ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Τετάρτη 29 Απριλίου 2009 THΛΕΟΡΑΣΗ SKAI
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ωρα 9 βράδυ
.......οι φωλιές των πελαργών εγκαταλείπονται στην Φιλιππιάδα εξ αιτίας των πολυκατοικιών που καταλαμβάνουν τον ζωτικό τους χώρο...... (κλικ ΕΔΩ)



O Δήμαρχος Δημήτρης Γιολδάσης δήλωσε στην τηλεόραση του SKAI <<...είδαμε όλα αυτά τα χρόνια κτίρια ψηλά στην πόλη μας,κτίρια πάνω από 20 μέτρα, και ενδεχομένως και αυτός είναι κάποιος λόγος μαζί με τις κλιματολογικές συνθήκες που έχουμε μείωση των πελαργών.....>>

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τέλος εποχής!

Για να μπορούμε να κοιτάζουμε και εμείς στα μάτια τα λελέκια μας!

Για να μπορούμε να κοιτάζουμε στα μάτια τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας!

Για να μην φοβόμαστε να σηκώσουμε το κεφάλι να δούμε τον ουρανό!

Ανώνυμος είπε...

Ας επιστρεψουμε για λιγο στο παρελθον... Θυμομαστε ολοι τις επιπλοκες που δημιουργηθηκαν απο τον Ζαχοπουλο και αλλες πολλες επιπλοκες που δυσαρεστησαν την Ελλαδα... Ετσι???? Ποιος τα θυματε τωρα αυτα????... ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ!!!!!!!!

Γι αυτο λοιπον πρεπει ολοι να βαλουμε τα δυνατα μας ωστε να μην ξεχαστει και να υπαρχει επ αοριστο το θεμα με το σχεδιο πολης και το υψος των οικοδομων....


ΑΥΓΕΡΗΣ ΘΕΜΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Φωτογραφίες που σκοτώνουν οι σημερινές.
Οι δύο πρώτες διαφημίζουν την πραμάτια :
" Ανέγερση πολυτελους πολυκα τοικίας..Πωλούνται διαμερίσματα"
Ναι.!έγινε και αυτό. Πολυκατοικίες
σε ένα μεγάλο χωριό, που μας αρέσει -αυτοκολακευόμενοι-να το λέμε: η πόλη μας ! Οι δύο άλλες-πραγματικά θαυμάσιες και συγκλονιστικές ταυτόχρονα-στο κάτω άκρο αυτής της ανάρτησης, φιλοξενούν δυο πελαργούς, ολοζώντα νους, να μας κοιτάζουν με απέραντη θλιψη κατάματα. Σαν να θέλουν κάτι να μας πουν για τελευταία φορά.

Παντού και πάντοτε, οι πελαργοί έφτιαχναν και εξακολουθούν να χτίζουν τις φωλιές των στα ΨΗΛΟΤΕΡΑ σημεια των πόλεων ή των χωριών. Στη Φιλιππιάδα αυτά τα σημεία έχου πλέον εξαφανιστεί διότι
στη θέση τους έχουν χτιστεί οι πολυκατοικίες που η κορυφές τους στέκονται πιο ψηλα απο τις κολώνες όπου χτίζαν τις φωλιές τους.
Κοιτάξτε γύρω σας. Δεν υπάρχει πελαργός δίπλα σε πολυκατοικία. Αυτοί οι τεράστιοι όγκοι έχουν εκτοπίσει αυτά τα περήφανα πουλιά απο τον τόπο τους....


ΥΓ ..Μερικές φορές οι συμπτώσεις
είναι μυστήριες. Το πρωι αναρτήθη καν οι δύο φωτογραφίες και σήμερα το βράδυ στις 9,30μμ η τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχε μια ολιγόλεπτη εκπομπή με τον τίτλο: "Γιατί φεύγουν οι πελαργοί απο την ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ". θαυμάσια η πρωτοβου λία του καναλιού. Απογοητευτική η παρουσία των συμπολιτών που μίλησαν μηδέ του ΔΉΜΑΡΧΟΥ εξαιρου μένου . Ο καθένας το "μακρύ και το κοντό του" ! Καμία προετοιμασία . ΠΡΟΧΕΙΡΌΤΗΤΑ...

Κρίμα. Χάθηκε μια ευκαιρία...

Δήμαρχε, σωστός και δημιουργικός
είναι ο άρχοντας που έχει επίγνωση
ότι ξέρει λίγα και για αυτό αξιοποιεί τους ...γνωρίζοντες και επαϊοντες ..

Ανώνυμος είπε...

Παραπειπόμενα απο την σύντομη εκπομπή του ΣΚΑΪ:

"..είναι πολλές οι αιτίες ένεκα των οποίων έφυγαν οι πελαργοί. Κάποιο ρόλο μπορεί να έπαιξαν και οι ψηλές οικοδομές,όμως η κυριότε ρη αιτία είναι οτι άλλαξαν ριζικά οι περιβαλλοντικές συνθήκες"
Αυτή είναι η θέση του Δήμαρχου για τη φυγή των πελαργών. Καμία αντίρηση. Όμως ποιό είναι αυτό το περιβάλλον που άλλαξε τόσο ξαφνικά και εξανάγκασε μέσα σε επτά χρόνια να φύγουν περισσότερα απο 15 ζεύγη πελαργών;
Είναι πολύ αφελής η άποψη: "Δεν βρίσκουν πλέον τροφή οι πελαργοί διότι δεν καλλιεργούν οι αγρότες τα χωράφια". Ακούστηκε και αυτό στην ολιγόλεπτη εκπομπή. Γεράσαμε ζώντας με πολλές γενιές πελαργών και ακόμα δεν μάθαμε τι επιτέλους τρώνε!
Οπωσδήποτε έχουν μειωθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες τα έλη που εξασφάλιζαν άφθονη τροφή. Εκτοτε η συνθήκες παραμένουν σταθερές και αναλλοίωτες και η τροφή είναι εξ ίσου ικανή να διαθρέψει τον ίδιο αριθμό πελαργών με εκείνο που διέτρεφε τις δεκαετίες του 1980 και 1990 !
Τούτο σημαίνει ότι το περιβάλλον που εξασφάλιζε κάποτε την αναγκαία και επαρκή ποσότητα τροφής εξακλουθεί να παράγει και τώρα την ίδια, αν όχι περισσότερη τροφή- σήμερα υπάρχουν περισσότερα ερπετά απο ότι υπήρχαν προ εικοσαετίας.
ΠΟΙΌ ΕΊΝΑΙ ΕΠΟΜΈΝΩς ΕΚΕΊΝΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΊΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ,το οποίο έχει αλλάξει τόσο πολύ ώστε να εξαναγκάσει τους πελαργούς μέσα σε λίγα χρόνια να εγκαταλείψουν τη Φιλιππιάδα; Τι εχει αλλάξει τόσο δραματικά και απότομα;
Απλούστατα. Αλλαξε ο αυλόγυρος των σπιτιών τους. ΆΛΛΑΞΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΆ ο χώρος μέσα στον οποίο έχτιζαν τις φωλιές των. Δίπλα απο τα καμπαναριά και δίπλα απο τις κολώνες τις ηλακτροφόρες, ΥΨΩΘΗΚΑΝ οι ουρανούστες των εργολάβων-μηχανικών, οι οποίοι εμποδίζουν τα πουλιά, τα κακόμοιρα,να πλησιάσουν στις παλαιές φωλιές των. Όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει με ποιό τρόπο πλησιάζουν τις φώλιές τους , που είναι απαράλακτος με τον τρόπο που προσγειώνονται τα αεροπλάνα. Όταν όμως παρεμβάλλεται μια τέτοια πολυκατοικία είνα αδύνατο στον πελαργό να οριζοντιωθεί πρώτα στο ύψος της φώλιάς του και απο αρκετά μακρυνή απόσταση ,για να καταφέρει μετά να φθάσει στη σημείο προσγείω σης, στη φωλία του.Μόνο τα Στούκας του Χίτλερ είχαν την απαράμιλη ικανότητα να κάνουν κάθετες εφορμήσεις!
Απο ψηλά λοιπόν,στέκονται εμπόδιο οι πολυκατοικές , από χαμηλά τα ηλεκτοφόρα σύρματα απαγορεύουν κάθε προσέγγιση...

Ιδού, ποιό περιβάλλον έχει αλλάξει ριζικά κύριε Δήμαρχε...

ΥΓ.. Έίναι καταγραμμένες οι φωλιές, που ερήμωσαν, κατά χρονολογική σειρά. Και αυτός ο χρόνος συμπίπτει με τον χρόνο και το χώρο όπου ανεγέρθησαν οι ουρανοξύστες. Εκεί δηλαδή που ξεφύτρωνε μια πολυκατοικία , εκεί ακριβώς το ζευγάρι των πελαργών έρριχνε μαύρη πέτρα πίσω την επόμενη χρονιά..

...."Ε"

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσιο κείμενο αγαπητέ ..."Ε"!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μιλτιάδη για τις στιγμές που μας χαρίζει!

Συνεχίζουμε...

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε,

Στάσου στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις. Ξέχασέ τα 15,80. Δεν θα μας επιβάλλουν την άποψή τους αυτοί που τόσο χρόνια ασέλγησαν σε βάρος της πόλης, απλώς και μόνο για να τα κονομήσουν. Ακόμη και τώρα δεν ψελίζουν ούτε κάν μια συγνώμη. Δεν έχουν το δικαίωμα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Ανώνυμος είπε...

... Πολλά ζητάς φίλε.
Απο ποιούς περιμένεις συγνώμη;
*απο τους βιαστές της πόλης;
*απο τους αδίστακτους εργολάβους;
*απο τους συνένοχους τέως
δημάρχους;
*απο τους δημοτικούς συμβούλους
της αντιπολίτευσης , μείζονος
και ελάσσονος;
*απο τα καμάρια μας, τους συντο πίτες ννομαρχιακούς συμβούλους;
*απο τον επίσης συντοπίτη κορυφαίο του νομού μας , τον ΝΟΜΑΡΧΗ, που νύπτει τας χείρας του , σαν άλλος ΚΑΪΑΦΑΣ;
*απο τον υπεύθυνο για τα περιβαντολογικά συντοπίτη νομαρχιακό, ο οποίος κατά ΣΥΜΠΤΩΣΗ τυχαίνει να είναι και μέγας μελετητης των περιβανολογικών μελετών χοιροστασίων,σφαγείων και λοιπών επιχειρηματικών εκμεταλεύ σεων;
ΑΝ περιμενεις συγγνώμη απο αυτους τους κυρίους , χαμένος κόπος αναμονής ...
Το μόνο που σου απομένει και μπορείς να κάνεις, ειναι ένα και μοναδικό:
Να τους ξαναψηφίσεις στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Είναι όλοι τους δικά μας παιδιά,της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης!!!!
...."Κ"

Ανώνυμος είπε...

Τα "εις αεί" εγκλήματα δεν ξεχνιούνται,Θέμη!
Θα στέκονται,σαν δράκοι ακίνητοι μπροστά μας αυτά τα οικοδομικά εξαμβλώματα. Και όσο πιο συχνά θα
τα βλεπουμε όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας θα συνειδητοποιούν την συμφορά, που προκάλεσαν οι ολέθριοι για τον τόπο μας τέκτονες εργολάβοι, και θα εξεγείρονται.
Ο Ζαχόπουλος έδρασε στιγμιαία μέσα στο χρόνο και για αυτό τείνει να ξεχαστεί. Τα οικοδομικά εξαμβλωματα συνιστούν διαρκές έγκλημα. Και η εγληματικη τους παρενέργεια στον ευρύτερο περιβάλ λοντα χώρο αλλα και στην ψυχοκοινω νική δομή των συνανθρώπων μας, δεν θα είναι μόνο συνεχής, επίμονη και αδιατάρακτη, αλλά θα γίνεται όλο και πιο επιβλαβής με το πέρασμα του χρόνου !
Και αυτές οι συνέπειες θα αποτελούν ένα συνεχές ερέθισμα
για διαρκή εγρήγορση.

Ανώνυμος είπε...

Διαπλεκόμενοι ;
Συναλλασσόμενοι;
Λαμόγια;
Αναμορφωτές της πόλης;


Για τους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης τα ερωτήματα..
Είχαν τεθεί ανάλογα ερωτήματα και από αυτό εδώ το blog . Καμία φωνή . Πλήρης βουβαμάρα.
Ούτε στην εκδήλωση των πολιτών για το ύψος των οικοδομών κα το σχέδιο πόλης
εμφανίστηκαν προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις των. Παράξενη σιωπή … από τους πρώην λαλίστατους συμβούλους.
Συνήθως τα λόγια ξεχνιούνται . Όμως τα ΄ποπτά μένουν και φωνάζουν .
Και δεν πρόκειται για φωνές διαμαρτυρίας υπέρ του γενικού καλού της πόλης αλλά για φωνές πρόκλησης και ιδεοτελών συμφερόντων .
Νομίζω ότι περιττεύουν τα επιπρόσθετα σχόλια. Κάποια αποσπάσματα από μια ιστορική τους καταγγελία για τον σημερινό Δήμαρχο θα δώσουν από μόνα τους την απάντηση στα παραπάνω τέσσαρα ερωτήματα :
« Διαμαρτυρόμαστε γιατί η δημοτική αρχή Φιλιππιάδας παραπλάνησε για μία ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν εφάρμοσε επακριβώς τις αποφάσεις του σχετικά με τη μείωση του ύψους των οικοδομών …..ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο ζητούσε αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για ύψος μεγαλύτερο από τα 15,80μ,
ο δήμαρχος ξαφνικά ….απέστειλε στο ΣΧΟΠ αίτημα για μείωση του ύψους στα 12,80 μέτρα , ενώ ουδέποτε το δημοτικό συμβούλιο πρότεινε μείωση ύψος στα 12,80 μέτρα. Με τον αυτό επιχειρείται εκ του πλαγίου η τροποποίηση του νόμου Τρίτση..»

Και έκλειναν την περίφημη ανακοίνωση οι τέσσερες δημοτικοί σύμβουλοι :
« ..Οικοδομές με χαμηλό ύψος (12,80μ) και μεγάλο συντελεστή δόμησης είναι ακαλαίσθητες , μη λειτουργικές, έχουν λιγότερο ακάλυπτο οικόπεδο και θα οδηγήσουν σε τσιμεντοποίηση της Φιλιππιάδας και επιστροφή στο απαράδεκτο παρελθόν οικοδόμησης.» .

Αυτά είναι τα κύρια σημεία της περίφημης και ιστορικής ανακοίνωσης της Μείζονος Αντιπολίτευσης .Θυμίζουν την βιβλική ρήση :
« Η μεν φωνή του Ιακώβ, τα δε χέρια του Ισαάκ». Που σημαίνει :
Η φωνή των εργολάβων μηχανικών γραμμένη με τα χέρια των δημοτικών συμβούλων της Μείζονος Αντιπολίτευσης !!

Απόλυτα ταυτισμένοι με τις ολέθριες και καταστροφικές για την πόλη απόψεις των εργολάβων μηχανικών !

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά συγκλονίστηκα !

