Ζωντανή σύνδεση με φωλιά στην Φιλιππιάδα

...παλιές φωτογραφίες στο τέλος κάτω-κάτω...

Πρόταση να σωθεί το Χάνι και μέρος της ιστορίας

Συνυφασμένη με τα χάνια είναι η νεότερη ιστορία της Φιλιππιάδας κι όμως κανένα μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί. Δύο που έχουν απομείνει κινδυνεύουν από μέρα σε μέρα να καταρρεύσουν.
Σωτήρια για ένα από αυτά έρχεται να αποβεί η πρόταση του Δημάρχου Νίκου Καλαντζή που εξασφάλισε σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορά σε εξασφάλιση χρηματοδότησης από το «πράσινο ταμείο» για το χάνι Τσουμάνη.
Πρόκειται για το χάνι που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο από το 1988 και άρα μπορούσε να υπαχθεί σε πρόγραμμα, είναι όμως συνιδιοκτησία κι έτσι θα αγοραστεί αρχικά από το δήμο μόνο το μισό.
Ο έτερος ιδιοκτήτης δεν πουλάει προς το παρόν το ακίνητο ενώ υπάρχει ελπίδα να επιτευχθεί στο μέλλον η αγορά και του υπόλοιπου κτηρίου αφού τα διατηρητέα είναι ασύμφορα για τη συντήρησή τους από ιδιώτη.
Η πρόταση του κ. Καλαντζή που απηχεί στην πρόθεσή του να αποκτήσει η Φιλιππιάδα οικιστική, αισθητική και πολιτιστική ταυτότητα , χαιρετίστηκε από δημότες που τα τελευταία χρόνια ζητούσαν απεγνωσμένα να ληφθεί μέριμνα από το δήμο για τα εναπομείναντα πέτρινα κτήρια της πόλης.
Δεν λείπει βέβαια και η καχυποψία αλλά λίγο μετράει μπροστά στην επίτευξη του τελικού σκοπού.
Να αποκτηθεί από το δήμο στο σύνολό του το χάνι Τσουμάνη και να αναστηλωθεί για κοινωνικούς σκοπούς καθώς και να κριθεί διατηρητέο το χάνι Πουλίση ώστε να ακολουθήσει ανάλογη διαδικασία αξιοποίησης.
http://www.epiruspost.gr/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mayra Andrade - We Used to Call It Love

Akua Naru - Nag Champa GOLD

Thievery Corporation Claridad feat Natalia Clavier

καλο απογευμα σε ολους.Τ.

Ανώνυμος είπε...

εκεί στην πλατεία μυαλό δεν βάζουν με τίποτα.με το έτσι θέλω πήγαν να κάνουν καινούργιο θερμοκήπιο..αλλά τους πρόλαβαν! μάλλον έφτασε η ώρα να γγκρεμιστεί όλοι η σαβούρα που έχει η πλατεία....

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε το μαγικό χωριο θα κανει τα μαγικά του και δεν θα δούμε πάλι φίσκα με τραπεζοκαθίσματα την πλατεία...