...παλιές φωτογραφίες στο τέλος κάτω-κάτω...

Σπλήνα γεμιστή

Η συνταγή είναι από το βιβλίο συνταγών  <<Τοπική γαστρονομία>> του Μιχάλη Κατραχούρα πρώην Δήμαρχου και προέδρου ΤΕΔΚ Πρέβεζας.

 

ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλη σπλήνα μοσχαρίσια
200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
200 γρ. κεφαλοτύρι σε κομμάτια μικρά
 ματσάκι μαί'ντανό ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. ρίγανη
1 κ. σ. ρύζι
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί ξηρό ί
750 γρ. ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβετε κατά μήκος και από τη χοντρή
πλευρά την σπλήνα ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο άνοιγμα το ο-
ποίο μεγαλώνετε με τα δάχτυλα σας.
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε το ρύζι, τη φέτα, το μαΙντανό, το σκόρ-
δο και 2 κ.σ. λάδι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μπόλικη πάπρικα. Α-
νακατεύετε καλά, γεμίζετε τη σπλήνα, ράβετε το άνοιγμα με κλωστή
και τη βάζετε σε κατσαρόλα. Προσθέτετε τις ντομάτες λίγο νερό, α-
λάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε επί 90 λετπά περίπου.
Βγάζετε τη σπλήνα, αφαιρείτε τη κλωστή, κόβετε σε κομμάτια και πε-
ριχύνετε με τη σάλτσα της.

Σημ: Η γέμιση μπορεί να γ(νει με κιμά ή συκωτάκια ψιλοκομμένα (1 φλυ

τζάνι,

2 σχόλια:

filoiko είπε...

Το στικάκι USB χωράει 5.000 τραγούδια,το τζουκμποξ μόνο 100 και ηταν δύσκολο στην μεταφορά...

Ανώνυμος είπε...

39 ημερες για το Πασχα.Γ@μ@μ@νο Tζαμπο σε....προλαβα φετος!!!