ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Επιτέλους μπασκετικό παλατάκι στην Φιλιππιάδα!



Το περιμένουν όλοι εδώ και χρόνια. Και να που είναι έτοιμο.Είναι το γήπεδο, που θα βοηθήσει όλους τους συλλόγους όλων των αθλημάτων να «ανασάνουν», αν και μία πόλη σαν την Φιλιππιάδα χρειάζεται και δικαιούται να έχει ένα πολύ μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο. 

Είναι σχεδόν έτοιμο κατασκευαστικά και ελπίζουμε πολύ σύντομα, μέχρι τα τέλη Απριλίου (μάλλον ταυτόχρονα τότε θα γίνουν και τα εγκαίνια), να βρεθεί και ο τρόπος διαχείρισης και λειτουργίας του, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους συλλόγους της πόλης να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν.

Το νέο  Κλειστό Γυμναστήριο , βρίσκεται παραπλεύρως του ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας,  και πρόκειται να αποτελέσει μία καυτή έδρα για την ομάδα μπάσκετ του ΑΓΟΦ που αυτή την περίοδο πέρα από τις διακρίσεις που σημειώνει, συμμετέχει και σε αγώνες κατάταξης για να παίξει του χρόνου σε παραπάνω κατηγορία. 
Η έναρξη των εργασιών κατασκευής του, ανάγεται 15 περίπου χρόνια πίσω,αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε το 2004).

Μετά από την πολύχρονη αναμονή δεν παραβλέπουμε αλλά απεναντίας εκτιμούμε το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε για την αποπεράτωση του η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζηρού προκειμένου να αποδοθεί το κλειστό γυμναστήριο στην τοπική κοινωνία που το αναμένει χρόνια τώρα.
Δύναται να φιλοξενήσει επίσημους αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ και μπορεί να υποδεχθεί μέχρι και 450 καθήμενους θεατές. Διαθέτει 2 μεγάλα αποδυτήρια με εσωτερικό χώρο ο οποίος περιλαμβάνει WC και ντουζιέρες ανά αποδυτήριο, ξεχωριστό αποδυτήριο διαιτητών, ιατρείο – γραφείο διοίκησης, κυλικείο, 6 WC για το κοινό, WC ΑΜΕΑ και μόνιμο υδροδοτικό σύστημα πυρόσβεσης.

Εδώ απαραίτητο είναι να επισημάνουμε πως το νέο γηπεδικό στολίδι της πόλης μας πρέπει να διοικηθεί σωστά και επαγγελματικά, και να βρεθεί ένας τρόπος λειτουργίας από την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ζηρού, ο οποίος θα επιτρέπει επιτέλους στους συλλόγους (όχι μόνο της Φιλιππιάδας) να προπονούνται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. 




2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αμέτρητα τα πλεονεκτήματα για ένα καινούριο κλειστό στην πόλη μας με παρκε !
Μακάρι να γίνει πραγματικότητα και να ζήσουμε μεγάλες επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα, η διοίκηση του μπασκετικού ΑΓΟΦ με την στήριξη της διοίκησης του σωματείου 'εχουμε αποφασίσει να κάνουμε την ομάδα μεγάλη και γιατί οχι και στις εθνικές κατηγορίες !

Ανώνυμος είπε...


Μακάρι να βρεθούν τα κατάλληλα άτομα να βοηθήσουν τον μπασκετικό ΑΓΟΦ. Το έχει μεγάλη ανάγκη η Φιλιππιάδα. Χρειάζονται άτομα με σοβαρές γνώσεις γύρω από το αντικείμενο. Άτομα χωρίς κομματικά κριτήρια και άκρατο συνδικαλισμό. Ειδικά όπως συμβαίνει στις Δημοτικές Εκλογές. Το μπασκετ μετά την επιτυχία του 1987 είχε μια τρομερή άνοδο σε ολόκληρη την χώρα. Μικροί και μεγάλοι ξεχύθηκαν στις γειτονιές με μια πορτοκαλί μπάλα στο χέρι, ως άλλοι Γκάληδες και Γιαννάκηδες. Δυστυχώς στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην Φιλιππιάδα υποβαθμίστηκε όπως όλοι γνωρίζουμε για χάρη του ποδοσφαίρου. Για χάρη των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Πέρασαν σπουδαία ταλέντα που παρέμειναν ταλέντα όχι επειδή δεν είχαν όρεξη να "δουλέψουν" αλλά επειδή δεν υπήρχε οργάνωση, μεράκι και φιλότιμο για κάτι σπουδαίο. Τα ταλέντα έφυγαν, έκλεισαν την πόρτα τους πίσω με δύναμη και δεν ξαναασχολήθηκαν. Οι ταλαντούχοι πιτσιρικάδες που έπαιζαν ανέμελα τα θρυλικά καλοκαίρια στο ανοιχτό τσιμεντένιο γήπεδο του 1ο και 2ο Γυμνασίου Φιλιππιάδος ειδικά μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 90, γύρισαν την πλάτη τους, απογοητευμένοι από πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτό ήταν τραγικό. Γιατί; Γιατί αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί το μπάσκετ για πολλά χρόνια από την Φιλιππιάδα. Να σπάσει ο σύνδεσμος που θα μπορούσε να ενώσει τους παλιούς με τους νέους. Το μπασκετ κατάντησε να είναι παρίας. Να μπει στο γύψο

Σήμερα παρουσιάζεται μια νέα ευκαιρία με το νέο γήπεδο. Μακάρι να μη χαθεί. Μακάρι άτομα μορφωμένα, με γνώσεις, με ήθος να το βοηθήσουν.

Τα άτομα του ποδοσφαίρου, ας παραμείνουν στο ποδόσφαιρο. Ας βοηθήσουν το ποδόσφαιρο είτε ως απλοί οπαδοί, είτε ως απλοί παράγοντες. Ο χώρος του ποδοσφαίρου τους έχει σίγουρα ανάγκη.

Η Φιλιππιάδα έχει ανάγκη από νέα και ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ άτομα χωρίς παρελθόν στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Η περίπτωση του τένις είναι χαρακτηριστική. Η επιτυχία του μας ενθουσιάζει.