ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

ο πρώτος νεοσσός πελαργός βγήκε σήμερα Κυριακή 20/5/2018



Σήμερα, στις 20 Μαΐου 2018, εκκολάφτηκε ο πρώτος νεοσσός πελαργός στην ζωντανή μετάδοση στην Φιλιππιάδα! (screenshot από κάμερα internet).
Τον πρώτο νεοσσό τον είδαμε πρωί πρωί, κατά τις 6:05, όταν ήταν ακόμα στο τσόφλι του αβγού και προσπαθούσε να απελευθερωθεί από αυτό. Η διαδικασία αυτή που κάποιες φορές μπορεί να κρατήσει αρκετή ώρα, στον πρώτο μικρο της Φιλιππιάδας ήταν σύντομη. Λίγη ώρα αργότερα - με την βοήθεια ενός γονέα, ο μικρούλης πελαργός ήταν έξω από το τσόφλι και τότε ήταν η κατάλληλη ώρα να του πούμε: καλωσόρισες στον κόσμο! Στην φωτο (είναι screenshot από κάμερα) βλέπετε τη στιγμή που ο γονέας απομακρύνει ένα κομμάτι από το τσόφλι και το νεογέννητο πελαργάκι είναι δίπλα στα τρία αβγά.
Οι μέρες που χώρισαν το νεοσσό από την γέννηση του πρώτου αβγού είναι 34 (όπως το περιμέναμε) και τώρα θα περιμένουμε τους άλλους τρεις νεοσσούς. Ο δεύτερος μπορεί να εκκολάπτει και σήμερα το απόγευμα, αλλά πιο πιθανό είναι να τον δούμε αύριο. Καλά γεννητούρια και στους άλλους λοιπόν!
Όσοι θέλουν να ζήσουν αυτές εμπειρίες (πραγματικά είναι πάντα αξέχαστες) - μπορούν να τα δουν όλα από το computer τους στο σύνδεσμο εδώ: http://filoiko.blogspot.gr/

7 σχόλια:

Eva Stets είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
filoiko είπε...

Eva Stets Ίσα ίσα που φαίνονται αλλά τώρα είναι 2+2+2. Δηλαδή 2 γονείς, 2 αβγά και 2 νεοσσοί. Εκκολάφτηκε σήμερα (20.05.2018) το απόγευμα και ο δεύτερος νεοσσός στην φωλιά στην μετάδοση στην Φιλιππιάδα! Θα προσθέσω, ότι δεν είναι περίεργο, ότι οι πρώτοι δυο πελαργοί βγαίνουν από τα αβγά τους την ίδια μέρα. Με το καλό και οι άλλοι δυο. :) (φωτο - screenshot από κάμερα)

Ανώνυμος είπε...

Ηλιακο Ρολόι.ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ 40.000 Euro.ΧΑ ,ΧΑ, ΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Αληθεια?ολοι εμεις που το χαιρομαστε αυτο το εργο,ειμαστε ρομαντικοι γραφικοι η απλα μοναδικοι....

Ανώνυμος είπε...

Ολοι εσείς για ποιό εργο χαίρεστε; Εχει τελειώσει;Για τις ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ EURO ΧΑΙΡΕΣΤΕ;;!!!!

Ανώνυμος είπε...

εννοω εργο τους νεοσσους.τι ρολοι μου λες?

Ανώνυμος είπε...

Για το ρολόι μπροστά στο Δημαρχείο γράφω ...