Η συνταγή είναι από το βιβλίο συνταγών <<Τοπική γαστρονομία>> του Μιχάλη Κατραχούρα πρώην
Δήμαρχου και προέδρου ΤΕΔΚ Πρέβεζας.
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλη
σπλήνα μοσχαρίσια
ματσάκι μαί'ντανό ψιλοκομμένο
1 κ. γλ.
ρίγανη
1 κ. σ. ρύζι
6 σκελίδες
σκόρδο ψιλοκομμένο
1 νεροπότηρο
κόκκινο κρασί ξηρό ί
1 φλιτζάνι
λάδι
αλάτι,
πιπέρι, πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με πολύ κοφτερό μαχαίρι
κόβετε κατά μήκος και από τη χοντρή
πλευρά την σπλήνα ώστε να
δημιουργηθεί ένα μεγάλο άνοιγμα το ο-
ποίο μεγαλώνετε με τα δάχτυλα
σας.
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε
το ρύζι, τη φέτα, το μαΙντανό, το σκόρ-
δο και 2 κ.σ. λάδι.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μπόλικη πάπρικα. Α-
νακατεύετε καλά, γεμίζετε τη
σπλήνα, ράβετε το άνοιγμα με κλωστή
και τη βάζετε σε κατσαρόλα.
Προσθέτετε τις ντομάτες λίγο νερό, α-
λάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε
επί 90 λετπά περίπου.
Βγάζετε τη σπλήνα, αφαιρείτε
τη κλωστή, κόβετε σε κομμάτια και πε-
ριχύνετε με τη σάλτσα της.
Σημ: Η γέμιση μπορεί να γ(νει
με κιμά ή συκωτάκια ψιλοκομμένα (1 φλυ
τζάνι,
2 σχόλια:
Το στικάκι USB χωράει 5.000 τραγούδια,το τζουκμποξ μόνο 100 και ηταν δύσκολο στην μεταφορά...
39 ημερες για το Πασχα.Γ@μ@μ@νο Tζαμπο σε....προλαβα φετος!!!
Δημοσίευση σχολίου