ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Έτοιμοι να πετάξουν οι μικροί και "διάσημοι" πελαργοί της Φιλιππιάδας

  πηγή //epirusgate.blogspot.com

Έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν μακριά από την φωλιά τους είναι οι νεοσσοί πελαργοί από την διάσημη πλέον φωλιά της Φιλιππιάδας. Οι σκηνές που αποτυπώνει το blog Filoiko δείχνουν τα 3 πανέμορφα πουλιά που γεννήθηκαν στα τέλη του Απρίλη να έχουν μεγαλώσει, να έχουν αποκτήσει τις χαρακτηριστικές μαύρες ρίγες στα φτερά τους και να κάνουν ήδη τις πρώτες δοκιμές να ...
πετάξουν, προετοιμάζοντας έτσι το μεγάλο τους ταξίδι για την Αφρική το οποίο θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου. Οι πελαργοί είναι πουλιά που δημιουργούν ιδιαίτερους οικογενειακούς δεσμούς, ενώ η εικόνα των νεαρών πτηνών να παίρνουν "μαθήματα πτήσης" από τους γονείς τους στον κάμπο της Φιλιππιάδας, της Άρτας και του Λούρου είναι εντυπωσιακή και αποτυπώνει το μεγαλείο που κρύβει η φύση μέσα από την απλότητά της.

1 σχόλιο:

Eva Stets είπε...

Μεγάλωσαν τα μικρά και μεγάλωσαν όμορφα. :) Αλλα για να πετάξουν θέλουν λίγο καιρό ακόμα. Ο πρώτος (και ο δεύτερος) νεοσσός εκκολάφτηκαν στις 20 Μαΐου (τον Απρίλιο ήταν ακόμα μέσα στα αβγά). Τα μικρά πρέπει να κλείσουν σίγουρα τις 50 (+) μέρες για να κανουν τις πρώτες πτήσεις - έτσι είναι σχεδόν έτοιμοι (όχι έτοιμοι). :)