ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Ολόκληρη η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20 Μαρτίου 2009 για το ύψος των οικοδομών

Στα πλαίσια της οσο το δυνατόν καλλίτερης και σωστότερης ενημέρωσης όλων μας , αλλά και αυτών που θα ασχοληθούν μελλοντικά με το σοβαρό θέμα της δόμησης (ΓΠΣ ,ύψος οικοδομών κα ) παραθέτουμε ολόκληρο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 20 Μαρτίου 2009 όπου μεταξύ των άλλων είχε και σαν θέμα <<Συζήτηση για το ύψος των οικοδομών>>
.................... Θέμα 6ο Η.Δ.
Συζήτηση σχετικά με το ύψος των οικοδομών
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Λοιπόν, αυτό το διάστημα μας ταλανίζει όλους μας το θέμα που αναδείχτηκε σχετικά με το ύψος των οικοδομών......

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά συγκλονίστηκα !

Μόλις προ ολίγου πήρα στα χέρια μου την τοπική ΦΩΝΗ.και για κακή μου μοίρα η πρώτη ματιά έπεσε πάνω στους τίτλους δύο συγκλονιστικών άρθρων :
ΕΡΗΜΗΝ…το πρώτο
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ … το δεύτερο .
Και είναι κακή η μοίρα μου, διότι έχω χάσει όλες τις εννοιολογικές και κυρίως τις νοητικές μου συνισταμένες. Ζαλίστηκα με το πέρας της ανάγνωσης του πρώτου άρθρου.
Έπεσα από τα σύννεφα ανώμαλα προσγειωμένος . Το ΕΡΗΜΗΝ του πολύ γνωστού και πολλά «υποσχεθέντος » δικηγόρου με απογείωσε με την πρώτη ματιά , πριν ακόμα αρχίσω την ανάγνωση , διότι στην αφέλεια μου βροντοφώναξα «ερήμην » άλλης ανθρώπινης παρουσίας : επιτέλους , μια τρίτη φωνή, έξω από τις μίζερες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις των τοπικών αρχόντων !
Με άφατη λαχτάρα άρχισα την ανάγνωση . ..Και ήταν τραγικό το πέρας . Ακατάσχετος εμετός . …



ΥΓ.. Ήδη είναι μεσάνυχτα . Άρτι ανανήψας από το απρόσμενο σοκ, βρήκα το κουράγιο να διαβάσω και το δεύτερο άρθρο του παντελώς άγνωστου σε μένα Γ. Ευαγγέλου . ΣΊΓΟΥΡΑ , πρόκειται περί νεαρού συμπολίτη μας.. Μπράβο.!
Πήρα κουράγιο …

ΥΓ. .. Το ονοματεπώνυμο του δικηγόρου με περίκλειστη φωτογραφία του :στην αρχή του περισπούδαστου για αυτόν και κατάπτυστου για μένα άρθρου..

ΥΓ…Αναφορικά με την τεκμηρίωση του «κατάπτυστου» θα επανέλθουμε …και εδώ και στην εφημερίδα..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Ο πολύ γνωστός και πολλά «υποσχεθείς » δικηγόρος!
Γνωστός ; μάλλον, ναι…
«Υποσχεθείς» ; Πότε και σε ποιους;
Σε αυτούς που εν μια νυχτί ανακάλεσαν τις υπογραφές για το ιστορικό πλέον ύψος των οικοδομών ή μήπως σε αυτούς που αυτομόλησαν στις τάξεις των διαπλεκομένων;

Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου, φίλε …
και υπερθεματίζω: Χειρότερο και από κατάπτυστο…

Ανώνυμος είπε...

