ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Μεγάλωσαν και δοκιμάζουν τα φτερά τους...

της Eva Stets ( Every Stork in Greece)
9 Ιουλίου 2018. Μεγάλωσαν οι νεαροί πελαργοί στην Φιλιππιάδα και κλείνουν σήμερα τις 50 (οι δυο πρώτοι) και τις 48 (ο τρίτος) μέρες τις ζωής τους (εκκολάφτηκαν στις 20 και 22 Μάιου αντίστοιχα). Τώρα πλέον πλησιάζουν και οι μέρες που τα πουλιά θα ξεκινήσουν τις πρώτες πτήσεις (σε πολλές φωλιές οι νεαροί πελαργοί, που εκκολαφτήκαν νωρίτερα, άρχισαν και πετάνε).
Βάση των ημερομηνιών της παρακολούθησης γνωρίζουμε, ότι οι πρώτες πτήσεις των πελαργών ξεκινούν συνήθως μετά από τις 60 μέρες από την ημέρα εκκόλαψης. Αυτό μπορεί να αλλάξει (+ / - λίγες μέρες) ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην φωλιά. Παράδειγμα: αν οι νεαροί πελαργοί ταΐζονται πάρα πολύ από τους γονείς και δεν έχουν χάσει αρκετό λίπος – θα πετάξουν πιο αργά από αυτούς που είναι πιο αδύνατοι.
Πριν το «μεγάλο βήμα» όλοι νεοσσοί πελαργοί κάνουν για αρκετό καιρό τις «δόκιμες πτήσεις»: γυμνάζουν τα φτερά τους και (όλο και περισσότερα) κάνουν άλματα πάνω από την φωλιά. Μπορούμε να παρακολουθούμε αυτές «ετοιμάσεις» με την κάμερα ιντερνέτ στραμμένη στην φωλιά στην Φιλιππιάδα. Ας τους χαρούμε ακόμα!
Η φωτο είναι screenshot από την μετάδοση: http://filoiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: