ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Συνεδρίαση Επιτροπής Πολιτών Φιλιππιάδας 26-3-2009

ΡΑΣΩΤΑΡΑ





Η Επιτροπή Πολιτών Φιλιππιάδας μετα την συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 αποφάσισε να διοργανώσεί ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει για την πόλη μας για το ύψος οικοδομών και το Σχέδιο πόλης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι κορυφαίος θεσμικός παράγοντας.Επίσης θα μιλήσει και πολεοδόμος καθηγητής Πολυτεχνείου η αν εκτιμηθεί καικάποιος άλλος.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημαρχείο στην αίθουσα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την Τεταρτη 8 Απριλίου 2009 στις 8:00 μμ. Εκ μέρους της επιτροπής θα επιδιωχθεί να γίνει οσο το δυνατόν ευρύτερα γνωστή η εκδήλωση και στην οποία θα κλειθούν να παρευρεθούν οι Βουλευτές του Νομού, ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι και βέβαια πολύς κόσμος.

Για το σκοπό αυτό θα εκυπωθεί ειδική αφίσα και θα γίνεται ενημέρωση από το Διαδίκτυο

Κοινή πεποίθηση είναι για τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών ότι μεσα από την ενημερωτική αυτή εκδήλωση θα απαντηθούν μια σειρά ερωτήματα που απασχολούν εντονα τους πολίτες της Φιλιππιάδας
Εν τω μεταξύ σύνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στο κείμενο που διακινεί η επιτροπή πολιτών.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 11,50 (ΝΟΜΟΣ 1973)
ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΌΧΙ ΑΥΡΙΟ

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο!

Φυγή προς τα μπρος. Η αδήρητη και
αναγκαία υπέρβαση της μύζερης
"βύθισης στο κλίμα μιας περίστασης" που τείνει να μετατρέψει ένα θλιβερό ΠΑΡΕΛΘΟΝ σε αιωνιότητα , σαν να έχει σταματήσει και ο χρονος μαζί του...

Ανώνυμος είπε...

τί θέλει να πεί ο ποιητής?

Ανώνυμος είπε...

Ημύζερη απασχόληση μας με τα τερατουργήματα του παρελθόντος
θα μας κρατήσει, εις αεί, καθηλωμένους πίσω στο χρόνο..
Θα σταματήσει τον χρόνο εκεί, στο παρελθον..Στα καφενεία και στις ταβέρνες θα καταδικάζουμε ή θα αθωόνουμε .. μόνο για λιγο καιρό..
και εμπρος για άναρχη,παράνομη και αυθαίρετη δόμηση, ξανά..
Αν γρήγορα δεν εκπονηθεί τονσχέδιο πόλης...

Ο "οιητής"προβλέπει: την άμεση, αυθαίρετη , ολέθρια και καταστροφική εξάπλωση της πόλης μέχρι το ποτάμι με το επινόημα του "προϋφιστάμενου οικισμού".. Έτσι θα έχουμε ένα ακριβές αντίγραφο-σιαμαίο αδελφάκι της Παλαιάς η του Ελευθεροχωρίου..

Για αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρώ την κίνηση της ομάδας των πολιτών για την οργάνωση της ημερίδας της 6/4 2009 σαν σωτήρια οδό διαφυγής από το νοσηρό κλίμα,που αυτό τον καρόκυριαρχεί στη πόλη αλλά κυρίως
σαν μια μεγάλη συνεισφορά σε ένα διάλογο που επιτέλουςπρέπει να αρχίσει για αυτό το θρυλούμενο σχέδιο ...
Και ένας τέτοιος διάλογος δεν μπορει να γίνει αν δεν ακουστούν πρώτα οι απόψεις εξειδικευμένων με το αντικείμενο επιστημόνων...

ΥΓ..Ας καταγράφονται σε άλλες αναρτήσειςοι απόψεις για τις τωρινές και διαχρονικές ευθύνες
και ας καταγράφονται σε τούτη εδώ την ανάρτηση μόνο απόψεις και προτάσεις για το σχέδιο της πόλης..

Αυτά και μόνα αυτά ήθελε να πει ο ποητής...

filippiadiotis είπε...

Έχετε δεί την πόλη από το google earth να δείς το έγκλημα που συντελείται, παράλληλα με τα πολυόροφα που μάλλον αποτελούν παρανυχίδα, στο δάσος? Δες σε παρακαλώ το δάσος πως κατάντησε. Και οι φωτογραφίες του Google είναι προ 5 ετίας. Αυτό δεν ενοχλεί? Δεν είναι οικολογική καταστροφή αυτή? Προς κάποια κατεύθυνση πρέπει να αναπτυχθεί η πόλη. Συμφωνώ. Αλλά αν δεν πάει προς κάμπο τότε ή θα πρέπει να επιμηκυνθεί κι άλλο προς παλιά ή ελευθεροχώρι ή θα πρέπει να αποκτήσει βάθος προς το (υπόλοιπο) δάσος. Και τί θα είναι αυτή η επέκταση. Οικιστική ή εμπορική? Ήπια ή σύγχρονη?

Είμαι οπαδός του διαλόγου και της συζήτησης, γιατί με αυτό τον τρόπο γινόμαστε σοφότεροι. Συμφωνώ να εκθέσουμε τους προβληματισμούς μας εδώ με όποιον τρόπο ο κάθενας μπορεί. Ας συμμετέχουν στη συζήτηση όλοι. Και οι τεχνοκράτες (ειδικοί) και οι απλοί πολίτες (όπως εγώ) με την παράκληση να μην αποθαρρύνονται, με στοχευμένες επιθέσεις, οι όποιες απόψεις θέλουν να δημοσιοποιηθούν.

Ανώνυμος είπε...

Ηδη ο πρώτος σπόρος για την έναρξη αυτής της συζήτησης , που κατά τα προβλεπόμενα θα τραβήξει σε μάκρος,ρίχτηκε με τα άρθρα-παρεμβάσεις του Γ.Ζάψα και του Μ. Κατραχούρα στη την εφημερίδα ΦΩΝΗ
(στο φύλλο της 27/3/2009)με πολύ ενδιαφέρουσες και άξιες προσοχής απόψεις...

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΟΝΌΗΣΑ ΌΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΟΛΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΛΟΥΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ.
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Ως ΠΟΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 1923!!
ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΊΝΕΙ ΓΡΉΓΟΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ , ΑΥΤΟΣ ΟΧΩΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ..ΕΝΑ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η Π.ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ . ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΥΛΑΥΛΑΚΑ...

Ανώνυμος είπε...

Αν όντως έχουν εκδοθεί τέτοιες άδειες με βεβαιώσεις για προϋφιστάμενους του 1923 οικισμούς τότε θα πρέπει να ξέρετε (είμαι σίγουρος ότι το ξέρετε) ότι είναι παράνομες... Σε αυτή την περίπτωση, γιατί κάθεστε στα καφενεία και στις ταβέρνες και το συζητάτε και δεν στέλνετε μια καταγγελία στον εισαγγελέα μπας και μπει μια τάξη επιτέλους στην πόλη. Αν το γνωρίζουμε και δεν το κάνουμε τότε είμαστε συνυπεύθυνοι για την κατάντια μας...

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι πού είναι οι παρεμβάσεις των συλλόγων της περιοχής και ιδιαίτερα του Συλλόγου προστασίας του ποταμού Λούρου (καθ' ότι νεοσύστατος θα έπρεπε να είναι πιο δραστήριος, έστω και για ξεκάρφωμα).
Αν δεν κάνω λάθος στο καταστατικό των συλλόγων μία από τις δράσεις τους είναι και η προστασία του περιβάλλοντος. Εδώ τί έχουν να πουν? τίποτα άλλο από πανηγύρια και χωρούς δεν μπορούν να προσφέρουν?
Όσον αφορά το σύλλογο περί Βιβλίου αυτός είναι αφοπλισμένος καθώς ένα σημαντικό μέλος του ΔΣ είναι απο τους βασικούς υπεύθυνους των τερατουργημάτων που χτίστηκαν στη Φιλιππιάδα. Και απ' ότι διάβασα σε ένα άλλο σχόλιο πρέπει να είναι αυτός που συντάσσει εκείνες τις ωραίες περιβαλλοντικές μελέτες για την έκδοση αδειών χοιροτροφικών μονάδων στη στενή περιοχή του ποταμού Λούρου. Και το παράξενο είναι ότι αυτές οι μελέτες πάντα εγκρίνονται. Αλλά το πιο παράξενο είναι ότι πάλι οι σύλλογοι δεν αντιδρούν, δεν προσφεύγουν και δεν γίνεται τελικά τίποτε!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν το ήξερα αυτό! Με βεβαιώσεις οικισμού κτίζεις πολυκατοικίες 7 ορόφων ε? Νόμιζα οτι στόχος ήταν τα τερατουργήματα. Σε μια πόλη που δεν έχει κάνει σχέδιο οικιστικής αναπτυξης εδώ και 10ετίες και οι περιουσίες (άρτιες και οικοδομήσιμες) είναι ελάχιστες θεωρείται παρανομία την μονοκατοικία που γίνεται για στέγαση της οικογένειας κάποιου συνδημότη μας, ο οποίος δεν είχε που αλλού να κτίσει... Και για να κτίσεις οικιστικά εκεί πρέπει να έχεις οικόπεδο τουλάχιστον 2 στρέματα. Εάν δεν τηρείται η αρχή των 2 στρεμάτων, σύμφωνοι, γίνεται παραβίαση. Εάν όμως υπάρχουν τα 2.000 τ.μ. για να κάνει κάποιος μονοκατοικία ποιό είναι το πρόβλημα. Έχει συγκεκριμένο ύψος η οικοδομή του και συγκεκριμένο όγκο (σωστά?). Τώρα σε 2.000 τ.μ. έχει δικαίωμα να κτίσει 400 τ.μ. (σωστά?). Ποιό τερατούργημα μπορεί να γίνει σε 2.000 τ.μ. με ύψος 11.5 και 400 τετραγωνικά δόμηση? Ατυχής παραλληλισμός νομίζω και άστοχο παράδειγμα. Εγώ εκεί δεν έχω δεί πολυόροφα κτίρια. Αντιθέτως και με ευχαριστεί αυτό, βλέπω μονοκατοικίες μέσα στο πράσινο χωρίς καταπάτηση δασικής έκτασης και χαίρομαι τα παιδάκια τους που παίζουν μέσα στο πράσινο παρέα με τη φύση. Μήπως θα έπρεπε να το επικροτήσουμε αυτό αντί να το κατακρίνουμε? Μήπως αυτή η ήπια οικιστική ανάπτυξη προς τα εκεί, με τη μοφρή αυτή, θα πρέπει να γίνει ο κανόνας? Συμφωνώ οτι θα πρέπει να γίνει χάραξη δρόμων, υποδομές ηλεκτροφωτισμού, αυλάκια οπωσδήποτε τσιμέντινα (μυλαύλακα - μεσαύλακα)για να μην πνιγεί κανένας και να προβλεφθούν ζώνες κοινόχρηστές για παιδικές χαρές κλπ. Εάν αυτό εννοείτε, σύμφωνοι.
Δεν μπορεί κάποιος να απέχει το οικόπεδό του 300 μέτρα από το κέντρο της πόλης και να μην μπορεί να κτίσει το σπίτι του και να έχει να επιλέξει είτε κοψοκοικόπεδο στην παλιά ή στο ελευθεροχώρι ή διαμέρισμα σε αντιπαροχή ουρανοξύστη. Ποιός μπορεί να είναι ο υπέυθυνος που μια πόλη εδώ και 10ετίες έχει εγκλωβίσει τους δημότες της σε κάθε λογής παρατυπία για να μπορέσουν να κτίσουν ένα κεραμίδι αξιοπρεπές?

Ανώνυμος είπε...

ΌΛΟΙ μας γνωρίζουμε ότι κάθε τι που χτίζεται στο βόρειο και νότιο άκρο της πόλης,σε όλη τη δυτική πλευρά , κατα μήκος και δυτικά της εθνικής οδου,χτίζεται με βεβαιώση προϊφιστάμενου του ι923 οικισμιμού ...
Παντως ενθυμούμαι πολύ καλά -πιστεύω ότι διατηρώ ακόμη τας φρένας μου-ότι το 1962 μ.χ δυτικά της εθνικής οδού και βόρεια του γηπέδου υπήρχε μόνο ενα σπίτι !!!
ΈΚΤΟΤΕ ΘΈΡΙΕΨΕ ο ανύπαρκτος τότε
σε εκείνο το μέρος οικισμός...
Στη τοπική εφημερίδα ΦΩΝΗ, που κυκλοφόρησε την Παρασκευη ο δημοτικός σύμβουλος Γ.Ζάψας σε επίκαιρο όρθρο του με τον τίτλο "έτσι χτίστηκε η Φιλιππιάδα"
σημειώνει πολύ εύστοχα:"Ανακαλύψαμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε οικισμούς προϊφιστάμενους του 1923
στο Ελευθεροχώρι, στη παλαιά Φιλιπ
πιάδα και αλλού! Είναι αυτό νόμιμο αυτό , ο ΓΟΚ το επιτρέπει αυτό";
Και στο ρητορικό, θα έλεγα, ερώτημα ττου Γ.Ζάψα εγώ απαντάω :οχι !!! Η ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ
ΠΟΛΗ χτίστηκε και αξακολουθεί να χτίζεται με βεβαιώσεις!!!
Είναι προφανές ανώνυμε, φίλε, του προηγούμενου σχολίου ότι η προσφυγή στον εισαγγελέα θα πρέπει να αφορά όλους γενικά τους εκτός σχεδίου χτίζοντες και όχι μόνο τους πέρα του μυλαύλακα ..
Είχα όλη αυτή τη ζωφερή κατάσταση υπόψη μου όταν ιχυριζόμουν οτι: "όλος αυτός ο χώρος μέχρι το ποτάμι θα γίνει ένα οικιστικό τερατούργημα".

ΥΓ ...γράφηκε και από άλλους :
"αφού ο εισαγγελέας δεν βλεπει δεν ακούει, δεν έρχεται εδώ , μήπως πρέπεινα πάμε εμείς εκεί;
Μια κουβέντα είπα , αστην και ας πέσει, χάμω"
...ακόμα βρίσκεται πεσμένη χάμω!

Ανώνυμος είπε...

Mάλλον δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι δεν υπάρχει καμία μα καμία έκταση στη Φιλιππιάδα που να ήταν οικισμός προ του 1923 και να είναι σήμερα άκτιστη! Από εκεί και έπειτα όλα αυτά τα οικοπεδάκια που παίρνουν βεβαιώσεις ότι ήταν δήθεν οικισμοί προ του 23 είναι παράνομα κτισμένα και όποιοι έχουν δόσει τέτοιες βεβαιώσεις έχουν διαπράξει παρανομία. Για να βεβαιωθεί κάτι τέτοιο χρειάζονται στοιχεία και αποδείξεις και όχι απλες βεβαιώσεις από οποιονδήποτε ακόμα κι αν είναι ο "Θεος". Με τέτοιες βεβαιώσεις γίνονται οι άναρχες δομήσεις σε περιόχές εκτός σχεδίου για να φτάσουμε σήμερα στο χάλι που βρισκόμαστε. Δηλαδή η πόλη μας να μην έχει κανένα πολεοδομικό χαρακτήρα και καμία αρχιτεκτονική. Συνεπώς πρέπει άμεσα να σταματήσουν να εκδίδονται με τέτοιο τρόπο άδειες.
Τώρα γιατί τόσα χρόνια δεν είχαμε σχέδιο πόλης? σηκώνει πολύ κουβέντα αυτό το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Για περαιτέρω διερέυνηση...

Το καταχωρώ όπως ακριβώς μόλις σήμερα το άκουσα :
Ο ΎΠΕΡΘΕΝ νοούμενος μηχανικος εχάτως εξειδικεύεται και στο μπάζωμα και των ποταμών ! Ο νομάρχης , λέγεται , ότι ισχυρίστη κε ότι δεν γνώριζε τίποτε παρότι ο εν λόγω μηχανικός είναι ο θεσμικά επεύθυνος για την καλή τήρηση των περιβαλοντολογικών όρων καιεπομένως ο μοναδικός αρμόδιος για την έγκυρη και ακριβή ενημέρωση του νομάρχη ..
Είναι όμως τούτο δυνατό όταν Γιάννης κερνάει,Γιάννης πίνει;

ΥΓ. κάθε περαιτέρω πληροφορία προς επιβεβαίωση ή διαψευση των ανωτέρω θα γίνει ευχχαρίστως αποδεκτεί...
Θα επανέλθουμε όμως...
λίαν συντόμως.

Ανώνυμος είπε...

Μίλησα για τα ανατολικά του μεσαύλακα σπίτια και όχι για οικοπεδάκια αλλά οικόπεδα 2 στρεμάτων. Διαστρευλώνεται ο λόγος μου. Δεν μίλησα για κατατμήσεις ακεραίων σε 500 και 600 τ.μ. Για την ταμπακίέρα της απραξίας του σχεδίου όμως υπεκφεύγονται οι τοποθετήσεις. Δεν ξέρω σε τί οικονομική κατάσταση είστε ή αν έχετε έρθει στην δεινή θέση να έχεις 2 στρέματα σε απόσταση 300 μέτρων από το κέντρο της πόλης και να είσαι αναγκασμένος να αγοράσεις 500ρακι ή 600ρακι για να βάλεις την οικογένειά σου μέσα. Με γεμάτο στομάχι ... ο πεινασμένος σου φαίνεται λιγούρης και πρωτόγονος και προσβάλει την αισθητική σου. Δείτε τα πράγματα αντικειμενικά και με ανθρωπιά. Εάν θέλετε να κτυπήσετε κάποιους χτυπήστε τους στα ίσα και πρόσωπο με πρόσωπο και όχι δια τις πλαγίας και με μαχαιρώματα οικογενειαρχών. Και κάτι ακόμα. Ούτως ή άλλως η οικοδομή στη πόλη είναι καταδικασμένη από δω και πέρα ελλείψει ρευστού και ο νοών νοήτω. Όψιμο ενδιαφέρον βλέπω πάντως.

Ανώνυμος είπε...

Γίνε πιό σαφής. Αν με τον όρο μεσαύλακα εννοείς τον μυλαύλακα δεν υπάρχει καμία παρανόηση.
Εκτόςσχεδίου πόλης και εκτός οικισμού προϋφισταμένου του 1923 δεν μπορεί να χτίσει κανείς σε έκταση μικρότερη από τέσσερα στρέμματα Αυτά ήξερα..δεν γνωρίζω
αν αν αυτός ο περιορισμός έχει αρθεί για το καλό και την σωτηρία της Φιλιπιάδας.Αλλά και αν ακόμα ίσχυαν τα 2000τ.μ , θα μπορούσε ο καθέναςνα χτίζει όπου θέλει και όπως θέλει χωρίς να έχουν χαραχτεί έστω και νοητά οι αναγκαίοι δρόμοι ή οι αποραίτητες πλατείες και άλλοι κοινωνικοί χώροι;
Αυτό το τερατούργημα που θα ξεφυτρώσει με τις υπογραφές των μηχανικών δεν θα είναι πιστό αντίγραφο της άθλιας αρχιττεκτονικής χώρου που έχετε δημιουργήσει σε όλες τις περιοχές που οικοδομήθηκαν με το καθεστώς του προϋφιστάμενου οικισμού..ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗΝ ΛΑΧΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΆΚΙ,όμως χωρίς την δική σας αδηφάγο βουλημία δεν θα είχαν διαπραχθεί αυτά τα ανεπανάληπτα εκτρώματα...

Ειναι πράγματι συγλονιστική η ευαισθησία και η απερίγραπτη ευαισθησία για την στέγαση των φτωχών και των αδυνάτων !!!
.

Ανώνυμος είπε...

Γίνε πιό σαφής. Αν με τον όρο μεσαύλακα εννοείς τον μυλαύλακα δεν υπάρχει καμία παρανόηση.
Εκτόςσχεδίου πόλης και εκτός οικισμού προϋφισταμένου του 1923 δεν μπορεί να χτίσει κανείς σε έκταση μικρότερη από τέσσερα στρέμματα Αυτά ήξερα..δεν γνωρίζω
αν αν αυτός ο περιορισμός έχει αρθεί για το καλό και την σωτηρία της Φιλιπιάδας.Αλλά και αν ακόμα ίσχυαν τα 2000τ.μ , θα μπορούσε ο καθέναςνα χτίζει όπου θέλει και όπως θέλει χωρίς να έχουν χαραχτεί έστω και νοητά οι αναγκαίοι δρόμοι ή οι αποραίτητες πλατείες και άλλοι κοινωνικοί χώροι;
Αυτό το τερατούργημα που θα ξεφυτρώσει με τις υπογραφές των μηχανικών δεν θα είναι πιστό αντίγραφο της άθλιας αρχιττεκτονικής χώρου που έχετε δημιουργήσει σε όλες τις περιοχές που οικοδομήθηκαν με το καθεστώς του προϋφιστάμενου οικισμού..ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗΝ ΛΑΧΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΆΚΙ,όμως χωρίς την δική σας αδηφάγο βουλημία δεν θα είχαν διαπραχθεί αυτά τα ανεπανάληπτα εκτρώματα...

Ειναι πράγματι συγλονιστική η ευαισθησία και η απερίγραπτη ευαισθησία για την στέγαση των φτωχών και των αδυνάτων !!!
.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τον τελευταίο φίλο. 4 στρέματα απαιτούνται για να χτίσεις εκτός οικισμού. όλα τα άλλα είναι κολπάκια για τους αδηφάγους καταπατητές!

Ανώνυμος είπε...

kserete ti exo paratirisei?oti o kathenas prospathei na entuposiasei me tis gnoseis tou!einai polu xrhsimes oi gnoseis eidika se tetoia themata omos pistevo tha htan polu kalutera na katathetoume protaseis gia thn polh mas . thelo na pistevo pos autoi oi "mhxanikoi"(oi moisoi den exoun ptuxio aei) prota prepei na logodothsoun gia thn kataskevi ktirion xoris vothron (an einai dunaton kathe mera na ta vgazoun ston dromo)pou epireazoun amesa thn ugeia mas kai epeita gia ta upoloipa !!!to ipsos ths oikodomhs meionete i upatitida omos?????

den pistevo pos einai mono oi mhxanikoi pou kanoun auto to egklhma !!!an kanete ena guros thn polh mas kai koitaksete poses solhnoseis uparxoun pou sundeoun spitia me ton dromo tha ekplageite !!!to ugeonomiko omos thelei eponumi kataggelia allios den mporei na epemvei!!!


kai mia protasi . kalo den tha itan ta onomata pou ekprosopoun thn kinhsh na anartithoun sto blog?opos eppishs kai ton atomon pou thn sthrizoun !!!kai na uparxei mia forma gia kapoion pou den menei sthn polh mas auton ton kairo na mporei na upograpsei hlektronika?

xarhka me thn prospatheia sas omos na stamathsoume se auton ton topo na eimaste san ton tupo apo thn diafhmish tou upexode pou psaxnei kapoion upefthino !!!!

Ανώνυμος είπε...

Α γειά σου ρε φίλε! Είπες τα πράγματα με το όνομά τους.Η επικινδυνότητα των βοθρολυμμάτων που καταλήγουν στους αγωγούς των ομβρίων υδάτων, οι οποίοι καταλήγουν κοντά στην πόλη και πέφτουν μέσα στα 2 κεντρικά αυλάκια είναι Νο 1 πρόβλημα. Μετά έρχεται το σχέδιο πόλης με χάραξη δρόμων και υπόδομές και μετά έρχεται και η καλαισθησία. Αλλά αυτό με τα βοθρολύμματα, σωστά το έθεσες οτι δεν είναι μόνο η βρώμα που ενοχλεί αλλά είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία, ειδικά για αυτούς που μένουν κοντά στα αυλάκια.

Ανώνυμος είπε...

DEN KATALABA KALA...
METATHETOYME KAI AKSIOLOGOUME SYMFONA ME TA SYMFERONTA MAS..

..NA KSANAFTIAKSOUME BOTHROUS!
..NA FTIAKSOYME SXEDIO POLIS!
..KAI META NA KOITAKSOUME TO IPSOS
TON OIKODOMON !!!
TETRAGONI LOGOKI...

Ανώνυμος είπε...

DIORTHOSI : TETRAGONI LOGIKI!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ίσως δεν έγινα αντιληπτός.
1.Υπερέχει η υγεία (βοθρολύμματα)
2.Φτιάχνοτας το σχέδιο πόλης και αλλάζοντας τα ύψη στις ζώνες ρυθμίζεται και το μέγιστο ύψος (θεωρώ).

Ούτε νομικός είμαι ούτε μηχανικός. Διάλογο κάνουμε και δεν έχω κανέναν συμφέρον. Απλά η λογική μου λέει οτι εάν σε κάτι πρέπει να δωθεί άμεση προτεραιότητα (εάν δεν γίνεται να γίνουν όλα άμεσα και παράλληλα) στο αποχετευτικό. Ελπίζω να μην αποπροσανατολίζω τη συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Γονιμότατος ο διάλογος σε τούτη εδώ την ιστοσελίδα.
Πολλά θα μπορούσε να παρατηρήσει ο καθένας μας σε κάθε ανάρτηση ξεχωριστα.Σελλίδες αμέτρητες θα μπορούσαν να καταγραφούν για όλα όσα γράφηκαν.
Προσωπικά θα σταθώ στη όχι και τόσα αθώα - μπορεί να κάνω και λάθος-απορία σχολιαστή:
"εαν κάποιος έχει μια μονοκατοικία (σεδύο στρέμματα) 400 τετραγωνικών πιο το πρόβλημα; που είναι το τερατούργημα;"και να τον ρωτήσω:
Που είναι αυτές οι κατοικίες;
Έλα να περπατήσουμε μαζί. Πολύ θα ήθελα να τις απολαύσω...Εαν εννοείς δύο τρία σπίτια εκεί ψηλά στο δάσος, άστα φίλε...Όλα με βεβαίωση ενος ανύπαρκτου προϋπάρχοντος του 1923 οικισμού! Οκισμοί!Δίσβατα και και απάνθρωπα τερατουργήματα !! Οικείων τεχνοκρατών δημιουργήματα. Χειρότερα και από των ουρανοξυστών τα αναστήματα !

ΥΓ: Απο τα βοθρολύματα αργά ή γρήγορα θα απαλλαγούμε.Τα οικιστικά όμως τερατουργήματα θα παραμένουν απάθειας και αδιαφορίας μνημεία "ες αεί"

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΒΟΥΒΑΜΑΡΑ...

Δεν βλεπει,δεν διαβάζει,δεν ακούει
κανείς..!
Ούτε ο εισαγγελέας;
Ούτε ο νομάρχης;
Ούτε ο περιφεριάρχης;
Ούτε οι βουλευτές μας;
Ούτε η πολεοδομία;
Θρασείς και επικίνδυνοι,οι εργολάβοι-μηχανικοί,δεν αρκούνται
στα εγληματικά τους τερατουργήματα και να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη απο τους πολίτες αυτής εδώ της πόλης,έχουν το θράσος
να παρεμβαίνουν σε θεσμικά όργανα και να εμποδίσουν-δεν γνωρίζω με ποιούς τρόπους- την παρουσία τους
στην ενημερωτική εκδήλωση της Τετάρτης προκειμένου να να καταθέσουν την επιστημονική τους άποψη τόσο για τις ευθύνες εργολάβων μηχανικών όσο και για το
το πρέπει να γίνει σε αυτόν εδώ τον τόπο! Οι τελευταίοι γιατί κινητοποίησαν θεούς και δαίμονες για να εμποδίσουν να έρθει εδώ
στη συνέλευση το πιο αρμόδιο όργανο;
Τι φοβούνται;
Αν πραγματικά θέλου το καλό της Φιλιππιάδας και αν οι απόψεις των για το οικιστικό μέλλον της είναι οι μόνες επιστημονικά ενδεδειγμένες δεν θα έπρεπε οι ίδιοι να απαιτήσουν την παρουσία του Τεχνικού Επιμελητηρίου για να διαφωτιστεί ο κόσμος;

Ναι...! οι εγολάβοι μηχανικοί και δυστυχώς και αρκετοί ΜΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ μηχανικοί,προφανώς από συναδελφική αλληλεγγύη,παλεύουν με νύχια και με δόντια να εμποδίσουν
τους εκπροσώπους του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΤΙΌΥ,ΓΙΑΤΊ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΧΡΩΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΈΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΆ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ την συντεχνία των μηχανικών της πόλης!!

Ας έχουν υπόψη οι όσοι θεσμικοί,που δεν θέλουν να ακούσουν,να δουν και να ενεργήσουν τα νόμιμα ότι οι συμπολίτες και βλέπουν και κάθημερινά συνειδοτοποιούν όλο και πιο πολύ ότι η συμπαιγνία των διαπλεκομένων είνα προκλητική...

ΑΛΗΕΘΙΑ ...ΓΙΑΤΊ ΤΈΤΟΙΑ ΒΟΥΒΑΜΑΡΑ
ΑΠΟ ΤΟΥς ΤΑΓΜΕΝΟΥΣΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΜΟΠΥΛΕΣ;