ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

ΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ (Τεχν Επιμελ. Ελλάδος) Θέμα συζήτησης ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ Πολεοδομικά


Στις 30/3/2009 ημέρα Δευτέρα και ώρα 9μμ συνήλθε η Διοικούσα Επιτροπή του
ΤΕΕ Ηπείρου (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλαδας) οπου συζήτησε διεξοδικά το όλο
οικιστικό πρόβλημα της Φιλιππιάδας (υψος κτιρίων,σχέδιο πολης,προυφιστάμενοι οικισμοί 1923).
Στη συνεδρίαση παραυρέθηκαν και εκπρόσωποι της Επιτροπής Πολιτών Φιλιππιάδας
οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους για την κατάσταση που εχει διαμορφωθεί τελευταία στην πόλη μας.
Η όλη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ήταν μακρά και γονιμότατη.
Προτάθηκαν διάφορες παρεμβάσεις και ενέργειες εκ μέρους της Διοικουσας Επιτρο-
πής,η υλοποίηση των οποίων θα αποφασιστεί άμεσα.
ΥΓ Η Επιτροπή Πολιτών Φιλιππιάδας είχε υποβάλλει αίτημα να παρευρεθεί μέλος της ΔΕ του ΤΕΕ Ηπείρου στην ενημερωρτική εκδήλωση που προγραμματίζεται


Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΗΠΕΡΟΥ – ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Με αριστερο κλικ ανοίγει το εγγραφο)


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που τόσα πολλά έγραψες την 30-3-2009.

Άκου:

ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ να παίξεις το παιχνίδι της ζωής, επέλεξες. Και καταλήφθηκες από την ΑΤΗ (του μυαλού την σύγχυση). Σπρωγμένος από την απληστία και του εύκολου κέρδους το κυνήγι έπραξες ΥΒΡΗ. Απέναντι στην πόλη σου και του συμπολίτες σου που εξαπάτησες. ΔΕΙΝΑ προκάλεσες. Για αυτό τιμωρείσαι (ΔΙΚΗ γαρ). ΤΡΑΓΙΚΟΣ.

και δες (γνώρισε):

ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ να προστατεύσεις τον εαυτό σου από την οργή και την αγανάκτηση. Με σαλεμένο το μυαλό (ΑΤΗ) από τις ερινύες που σε καταδιώκουν. Φοβισμένος δημιουργείς νέα φαντάσματα και τα πολεμάς. Πράττεις νέα ΥΒΡΗ και επιτίθεσαι - ειρωνικά νομίζεις άμυαλε - όχι μόνο σε ανθρώπους αλλά και σε Δημοκρατικούς Θεσμούς. Εσύ ο δηλών Δημοκράτης. Προσπαθείς να προκαλέσεις νέα ΔΕΙΝΑ. Όμως.
Η ΔΙΚΗ σου θα είναι, το εαυτό σου να βλέπεις στον καθρέπτη κάθε μέρα, και να ντρέπεσαι. Μέχρι να ζητήσεις Συγνώμη και να περισώσεις το όνομά σου και των απογόνων σου. Αυτοί δεν σου φταίνε σε τίποτε.

Υ.Γ.1
Μην είσαι αυτοκράτορας και έβαλες τελεία; Ανόητε!

Υ.Γ.2
Δεν θα ασχοληθούμε μαζί σου. Την ΔΙΚΗ σου θα στην επιβάλλει η ίδια η ζωή και αυτοί που εξαπάτησες. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ θα συζητήσουμε για την πόλη μας. Την ΕΠΙΣΤΗΜΗ θα χρησιμοποιήσουμε για να βρούμε το δρόμο της προόδου. ΘΕΣΜΙΚΑ. Την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που προσβάλατε, την ΕΠΙΣΤΗΜΗ που αγνοήσατε, τους ΘΕΣΜΟΥΣ που καταλύσατε. Αν έχετε την δύναμη ας είστε εκεί. Αλλά νομίζω ότι η τύχη σας είναι να μείνετε στο σκοτάδι.

Ανώνυμος είπε...

Tα κόμματα σιωπούν.
Γιατί?
Επίκληση προς την Επιτροπή Πολιτών.
Καλάστε τα και επίσημα στην εκδήλωση ενημέρωσης να παρευρεθούν.
Τον λόγο τους τον πολιτικό ν ακούσουμε.
Περίεργη βουβαμάρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι σιωπούν αλλά κάνει πολύ θόρυβο αυτή η σιωπή τους......

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΥΚΛΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΡΑΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΔΕΝΔΡΑ, ΖΩΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΙΔΕΕΣ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥΤΟΝ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ. ΑΥΤΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΨΕΙ ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ Η ΙΔΙΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΗ, ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥΤΑ ΓΥΡΑ ΤΟΥ, ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ, ΣΤΑ ΖΩΑ, ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ, ΚΙ ΑΥΤΗ, ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ, ΣΩΖΕΙ ΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΣ.

Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (ΑΣΚΗΤΙΚΗ)

Ανώνυμος είπε...

Άν οι μηχανικοί κέρδισαν, γιατί σιωπούν;
Ποιοί είναι οι μηχανικοί; Όλοι συλλήβδην; Δεν υπάρχουν "διακεκριμένοι" - τρομάρα τους - ανάμεσα σε αυτούς; Δεν έχουν όνομα;
Άν η Δικαιοσύνη δεν σταθεί στο ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ύψος της (Πόση ανακούφιση και εμπιστοσύνη θα νιώσει ο πολίτης άν πράγματι σταθεί στο ύψος της) τι θα πούμε τότε (για μια ακόμη φορά) για αυτόν τον Πυλώνα της Δημοκρατίας; Τι θα έχουμε χάσει περιμένοντας την Δικαστική διαμάχη;
Γιατί εκ των προτέρων η ειρωνία(;)το ΓΠΣ θα μας σώσει;Γιατί δεν δίνουμε μια ευκαρία; Τόσες δώσαμε στην Δικαιοσύνη!
Δεν είναι προφανές ότι η μόνη διέξοδος για τους "διακεκριμένους", είναι η πολιτική τους κάλυψη;Για αυτό οι πολίτες φωνάζουν στα κόμματα και τους θεσμούς να πάρουν θέση! Θα αντικαταστήσουμε τους κουμπάρους;
Ας ανοίξει ο διάλογος και εκτός αυτής της θέσης για το ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ ΜΑΣ. Οι "διακεκριμένοι" ήδη δήλωσαν την αποστροφή τους - και εγγράφως - για τις διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες. Ας μην μείνουμε μόνο στην Δικαστική τους τιμωρία τους - που πρέπει να γίνει.
Άς φιλοξενηθούν, και εκτός αυτής της θέσης, κορυφαίοι επιστήμονες, γνώστες των πολεοδομικών θεμάτων. Άν ψάξεις βρίσκεις.
Ας αναδείξουμε τη επίσημη θέση των επιστημονικών φορέων (ΤΕΕ Ηπείρου π.χ.) που προτείνουν:
Μείωση του Συντελεστή Δόμησης.
Μέγιστο ύψος κτηρίων 11.50.
Επέκαστη Σχεδίου Πόλεως.
Θα αγνοήσει ο μελετητής αυτή την θέση; Θα στηρίξουμε την διαδικασία για να μην επιβληθούν άλλες απόψεις;
Ας φωτίσουμε το δρόμο. Μπροστά.

ΥΓ1

Μπορεί και να κάνω λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στα τσιράκια των "διακεκριμένων", εκεί στην Πρέβεζα.

Από τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ του ΑΙΣΧΥΛΟΥ. Απαντά στον ΕΡΜΗ που απαιτεί κατ' εντολή του ΔΙΑ να του αποκαλύψει τι ξέρει:

Α! Περήφανα λόγια Κοφτά Ταιριαχτά.
Έτσι μιλούν των θεών τα τσιράκια.
Καινούργιοι στην καινούργια εξουσία σας άπαρτο κάστρο την φαντάζεστε. Όμως δύο τύραννους είδα να πέφτουν. Και τρίτον θα δώ αυτόν τον τωρινό να γκρεμίζεται.

ΥΓ.

Τρομαγμένοι οι "διακεκριμένοι μηχανικοί" για την θέση του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ που αναρτήθηκε σε αυτή την θέση. Αρχίσαν τις απειλές.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Αναστατώθηκαν!
Κινητοποιήθηκαν!

Είχαν πιστέψει οτι είναι Καίσαρες,
και νόμισαν ότι μπορούσαν να διαγράψουν τα βεβαιωθέντα...του Επιμελητηρίου ...

ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΌΛΟΙ ΑΡΓΥΡΏΝΗΤΟΙ, ευτυχώς...

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ άς επιλέξει:

Με την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ χωρίς τα λαμόγια

ή

Με τα λαμόγια και τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!

Ανώνυμος είπε...

Μη γενικεύεις φίλε,

Το οικοδομικό τερατούργημα ΑΥΤΉΣ
ΕΔΏ της πόλης δεν είναι κατόρθωμα κάποιων "λαμόγιων" του ΠΑΣΟΚ..
Είναι συγκεκριμένοι οι δράστες, έχουν ονοματεπώνυμο και χαίρουν εκτίμησης κονωνικής μεγίστης. Όλοι τους ανήκουν στην ίδια επαγγελματική συντεχνία, υψίστης νομικής και συντεχνιακής κατοχύρωσης, και παρότι προέρχονται απο όλο το πολιτικό φάσμα έχουν παραδόσει τις ψυχές τους στα αστικά σαλόνια, άπαντες ...και ομοθύμως...
Άλλα είναι τα λαμόγια...Και σε ότι αφορά εκείνα του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστά τοις πάσι και η περαιτέρω τύχη τους είνα προδιαγεγράμμένη.
Να μή ισοπεδώνουμε ! Απο το συνδικάτο των εργολάβων-μηχανικων
μόνο δύο ανήκουν στα ΠΑΣΟΚ καιασχολούνται αποκλειστικα με τη δουλειά τους . Λίγο αν ψάξεις , εύκολα θα εξακριβώσεις ποιά είναι τα λαμόγια που βάζουν την μουτσούνα τους παντού...σε συλλόγους και συνδικάτα, σε φορείς
θεσμούς και οργανισμούς..
Αν με χαρακτηρισμό "λαμόγια" εννοείς τους πρώην... δήμαρχους ,συμβούλους, καμματικά στελεχη, αυτοί ανήκουν σε όλες τις παρατάξεις...Μη απορείς τέτοιους
μαϊντανούς έχει πολλούς ο μπαξές..

ΥΓ. κάποιοι καμματικοί με όνομα,
από όλους τους χώρους, σαν λαγοί δραπέτευσαν, την υπογραφή τους να μη βάλλουν ... Αλλοι μέσα σε μια νύχτα αυτομόλησαν στις τάξεις του εχθρού..
ΥΠΉΡΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ... ΚΑΤΑΓΈΛΑΣΤΟΙ..ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΈΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ..ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΝ
*μη ρωτας για χώρους...

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ..ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ:

Με κανένα τρόπο δεν αθωώνω τους δύο του ΠΑΣΟΚ..
Και οι δύο είναι συνένοχοι.. μάλιστα δέ ο ένας είναι και πρωταγωνιστής και πρωτοπόρος..ο διδάξας τους άλλους σαν μηχανικός- επιχειρηματίας και όχι σαν ενεργό κομματικό στέλεχος αυτή τηνστιγμή....

Ανώνυμος είπε...

Αν θεωρεις λαμόγια κάποιους περιφερόμενους,τεως "θεσμικούς" τους οποίους θα βρείς κάτω από οποιαδήποτε πέτρα και αν σηκώσεις, δεν έχεις άδικο..Η ίδια η κοινωνια τους αποβάλει με το πλήρωμα του χρόνου... Κάποιους πολύ γρήγορα και κάποιους άλλους αργόσυρτα μέσα στο χρόνο..
Υπάρχουν κάποιοι-ευτυχώς πολύ ελάχιστοι-γκρουπούσκουλα , που δεν το βάζουν κάτω περιφερόμενοι σαν τα αδέσποτα σκυλιά.. Με την πάροδο του χρόνου αποσύρονται απο το προσκήνιο για να πάρουν τη θέση τους κάποιοι άλλοι.
Τέτοιοι "κοπρίτες" υπάρχουν
και θα υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.
Δεν βρέθηκε ακόμα πρόσφορος τρόπος να απαλλαγουν οι κομματικοί οργανισμοί από την καταστροφική και τόσο ζημιογόνο παρουσία τους..Με το αποφασίζουμε και διατάσουμε δεν επιτυγχάνεται καμία κάθαρση..ΔΕΝ ΜΠΌΡΕΣΕ ΚΑΝΈΝΑΣ"ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ" ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ..
Παρότι δεν δαγκώνουν-μόνο γαυγίζουν, όταν γεμίζουν τους δρόμους και τις πλατείες ο αγνός κόσμος αποσύρεται και αφήνει την σκηνή ελεύθερη στους κομπάρσους Δυστυχώς αυτό είναι το δράμα που βιώνει ο τόπος .
Εξάλλου,για ποιά κόμματα και ποιες κομματικές οργανώσεις μιλάμε; Στον ίδιο τόπο ζούμε.Και
σε όποιο χώρο και αν ανήκεις, φίλε, μη μου πεις οτι ο δικός σου
αποτελλεί εξαίρεση...
Οργανώσεις-σφραγίδες, εκλογικοί μηχανισμοί και τίποτε άλλο...
Τους έζησα αυτές τις μέρες κατά την συλλογή υπογραφών!!!
Γνώρισα και αυτούς που αυτομόλησαν στο"εχθρικόστρατόπεδο"
και αυτούς που ανακάλεσαν την υπογραφή...
Άστα φίλε,
αν μιλάς απο αριστερό λημέρι με αντιπολιτευτική προςτο ΠΑΣΟΚ ΠΡΌΘΕΣΗ , ΔΕΝ ΒΓΑΊΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ! Χαμένος κόπος, χαμένος χρόνος!!
Αν όμως θεωρείς λαμόγια του ΠΑΣΟΚ όλους τους εμπλεκόμενους μηχανικούς, κάνεις λάθος και στη "ποσότητα και στην ποιότητα".
ΟΙ ΤΈΚΤΟΝΕΣ-εργολάβοι κατέχουν την υψηλότερη θέση στη κλίμακα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης!!
Μα το Δία, τη σχέση έχουν αυτοί με τα λαμόγια!!! ΑΝ εννοείς καποιους δορυφόρουςτων, προσπαθώ να τους εντοπίσω .
Αριθμιτικά ; ΕΝΑΣ-ΔΥΟ απο κάθε χώρο..
Αν εννοείς τους δατελέσαντες δήμαρχους, σε όποιο χώρο και αν ανήκεις,πρέπει και εσύ κάποτε να έχεις βάλλει το χεράκι σου.. ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ...
ΈΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΕΣΚΆΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ-ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ...


ΥΓ ..Μη νομίσεις ότι γράφω τούτα απο κομματικό πατριωτισμό..
Συνήθως επιλέγω να "βιώνω"σαν σκηνιτης-νομάς...