Μόλις προ ολίγου πήρα στα χέρια μου την τοπική ΦΩΝΗ.και για κακή μου μοίρα η πρώτη ματιά έπεσε πάνω στους τίτλους δύο συγκλονιστικών άρθρων :
ΕΡΗΜΗΝ…το πρώτο
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ … το δεύτερο .
Και είναι κακή η μοίρα μου, διότι έχω χάσει όλες τις εννοιολογικές και κυρίως τις νοητικές μου συνισταμένες. Ζαλίστηκα με το πέρας της ανάγνωσης του πρώτου άρθρου.
Έπεσα από τα σύννεφα ανώμαλα προσγειωμένος . Το ΕΡΗΜΗΝ του πολύ γνωστού και πολλά «υποσχεθέντος » δικηγόρου με απογείωσε με την πρώτη ματιά , πριν ακόμα αρχίσω την ανάγνωση , διότι στην αφέλεια μου βροντοφώναξα «ερήμην » άλλης ανθρώπινης παρουσίας : επιτέλους , μια τρίτη φωνή, έξω από τις μίζερες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις των τοπικών αρχόντων !
Με άφατη λαχτάρα άρχισα την ανάγνωση . ..Και ήταν τραγικό το πέρας . Ακατάσχετος εμετός . …



ΥΓ.. Ήδη είναι μεσάνυχτα . Άρτι ανανήψας από το απρόσμενο σοκ, βρήκα το κουράγιο να διαβάσω και το δεύτερο άρθρο του παντελώς άγνωστου σε μένα Γ. Ευαγγέλου . ΣΊΓΟΥΡΑ , πρόκειται περί νεαρού συμπολίτη μας.. Μπράβο.!
Πήρα κουράγιο …

ΥΓ. .. Το ονοματεπώνυμο του δικηγόρου με περίκλειστη φωτογραφία του :στην αρχή του περισπούδαστου για αυτόν και κατάπτυστου για μένα άρθρου..

ΥΓ…Αναφορικά με την τεκμηρίωση του «κατάπτυστου» θα επανέλθουμε …και εδώ και στην εφημερίδα..

Ανώνυμος είπε...

Ο πολύ γνωστός και πολλά «υποσχεθείς » δικηγόρος!
Γνωστός ; μάλλον, ναι…
«Υποσχεθείς» ; Πότε και σε ποιους;
Σε αυτούς που εν μια νυχτί ανακάλεσαν τις υπογραφές για το ιστορικό πλέον ύψος των οικοδομών ή μήπως σε αυτούς που αυτομόλησαν στις τάξεις των διαπλεκομένων;

Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου, φίλε …
και υπερθεματίζω: Χειρότερο και από κατάπτυστο…

Ανώνυμος είπε...

Θρασύτατος ο «πολύ γνωστός» δικηγόρος . Τόλμησε να χαρακτηρίσει την κίνηση των πολιτών για την εφαρμογή των 11,50 μέτρων ως κωμική φάρσα ! Ναι ! αυτός ο αντιστασιακός ! Που είχε το θάρρος και τον δημοκρατική παληκαριά να αψηφήσει ,
τουτέστιν να γράψει στα παλαιά των υποδημάτων του,τον ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ , με τον οποίο επιβλήθηκε το τερατώδες ύψος των 11,50 μέτρων ….!

Σαν γνήσιος πατριώτης έκανε αυτό που του επέβαλε η τόσο ευαίσθητη και δημοκρατική συνείδησή του : Να εφαρμόσει χωρίς καμία χρονοτριβή τον περίφημο
νόμο Τρίτση, που νομιμοποιεί το σωτήριο για τον τόπο μας ύψος των 24 μέτρων !
και ταυτόχρονα να εκχωρήσει επι αντιπαροχή το «μονάκριβο» οικοπεδάκι του στον αναμορφωτή εργολάβο μηχανικό προκειμένου να ανεγείρει εξαόροφη πολυκατοικία για κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς …

Αλοίμονο για την πόλη μας. Μόλις πληροφορήθηκα ότι ο αρθρογράφος δικηγόρος έχει ορισθεί από τον Δήμαρχο να τον εκπροσωπήσει στο Συμβούλιο Επικρατείας για το σχέδιο πόλης..

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ,ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΤΛΟ. ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΝΑΙ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ.
ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ - ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΒΡΩΜΙΑ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗΣ - ΟΧΤΑΟΡΟΦΑ ΚΤΙΡΙΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ - ΑΛΑΛΟΥΜ , ΡΙΓΕ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ - ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΓΡΑΨΩ.
Η ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ.
ΘΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

10 Μάϊος 2009 1:42 πμ