Θρασύτατος ο «πολύ γνωστός» δικηγόρος . Τόλμησε να χαρακτηρίσει την κίνηση των πολιτών για την εφαρμογή των 11,50 μέτρων ως κωμική φάρσα ! Ναι ! αυτός ο αντιστασιακός ! Που είχε το θάρρος και τον δημοκρατική παληκαριά να αψηφήσει ,
τουτέστιν να γράψει στα παλαιά των υποδημάτων του,τον ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ , με τον οποίο επιβλήθηκε το τερατώδες ύψος των 11,50 μέτρων ….!

Σαν γνήσιος πατριώτης έκανε αυτό που του επέβαλε η τόσο ευαίσθητη και δημοκρατική συνείδησή του : Να εφαρμόσει χωρίς καμία χρονοτριβή τον περίφημο
νόμο Τρίτση, που νομιμοποιεί το σωτήριο για τον τόπο μας ύψος των 24 μέτρων !
και ταυτόχρονα να εκχωρήσει επι αντιπαροχή το «μονάκριβο» οικοπεδάκι του στον αναμορφωτή εργολάβο μηχανικό προκειμένου να ανεγείρει εξαόροφη πολυκατοικία για κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς …

Αλοίμονο για την πόλη μας. Μόλις πληροφορήθηκα ότι ο αρθρογράφος δικηγόρος έχει ορισθεί από τον Δήμαρχο να τον εκπροσωπήσει στο Συμβούλιο Επικρατείας για το σχέδιο πόλης..

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιστική και πειστικότατη η επιχειρηματολογία του ΕΡΗΜΗΝ ….
• Ομφαλοσκοπούμε !
• Βλέπουμε το δένδρο και αδυνατούμε να κοιτάξουμε το δάσος!
• Γιατί άραγε δεν ξεσηκωθήκαμε τότε που έγινε ομόφωνα αποδεκτό το ύψος των 15. 80 μέτρων;
• Γιατί δώσαμε μεγαλύτερη σημασία σε ένα κωλοέγγραφο κάποιων υπαλληλίσκων του ΥΠΕΧΩΔΕ και αγνοήσαμε την εμπεριστατωμένη μελέτη η οποία με τόση επιστημονική τεκμηρίωση και τόσο επιστημονικό ορθολογισμό οριοθέτησε τα 15,80 μέτρα ;
• Εμείς, οι ολέθριοι που ανακηρύξαμε πανηγυρικά και αυθαίρετα μια απλή εισήγηση των προαναφερθέντων υπαλληλίσκων σε θέσφατο και επιβάλλαμε την εφαρμογή της απόφασης του χουντικού νομάρχη που τόσο αριστοτεχνικά είχε καταχωνιαστεί με αποτέλεσμα να παραπλανηθούν τα λευκά μας περιστεράκια- οι εργολάβοι μηχανικοί επειδή είχαν πλήρη άγνοια…της ύπαρξης αυτής της κωλοαπόφασης !
• Είναι συγκλονιστικός ο δικηγόρος –λειτουργός : τι έγινε και γίναμε νομοταγείς πολίτες και ζητούμε την εφαρμογή μιας απόφασης νομάρχη και μάλιστα του 1973; Και συνεχίζει το αμίληκτο ερωτηματολόγιο : για εξέταση των δεδομένων , για επιστημονικές μελέτες, για επιστημονική ανάλυση του θέματος ώστε να μπορέσουμε μετά όλοι μαζί να πάρουμε τη σωστή απόφαση !
• Εξ άλλου οι νόμοι δεν είναι θρησκευτικά και αναλλοίωτα δόγματα. Αλλάζουν και διαμορφώνονται έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις εκάστοτε συλλογικέ ανάγκες. Το δικαίωμα των εργολάβων μηχανικών να θησαυρίζουν σε βάρος της αισθητικής της πόλης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Μπορούμε, κάλλιστα να το αναγάγουμε σε συλλογική ανάγκη έτσι ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την κατάργηση της κατάπτυστης απόφασης ενός κατάπτυστου χουντικού νομάρχη …
• Ειλικρινά μένω άναυδος !
«Αν η δόμηση ήταν σε πλάτος και όχι σε ύψος …εκτος από αυτό καθ εαυτό το γεγονός , τι πραγματικά θα είχε αλλάξει, τι πραγματικά θα ήταν διαφορετικό στη Φιλιππιάδα; »
Δήμαρχε,
\ άξιος ο μισθός του νομικού σου συμβούλου …

ΥΓ …Ανάθεμα στους διαχρονικούς αξιωματούχους της πόλης …Αν εμφο
ρούνταν με όραμα , θα το είχαν μεταδώσει και στα παιδιά , τα φιλαρά-
και τα καλά , τους αναμορφωτές εργολάβους μηχανικούς, για τα
οποίους δεν είχε τίποτε να πει ο αρθογράφος-ποταμός!!
Αλήθεια, Δήμαρχε,
Του δήμου συμφέροντα υπηρετεί ο εν λόγω κύριος ή των εργολάβων
μηχανικών ;

Ανώνυμος είπε...

«Η Φιλιππιάδα είναι μεν όμορφη αλλά χρήζει περαιτέρω προστασίας, δεν είναι όμως ούτε Ζαγοροχώρι ούτε ελβετικό χωριό…Έχει συγκεκριμένα, δικά της στοιχεία,
…και μόνο η εξειδικευμένη επεξεργασία αυτών των στοιχείων μπορεί να δώσει μακροχρόνια διαβίωση ,ανάπτυξη..»
Είναι ένα μικρό απόσπασμα ,με ενδιάμεσες διαλείψεις, από το άρθρο του δικηγόρου, αρθρογράφου –ποταμού !
Γιατί τέτοια καθυστέρηση ; Περίμενε δηλαδή την φασαρία των λίγων αφελών συμπολιτών για το αστείο ύψος των 11,50 μέτρων για να του δοθεί η αφορμή ώστε να καταθέσει τις τόσες συγκλονιστικές αποκαλύψεις του;
Γιατί τόση αργοπορία ;
Κρίμα ! Έχει χαθεί τόσο πολύτιμος χρόνος .
Τα Ζαγοροχώρια και τα Ελβετικά χωριά μάλλον δεν διαθέτουν αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ,τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης επιστημονικής και συλλογικής επεξεργασίας και για αυτό είναι υποχρεωμένα να σέβονται και να εφαρμόζουν τους νόμους !
Και είναι προφανές , δεν έχουν κανένα δικαίωμα να υπερβαίνουν το ύψος των δύο ορόφων . Στη Φιλιππιάδα μας δεν υφίστανται αυτοί οι περιορισμοί .
Μέχρις ότου επεξεργαστούν , αξιολογηθούν και μελετηθούν αυτά τα στοιχεία για να δώσουν «μακροχρόνια διαβίωση και ανάπτυξη » , οι αναμορφωτές της πόλης μας εργολάβοι μηχανικοί έχουν τον πρώτο ρόλο στην οικοδόμηση αυτής της πόλης—μικροσκοπικού χωριού, αν συγκριθεί με τα μεγέθη των Ελβετικών χωριών….Αυτοί ξέρουν καλύτερα από μας . Εξ άλλου το ομολογούν και οι ίδιοι : «Στολίζουν τη πόλη οι οικοδομές που έχουμε ανεγείρει » .
Θα ήταν τραγωδία για τον τόπο να περιοριστεί στα 11,50 μ. αυτή η αναγεννητική των μηχανικών μας ιδιοφυϊα ! Τα αυτονόητα είναι περιττό να τα μνημονεύουμε. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ο αρθρογράφος –ποταμός δεν μνημόνευσε , έστω για μια φορά , όχι το όνομά τους, αλλά ούτε τη λέξη «εργολάβοι- μηχανικοί»….

ΥΓ .Οι αναμορφωτές δικαιούνται σίτιση στο πρυτανείο.
Ο λίθος του αναθέματος: στους αξιωματούχους διότι άφησαν την πόλη να αναπτύσσεται ΕΡΗΜΗΝ τους ..

Ανώνυμος είπε...

Κουτοπόνηρε δικηγοράκο,

Οχετός ασυναρτησιών το κείμενό σου.
Καθοδηγούμενη η πένα σου.
Όχι από το φτωχό σου το μυαλό.
Αλλά από το συμφέρον του άλλου. Αυτού που αναπαράγεις τις απόψεις.

Αποκορύφωμα το τελευταίο.

Για να μαθαίνεις:

Η λέξη sic είναι λατινική, είναι τροπικό επίρρημα και σημαίνει έτσι (ούτως). Χρησιμοποιείται συχνά μέσα σε παρένθεση, όταν μεταφέρεται κείμενο ή λόγος τρίτου για να τονίσει ότι η μεταφορά είναι πιστή. Χρησιμοποιείται για ιδιαιτερότητες ή λάθη, γλωσσικά ή νοηματικά, του πρωτοτύπου, προκειμένου να τονιστεί ότι τα λάθη ή οι ιδιαιτερότητες προέρχονται από τον αρχικό συγγραφέα και όχι από αυτόν που τα αναπαράγει. Συχνά χρησιμοποιείται ειρωνικά, όταν πρόκειται για ιδιαιτερότητα που ο αναμεταδίδων θεωρεί λάθος (π.χ. ανορθογραφία), για να επιστήσει την προσοχή του αναγνώστη στο λάθος. Για επίταση της ειρωνείας μπορεί να συνοδεύεται και από θαυμαστικό (sic!). Πολλές φορές όμως χρησιμοποιείται χωρίς αξιολογικό χρωματισμό, ιδιαίτερα κατά την αναπαραγωγή λογοτεχνικών κειμένων ή κειμένων με παλαιά ορθογραφία, για να διαλύσει τυχόν αμφιβολίες του αναγνώστη αν πρόκειται για αβλεψία του αντιγράφοντος ή για ιδιαιτερότητα του πρωτοτύπου. Καμιά φορά χρησιμοποιείται λανθασμένα ως σημείο ειρωνείας για απόψεις τρίτου ακόμα κι όταν δεν αφορά πιστή μεταφορά άλλου κειμένου.(Wikipedia)

Δεν σημαίνει ευγενική εκφορά λόγου, όπως λανθασμένα πολλές φορές χρησιμοποιείται.

Προφανώς και δεν ειρωνεύεσαι την άποψη αυτού που ανοήτως αναπαράγεις. Ότι τάχα μου τα 11.50 είναι διάταγμα της χούντας για αυτό δεν πρέπει να εφαρμοσθεί.

Προφανώς για αλλού ξεκίνησες και αλλού η ζωή σε πήγε.

Πάνδημο το αίτημα:

Αφού τόσο οικτρά αποκαλύπτεται ο ρόλος σου. Αφού τόσο ξεδιάντροπα παίρνεις θέση υπέρ των λαμόγιων.
Δεν μπορείς να υπηρετείς το Δημόσιο Συμφέρον. Απολύεσαι.
Ο Δήμαρχος να πράξει τα δέοντα. Τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Μελέτες εχουν δείξει πως το εδαφος της φιλιππιαδας ειναι ανημπορο να κρατησει πολυκατοικιες.ΧΑΧΑ Αν είναι δυνατον. Προτεινω να μην ξαναχτιστει πολυκατοικια στη φιλιππιαδα. Απο εδω κ περα μονο μονοκατοικιες. Η καλυτερα να μη ξαναχτιστει τιποτα. Κ να γκρεμηστουν κ τα παλια. Να φύγουμε, να παμε αλλού. Εβγαλα γλωσσα γιατι πρέπει...

Με ΑΓΑΠΗ
Ενας μελλοντικος (μου γκρεμίζουν τα όνειρα)φοιτητης μηχανικος