ.

filoiko είπε...

Συμφωνα με τις προβλέψεις η σημερινή Κυριακή θαναι καλοκαιρινή,
με θερμοκρασία γυρω στους 30β.Ηδη φαίνεται από το πρωί,τώρα ωρα 10 έχει 20β στη Φιλιππιάδα.
Η κατάσταση στη φωλιά ίδια.Κάθε τόσο σηκώνεται και εκτός από τα αυγά που τα γυρίζει όπως είπαμε με το ράμφος,τακτοποιεί και τα χόρτα γύρω γυρω στη φωλιά και ξανακάθεται.Που και που δέχεται επίσκεψη και από τον άλλο πελαργό.Προσπάθησα να διορθώσω την ώρα
αλλά δεν τα κατάφερα.
Από χθες έχω βάλει και αποθηκευτικό μέσο το οποίο θα καταγράφει ότι δείχνει η κάμερα και έτσι θα δημιουργηθεί ένα αρχείο ιδιαίτερα σημαντικό.
Καλημέρα.

filoiko είπε...

Βλέπω ότι το ρολόι της κάμερας στη φωλιά διορθώθηκε.
Δείχνει την ακριβή ώρα.
Τα κατάφερα με βοήθεια σε αυτό.

Αλλά τι θα γίνει με τα γεννητούρια;
Κανείς δεν μπορεί να πει πότε.

Πότε θα σκάσουν τα αυγά για να βγούν τα πελαργάκια;
Στις επόμενες 10 μέρες σίγουρα.

Ακριβή ημερομηνία ούτε η πελαργίνα δεν το ξέρει.

Και σύμφωνα με τους ειδικούς,σκάει πρώτα ένα αυγό και
μετά από δυό μέρες βγαίνουν και τ άλλα.

Καλό μεσημέρι.

Ανώνυμος είπε...

Ανθεκτικά και δυνατά στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες.Αγωνιούμε κι εμείς μαζί τους για τον ερχομό των μικρών πελαργων, φίλων μας πια.Ευχαριστούμε γι αυτή την ξεχωριστη εμπειρία που μας έδωσες το δικαίωμα να απολαμβανουμε.

Ανώνυμος είπε...

αλευρι πηρες για τις τηγανίτες?
θα χρειαστεις πολυ...
Γ. Τσακ.

filoiko είπε...

Και ένας γείτονας που δεν βλέπει ιντερνετ με ρωτάει κάθε μέρα.
Να μας το πεις μόλις σκάσουν τα αυγά να φτιάξουμε τηγανίτες.
Το έθιμο δηλαδή που επικρατούσε.
Στα γεννητούρια φτειάχναν τηγανίτες.
Βροχή μάλλον θαχουμε και σήμερα.
Kαλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Σε περιμενω Μιλτο να φτιαξουμε τηγανιτες μαζι.τα δικα μας ειναι ηδη τρια και εχουν ενα αυγο ακομη.ειναι πανεμορφα και μακρια απ τις καμερες...με την καταληλη φαρμακευτικη υποστηριξη φυσικα...και του χρονου και καλο καλοκαιρι.

filoiko είπε...

Μωρέ γερά νάναι κι όλα τάλλα...

Πολλές ευχές για τα γεννητούρια στη φωλιά σου.
Περιμένω από ώρα σε ώρα
και εγώ εδώ τον τοκετό.Τίποτε ακόμη.

Πάντως ιδιαίτερα σήμερα βλέπω μια
κινητικότητα στη φωλιά και από τους δύο πελαργούς.

filoiko είπε...

Από ότι μου είπαν φίλοι και σε άλλες πελαργοφωλιές στη Φιλιππιάδα
έχουμε νεοσσούς που βγήκαν από τα αυγά.
Περίπου 30 μέρες η επώαση των αυγών.
Αρα κοντά είμαστε να δούμε πελαργάκια και στη φωλιά του filoiko.

Ακουσα το εξής στο καφενείο σήμερα:

-κουτσούλησε πελαργός κάποιον που πέρναγε κάτω από τη φωλιά στο
Διοικητήριο και ο διπλανός του του είπε να παίξει σήμερα Τζόκερ.

Καλοτυχία κάθε σημάδι που αφήνουν οι φτερωτοί μας φίλοι.

Ανώνυμος είπε...

ενας απο τους λογους που γκρεμισαν τη φωλια στο καμπαναριο κ την αντικατεστησαν με αλεξικεραυνο ηταν για να γλυτωσουν απο τις ναπαλμ οι πιστοι, που προσπαθουσαν να βρουν δροσια στη σκια του, κατα τη διαρκεια των κοινωνικων εκδηλωσεων? κ κλαααμα οι κυριες... Γ.Τσακ.

Ανώνυμος είπε...

Αντε πότε θα βγουν τα πελαργάκια;
Πολύ αργεί ο πελαργός στο κλώσημα.
Μήπως πρέπει τα αυγά να τα βάλεις σε κλωσομηχανή: