ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Η πρώτη πτήση.

Στις 24 Ιουλίου 2018 οι δυο νεαροί πελαργοί της φωλιάς, από την ζωντανή μετάδοση στην Φιλιππιάδα έκλεισαν τις 65 μέρες της ζωής τους και ο τρίτος τις 63 μέρες (οι δυο πρώτοι νεοσσοί εκκολάφτηκαν στις 20 Μαΐου και ο μικρότερος στις 22 Μαΐου).
Έτσι το πρωί της Δευτέρας - οι δυο, ελάχιστα μεγαλύτεροι, έπειτα από πολλές μέρες "γυμναστικής" και δοκιμών, πέρασαν σε "άλλο στάδιο" της ζωής τους - έκαναν την πρώτη πτήση! Αυτό ήταν αναμενόμενο, μιας και στις 65 μέρες από την εκκόλαψη τα φτερά των πελαργων έχουν ήδη αναπτυχθεί καλά και τότε μόνο από αυτούς εξαρτάται ποια μέρα θα πετάξουν (υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που νεαροί πελαργοί θα πετάξουν λίγο νωρίτερα από τις 65 μέρες ή λίγες μέρες αργότερα).
Στην πρώτη πτήση η απουσία των δυο πελαργων κράτησε περίπου 3,5 ώρες και ο τρίτος, που έμεινε στην φωλιά δοκίμαζε τα φτερά και κοίταζε προς τα έξω από την φωλιά με φανερό ενδιαφέρον . Πιθανά τα αδέλφια του να μην είχαν πετάξει μακριά ή να έκαναν μια "στάση" σε κάποια κολώνα ή στην κοντινή ταράτσα και να τους έβλεπε.
Δεν μπορούμε τώρα να προβλέψουμε πόσες μέρες ακόμα οι νεαροί πελαργοί στην Φιλιππιάδα θα είναι στην φωλιά ή πότε θα φύγουν οριστικά. Μπορεί να πετάνε (και να μαθαίνουν τη ζωή) αλλα μπορεί να γυρίζουν στην φωλιά για αρκετές μέρες ακόμα ή..... μπορεί να "περάσουν στην ανεξαρτησία" πιο νωρίς (π.χ. το 2017 οι νεαροί της συγκεκριμένης φωλιάς έφυγαν παρα πολύ γρήγορα) . Όσο θα είναι στην φωλιά θα ταΐζονται ακόμα από τους γονείς αλλα όχι όπως πριν (πρέπει να μάθουν να βρίσκουν την τροφή μονοί τους). Έπειτα (όταν φύγουν από την φωλιά) ο δεσμός της οικογένειας θα πάψει να υπάρχει και ο καθένας θα πάει με το δρόμο του....
Ας ευχηθούμε να έχουν πάντα καλές πτήσεις (φωτο είναι screenshot από την μετάδοση http://filoiko.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: