ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

...και ο τέταρτος και τελευταίος νεοσσός πελαργός για φέτος

Στη ώρα του, εκκολάφτηκε σήμερα (24.05.2018) ο τέταρτος νεοσσός πελαργός στην φωλιά που παρακολουθούμε από την κάμερα στην Φιλιππιάδα (screenshot από internet στο: http://filoiko.blogspot.gr/).
Αυτές τις μέρες είναι λίγο δύσκολο να ξεχωρίσετε τους νεοσσούς (πολύ μικροί ακόμα) - την εκκόλαψη του τετάρτου μπορείτε όμως να την διαπιστώσετε και από το τσόφλι του αβγού (στην φωτο στα αριστερά της φωλιάς). Αλλα οι μικροί πελαργοί μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και σε λίγες μέρες θα τους ξεχωρίζετε άνετα.
Εν τω μεταξύ οι γονείς πελαργοί όλο φέρνουν νέο υλικό στην φωλιά (φαίνεται η διαφορά στην εμφάνιση της). Και επειδή "σκεπτικό" των γονιών είναι τώρα η προστασία των μικρών - θα δείτε να φέρνουν κλαδιά (για την ακρη της φωλιάς) και μαλακό υλικό (για το βάθος).
Μέσα σε αυτά (όπως βλέπουμε ήδη) - οι πελαργοί θα φέρνουν και διαφορετικα σκουπίδια (όπως χαρτιά, πανιά, σακούλες κ.α.) . Ίσως για μας αυτά δεν είναι "όμορφα" - για τους πελαργούς είναι "χρήσιμα" (αντικαταστούν κάποιο φυσικό μαλακό υλικό με ότι βρουν και κάποια στιγμή θα το ξεχωρίσουν η θα το πετάξουν).
Προσοχή όμως!!! Μέσα στο υλικό που φέρνουν οι γονείς πελαργοί μπορεί να φέρουν πολύ επικίνδυνα σκουπίδια (κυριότερα εδώ είναι οι διάφοροι σπάγκοι, σκοινιά, τσουβάλια). Με αυτά (αν τα φέρνουν οι γονείς στην φωλιά) θα κινδυνέψουν νεοσσοί. Μονο από μας (!) εξαρτάται το κατά πόσο θα είναι ασφαλείς όλες οι φωλιές.
Παρακαλώ, όσοι δεν έχουν διαβάσει (κοινοποιήσει) τον σύνδεσμο πιο κάτω, ας το κοιτάξουν, είναι σημαντικό! Όσο σκληρές να είναι οι εικόνες - πρέπει να το ξέρουμε όλοι, γιατί μπορούν να σωθούν πολλοί νεοσσοί (ισχύει για όλες τις φωλιές πελαργων)!
https://www.facebook.com/groups/EveryStorkinGreece/permalink/1923815094341470/
Δείτε περισσότερες αντιδράσειςΣχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια: