Ζωντανή σύνδεση με φωλιά στην Φιλιππιάδα

...παλιές φωτογραφίες στο τέλος κάτω-κάτω...

ανάδειξη του μονοπατιού της Λίμνης Ζηρού

Εθελοντική δράση για την ανάδειξη του μονοπατιού της Λίμνης Ζηρού (από τους: ΚΠΕ Φιλιππιάδας-Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας- Εθελοντές πολίτες).
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2016
Σήμανση και καθαρισμός του μονοπατιού γύρω από τη Λίμνη Ζηρού έγινε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2016, από το ΚΠΕ Φιλιππιάδας, τον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας και εθελοντές πολίτες, με στόχο την ανάδειξη της πανέμορφης περιπατητικής διαδρομής και του παλιού μονοπατιού της Λίμνης Ζηρού.
Η διαδρομή αυτή δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει τη λίμνη Ζηρού από σημεία πανοραμικής θέας, να περπατήσει μέσα από πευκοδάση, δάση βελανιδιάς, νερόφραξων, δάση αριάς και μακίας βλάστησης.
Απώτερος σκοπός της εθελοντικής δράσης είναι η ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού στο Δήμο Ζηρού και στην ευρύτερη περιοχή του, η οποία έχει την τύχη να προικιστεί από τη φύση με μοναδικά δασικά και υδάτινα οικοσυστήματα.
Ο περιπατητικός τουρισμός δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη για πρόσβαση σε τόπους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους χωρίς να απαιτεί κόστος και παρεμβάσεις στα φυσικά τοπία.
Στην εθελοντική δράση συμμετείχαν: από το ΚΠΕ Φιλιππιάδας (Νάστου Μαριάννα-Υπεύθυνη λειτουργίας ΚΠΕ, Χαριτοπούλου Μαρία, Σταυροπούλου Παρασκευή), από τον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας (Ζέρβας Γιάννης-Πρόεδρος ΕΟΣ Πρέβεζας, Ζιάκας Στέφανος, Τόκας Ευάγγελος) και Αγγελική Χατζηαθανασίου-μέλος ΕΟΣ Ιωαννίνων, Ζάψας Λουκάς-εθελοντής πολίτης.
Η δράση θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν πληρέστερη αποκατάσταση του μονοπατιού για να μπορεί να ενταχθεί στα προγράμματα και στις διαδρομές ορειβατικών-περιπατητικών ή φυσιολατρικών και αθλητικών συλλόγων της Ηπείρου ή/και ευρύτερα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καποτε θελανε να φερουν κεντρο απεξαρτησης ναρκωμανων στο Ζηρο κοντα στ 1987? Ξεσηκωθηκαμε σχολεια δημος υπηρεσιες καναλια κλεισαμε τη γεφυρα Καλογηρου και διαφορες αλλες δρασεις!!τωρα ειμαστε υπερανω !δεν μας ενδιαφερει μαλλον!ψαχνουν βεβαια ποιος θα τους κανει το....catering!!!και ποιος θα κονομησει περισσοτερο απο αυτη την κατασταση!!σαν δε ντρεπομαστε λιγο!τι θα πουμε στα παιδια μας!!