και η ΠΡΕΒΕΖΑ (6-4-2011) έγραψε...(KΛΙΚ)
που πήγαν τα ποδήλατα... from filoiko on Vimeo.
Σάββατο 2 Απριλίου 2011
...την επόμενη της Πρωταπριλιάς 2011 (δες video)
Tα ποδήλατα μπροστά από το Δημαρχείο |
Τα ποδήλατα θα διατίθενται δωρεάν στους πολίτες , με την υποχρέωση να τα επιστρέψουν μέχρι τις 20.00 μ.μ. στον χώρο παραλαβής, χωρίς ζημιές και φθορές. Η διάθεση θα γίνεται καθημερινά πλην Κυριακών από την 8η Πρωϊνή μέχρι το μεσημέρι 14.00 μ.μ., με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου αποδεικτικού εγγράφου. Τα ποδήλατα φέρουν την πινακίδα ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ και τον απαιτούμενο αριθμό του ποδηλάτου.
<<Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε>>
Στην ανακοίνωση που εξέδοσε η δημοτική αρχή με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας αυτής μεταξύ άλλων αναφέρει:
<<..Μπορεί η πόλη της Φιλιππιάδας να μη διαθέτει, συντομα όμως θα αποκτήσει δίκτυο ποδηλατοδρόμων, υλοποιόντας έτσι τις προεκλογικές μας υποσχέσεις με την προμήθεια των 120 ποδηλάτων στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση ποδηλάτου στην πόλη».Αφ ενός θα εξυπηρετούνται οι δημότες στις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη και αφ ετέρου σε όλους μας είναι γνωστές οι ωφέλειες του ποδήλατου στην υγεία σε όσους θα το χρησιμοποιούν.Σιγά σιγά θα επεκταθεί το μέτρο και στα αλλα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ζηρού.
Και η ανακοίνωση καταλήγει <<...με όλα αυτά που θα γίνουν στο Δήμο μας θα αποτελούμε παράδειγμα ανάπτυξης γιατί είμαστε...καταδικασμένοι να πετύχουμε>>.
82 σχόλια:
Άσε Μιλτιάδη,
Φέτος δεν τσιμπάω...
Μου αρκεί που πέρυσι μας τρέλανες με τους πελαργούς πάνω από στο καμπαναριό του Αη-Βησσάρη και έτρεχε η μισή πόλη να δεί με τα μάτια της το θάμα.
Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι πράγματι είμαστε καταδικασμένοι...
Καλημέρα.Καλό μήνα.
Διαολοσύμπτωση.
Σήμερα βρήκαν
να μοιράσουν ποδήλατα.
Και εγώ στην αρχή όταν μου τοπαν ημουν διστακτικός να το πιστέψω.
Γι αυτό πήγα επί τόπου και ότι είδα το τράβηξα φωτογραφία.
META APO PAREMBASH THS TROIKAS STHN APOFASH TOY DHMOY ZHROY EPEBALE TA PODHLATA NA EINAI XVRIS SELA..... ME TO SIDERO.......
Η καθυστέρηση στο να εφαρμοστεί η ποδηλατάδα στην Φιλιππιάδα οφείλεται στο ότι δεν ξέραν ποδήλατο οι προηγούμενοι Δήμαρχοι, Βέργος και Κατραχούρας, αν και κοτζαμ άντρες.
Συνιστάται σε όσους πήγαν και πήραν ποδήλατο σήμερα, να κινούνται σε δρόμους μέσα στην πόλη,όσοι αντέχουν ας κάνουν ορθοπεταλιά αλλά να μην βγουν Ιονία η πάνω στην Εθνική γιατί δεν ξέρουν από που και πότε θα τους έρθει.
O Δήμαρχος θα δημιουργήσει ειδικές διαδρομές σε όλους τους δρόμους και σκέφτεται να καταργήσει όλα τα πεζοδρόμια της πόλης και να τα μετατρέψει σε ποδηλατόδρομους, αλλά αντιδρούν οι ιδιοκτήτες από τις καφετέριες.
Δεν πήγε 12 ακόμα και είναι ωραία η εικόνα της Φιλιππιάδας που τέτοια ωρα είναι γεμάτη από ποδηλάτες συμπολίτες μας καθε ηλικίας και συνεχώς ακούς τα ντριν-ντριν.
Το ποδήλατο θα μας αλλάξει την ζωή.
... ή θα μας την κάνει ...ποδήλατο...
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Ο ΛΟΓΟΣ...
ΜΕΡΟΣ 1
Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ.
Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η ...εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλειά, φοβάται τη δουλειά.
Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ότι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων,... που για λόγους ψηφοθηρίας απεδόθησαν σε μία χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία, εξέθρεψε καί διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων», παιδιών δηλαδή πού δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμιά εργασία από αυτές πού ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές...
Κι ας βρίσκεται μέσα στη λέξη «χειρώναξ», σαν δεύτερο συνθετικό το «άναξ» πού κάνει τον δουλευτή, τον άνακτα χειρών, βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του, νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή πού ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιας πολιτικής πού έδειχνε αριστερά και πήγαινε δεξιά και τούμπαλιν. Γι' αυτό τουμπάραμε..
Κάποτε, ακόμη κι από τις στήλες του περιοδικού αυτού, πού δεν είναι πολιτικό με την ευτελισμένη έννοια του όρου, έγραφα πώς η ανεργία στον τόπον μας είναι επιλεκτική, ότι δουλειές υπάρχουν αλλά ότι δεν υπάρχουν χέρια να τις δουλέψουν. Κι έπρεπε να κατακλυσθεί ο τόπος από 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες, για να αποδειχθεί ότι στην Ελλάδα υπήρχε δουλειά πολλή αλλ' όχι διάθεση για δουλειά.
Τα παιδιά -τα μεγάλα θύματα αυτής της ιστορίας- είχαν γαλουχηθεί με τη νοοτροπία του «White color workers». Έτσι σήμερα το πιο φτηνό εργατικό και υπαλληλικό δυναμικό είναι οι πτυχιούχοι, που ζητούν εργασία ακόμη και στον ΟΤΕ ως έκτακτοι τηλεφωνητές, προσκομίζοντας στα πιστοποιητικά προσόντων ακόμη και διδακτορικά! Γέμισε ο τόπος πανεπιστήμια, σχολές επί σχολών, επιστημονικούς κλάδους αόριστους, ομιχλώδεις και ασαφείς, απροσδιορίστου αποστολής και χρησιμότητας. Πτυχία-φτερά στον άνεμο σαν τις ελπίδες των γονιών, πού πιστεύουν ότι τα παιδιά και μόνον με τα «ντοκτορά» θα βρουν δουλειά. Έτσι παράγονται επιστήμονες πού είναι δεκαθλητές του τίποτα, ικανοί μόνον για το δημόσιο ή για υπάλληλοι κάποιας πολυεθνικής.
Παρ' όλο πού γέμισε η χώρα μας τεχνικές σχολές (τι ΤΕΛ, τι ΤΕΙ, τι ΙΕΚ!) οι πιο άτεχνοι νέοι είναι οι νέοι της Ελλάδος. Παίρνουν πτυχίο τεχνικής σχολής και δεν έχουν πιάσει κατσαβίδι οι πιο πολλοί. Δεν ξέρουν να διορθώσουν μια βλάβη στο αυτοκίνητό τους, στο ραδιόφωνο ή στο τηλέφωνό τους. Είναι άχεροι, ουσιαστικά χωρίς χέρια. Τώρα με τα ηλεκτρονικά ξέχασαν να γράφουν, ξέχασαν να διαβάζουν, εκτός φυσικά από «μηνύματα» του αφόρητου «κινητού» τους.
Τούτη η παιδεία, πού όχι μόνο παιδεία δεν είναι αλλ' ούτε καν εκπαίδευση, αφού δεν καλλιεργεί καμιά δεξιότητα, εκτός από την ραθυμία, την αναβλητικότητα και το φόβο της δουλειάς. Oχι μόνο δεν καλλιεργεί τον νέο εσωτερικά αλλά τον πετρώνει δημιουργικά σαν τα παιδιά της Νιόβης. Τα κάνει άχρηστα τα παιδιά για παραγωγική εργασία, γιατί ο θεσμός της παπαγαλίας και η νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας, με το πρόσχημα να μην τα κουράσουμε, τους αφαιρεί την αυτενέργεια, την πρωτοβουλία, τη φαντασία και την πρωτοτυπία.
Εμείς αφήσαμε αδιαπαιδαγώγητη την εργατική και την αγροτική τάξη. Στην πρώτη περάσαμε σαν ιδεολογία-θεολογία το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και υποχρεώσαμε πλήθος επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μεταφερθούν αλλού. Μετά διαφθείραμε τους αγρότες με παροχές χωρίς υποχρεώσεις και τους δημιουργήσαμε νοοτροπία μαχαραγιά. Γέμισε η επαρχία με «Κέντρα Πολιτισμού», οπού «μπαγιαντέρες» κάθε λογής και φυλής άναβαν πούρο με φωτιά πεντοχίλιαρου! Το μπουκάλι με το ουίσκι βαπτίστηκε ... αγροτικό! Τώρα, όμως, πού έρχονται τα «εξ εσπερίας νέφη» χτυπάμε το κεφάλι μας. Που να φθάσουν και τα «εξ Ανατολής» σαν εισέλθει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Θα γίνει η Ελλάς vallis flen-tium (-κοιλάς κλαυθμώνων) και θα κινείται quasi osculaturium inter flen-tium (=σαν εκκρεμές μεταξύ θλίψεως και οδύνης).
Δεν είμαι υπέρ μιας παιδείας πού θα υποτάσσεται στην οικονομία. Θεωρώ ολέθριο να χαράσσεται μια εκπαιδευτική πολιτική με κριτήρια οικονομικής αναγκαιότητας. Θεωρώ ολέθρια όμως και την παιδεία πού εθίζει τα παιδιά στην οκνηρία, πού τα κουράζει με την παπαγαλία και το βάρος άχρηστων μαθημάτων. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας είναι τα κεφάλια των παιδιών της. Τούτη η παιδεία αποκεφαλίζει τα παιδιά. Τα κάνει ικανά να μην κάνουν τίποτε. Ούτε να βλαστημήσουν. Ακόμη και η αισχρολογία τους περιορίζεται στη λέξη πού τα κάνει συνονόματα.
Αν τους πεις βρισιά της περασμένης 20ετίας θα νομίσουν ότι μιλάς αρχαία Ελληνικά! Είναι θλιβερή η εικόνα πού παρουσιάζει σήμερα, παρουσίαζε χθες και θα παρουσιάζει κι αύριο η ελληνική κοινωνία: να υπάρχουν άνθρωποι άνω των 65 ετών, άνω των 70 ετών, πού, ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί, εργάζονται νυχθημερόν, για να συντηρούν τα παιδιά τους μέχρι να τελειώσουν τις ατελείωτες σπουδές τους, τα παιδιά πού λιώνουν τα νιάτα τους στα «κηφηνεία», πού πάνε σπίτι τους να κοιμηθούν την ώρα πού οι Αλβανοί πάνε για δουλειά, θα μου πείτε, τι δουλειά; Οποιαδήποτε δουλειά, αρκεί να είναι τίμια. Όταν μικροί -ακόμη στο Δημοτικό- μαθαίναμε απ' έξω τον Τυρταίο (ποιος τολμά σήμερα να διδάξει Τυρταίο;) δεν τον μαθαίναμε για να γίνουμε πολεμοχαρείς αλλά για να νοιώθουμε ντροπή, όταν στην μάχη της ζωής, στην πρώτη γραμμή είναι οι παλαιότεροι, οι «γεραιοί» και οι νέοι κρύβονται πίσω από τη σκιά τους. «Αισχρόν γαρ δη τούτο... κείσθαι πρόσθε νέων άνδρα παλαιότερον».
Σήμερα, βέβαια, οι χειρωνακτικές εργασίες ελέγχονται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα από ξένους. Στις οικοδομές μιλούν αλβανικά, στα χωράφια πακιστανικά. Σε λίγο οι χειρωνακτικές επιχειρήσεις θα περάσουν στα χέρια των Κινέζων πού κατασκευάζουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών ειδών πού θυμίζουν... Ελλάδα. Ακόμη και τις σημαίες μας στην Κίνα τις φτιάχνουν! Κι εμείς;
Εμείς, όπως πάντα, φτιάχνουμε τα τρία κακά της μοίρας μας. «Φτιάχνουμε» τη ζωή μας στην τηλοψία, πού δίνει τα μοντέρνα πρότυπα οκνηρίας στη νεολαία, ποθούμε μια χρυσίζουσα ζωή σαν αυτήν πού προσφέρει το «γυαλί», αγοράζουμε πολυτελή αυτοκίνητα με δόσεις, κάνουμε διακοπές με «διακοποδάνεια», εορτάζουμε με «εορτοδάνεια» και πεθαίνουμε με «πεθανοδάνεια». Έλεγε ο Φωκίων, πού πλήρωσε τέσσερις δραχμές τη δεύτερη δόση του κώνειου πού χρειαζόταν για να «απέλθει», πως στην Αθήνα δεν μπορεί ούτε δωρεάν να πεθάνει κανείς. Έπρεπε να ζούσε τώρα...
Λυπάμαι πού θα το πω, αλλά πρέπει να το πω: το σχολείο, οι σχολές και τα ΜΜΕ σακάτεψαν και σακατεύουν τη νεολαία, γιατί μιλούν συνεχώς για τα δικαιώματα της -δικαιώματα στην τεμπελιά- και ποτέ για υποχρεώσεις, ποτέ για χρέος, ποτέ για καθήκον. Το καθήκον έγινε άγνωστη λέξη.
ΥΓ. διαβαστηκε στη εκπομπή Λαβύυρινθος που είχε σαν θέμα η μεταρρύθμιση στην παιδεία...
HTAN ΘΑΥΜΑΣΙΑ Η ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ3
ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
ΣΕ ΑΥΤΗ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΓΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ….
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΥΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ :
« ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΊ»….
Δεν κρατήθηκα έστειλα και εγώ το παρακάτω e-mail …έτσι για πλάκα !
«lavi@ ert3.gr
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ δεν ξέρει τους καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα στο σχολείο που διδάσκει;
Υπάρχει διευθυντής σχολείου που να μη γνωρίζει ποιοι μαθητές κάνουν ιδιαίτερα ς
Και έχει το θράσος ο κύριος πρόεδρος να λέει στην υπουργό αν ξέρετε αυτούς που κάνουν ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ μαθήματα να σας βοηθήσουμε να τους τιμωρήσετε;
Ποιον κοροϊδεύει ο κύριος;»
Δεν έχουν το θεό τους οι άνθρωποι . Οδύρετο ο κύριος πρόεδρος διότι η νέα μεταρρύθμιση της παιδείας θα σπρώξει τα παιδιά στο φροντιστήρια και για αυτό δεν συμφωνεί με τις επικείμενες αλλαγές . Να μείνουν δηλαδή τα πράγματα όπως ακριβώς είναι ,ένα απέραντο τέλμα …
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ…
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ…
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ…
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ …ΦΥΣΙΚΑ !
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ
Νομική Τπηρεσία: κα Ε. Ζηροπούλου
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2011
Αριθ. Πρωτ. 1215
Προς
Τον Προϊστάμενο Τμήματος Τεχνικών Έργων
και Πολ/κων Εφαρμογών
του Δήμου Ζηρού
κ. Χρήστο Μήτση
Κοινοποίηση:
- Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Διοίκησης Σμήμα Διοικητικού Νομού Πρέβεζας
- Δήμαρχο Δήμου Ζηρού
κ. Δημήτριο Γιολδάση
Θέμα: Διακηρύξεις διαγωνισμών για την εκτέλεση εργασιών, με τίτλους «Επισκευή και συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού» και «Επισκευή και συντήρηση δικτύων ύδρευσης», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ έκαστου, που πρόκειται να λάβουν χώρα την 04-04-2011στο Δήμο Ζηρού.
Κύριε Προϊστάμενε,
Μέλη της Ένωσής μας, εργολήπτες δημοσίων έργων, διαμαρτύρονται για τους διαγωνισμούς του θέματος καθώς και για δύο ακόμα διαγωνισμούς που έλαβαν χώρα την 21-03-2011 στο Δήμο σας, με τίτλους «συντήρηση πλατειών» και «συντήρηση γηπέδων», οι οποίοι δεν διενεργούνται σύμφωνα με τις διατάξεις περί δημοσίων έργων, με αποτέλεσμα δικαιούμενοι συμμετοχής να είναι οι επαγγελματίες που διαθέτουν τα προσόντα που αναγράφονται στη διακήρυξη και όχι ειδικευμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕΠ) του Τπουργείου ΤΠΟΜΕΔΙ .
Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 3 Ν. 3669/08 ΥΕΚ 116Α/18-06-08) «Δημόσια έργα είναι όλα τα έργα που εκτελούν οι φορείς της παρ. 1 και συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με το έδαφος, το υπέδαφος ή τον υποθαλλάσιο χώρο. Ως έργο νοείται κάθε νέα κατασκευή ή επέκταση ή ανακαίνιση ή επισκευή ή συντήρηση και η οικονομικά ή λειτουργικά αυτοτελής λειτουργία που απαιτεί τεχνική γνώση ή επέμβαση».
στα συγκεκριμένα τεύχη δημοπράτησης αναφέρεται ότι ο εντολοδόχος υποχρεούται αφενός :
σε αντικατάσταση λαμπτήρων σε κλειστά φωτιστικά σώματα
σε επισκευή και συντήρηση κλειστών φωτιστικών σωμάτων σε κολώνες της ΔΕΗ
σε επισκευή κομμένων καλωδίων και τοποθέτηση νέων
-σε αντικατάσταση σε ντουί, βίδες, καπάκια και γλόμπους καθώς και
-σε αποκατάσταση βραχυκυκλώματος
Και αφετέρου:
σε συντήρηση και άμεση αποκατάσταση βλαβών που παρουσιάζονται στα δίκτυα ύδρευσης από αγωγούς κάθε υλικού, διατομής και μεγέθους
-σε εκσκαφή, μετατόπιση μπαζών.
Από τα ανωτέρω σαφώς προκύπτει ότι η σύμβαση, στη σύναψη της οποίας κατατείνουν οι εν λόγω διαγωνισμοί, έχει καθαρά χαρακτήρα δημοσίου έργου. Επίσης οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν και τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εργασίες και υλικά που περιλαμβάνονται στα ισχύοντα ενιαία τιμολόγια δημοσίων έργων και ειδικότερα τα περισσότερα εξ αυτών αναφέρονται στα αναλυτικά τιμολόγια των ηλεκτρομηχανολογικών έργων και στα ενιαία τιμολόγια υδραυλικών έργων, αντιστοίχως.
Κατά συνέπεια είναι σαφές ότι οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί έπρεπε να έχουν προκηρυχθεί με βάση τις διατάξεις περί κατασκευής δημοσίων έργων ώστε να καλούνται προς συμμετοχή μόνο εργοληπτικές επιχειρήσεις διαθέτουσες την κατάλληλη γνώση και εμπειρία προς υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου τεχνικά αποτελέσματος, στο οποίο αποβλέπει προφανώς η Αναθέτουσα Αρχή.
Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι περιορίζεται κατά τα προαναφερθέντα το αντικείμενο εργασίας των εργοληπτικών επιχειρήσεων του ΜΕΕΠ, σε μία περίοδο μάλιστα έντονης οικονομικής κρίσης και η Αναθέτουσα Αρχή απευθύνεται σε μη έχοντες την νομίμως πιστοποιημένη τεχνική γνώση που απαιτείται προς εξασφάλιση του επιδιωκόμενου αποτελέσματος.
Για τους λόγους αυτούς και στα πλαίσια του καταστατικού σκοπού της Ένωσής μας, ζητούμε όπως ακυρώσετε τους εν λόγω διαγωνισμούς και επαναδημοπρατήσετε σύμφωνα με τις κωδικοποιημένες διατάξεις του Νόμου 3669/08.
Για την ΠΕΔΜΕΔΕ,
Ο Πρόεδρος O Γεν Γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛ. ΡΩΜΟΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΠΑΠΠΑΣ
zirosgr.blogspot.com
Ετικέτες ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ
Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας είναι τα κεφάλια των παιδιών της. Τούτη η παιδεία αποκεφαλίζει τα παιδιά. Τα κάνει ικανά να μην κάνουν τίποτε. Ούτε να βλαστημήσουν. Ακόμη και η αισχρολογία τους περιορίζεται στη λέξη πού τα κάνει συνονόματα.
......
Είναι θλιβερή η εικόνα πού παρουσιάζει σήμερα, παρουσίαζε χθες και θα παρουσιάζει κι αύριο η ελληνική κοινωνία: να υπάρχουν άνθρωποι άνω των 65 ετών, άνω των 70 ετών, πού, ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί, εργάζονται νυχθημερόν, για να συντηρούν τα παιδιά τους μέχρι να τελειώσουν τις ατελείωτες σπουδές τους, τα παιδιά πού λιώνουν τα νιάτα τους στα «κηφηνεία», πού πάνε σπίτι τους να κοιμηθούν την ώρα πού οι Αλβανοί πάνε για δουλειά, θα μου πείτε, τι δουλειά; Οποιαδήποτε δουλειά, αρκεί να είναι τίμια
.....
Εμείς αφήσαμε αδιαπαιδαγώγητη την εργατική και την αγροτική τάξη. Στην πρώτη περάσαμε σαν ιδεολογία-θεολογία το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και υποχρεώσαμε πλήθος επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μεταφερθούν αλλού. Μετά διαφθείραμε τους αγρότες με παροχές χωρίς υποχρεώσεις και τους δημιουργήσαμε νοοτροπία μαχαραγιά. Γέμισε η επαρχία με «Κέντρα Πολιτισμού», οπού «μπαγιαντέρες» κάθε λογής και φυλής άναβαν πούρο με φωτιά πεντοχίλιαρου! Το μπουκάλι με το ουίσκι βαπτίστηκε ... αγροτικό!
......
Λυπάμαι πού θα το πω, αλλά πρέπει να το πω: το σχολείο, οι σχολές και τα ΜΜΕ σακάτεψαν και σακατεύουν τη νεολαία, γιατί μιλούν συνεχώς για τα δικαιώματα της -δικαιώματα στην τεμπελιά- και ποτέ για υποχρεώσεις, ποτέ για χρέος, ποτέ για καθήκον. Το καθήκον έγινε άγνωστη λέξη.
YΓ...Σταχυολογήματα.
Το άρθρο του Καργάκου με ταρακούνησε διότι τα γραφόμενά του αποτελούν ακριβές αντίγραφο της εδώ και πολλά χρόνια μέσα μου κραυγής. Δεν παράγουμε τίποτε. Ούτε γνώση .Απλώς αποστηθίζομε , μαϊμουδίζουμε και παπαγαλίζουμε. Ούτε αγαθά-προπαντός διατροφικά - απλώς υπερδανειζόμαστε για να εισαγάγουμε-αγοράζοντας τα για να μη πεθάνουμε από την πείνα …Όσο για τα τεχνολογικά , δόξα το θεό, συμφόρηση κυκλοφορική από τζιπάρες και Μερτσέντες automatic, made in Greece. Τρομάρα μας !
Χθες ο Καργάκος στο Λαβύρινθο.. Σήμερα ο Τσίπρας (εκπομπή της ΝΕΤ-στιγμιότυπα από την βουλή των Ελλήνων) : Με τις καταστροφικές συγχωνεύσεις εγκληματείτε σε βάρος των παιδιών μας, τα εξαναγκάζετε να φύγουν από τα σπίτια , κυρία υπουργέ» ! Και δεν σταμάτησε εδώ. Με ύφος ηγέτη που έρχεται από το μέλλον συνέχισε τον ΜΑΣΤΊΓΩΜΑ : Με το μαζικό κλείσιμο βάζετε ταφόπλακα στη ζωή της υπαίθρου διότι θα ερημώσουν τα χωριά !
Συμφορά για το Γοργόμυλο.
Καργάκος-Τσίπρας. Δύο διαφορετικοί κόσμοι. Αυτός που φεύγει και αυτός που έρχεται….
Άμες δ ‘γεσόμεθα πολλώ κάρρονες !
Τώρα μας κατάλαβαν και παραπέρα.
Πήγαν να κάνουν το έργο εργασία για να ελέγχουν καλλίτερα τους μικροεργολάβους εμπειροτέχνες.
Αλλά άλλο εργασία των 10.000 ευρώ και άλλο έργο με 150.000 ευρώ.
Ευθύνες θα αποδοθούν ?
Και η απόπειρα τιμωρείται.
Εισαγγελέα ακούς?
κα. Ζηροπουλου;
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ!
Χρειάζονται κι άλλες τολµηρές κινήσεις
Οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο αποτελούν ― χωρίς αµφιβολία ― ένα βήµα πιο κοντά στα εκπαιδευτικά συστήµατα των προηγµένων χωρών της Ευρώπης. Ιδιαίτερα η µείωση των ανούσιων µαθηµάτων και η µεγαλύτερη έµφαση που δίνουν οι προτάσεις στις ερευνητικές εργασίες και στην οµαδική δουλειά κι όχι στην αποστήθιση είναι ζητήµατα που οι ξένες χώρες τα έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια στην εκπαιδευτική τους διαδικασία. Οµως χρειάζονται κι άλλες τολµηρές κινήσεις για να µπορέσει το λύκειο να εκσυγχρονισθεί και να προετοιµάσει µε επάρκεια τους µαθητές για το πανεπιστήµιο και την αγορά εργασίας.
Κατ’ αρχήν φαίνεται παράδοξο στην Α’ Λυκείου τα Θρησκευτικά να είναι υποχρεωτικό µάθηµα ενώ η ξένη γλώσσα µάθηµα επιλογής! Θα περίµενε κανείς πως η κ. ∆ιαµαντοπούλου, η οποία είχε τολµήσει να δηλώσει πριν από χρόνια ότι θα ‘πρεπε η Ελλάδα να έχει ως εθνική γλώσσα πέρα από τα ελληνικά και τα αγγλικά, να προχωρήσει δυναµικά προς αυτή την κατεύθυνση. Οι ξένες γλώσσες είναι ένα ανεκτίµητο εφόδιο για ολόκληρη τη ζωή ενός νέου ― ιδιαίτερα σε µια χώρα που βασίζεται στον τουρισµό ― και ένα διαβατήριο ανεξαρτησίας: αν θέλουµε τα παιδιά µας να µπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους και να έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν στην Ευρώπη, την Αµερική ή την Κίνα χωρίς να αισθάνονται επαρχιώτες θα πρέπει να µάθουν καλά µία και δύο ξένες γλώσσες.
Η µεγαλύτερη, όµως, έλλειψη που έχει η πρόταση για το νέο λύκειο είναι η απουσία πρόβλεψης συστηµατικής καλλιέργειας των επικοινωνιακών δεξιοτήτων για τους µαθητές. Συχνά ακούω γύρω µου σηµαντικούς επιστήµονες να φοβούνται να µιλήσουν µπροστά σε ακροατήριο και να παθαίνουν... καρδιακή προσβολή µε το που πιάνουν το µικρόφωνο. Σε µια χώρα, όµως, όπου οι υπηρεσίες είναι ο βασικός µοχλός ανάπτυξης, οι µαθητές θα πρέπει να εκπαιδευτούν από το σχολείο έτσι ώστε να αποκτήσουν τα αναγκαία εκφραστικά εφόδια και την αυτοπεποίθηση για να µπορούν να µιλούν µε άνεση δηµοσίως – όπως γίνεται σε πολλές ξένες χώρες. Θα πείτε, ποιοι είναι οι καθηγητές που θα διδάξουν στα παιδιά τις νέες αυτές δεξιότητες; Ας θέσει τις προτεραιότητες το υπουργείο Παιδείας και οι καθηγητές ― αργά ή γρήγορα ― θα ακολουθήσουν...
ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑ∆ΟΠΟΥΛΟΥ , 2 Απριλίου 2011. Τα Νέα
ΥΓ. Θαρραλέες φωνές με θετικές
προτάσεις... Αρχίζει κάτι να κινείται.
Για την παιδεία , ρε γαμώτο !
Διαβάζω στο σημερινό Βήμα της Κυριακής :
Σε τρία χωριά της ορεινής Αρκαδίας που απέχουν μεταξύ τους δέκα έξ και είκοσι ένα χιλιόμετρα υπάρχουν τρία γυμνάσια.
Στο πρώτο 22 μαθητές και 16 καθηγητές
Στο δεύτερο18 μαθητές και 15 καθηγητές
Στο τρίτο 19 μαθητές και 15 καθηγητές
ΔΗΛΑΔΗ :
59 μαθητές και 46 καθηγητές συνολικά
600.000 € το χρόνο μόνο για μισθούς σε κάθε γυμνάσιο !
Τουτέστιν 2.000.000 € το χρόνο μόνο για μισθούς για την μόρφωση –και την
εκπαίδευση 59 μαθητών !
Με λίγα λόγια :
Αν συνυπολογιστούν όλα τα έξοδα :
40.000 € για κάθε μαθητή κάθε χρόνο !
Ήτοι : Ποσό που ξεπερνάει κατά πολύ τα ετήσια δίδακτρα
Και του πιο ακριβού Κολεγίου του κόσμου !
Όπερ μεθερμηνευόμενο :
Φαυλοκρατία στη νιοστή !
Φαύλοι : Τοπικοί παράγοντες μοίραζαν σχολεία και καθηγητές ..
Φαύλοι συνδικαλιστές : Επιδοκίμαζαν τους φαύλους για να πολλαπλασιάζουν τις
Περιττές θέσεις των εργαζομένων και τις άκοπες αμοιβές
Των συνδικαλιζομένων τους.
Γυμνάσια : Στην ορεινή Αρκαδία και σε κάθε ορεινή Ελλάδα
ΤΕΙ και Πανεπιστημιακή Σχολή : Στη πεδινή Αρκαδία και παντού !
Και όλα αυτά : Όχι για να μάθουν τα παιδιά γράμματα.
Αλλά για να δουλέψουν οι καφετέριες, τα ενοικιαζόμενα
Για να ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ η πόλη
Αναπτυξιακό όνειρο της κάθε πόλης και της κάθε κωμόπολης : Η ίδρυση μιας
όποιας σχολής ΤΕΙ !
ΥΓ. Στη λυπητερή επισυνάπτεται και η ορεινή και πεδινή Αρκαδία
Αλλά και όλες οι τοπικές κοινωνίες που συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο
τρόπο στη μοιρασιά
Ο Αρθρογράφος του Βήματος στέλνει τα παιδιά του στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και δίνει 15,000 το χρόνο. Λεωφορείο του κολλεγίου παίρνει το παιδί του κάθε πρωί κάτω από το σπίτι του και το επιστρέφει το μεσημέρι.
Μερικά παιδιά στην ορεινή Αρκαδία θέλουν μισή ώρα τουλάχιστο για να φτάσουν στο σχολείο τους. Είτε με ταξί, είτε με νοικιασμένο αγροτικό, είτε με το ΚΤΕΛ. Τώρα με την ενοποίηση, θα θέλουν επιπλέον μισή ώρα ακόμη, εκτός και αν στην ορεινή Αρκαδία έχουν φτιάξει Εγνατίες.
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ.
Υ.Γ. Όταν ήμουν παιδί, μερικοί συμμαθητές νοίκιαζαν δωμάτιο στη Φιλιππιάδα για να πηγαίνουν στο σχολείο και να αποφεύγουν μεγάλες μετακινήσεις.
Όταν ο πατέρας μου πήγαινε Γυμνάσιο στην Άρτα έκανε το ίδιο.
Μήπως στα πλαίσια της παράδοσης να προτείνουμε αντίστοιχες λύσεις, αφού για λόγους οικονομίας σε λίγα χρόνια οι Αθηναίοι αρθρογράφοι θα προτείνουν να υπάρχουν Λύκεια μόνο στις πρωτεύουσες των νομών;
Mη τσιμπάς φίλε,
Ο κάθε αρθρογράφος έχει κάθε δικαίωμα να στέλνει τα παιδιά του όπου γουστάρει και να πληρώσει όσα γουστάρει...εφ'όσον φυσικά το σηκώνει η τσέπη του...
Αφού δηλαδή ο δημοσιογράφος πληρώνει 15.000€ κατ έτος για
κάθε του παιδί γιατί να μη σπαταλά
και η πολιτεία 40.000 για το κάθε
χωριατόπουλο φυλακίζοντάς το στο
μιζερο και άθλιο πολιτιστικό ορίζοντα του χωριού και στερώντας το από κάθε δυνατότητα να ανοίξει τα δημιουργικά φτερά του στη πιο κρίσιμη ηλικία της μαθησιακής του ικανότητας;
Με την ταμπακέρα όμως τι γίνεται;
Να φυτεύουμε γυμνάσια- καλύβια από χωρίον σε χωρίον και σχολές-οπερέτες ΤΕΙ από πόλη σε κωμόπολη συντηρώντας έτσι στο απόγειο του το πελατειακό μας σύστημα με κύριο στόχο να βολεύουμε εκλογή και επανεκλογή τοπικών αρχόντων-άτομα μετριότητες και κομματόσκυλα- και να εξασφαλίζουμε επεγγελματική στέγη στο συντεχνιακό δασκαλικό μας κατεστημένο;
Αν σε ενόχλησε πράγματι ο αρθρογράφος θα σου εξομολογηθώ και εγώ την αμαρτία μου: δεν τον πάω με τίποτε και όταν τον βλέπω στο γυαλί "κλώθονται τ'άντερά μου" !
Με την ταμπακέρα όμως τι κάνουμε;
Με τις πικρόχολες και οδυνηρές διαπιστώσεις που διατυπώνει αυτός
ο αχρείος που με τόση βαναυσότητα
σαμποτάρει το άριστο παιδαγωγικό μας σύστημα στέλνοντας τα παιδιά του στα ιδιωτικά κολέγια..
Μη προσπαθείς να πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα κλωτσόντας αέρα..
Μέρες τώρα παρεμβαίνεις σε κάθε σχόλιο που αφορά την παιδεία για να
στηρίξεις τι;
Την αδιάλλακτη συντεχνιακή αγκύλωση
στο status guo και γαία-πυρί μειχθήτο...
ΥΓ...Οσονούπω μαζί με τα ξερά θα λαμπαδιάσουν και τα χλωρά και δεν απέχει πολύ ο χρόνος που τα παιδιά και τα εγγόνια μας εκ των πραγμάτων
θα εξαναγκαστούν να πορεύονται πεζή
δέκα και δέκα πέντε χιλιόμετρα....
για να φτάνουν στο σχολείο.
Το είχαν διακηρύξει τόσο γλαφυρά και οι αρχειοέλληνες προπαππούδες μας:
"δει δε χρημάτων και ανευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων"
Τα δανεικά τελειώσαν φλαράκο,
Το μέλλον για τους διακονιάρηδες
είναι μαύρο και άραχνο.
ΥΓ...
Μαζί τα κατασπάταλίσαμε τα δανεικά και ας όψονται οι όσοι βολεύονται να λιθοβολούν τον αθυρόσομο Πάγκαλο.΄
Απλώς λαϊκίζουν και δεξιόστροφα και αριστερόστροφα.
Ένα παιδάκι που είναι τώρα ,5 χρονών τα έφαγε μαζί με 'εσένα' και τον 'Πάγκαλο';;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Μη χολοσκάς. Δεν τον πείθεις με τίποτε.
θα παραμένει πάντοτε αγκυλωμένος
στην συντεχνιακή και δημοσιοϋπαλληλική θέαση των πραγμάτων.
Έτσι γαλουχήθηκε από τα επαγγελματικά γεννοφάσκια του.
Είναι πασίγνωστο το προϊόν που
παραδίδουν στην ελληνική κοινωνία..
Είναι ευστοχότατη η περιγραφή του από τον αιρετικό καθηγητή Καργάκο...
Την αναζήτησα και εγώ στο διαδίκτυο
για να διαπιστώσω ότι έχει δημοσιευθεί σε χρόνο ανύποπτο της σημερινής γενικής κατάθλιψης, πρίν δηλαδή από πέντε όλόκληρα χρόνια, λίγο μετά το εθνικό παραλήρημα:
"Σήκωσε, το... τιμημένο" !
Του λοιπού,στο Καργάκο να παραπέμπεις. Είναι πολύ ψυχοθεραπευτικό.
Συμπέρασμα:
Επειδή το παιδάκι ΔΕΝ τα έφαγε με το Πάγκαλο...
Επειδή ο δημοσιογράφος ΣΤΕΛΝΕΙ το παιδί του στο κολέγιο...
Πρέπει να έχουμε 8 μαθητές και 24 καθηγητές ανά σχολείο που θα τους πληρώνουμε με δανεικά.
Δανεικά που αργότερα θα κυρήξουμε αγύριστα γιατί ήταν βαμένα στο αίμα των αιμοσταγών δολοφόνων των λαών του ΔΝΤ.
Στρατηγική ολοσχερούς αποτυχίας. Από μια γενιά που πεθαίνει και δεν λέει να κάνει στην άκρη.
Αντιπαρατίθεται με μια άλλη ομάδα της ίδιας γεννιάς που ισχυρίζεται ότι θα τα φτιάξει όλα σε ένα χρόνο. Περίμενε να φύγει ο ανεκδιήγητος για να βρεί την λύση άραγε;
Κόντρα όλοι αυτοί στην άλλη ομάδα της ίδιας γεννιάς που κάνει πως ντρέπεται για τις πράξεις των ομογάλακτων και δημιουργεί συνενοχές του τύπου "μαζί τα φάγαμε".
"Το πολιτικό μας προσωπικό" συν-πούπουλο να ομονοεί σε μια και μόνο "ιδέα". Να σωθούν οι ίδιοι και να συνεχίσουν αταλάντευτα το έργο της καταστροφής μας...
Υπήρχε κάποτε ένας που δήλωνε με αυταρέσκεια "το 2000 θα είμαι 50 χρονών". Τώρα ασχολείται με τα (πέρα) αμπέλια. Προφανώς έκανε παρέα με τον Πάγκαλο.
Υ.Γ.
Υπάρχει και ο άλλος δρόμος:
Να κρατάμε την μπάλα στο γήπεδο και να προσπίσουμε τα αυτονόητα. Σκεφτείτε το. Είναι μια συνταγή που δεν την έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Που ξέρεις μπορεί και να πετύχει...
Έλα μου ντε,
Και τι γίνεται με τα αυτονόητα
όταν η κομματική φανατίλα τα καθιστά δυσνόητα και ως συνήθως ακατανόητα;
"Στρατηγική ολοσχερούς αποτυχίας. Από μια γενιά που πεθαίνει και δεν λέει να κάνει στην άκρη."
Δυο είναι οι γενιές και όπου νάνε
έρχεται και η τρίτη !
Αμετανόητες.
….Αφού δηλαδή ο δημοσιογράφος πληρώνει 15.000€ κατ έτος για κάθε του παιδί γιατί να μη σπαταλά και η πολιτεία 40.000 για το κάθε χωριατόπουλο…
Το υψηλό κόστος εκπαίδευσης είναι σπατάλη γιατί αφορά χωριατόπουλο;
…… στερώντας το από κάθε δυνατότητα να ανοίξει τα δημιουργικά φτερά του….
Τα σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών ακολουθούν διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα;
….. Να φυτεύουμε γυμνάσια- καλύβια …… συντηρώντας έτσι στο απόγειο του το πελατειακό μας …… εξασφαλίζουμε επεγγελματική στέγη στο συντεχνιακό δασκαλικό μας κατεστημένο;
Είναι προτιμότερη η Γκράβα;
Γιατί καλύβια; Όσα μικρά σχολεία ξέρω είναι σε πολύ καλή κτιριακή κατάσταση.
Το συντεχνιακό δασκαλικό κατεστημένο είναι υπεύθυνο για την παιδεία ή οι εκάστοτε κυβερνώντες με τις επιλογές τους;
….. ο αχρείος που με τόση βαναυσότητα σαμποτάρει το άριστο παιδαγωγικό μας …
Ο αχρείος θέλει το παιδί του στις ετήσιες συγκεντρώσεις των αποφοίτων του κολλεγίου να σερβίρεται από το κάθε χωριατόπουλο
….. Μέρες τώρα παρεμβαίνεις σε κάθε σχόλιο που αφορά την παιδεία …
Βλέπεις φαντάσματα και στο ξύπνιο σου;
… Τα δανεικά τελειώσαν φλαράκο, Το μέλλον για τους διακονιάρηδες είναι μαύρο και άραχνο. …
Τα δανεικά θα υπάρχουν πάντα για αυτούς που συντηρούν το σύστημα. Γιαυτό με τον τρόπο σου θέλεις να υπάρχουν διακονιάρηδες.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ
Κάνε λίγη υπομονή και
το σύστημα θα ανατραπεί...
Οπότε τα δανεικά, κατά πως λές, θα μας είναι περιττά και άχρηστα, διότι με την εξουσία στα χέρια του λαού,"εμείς θα κάνουμε πως δουλεύουμε και η αταξική πολιτεία θα κάνει πως πληρώνει..."
ΘΑ ΞΑΝΑΒΙΩΣΟΥΜΕ ΈΤΣΙ ΤΙΣ ΕΝΔΟΞΕΣ ΜΈΡΕΣ ΤΟΥ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ "ΣΙΔΗΡΟΥ
ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ".
Και σου έρχεται μετά ο ανώνυμος με θράσος να πει ότι τα αυτονόητα γίνονται ακατανόητα...
Μη παίρνεις όρκο . Μπορεί σε κάποια φάση των επαναστατικών μας αγώνων να έχουμε χρηματίσει όχι απλώς φιλαράκια αλλά...και κολλητά συντροφάκια.
Κι αν τα γραφόμενα μου προκαλούν τις δημοκρατικές σου ευαισθησίες τότε άξια η ανταμοιβή μου:
Στερούμαι τόσο απερίσκεπτα και τα δυο.
Και τον φιλαράκο καιτον συντροφάκο.
Πρέπει να σημειώσω για να θυμόμαστε:
-οι πορτοκαλιές,οι πορτοκαλανθοί δηλαδή από προχθες 2 Απρίλη αρχισαν να μυρίζουν τρελλά,ευοδία...
-οι κουτσουπιές στο Ζηρό με τα μωβ ανθη,πινελιές απίθανες.
-μωβ ηταν και τα δυο κλωνάρια πασχαλιάς που μουδοσε κάποιος στην Μπιζανίου σήμερα.
-τα χωράφια στον κάμπο,ποιον κάμπο θα πείτε,και για να καταλάβετε εγώ γράφω στους οικισμούς προ του 23,δηλαδή αυτά που είναι δίπλα στον Λούρο,ολα λοιπόν αυτά τα χωράφια είναι κιτρινοπράσινα,
-η ανοιξη δεν καταλαβαίνει τίποτα...
-τα πλατάνια,όλα τα δέντρα,τα πάντα μπουμπουκιάζουν η βγαζουν άνθη.
-σημειώστε πως οι φωλιές φτάσαν η 9 η 10 με φωλιά στον Πανούση,φωλιά στον Παλιάρο και φωλιά στον Χήτα όπως μου τα είπε ο Κιμων.
Ερώτηση: μετράμε τις φωλιές;
Απάντηση: Ναι καλά κάνουμε και τις μετράμε.
-η πλατεία μετά τις 11 πρωί γεμίζε,
κόσμος αρκετός,
πίνει,κουβεντιάζει και κοιτάζει
Ετοιμάζουν και στην γωνία του Νάστου το καινούργιο μαγαζί.
-το τι φωτογραφίες παλιές φέρνουν τι να πω...μόνο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνουν.
-στην πλατεία σήμερα ενω επινα τσίπουρο μου φωναξε
ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΨΕΜΑ της Πρωταπριλιάς.
Αυτά τρεις βδομάδες ακόμα για την Λαμπρή ενώ περύσι ήταν σήμερα Πασχα.
….Κάνε λίγη υπομονή και το σύστημα θα ανατραπεί...
Όσο υπάρχουν λογικές σαν τις δικές σου το σύστημα θα ζει και θα βασιλεύει
….ΘΑ ΞΑΝΑΒΙΩΣΟΥΜΕ ΈΤΣΙ ΤΙΣ ΕΝΔΟΞΕΣ ΜΈΡΕΣ ΤΟΥ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ "ΣΙΔΗΡΟΥ
ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ". …
Όπου δεν χρειαζόταν φακελάκι για τον γιατρό, φαί δουλειά και εκπαίδευση είχε για όλους
….. Μπορεί σε κάποια φάση των επαναστατικών μας αγώνων να έχουμε χρηματίσει όχι απλώς φιλαράκια αλλά...και κολλητά συντροφάκια. ….
Είμαι αστός εδώ και τρείς γενιές, άρα επαναστατικούς αγώνες δεν έχω
… ανταμοιβή μου:
Στερούμαι τόσο απερίσκεπτα και τα δυο. Και τον φιλαράκο καιτον συντροφάκο.
Πως στερείσαι κάτι που ποτέ δεν είχες;
Υ.Γ. γέμισες στομαχάκι και τσεπούλα και ξέχασες τους επαναστατικούς αγώνες ή σε κατάλαβαν και σε έκραξαν;
Ανώνυμε της 4 Απριλίου 2011 12:50 μ.μ.
Μπορείς σε παρακαλώ πολύ και με όλο το σεβασμό να μην πετάς την μπάλα στην κερκίδα;
Με απλά λόγια:
Υπάρχει κατά την άποψή σου κάποιο όριο σχετικά με το πόσα και που χρειαζόμαστε σχολεία, κέντρα υγείας, δικαστήρια, νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.λπ;
Είσαι ευχαριστημένος από το χάλι της Παιδείας μας;
Αν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς δεν "βάλουν πλάτη" ποιός περιμένεις να αλλάξει αυτή την κατάσταση;
Σου αρκεί ότι τα έφαγε όλα ο Πάγκαλος και οι συν αυτόν ή πρέπει να σκεφτούμε και κάτι άλλο;
Ένα- ένα με τη σειρά , σαν να λέμε συζήτηση κατ’άρθρο.
Έγραψα :
«15.000€ κατ έτος για κάθε του παιδί γιατί να μη σπαταλά και η πολιτεία 40.000 για το κάθε χωριατόπουλο…»
Με ρωτάς :
«Το υψηλό κόστος εκπαίδευσης είναι σπατάλη γιατί αφορά χωριατόπουλο;»
Μα σύντροφε ,εδώ και ο πάμπλουτος δημοσιογράφος δαπανά ,κατά πως λες, μόνο 15000 ευρουλάκια για να στέλνει το παιδί του στο κολέγιο δεν είναι πρόκληση τα 40 000 € για το χωριατάκι της ορεινής Αρκαδίας;
Μια τέτοια κοινωνική ανισότητα πως την αντέχει η μαρξιστική σου Συνείδηση;
Συνέχιζα να γράφω :
«…… στερώντας το από κάθε δυνατότητα να ανοίξει τα δημιουργικά φτερά του….»
Συνεχίζεις να με ρωτάς :
«Τα σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών ακολουθούν διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα;»
Από την πόλη έρχομαι και στη κορυφή …κανέλα…
Δεν εννοούσα αυτό σύντροφε !
Την μεταναστατευτική πλημμυρίδα των μαθητών της Αθήνας προς τα ορεινά σχολεία φοβήθηκα και έλα μετά να φωνάξεις τα ΜΑΤ να αδειάσουν τις μικρές μας αίθουσες !
Με ποιο δικαίωμα θα φράξεις το δρόμο σε αυτά τα μικρά ελληνόπουλα να μετάσχουν της ίδιας- πραγματικής- παιδείας με τα τέκνα του άλλοτε Δήμου ΑΝΩΓΕΊΟΥ;
Με ξαναρωτάς :
»Το συντεχνιακό δασκαλικό κατεστημένο είναι υπεύθυνο για την παιδεία ή οι εκάστοτε κυβερνώντες με τις επιλογές τους;»
ΣΎΝΤΡΟΦΕ ως εδώ , το παρατραβάς αλλοιώνοντας τα λόγια μου. Πότε μίλησα εγώ για ευθύνες και υπευθυνότητες; Απλά για βόλεμα και πελατειακές σχέσεις μίλησα, ο δυστυχής..
Και το συμπέρασμα :
»Ο αχρείος θέλει το παιδί του στις ετήσιες συγκεντρώσεις των αποφοίτων του κολεγίου να σερβίρεται από το κάθε χωριατόπουλο»,
Eδώ σου βγάζω το καπέλο. Με έπιασες κοιμώμενο. Μου είχε διαφύγει ότι τα κοινωνικά γεγονότα προλέγονται με χρήση μαρξιστικών νόμων...
Επειδή άρχισα να κουράζομαι….
Επειδή παρεμβαίνουν και τρίτοι για να ξεχωρίσουμε τις ανωνυμίες μας και αφού με προσδιόρισες ως ΚΟΜΜΟΥΝΙ, θα σε φωνάζω ΤΑΜΤΑΚΟ.
Λοιπόν μικρέ ΤΑΜΤΑΚΟ, λέει ο Αθηναίος και το χάφτεις
….. Στο πρώτο 22 μαθητές και 16 καθηγητές
Στο δεύτερο18 μαθητές και 15 καθηγητές
Στο τρίτο 19 μαθητές και 15 καθηγητές
ΔΗΛΑΔΗ :
59 μαθητές και 46 καθηγητές συνολικά
600.000 € το χρόνο μόνο για μισθούς σε κάθε γυμνάσιο !
Τουτέστιν 2.000.000 € το χρόνο μόνο για μισθούς για την μόρφωση –και την
εκπαίδευση 59 μαθητών !
Με λίγα λόγια :
Αν συνυπολογιστούν όλα τα έξοδα :
40.000 € για κάθε μαθητή κάθε χρόνο ! ……
Δηλαδή ο κάθε καθηγητής κοστίζει 2,000,000 : 46 = 43.478 € το χρόνο!
Προφανώς στη Γερμανία γιατί στην Ελλάδα μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές δεν φτάνει τα 20,000 €
Όλα τα έξοδα ανά μαθητή είναι 40,000 δηλ. για 59 μαθητές συνολικά 2,360,000.
Αν βγάλουμε τα 2,000,000 μένουν 360,000 δηλ. 120,000 ανά σχολείο.
Δηλαδή για θέρμανση, φωτοτυπίες κλπ κάθε σχολείο θέλει 120,000 το χρόνο.
Το πιστεύεις ρε ΤΑΜΤΑΚΟ;
ή κάνεις ότι το πιστεύεις ώστε να στηρίξεις στη συνέχεια αντίστοιχες ανακρίβιες
Αν συμβαίνει το δεύτερο … μάλλον δεν σε λένε ΤΑΜΤΑΚΟ αλλά ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ
ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙ
MΕΓΑΛΕ !
ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ,
ΑΔΥΝΑΤΤΩ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΩ ΜΕ ΤΟ
ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ...
Ξανά το συμπέρασμα:
Επειδή ο δημοσιογράφος λέει ψέματα πρέπει να έχουμε σχολεία με 8 μαθητές και 24 καθηγητές!!!
Πολύ βαριά λέξη το κομμούνι. Άσε καλύτερα.
Το επόμενο βήμα ήταν οι βρισιές και μας προέκυψε ΤΑΜΠΤΑΚΟΣ.
Η διαλεκτική στο απώγειό της.(Κλάφτα Χαράλαμπε (Σωκράτη)!!!)
Η μπάλα στην κερκίδα μαζί με τον Ταμτάκο!!!
Τον γελοίο καπιταλισμό μου...
το ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ δεν σε πείραξε;
Υ.Γ. το σωστό είναι ΤΑΜΤΑΚΟΣ, και δεν είναι βρισιά
ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙ
Σύνταγμα της Ελλάδας - Άρθρο 16
4. Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια.Το Κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητες τους.
Αν θέλουμε να παραμείνουμε στο πνεύμα του Συντάγματος, πρέπει να έχουμε σχολεία με 8 μαθητές και 24 καθηγητές, και να μην βάλουμε την παιδεία σε στενά οικονομίστικα πλαίσια. Η λογική μια δεκάδα μαθητές να κάνουν δυό με τρείς ώρες δρόμο, για να μην πληρώνουμε 24 καθηγητές παραπάνω δεν ταιρίαζει σε σύγχρονες κοινωνίες.
Υ.Γ. ένα Γυμνάσιο 3 τάξεων χρειάζεται 1 μαθηματικό, 2 φιλολολόγους, 1/2 γυμναστή, 1/2 φυσικομαθηματικό, 1/2 ξενόγλωσσο, και μερικά τέταρτα από δυό τρείς άλλες ειδικότητες. (οι καθηγητές δεν μοιράζονται στα δύο, αλλά πηγαίνουν και σε άλλα σχολεία). Τώρα πως οι παραπάνω κάνουν τον αριθμό 24, ας μας το πεις εσύ ΤΑΜΤΑΚΟ μου
ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙ
Για τον ανώνυμο της 8:58
Δεν χαμπαρίζει από Συμπεράσματα ο ΚΟΜΜΟΥΝΙ αυτοαποκληθείς.
Τσούζουν !
Άφησε τον λοιπόν να εκδηλώσει ελέυθερα τα εσώψυχά του... ξερνώντας ακατάσχετα !
Αν δε, όπως φαίνεται από τα γραφόμενά του, τυγχάνει να είναι
και παιδαγωγός παιδικών ψυχών,
τότε δώσε χαιρετίσματα στους ατυχείς γονείς, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ των οποίων δασκαλεύει...
ΚΡΙΜΑ !
Σπατάλη χρόνου να συνδιαλέγεται κανείς μαζί του.
Ξέρνα φίλε,
όσο μπορείς, ξέρνα,
για να ξεδώσεις !
Πάνω σου πέφτουν τα εμέσματα
και μοσχοβολάς τριγύρω σου !
ΥΓ.. Συγχώρα με ΜΙΛΤΙΆΔΗ για την
μπόχα στην οποία άθελά μου μπήκα.
Το παράδοξον του πράγματος είναι ότι επιμένεις στον αυτοχαρακτηρισμό "κομμούνι".
Προφανώς απέχεις πολύ από το να συλλάβεις βασικές έννοιες εξ'ού και το απόφθεγμα - βάση της άλογης λογικής σου:
"Αν θέλουμε να παραμείνουμε στο ΠΝΕΥΜΑ του Συντάγματος, ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε σχολεία με 8 μαθητές και 24 καθηγητές, και να μην βάλουμε την παιδεία σε στενά οικονομίστικα πλαίσια."
Οπότε ίσως μόνο μια άλλη διατύπωση του "σκεπτικού" θα είχε μια πιθανότητα να σε επαναφέρει, αν και πολύ αμφιβάλλω:
"Αν θέλουμε να παραμείνουμε στο ΠΝΕΥΜΑ του Συντάγματος, ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε σχολεία με 1 μαθητή και 24 καθηγητές, και να μην βάλουμε την παιδεία σε στενά οικονομίστικα πλαίσια."
και ίσως ακόμη περισσότερο:
"Αν θέλουμε να παραμείνουμε στο ΠΝΕΥΜΑ του Συντάγματος, ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε σχολεία με κανένα μαθητή και 24 καθηγητές, και να μην βάλουμε την παιδεία σε στενά οικονομίστικα πλαίσια."
Τουλάχιστον θα είναι ευχαριστημένος ο καφετζής του χωριού μέχρι την επόμενη χρονιά που επιτέλους κάποιος μαθητής θα εμφανισθεί και θα επιβραβεύσει τις άοκνες προσπάθειες της κοινωνίας να κρατήσει ανοικτό το σχολείο στο ΠΝΕΥΜΑ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
Υπερβολές;
Άν ναι ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ενός και οκτώ. Μεταξύ των οκτώ και της προσδοκίας του επερχόμενου;
Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ δυστυχώς για σένα το άφησε σε όλους μας να κρίνουμε.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ.
Άν με εννοείς.
Υ.Γ. 1
Συγνώμη από τον ταμτάκο να ζητήσω που του έβαλα ένα (π) επιπλέον.
Εσένα τι σου φταίει η κοινή λογική και την ταλαιπωρείς;
Μπορεί να έχεις δίκαιο...
Όταν όμως κυριαρχεί το σύνδρομο Ψωμιάδη ,για όλα φταίνε οι Αθηναίοι-ο εμπαθείς και σκοπίμως παραπλανών δημοσιογράφος στο συγκεκριμμένο, που την είδες την κοινή λογική;
Δεν το κατάλαβα το τελευταίο σχόλιο...
Άν όμως μπορεί να έχω δίκιο, τότε η κοινή λογική επιβάλλει να θέσουμε κριτήρια για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις καθώς και για όλα όσα μας ταλαιπωρούν και με βάση αυτά να συζητάμε και να παίρνουμε αποφάσεις.
Πεδίον δόξης λαμπρόν για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
Και ας αποδεχθεί ότι τα δικά μας ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ κριτήρια είναι εκπαιδευτικά και του υπουργείου ΑΝΤΙ-εκπαιδευτικά.
Διαφορετικά ας μείνουμε με την μπάλα στην κερκίδα και τον ταμτάκο να παίζει...
Κάπου εκεί ίσως αντιληφθούμε ότι η διαφθορά έχει δύο άκρες και το πελατειακό σύστημα που μας κατάντησε όπως μας κατάντησε επίσης.
Δεν υπάρχουν άγιοι σε αυτή την περίπτωση, το πολιτικό σύστημα διατρέχεται οριζόντια από αυτή την νοοοτροπία.
Πριν καμιά ώρα πήγαινα για Αρτα.
Για πιο σύντομα δεν πάω από τον παλιό δρόμο,αλλά από Ιονία.
Λοιπόν στην γέφυρα του Λούρου βλέπω να προχωράει πεζός ο Γιάννης Μαντζιάρας.Σταματάω ανοίγω το παράθυρο και του λέω:
-μουχες δόσει μια παλιά φωτογραφία από το 1960-τότε 15αρης περίπου- που πηδάς πάνω από την γέφυρα μέσα στο ποτάμι,να πέσεις και τώρα-65αρης τώρα-να τραβήξω πάλι φωτογραφία.
Γέλασε και γω μαζί του και χωρίσαμε
Για να ευθυμήσουμε, ένα παλιό ανέκδοτο:
Ως γνωστόν γυναίκα σημαίνει χρόνος και χρήμα.
Επομένως:
Γυναίκα = Χρόνος * Χρήμα (1)
Επίσης γνωρίζουμε ότι
Χρόνος = Χρήμα (2)
και επομένως:
Γυναίκα = Χρήμα * Χρήμα = Χρήμα^2 (4)
Οπως επίσης γνωρίζουμε και ζούμε το χρήμα είναι η ρίζα όλων των προβλημάτων.
Χρήμα = Προβλήματα^1/2 (5)
Κατά συνέπεια:
Γυναίκα = (Προβλήματα^1/2)^2 που
σημαίνει:
Γυναίκα = Προβλήματα.
Υ.Γ.
Άν τώρα οι γυναίκες θεωρήσουν ότι οι άνδρες στοιχίζουν χρόνο και χρήμα, την κάτσαμε την βάρκα διότι με την ίδια λογική έχουμε
Άνδρας = Προβλήματα.
Αδιέξοδο:
Ή θα αποδεχθούμε ότι οι γυναίκες είναι πρόβλημα και θα μας στοιχίζουν συνεχώς σε χρόνο και χρήμα ή θα αποδεχθούμε ότι το πρόβλημα είναι οι άνδρες!
Καλή νύχτα...
ΤΑΜΤΑΚΟ
Υπογράφω με τις λέξεις και όχι σκέτο ΚΟΜΜΟΥΝΙ.
Γράμματα λες πως ξέρεις, διάβαζε λοιπόν αυτό που βλέπεις και όχι αυτά που θες να δείς.
Το Κομμούνι ή το παλιοκομμούνι, πρίν μερικά χρόνια ήταν για τα διάφορα φασιστοειδή που λυμαίνονταν την εξουσία, οποιοσδήποτε διαφωνούσε μαζί τους χωρίς απαραίτητα να είναι κουμμουνιστής.
Η προσπάθειά σου να μου αποδώσεις κομματική ταυτότητα, εμμέσως με ονόμασε κομμούνι, και αν οι καλοί σου τρόποι το επέτρεπαν θα το είχες κάνει από μόνο σου.
Σε αυτό λοιπόν σε βοήθησα.
Ας έρθουμε όμως στην ουσία.
Η παιδεία στην Ελλάδα μέχρι και το Γυμνάσιο είναι υποχρεωτική. Προαιρετική γίνεται από εκεί και μετά.
Αυτό από μόνο του είναι από τα σημαντικότερα.
Αφού σε υποχρεώνω σε μόρφωση πρέπει να σου προσφέρω τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και όχι να σε υποχρεώνω σε μετακινήσεις σε μεγάλες αποστάσεις.
…..Όσο για τις ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές, η υφυπουργός δηλώνει ότι εξαιρούνται των συνενώσεων: «Όποιο και αν είναι το κόστος λειτουργίας για αυτά τα σχολεία των ακριτικών, νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών, η ελληνική πολιτεία οφείλει και θα διατηρήσει τη λειτουργία τους. …..
…. Επιπλέον, εκτιμάται η χιλιομετρική απόσταση για το νέο σχολείο, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκοινωνιακή κάλυψη της περιοχής, το οδικό δίκτυο, τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τη διάρκεια κάλυψης της διαδρομής για την άφιξη στο νέο σχολείο, η οποία για τις δύσκολες και δυσπρόσιτες περιοχές δε μπορεί να υπερβαίνει τη μισή ώρα για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και τα ¾ της ώρας για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης……
Είναι σαφές λοιπόν ότι το κριτήριο κόστος δεν λαμβάνεται πάντα υπόψιν, δηλαδή 8 μαθητές 24 (που στην πραγματικότητα είναι 8) καθηγητές είναι αποδεκτό.
Άρα το συμπέρασμα είναι
Επειδή η πολιτεία έχει υποχρέωση να μορφώσει τους πολίτες της μπορούμε να έχουμε σχολεία με 8 μαθητές και 24 καθηγητές!!!
ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙ
διορθωση
Υπογράφω με τις λέξεις ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙ και όχι σκέτο ΚΟΜΜΟΥΝΙ.
Προφανέστατα βρίσκεσαι σε παρα-ζάλη.
Α! τώρα κατάλαβα, η έμφαση είναι στο ΤΟ και όχι στο ΚΟΜΜΟΥΝΙ.
Για την φωτογραφία που μπήκε πριν λίγο στο blog που δείχνει Φιλιππιαδιώτες στην Τσεχοσλοβακία το 1969 θεωρώ πως πρέπει να γράψω το εξής:
Οι οικονομικοί μετανάστες τότε στην Γερμανία Φιλιππιαδιώτες Αλέκος και Λευτέρης Μπούγιας καθώς και ο Μιχαλης Καλατζής (Μπούσιας) επισκέφθηκαν στην κοντινή Τσεχοσλοβακία τον πολιτικό πρόσφυγα Φιλιππιαδιώτη Δημήτριο Οικονόμου αδελφό του Χρήστου Οικονόμου (Χιώτα).
Διευκρίνιση νομίζω απαραίτητη.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙ-ΤΑΜΤΑΚΟΣ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ.ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ,ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ.ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,ΓΟΝΕΙΣ.ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΤΟ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ.ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΟΡΘΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΚΑ.ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;
Ο ΑΛΛΟΣ
Ο στόχος επετεύχθη αγαπητέ άλλε. Η μπάλα στην κερκίδα μαζί με τον ταμτάκο.
Έχεις δίκιο όπως και ο προηγούμενος. Όταν προσπαθείς να συνομιλήσεις με τέτοιας πάστας ανθρώπους το πολύ πολύ να λερωθείς.
Μια φορά, διανυκτερεύσαμε με φίλο στο μοναστήρι της Αγ. Λαύρας, νύχτα κρύα χειμωνιάτικη. Ένας καλόγερος ήρθε να μας κουβεντιάσει για θέματα θρησκείας. Του θέσαμε λοιπόν την ερώτηση αν ένας κανίβαλος που μυείται στο χριστιανισμό μπορεί μετά από μία αγαθή πορεία ζωής να καταλήξει στον παράδεισο – συνέχεια κουβέντας ότι η μετάνοια τα σβήνει όλα και καθαρίζει τον πιστό από πάσα προηγούμενη αμαρτία. Το παράδειγμα ήταν φαίνεται πολύ ακραίο για τον φοβερό πνευματικό που σε λίγο εκνευρίστηκε και επειδή επιμέναμε απείλησε να μας διώξει από το μοναστήρι. Εντάξει κι εδώ, υποχωρήσαμε, το γυρίσαμε στο αστείο και κλείσαμε τη συζήτηση.
Δεν έχει σημασία τι λέω. Αλλά πρόσεξε, τι εννοώ. Δεν έχει σημασία τι λες. Αλλά σε ποιόν τα λες.
Υπάρχουν πολλές… χαμένες ψυχές, εκεί έξω-γύρω μας- κι έχουν ανάγκη, από ένα «πρόσεξε».
Από ένα «τι είναι αυτό που κάνεις ?
Μήπως αφυπνιστούν και βγουν από τη νάρκη τους.
Δεν φταίνε αυτοί.
Κανένας δεν τους έδειξε ποτέ ποιοι είναι.
Ούτε τι μπορούν να κάνουν.
Έτσι παραμένουν ταλαίπωροι κι αδύναμοι που τους κατευθύνουν όπως θέλουν κάποιοι επιτήδειοι.
Που τους κρύβουν μια μεγάλη αλήθεια, πως ο κόσμος θα αλλάξει προς το καλύτερο με πολιτισμό και λογική.
Για να αποφασίσεις να πεις πράγματα, που θα πονέσουν κάποιους, πάει να πει, πως αποδέχεσαι το κόστος.
Αυτά που γράφεις πρέπει να τα πιστεύεις, να τα νοιώθεις, να σε εκφράζουν.
Μ’ ένα βιβλίο σου, αν αλλάξεις τη ζωή ενός και μόνο αναγνώστη, έχεις επιτελέσει τον ρόλο σου.
Το πιθανότερο είναι, αυτός ο αναγνώστης να είσαι εσύ ο ίδιος.
Για κάποιον που διαβάζει, το πρόβλημα του είναι ΠΑΝΤΑ ο χρόνος.
Δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να τα διαβάσουμε ΟΛΑ.
Για να τα συνδυάσουμε, για να καταλάβουμε, για να εξερευνήσουμε τα πάντα.
Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι ένα βιβλίο?
Να μας σκοτώσει ή να μας σώσει.
Δεν θέλω να χαϊδέψω κανενός τα αυτιά ούτε να κολακέψω, ούτε να γράψω κάτι για να’ μαι αρεστός.
Δεν μ’ αρέσει να’ μαι με την πλειοψηφία, με τον λαό, με τα…πρόβατα, με τη πλέμπα.
Δεν είμαι ούτε με τους φτωχούς, ούτε με τους πλούσιους.
…..Ούτε με τους πολλούς, ούτε με τους λίγους . . . είμαι με τους δίκαιους, τους λογικούς
Eάν κάποιος τηρούσε ή εφάρμοζε αυτά που γράφω, θα ήταν Θεός.
Ευτυχώς ή δυστυχώς, για άλλους υπάρχει και για άλλους όχι.
Δεν έχει σημασία τι λέω. Αλλά πρόσεξε, τι εννοώ.
Οι μεγάλοι άνθρωποι, σχολιάζουν ιδέες.
Οι συνήθεις, σχολιάζουν γεγονότα.
E.F
Top 10 των απίστευτων επιδομάτων στο Δημόσιο
Θέση 10η: Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ)
Θέση 9η: Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων.
Θέση 8η: Επίδομα προπέλας (Λιμενικό)
Θέση 7η: Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ)
Θέση 6η: Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ)
Θέση 5η: Επίδομα διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπ. Δικαιοσύνης)
Θέση 4η: Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ)
Θέση 3η: Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο)
Θέση 2η: Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ)
Θέση 1η: Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων της εταιρίας είναι δωρεάν! (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων).
ΑΑ μπορούσατε ας κάνατε αλλιώς.
Μέγας είσαι κύριε,
Και θαυμαστά τα έργα σου.
Ορθότατον συνυπογράφω...
«Αν όλα τα επιτεύγματα των επιστημόνων εξαφανιζόντουσαν αύριο, δεν θα υπήρχαν καθόλου γιατροί παρά μάγοι, κανένα μεταφορικό μέσο γρηγορότερο από τα άλογα, καθόλου τυπωμένα βιβλία, καθόλου γεωργία πέρα από καλλιέργεια για αυτάρκεια, Αν όλα τα επιτεύγματα των θεολόγων εξαφανιζόντουσαν αύριο, θα παρατηρούσε κανείς την παραμικρή διαφορά;»
R.D
ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΞΥΝΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ!
Το πιο κάτω σχόλιο γραφτηκε σήμερα στο filoiko αλλά μπήκε σε ανάρτηση παλιά τοτε που εγινε το γλεντι με το ηλεκτρόφωνο.
Το σχόλιο είναι από ΓΙΑΝΝΗΣ και γράφει:
ΓΙΑ ΣΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΖΟΥΚ ΜΠΟΞ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΨΑΧΝΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ! ! !ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ! ! ! !ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ…. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ…
Ευθύνες και γιαούρτια.
Οι επιθέσεις εναντίον πολιτικών συνεχίζουν την πανάρχαια παράδοση του “αποδιοπομπαίου τράγου”. Στοχοποιούμε ένα πολιτικό (είτε έφταιξε είτε όχι) και του φορτώνουμε τις αμαρτίες όλων. Είναι μία συμβολική πράξη που μας εκτονώνει και μεταθέτει και τις δικές μας ευθύνες. (…για ό,τι μας συμβαίνει φταίει συνήθως κάποιος άλλος). Ευνόητη και κατανοητή αντίδραση ενός υπερσυναισθηματικού λαού η οποία όμως δεν οδηγεί πουθενά. Αντίθετα μπερδεύει τα πράγματα, συγχέει τις ευθύνες (π. χ. απενοχοποιεί την Αριστερά και ενοχοποιεί τον Πάγκαλο) και τελικά δεν επιτρέπει την ψύχραιμη θεώρηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα «αντάρτικα» κινήματα (διόδια, Κερατέα). Μπορεί να μοιάζουν ηρωικά, αλλά συσκοτίζουν και αποπροσανατολίζουν.
Μόνον αν συνειδητοποιήσουμε όλοι τις ευθύνες μας (και οι συνδικαλιστές που έκαναν τις ΔΕΚΟ καταβόθρες, και η Αριστερά που τους ενθάρρυνε, και ο καταναλωτής που υπερφόρτωνε τις κάρτες του και ο δημόσιος υπάλληλος που τσέπωνε το «γρηγορόσημο» και όσοι έκαναν, σε όλα τα επίπεδα, την ατιμωρησία θεσμό) θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Σίγουρα την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρουν οι πολιτικοί. (Αλλά κι αυτούς κάποιοι τους ψήφισαν…). Από τα γιαούρτια πάντως, μόνον η ΦΑΓΕ ωφελείται.
Νίκος Δήμου 3-4-2011
Συγχαρητήρια Ανώνυμε για το σχόλιό σου στις 5 Απριλίου 2011 9:34 μ.μ.
Δυστυχώς όταν εκφράζεις σήμερα τη γνώμη σου για την κατάσταση που επικρατεί και δεν τους αρέσουν αυτά που λες αμέσως σου κολλάνε ετικέτα (του κομουνιστή, του αναρχικού, του Τσίπρα, της Παπαρήγα κ.λ.π).
Αυτά λοιπόν που γράφεις για την παιδεία είναι ακριβώς έτσι. Όποιος δεν τα καταλαβαίνει δεν έχει γνωρίσει ποτέ του οικονομικές δυσκολίες ή είναι νεόπλουτος,βολεμένος ή και γω δεν ξέρω τι άλλο που τώρα τα πράγματα τα βλέπει διαφορετικά. Στο τσουβάλι λοιπόν των περικοπών (ακόμη και εκεί που δεν πρέπει) και η παιδεία αρκεί να εξοικονομήσουμε λίγα ακόμη χρήματσ και το αποτέλεσμα μάταιο. "οποιος είδε τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ στη συνέντευξή του στην τηλεόραση θα κατάλαβε πολύ καλά ότι μας δουλεύουν χοντρά).
Αυτά λοιπόν που λένε τώρα ότι πάνε να διορθώσουν την παιδεία είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Πώς να τη διορθώσουν όταν το μόνο που πάνε να κάνουν είναι οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις ακόμα και εκεί που δεν πρέπει και κάποιες αλλάγές στα μαθήματα. Επαναφέρουν το παλιό Κλασικό και Πρακτικό σύστημα τροφοδοτούν ακόμη περισσότερο την παραπαιδεία, ράβουν ξηλώνουν στου κασίδη το κεφάλι για να πουν ότι κάτι άλλαξαν όταν πέρασαν από το Υπουργείο Παιδείας. Φυσικά δεν τους ενδιαφέρει πως θα σπουδάζουν πλέον τα παιδιά αυτών που παλεύουν για το μεροκάματο. Αλλά όπως είπαμε όποιος δεν θέλει να καταλάβει γιατί την έχει δεμένη την γαϊδούρα του Ανώνυμε (5 Απριλίου 2011 9:34 μ.μ.)
ότι και να του λες θα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.
Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει..
Παλαιό,δοκιμασμένο και πλήρως αποτυχημένο το κόλπο...ή η μέθοδος κατ'άλλους.
ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΕΑΥΤΟΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ,
"..ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ
ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΕΝ ΔΟΡΘΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ...".
ΟΜΩΣ,
ΤΑ ΜΕΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ
ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝ...
Η ΔΕ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΜΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ..
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΕΙ, ΞΕΧΝΩΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΡΕΨΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΚΏΝ...
ΤΟ ΚΗΦΗΝΕΙΟΝ "Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΟΛΑ.
ΠΡΟΣ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ, Ο ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΥΡΜΟΣ;
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΣΟ ΔΑΚΡΥ;
ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ :
"εξέθρεψε καί διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων», παιδιών δηλαδή πού δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμιά εργασία από αυτές πού ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές..."
ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ , " πού όχι μόνο παιδεία δεν είναι αλλ' ούτε καν εκπαίδευση, αφού δεν καλλιεργεί καμιά δεξιότητα, εκτός από την ραθυμία, την αναβλητικότητα και το φόβο της δουλειάς. Oχι μόνο δεν καλλιεργεί τον νέο εσωτερικά αλλά τον πετρώνει δημιουργικά σαν τα παιδιά της Νιόβης. "
ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΙΣΩ, ΣΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΜΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΛΑΜΠΡΟ....
ΥΓ...
ΕΠΙ ΤΟ ΟΡΘΟΤΕΡΟΝ ;
..ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ...
Aνεβαίνοντας προς τα πάνω βραδυ
απόψε μετα τις 9,μπροστά από το Σούπερ μαρκετ Οικονόμου είδα εν σειρά,ατάκτως βέβαια,να προχωρούν
νέα παιδιά προφανώς μαθητές,γιατι παρατήρησα να επιβλέπονται από δυο τρεις μεγαλύτερους.Σταμάτησα και ρώτησα:
-από που είστε ρε παιδιά;
-είμαστε από Ιεράπετρα Κρήτης,μένουμε στο Ξενοδοχείο εδώ και ηρθαμε για το περιβαντολογικό κέντρο στο Ζηρο.
Εκπληκτος ακουσα αυτά που μου είπε.
Δεν είμαστε και τόσο συνηθισμένοι σε τέτοιες επισκέψεις εδώ στην Φιλιππιάδα.
Επ ευκαιρία να αναφέρω εδώ πως το Σάββατο απόγευμα πέτυχα εκεί που πέρναγα πάνω στο Ζηρό να εξηγούν οι υπευθυνοι εκεί σε μια ομάδα μαθητών
για την ανακύκλωση των σκουπιδιών.Ρωτησα μετά και μου είπαν ότι ηταν από το 31 Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
Από την άλλη τι να πεις για την Επιτροπή διαβούλευσης που συνεδρίαζε σήμερα με θέμα τον προυπολογισμό του Δήμου Ζηρού για την χρονιά που τρέχει.Ακρας σοβαρότητας θέμα αλλά σιγά και τι έγινε.Οριακά συμπληρώθηκε απαρτία δηλαδή απο τους 50 ηταν δεν ηταν 25.
Συνεδρίαζε σήμερα για 2η φορά.
Ο Δήμαρχος κάνει ότι μπορει για να απαξιωθεί η λειτουργία αυτης της επιτροπής που αν δουλέψει σωστά μπορεί να προσφέρει στον τόπο.Καμία γραπτή ενημέρωση από πριν, με αποτέλεσμα να ακυρώνει τον ρόλο και την συμμετοχή του καθένα σε αυτή την επιτροπή.Οπότε αποτέλεσμα μηδεν.Και αυτά βέβαια τα βλέπουν και τα ξέρουν οι της αντιπολίτευσης
αλλά μιλιά από κανένα.
Αυτά.
Μα ποιος επιτέλους είναι ο κ. Καργάκος που τα κείμενά του κάποιοι τα έχουν σαν Ευαγγέλιο;
Εγώ για πολύ καλό Εκθεσά – Φροντιστή τον είχα ακούσει !
O Σαράντος I. Kαργάκος γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας το 1937. Στη διάρκεια του Eμφυλίου εγκαθίσταται στην Aθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Aθηνών. Πρωταγωνίστησε στο αμφισβητικό κίνημα των ετών 1961-1967 και υπήρξε ο εισηγητής του 15% για την παιδεία. Eργάσθηκε επί τριάντα πέντε έτη στα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Aθηνών και στους μεγαλύτερους φροντιστηριακούς οργανισμούς, στους οποίους πάντα υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Συνεργάσθηκε με τα περιοδικά Oικονομικός Tαχυδρόμος, Kοινωνικές Tομές, Iχνευτής, Eλλοπία, Άρδην. Eξακολουθεί να συνεργάζεται με τα περιοδικά Eυθύνη και 4 Tροχοί. Eπί τετραετία (1997-2001) ήταν αρθρογράφος, επιφυλλιδογράφος και κριτικός των εφημερίδων Eλεύθερος Tύπος και Tύπος της Kυριακής. Έχει γράψει πενήντα έξι βιβλία. Aπό αυτά ξεχωρίζουν οι γλωσσικές μελέτες Aλαλία και Aλεξία, η ιστορική μελέτη Aπό το μακεδονικό ζήτημα στην εμπλοκή των Σκοπίων, οι συλλογές δοκιμίων Προβληματισμοί:
Μερικές από τις απόψεις του
Το σκάνδαλο του μονοτονικού (Σαράντος Καργάκος)
Το μονοτονικό επιβλήθηκε στον ελληνικό Λαό από….
…….όχι μόνο για την επιβολή του μονοτονικού αλλά για έσχατη απλοποίηση της γλώσσας μας (ωσάν να είμαστε οι άξεστοι Τούρκοι του Κε¬μάλ Ατατούρκ και όχι οι φορείς της αρχαιότερης ζωντανής γλώσσας του κό¬σμου...)•…..
……….Έτσι, το έγκλημα κατά της γλώσσας μας πραγματοποιήθηκε: με τρόπο σκανδαλώδη, αιφνίδιο, απροετοίμαστο και αντισυνταγματικό, και αν κρί¬νουμε από την φλυαρία που επακολούθησε, την επιπόλαιη και αξιοδάκρυτη, η άσχετη αυτή, βαρυσήμαντη τροπολογία περί επιβολής του μονοτονικού στον ελληνικό Λαό………………
Το πλήρες κείμενο στο
http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=332
………Από το 1976 ξεθεμελιώνονται ή μάλλον υπονομεύονται τα βάθρα της ελληνικής παιδείας. Ουσιαστικά καταστρέφεται η κλασσική μας παιδεία που μας έδινε ένα αίσθημα υπεροχής έναντι των άλλων λαών της γης. Είναι θλιβερό αυτή τη στιγμή να μην έχουμε φιλολόγους και ιστορικούς ικανούς να σταθούν στο ύψος των ξένων ιστορικών. Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα, που υποτίθεται έχει γεμίσει Πανεπιστήμια, Σχολές και δε συμμαζεύεται να έχουμεπαιδιά τα οποία σου λένε ότι δεν μπορώ πια να καταλάβω Βιζυηνό, Ροΐδη, ………………….
http://www.scribd.com/doc/33733912
………Οταν ομως ο κ. Καργακος αρχισε να θιγει το θεμα της συστηματικης επιθεσης που δεχεται η εθνικη ταυτοτητα και η πατριωτικη υπερηφανεια του Ελληνα, πιθανως να εννοχλησε καποιους. Τετοιου ειδους τεχνικες βλαβες επανω στο αποκορυφωμα του λογου του κ. Καραγακου μοιαζουν εξαιρετικα υποπτες…………..
http://ellinopsychos.blogspot.com/2009/06/blog-post.html
ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
ΣΤΟ :
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΓΑΚΟΣ;
Η ΑΝ ΤΣΟΥΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ
Ο ΚΑΡΓΑΓΟΣ;
ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ !
Φέτος κυκλοφόρησε «Το Αδιανόητο Τίποτα» ένα βιβλίο-σταθμός για την αυτογνωσία των Έλλήνων. Υπότιτλοι του βιβλίου: «Φιλοκαλικά Ριζώματα του νεοελληνικού μηδενισμού – Δοκίμιο φιλοσοφικής ανθρωπολογίας». Ένας τόμος 489 σελίδων μεγάλου σχήματος, πάντα σε πολυτονική παραδοσιακή γραφή (ως και υπογεγραμμένες) που ξεκινάει από τον Ευάγριο Ποντικό (345-399), για να καταλήξει στην σημερινή νεοελληνική συνθήκη (στη παρουσίαση του βιβλίου ο Ράμφος αναφέρθηκε ακόμα και στο ΔΝΤ). Σε μία εποχή που όλοι ψάχνουν για φταίχτες αυτός δείχνει ένδον.
Οι θέσεις στις οποίες καταλήγει ο συγγραφέας είναι γνωστές και από άλλα βιβλία του που μιλάνε για την σημερινή ελληνική πραγματικότητα.(Π.χ. «Μία καλοκαιρινή ευτυχία τρίζει», 1999, σελ. 99: «Αντίπαλός μας δεν είναι οι εξωτερικές συνθήκες και οι εχθροί – ο μεγάλος δυνάστης μας είναι ο εαυτός μας. Είναι η συναισθηματική μας λογική και η παθητική νοοτροπία του ομαδισμού μας».). Γι αυτόν, το ότι οι Έλληνες δεν έζησαν μία Αναγέννηση και έναν Διαφωτισμό, τους άφησε χωρίς ταυτότητα, χωρίς σύστημα αξιών, χωρίς εαυτό. Κυριαρχούνται εντελώς από το συναίσθημα, πράγμα που οδηγεί σε ένα μηδενισμό του λόγου. Αλλά χωρίς λόγο δεν χτίζεται ένας συγκροτημένος και ουσιαστικός εαυτός. Το «έλλειμμα εαυτού» είναι για τον Ράμφο εκείνο που οδηγεί στα άλλα ελλείμματα (ακόμα και τα δημοσιονομικά). Κυρίως οδηγεί στον μηδενισμό.
Ο μηδενισμός υπονομεύει τις σταθερές αξιακές μορφές του βίου. Οδηγεί σε ένα χάος από δράσεις και αντιδράσεις, καθαρά συναισθηματικές, εναλλασσόμενων μίσους και αγάπης. Συναισθηματική είναι και η επιβεβαίωση που ζητάει ο νεοέλληνας. Συνοδεύεται από απέχθεια στην εργασία, ροπή στην άνετη ζωή, αδιαφορία για κανόνες (εξ ου και η κυριαρχία της διαφθοράς). Το τρίπτυχο: διαδήλωση – ταβέρνα – τραγούδι, μας εκτονώνει συναισθηματικά και μας τρέφει ψυχικά.
Η διαφορά από άλλα σχετικά κείμενα του Ράμφου είναι ότι στο βιβλίο αυτό αναλύονται οι ρίζες (τα «ριζώματα») αυτής της νοοτροπίας. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, είναι θρησκευτικές. Ο συγγραφέας ερευνά και ανιχνεύει, σε μία συναρπαστική πορεία στην ιστορία της ορθόδοξης ησυχαστικής θεολογίας, όλες τις πηγές του προβλήματος. Εστιάζει στην «Φιλοκαλία» ένα βιβλίο-σταθμό που περιέχει κείμενα 10 αιώνων (από τον 4ο ως τον 14ο) και εκδόθηκε στα τέλη του 18ου για να καταπολεμήσει τον Διαφωτισμό – ντόπιο και εισαγόμενο – που τότε αναδυόταν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Ράμφο «στο Βυζάντιο του 14ου αιώνος επήλθε διαζύγιο μεταξύ λόγου και πίστεως, με σοβαρά ιστορικά επακόλουθα» (σ. 461). Το συλλογικό επεκράτησε του ατομικού, το μεταφυσικό του φυσικού. Γράφει παρακάτω: «Την εμμονή στην υπερβατική διεκδίκηση ενός απόκοσμου κενού που εγγράφεται στην ψυχή σαν αδιανόητο τίποτα, πληρώνουμε αυτοτιμωρητικά επί αιώνες στην χριστιανική Ανατολή…» (σ. 468). Και αλλού: «Ως υπερφυσικό γεγονός, το ιδεατό μας κρατάει ανήλικους» (469).
Η Φιλοκαλία, «έργο καταστατικής σημασίας για τον νεότερο Ελληνισμό» (σ. 9) πέτυχε να υπονομεύσει τον Διαφωτισμό και τον Λόγο. Φτάσαμε στο «έλλειμμα εαυτού». Ένα βιβλίο σαν το «Αδιανόητο Τίποτα» – ίσως το σημαντικότερο της χρονιάς – μπορεί να μας κατευθύνει προς την αυτογνωσία. Ώστε να ενηλικιωθούμε και να γίνουμε κάποτε «σύγχρονα υποκείμενα» (η κατακλείδα του βιβλίου, στη σ. 470).
Ν.Δ
Από το σχόλιο του Νίκου Δήμου για τον Σ. Ράμφο κρατάω:
“Ο μηδενισμός υπονομεύει τις σταθερές αξιακές μορφές του βίου. Οδηγεί σε ένα χάος από δράσεις και αντιδράσεις, καθαρά συναισθηματικές, εναλλασσόμενων μίσους και αγάπης. Συναισθηματική είναι και η επιβεβαίωση που ζητάει ο νεοέλληνας. Συνοδεύεται από ΑΠΕΧΘΕΙΑ στην εργασία, ΡΟΠΗ στην άνετη ζωή, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για κανόνες (εξ ου και η κυριαρχία της διαφθοράς). Το τρίπτυχο: διαδήλωση – ταβέρνα – τραγούδι, μας εκτονώνει συναισθηματικά και μας τρέφει ψυχικά.”
ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ,
ΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΤΗ ΖΩΗ ….και στον «κηφηνικό βίο» θα πρόσθετε ο γράφων,
ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΕΣ,
ΥΓ .λες και διάβασε τον αιρετικό και παλαιοδεξιό Καργάκο , γαμώ την τύχη μου, γ…
ή μήπως,
Παράξενες, περίεργες και ύποπτες συμπτώσεις;
Φιλοσοφική σκέψη στην Ελλάδα; Ελάχιστη και μίζερη. Φιλοσοφική σκέψη από Έλληνες; Ναι, αλλά στο εξωτερικό.
Και οι πέντε σημαντικοί Έλληνες στοχαστές που έδρασαν στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα σπούδασαν, δούλεψαν και δημοσίευσαν έξω. Οι Κώστας Παπαϊωάννου, Κορνήλιος Καστοριάδης, Κώστας Αξελός και Στέλιος Ράμφος στη Γαλλία και ο Παναγιώτης Κονδύλης στη Γερμανία. Από αυτούς μόνον ο Ράμφος επέστρεψε.
Δίδαξε ένα καιρό στη Γαλλία (στο Πανεπιστήμιο των Βενσέν) αλλά τελικά ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα.
ΝΔ
ΥΓ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΌΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ...
"Και οι πέντε σημαντικοί Έλληνες στοχαστές
ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ,Δούλεψαν,Έγραψαν έξω..."
Παρακάμπτοντες την έξοχη νεοελληνική μας παιδεία !
Φραγκοσπουδασμένοι και "φωταδιστές"
καθολικώς απόβλητοι...
Που είσαι ΧΡΙΣΤΌΔΟΥΛΕ;;;;
"Μα ποιος επιτέλους είναι ο κ. Καργάκος που τα κείμενά του κάποιοι τα έχουν σαν Ευαγγέλιο;
Εγώ για πολύ καλό Εκθεσά – Φροντιστή τον είχα ακούσει!"
Αδύνατον να παρακολουθήσει κανείς την άλογη "σκέψη" του ανοήτως αυτοαποκαλούμενου κομμούνι (το ότι αυτοαποκαλείται κομμούνι ανήκει στην σφαίρα της προσβολής προς τα κομμουνιστικά ιδεώδη).
Τελικώς, επειδή ο ίδιος είχε ακούσει(!!!) ότι ο Καργάκος υπήρξε καλός εκθεσάς τα παιδιά στην Παναγιά (8) τον αριθμό πρέπει να μείνουν εκεί και να διδάσκονται από 24 καθηγητές παρότι το κριτήριο της απόστασης που το υπουργείο έχει θέσει και ο ίδιος επικαλείται (αποδέχεται;) συστήνει/οδηγεί σε κάτι άλλο.
Βεβαίως το υπουργείο δεν έχει φαντάζομαι διευκρινήσει άν στο χρόνο μετακίνησης περιλαμβάνεται και ο χρόνος προετοιμασίας (ξύπνησα/πλύθηκα/ντύθηκα/πήρα πρωινό)- προσέγγισης μεταφορικού μέσου - εγκατάλειψης σκάφους κ.λπ.
οπότε μπορεί τα πράγματα να μην είναι και ακριβώς έτσι.
Τελικώς νομίζω ότι θα πρέπει να τον κατατάξουμε στην κατηγορία των γελοτοποιών. Μόνο που τα πράγματα είναι λίγο πιό σοβαρά από τον λόγο του.
Ο Κώστας Στρ. Παπαϊωάννου γεννήθηκε στο Βόλο το 1925 και πέθανε το 1981 στο Παρίσι.Στην διάρκεια της Κατοχής σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών.Συμμετείχε στο Ε.Α.Μ και συνελήφθη το 1944 για την δράση του.Στις 27 Δεκεμβρίου του 1945 θα διαφύγει στο Παρίσι μέσω Τάραντα με το θρυλικό πλοίο "Ματαρόα" σαν υπότροφος της Γαλλικής Κυβερνήσεως μαζί με άλλους νέους Έλληνες διανοούμενους, όπως τον Ν.Σβορώνο ,τον Ι.Ξενάκη,τον Κ.Αξελό ,τον Κορνήλιο Καστοριάδη κ.α.
Κορνήλιος Καστοριάδης
Γεννήθηκε το 1922 στην Κωνσταντινούπολη και την ίδια χρονιά η οικογένεια του μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Ο Κορνήλιος Καστοριάδης πρωτοήρθε σε επαφή με την μαρξιστική σκέψη...
Σπούδασε αρχικά νομικά και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Κώστας Αξελός
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιος γιατρού και η μητέρα του καταγόταν από την παλιά αθηναϊκή οικογένεια Ξηροταγάρου.[2] Ακολούθησε σπουδές Νομικής και κατά την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής, πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση[1]. Κατά τoν Ελληνικό εμφύλιο πολέμο, οργανώθηκε στο ΚΚΕ και ήταν οργανωτής και δημοσιογράφος.[3] Το 1945 , μετά την διαγραφή του από τις τάξεις του ΚΚΕ και την συνακόλουθη καταδίκη του σε θάνατο από στρατοδικείο, μετακόμισε στο Παρίσι, όπου και έζησε μέχρι τον θάνατό του το Φεβρουάριο του 2010. Σπούδασε φιλοσοφία στη Σορβόνη και δίδαξε από το 1962 ως το 1973 ως καθηγητής. Επίσης, ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού Argument
Στέλιος Ράμφος
Ο Στέλιος Ράμφος γεννήθηκε στην Αθήνα (1939). Φιλόσοφος, πανεπιστημιακός, συγγραφέας δοκιμίων. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών ενώ συνέχισε στο Παρίσι σπουδάζοντας Φιλοσοφία.
Παναγιώτης Κονδύλης
Ο Παναγιώτης Κονδύλης γεννήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία το 1943 και πέθανε αιφνιδίως στην Αθήνα το 1998. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φιλοσοφία, νεότερη ιστορία και πολιτικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια Φρανκφούρτης και Χαϊλδεμβέργης.
κατά τα άλλα σπούδασαν έξω
ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙ
"Ο μηδενισμός υπονομεύει τις σταθερές αξιακές μορφές του βίου."
Αφιερωμένο εξαιρετκά στον αντι-κομμμουνιστή που υπογράφει ως κομμούνι.
Συμφωνώ και υπερθεματίζω...
Γελωτοποιός και συνάμα θρασύς υπερβαίνων κάθε όριο αυτοελέγχου
βρήκε βήμα ελεύθερον και αερολογεί ακατάσχετα. Ωθούμενος από την ψευδαίσθηση ότι ξαφνικά απόκτησε και το ανάστημα να αμφισβητεί ακόμα και ανθρώπους προσωπικότητες-δημιουργούς δεκάδων βιβλίων και εκατοντάδων πονημάτων πνευματικών, έφτασε στο κατάντημα να εμφορείται από την αντίληψη, ότι έχει κάθε δικαίωμα να καθυβρίζει και να λασπολογεί προς κάθε κατεύθυνση όταν ο εκφερόμενος-αντίπαλος λόγος είναι ασύμβατος με τα συντεχνιακά του βιώματα...
Ανοιχτή προ-ειδο-ποίηση του Δημήτρη Ιατρόπουλου, ως συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης
Αυτά τα σύννεφα είναι δικά μας, και τα ποτάμια αυτής της χώρας και τα δέντρα. Και όλα τα κορίτσια και τα αγόρια και τα πουλιά. Κι αν σου λέω για τα σύννεφα, έχουμε δικό μας ουρανό εμείς, δικό μας άνεμο, δικούς μας αστρικούς αρχηγούς, δικές μας παρουσίες και οπτασίες. Έχουμε δική μας ιστορία, το κατάλαβες; Μέσα στο δικό σου διαβατήριο όμως, κοιμάται ένα ψεύτικο όνομα, μια ληστευμένη φυσιογνωμία, ένα ξένο παράρτημα ζωής. Φύγε λοιπόν τώρα, φύγε! Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.
Εμείς όταν ανασαίνουμε μιλάμε με τους καιρούς και τα χρόνια. Κι όταν κοιταζόμαστε, «βλέπουμε» κιόλας, ο ένας τον άλλο. Στα δικά μας τα χώματα, κυκλοφορεί μια Ιδέα που δεν πεθαίνει, δεν αλλάζει, δεν υπόκειται σε νόμους, δε μπαίνει σε διατάξεις, δεν μετατρέπεται σε εγκυκλίους. Κι αυτό που εμείς ονομάζουμε Λόγο Τιμής, είναι δικό μας απόκτημα, διαχρονική κατάκτηση, εμείς εδώ φίλε, έχουμε πληρώσει με πολύ αίμα αυτά τα σύνορα, αυτή τη σημαία, είμαστε νοικοκυραίοι, είμαστε νοματαίοι. Ξέρεις από πού έρχεται η λέξη; Από το «ονοματαίος». Που σημαίνει νοικοκύρης με όνομα, άνθρωπος με βάση και ουσία.
Και πάνω απ όλα, αφεντικό της γης του και των προγόνων του. Και πάνω απ τα άλλα, κτήτορας, ιδιοκτήτης κι όχι ενοικιαστής, του ιστορικού του χρόνου. Εσύ δεν μας κάνεις. Δε μιλάς κανονικά, τη σπουδαία πολυδύναμη γλώσσα μας. Δεν ταιριάζεις με τα χνώτα μας, είσαι ξένος.
Και αυτά τα παραμύθια τώρα, ότι δεν υπάρχουν ξένοι πάνω στη Γη κι ότι όλοι είμαστε ίδιοι, να τα φορέσεις στα δικά σου παιδιά, όχι στα δικά μας, τ’ ακούς; Πάνω στη Γη, είμαστε όλοι άνθρωποι, είμαστε Παρόμοιοι, αλλά δεν είμαστε Ίδιοι.
Μην κάνεις αστεία με τη γλώσσα μας γιατί είναι η σπουδαιότερη πάνω στον πλανήτη και καθαρίζει τις έννοιες και δίνει όνομα στα πράγματα και στις ιδέες, και φιλοξενεί ιδανικά και ποτίζει το Πνεύμα.
Όλα εδώ μέσα είναι κόκκινα από το αίμα που αιώνες τώρα χύνουμε για να στήσουμε και να στηρίξουμε αυτή την πατρίδα. Όλα εδώ μέσα είναι γαλανά από τον καθαρό μας ουρανό. Όλα εδώ μέσα είναι πράσινα από τα πανάρχαια δέντρα μας. Όλα εδώ μέσα είναι μπλε από την αθάνατη, τη δικιά μας θάλασσα. Όλα εδώ μέσα είναι μαβιά από το χρώμα των υπέροχων δειλινών μας. Όλα εδώ μέσα είναι κίτρινα από τις θεϊκές μαργαρίτες και τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα μας. Όλα εδώ μέσα είναι λευκά απ τα ασβεστωμένα σοκάκια και τα παραθυρόφυλλα των νησιών μας.
Κι ήρθες εσύ, να μας φέρεις το ΜΑΥΡΟ!
Συνεχίζεται................
………………..Συνέχεια από το προηγούμενο
Φύγε, δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας. Γύρνα εκεί που γεννήθηκες. Έχεις κι εσύ πατρίδα, τη σεβόμαστε, δεν ήρθαμε εκεί να στη διαλύσουμε, να την ξεπουλήσουμε, να την σβήσουμε απ το χάρτη των Εθνών, των Λαών και των Ηπείρων. Εσύ όμως ήρθες εδώ και παριστάνεις τον δικό μας χωρίς να είσαι. Λες ψέματα, δεν μας μοιάζεις, δεν μας ταιριάζεις. Φύγε, φύγε τώρα!
Είχαμε θεσπέσια δάση, φυτεμένα απ τα μαγικά χέρια των Θεών μας εδώ και χιλιάδες χιλιάδων χρόνια. Και μας τα κάψανε αυτοί που σε έστειλαν για να διαλύσεις τη χώρα μας. Έχουμε αθάνατα, πανέμορφα νησιά. Κι ήρθες εσύ και αρχίσανε οι ψυχοπαθείς εχθροί του τόπου μας να ζητάνε τα νησιά μας, να τα τυλίξουνε σε μια κόλλα χαρτί, σ ένα ψευτοσυμβόλαιο, να τα κάνουν τραπουλόχαρτα των τοκογλύφων φίλων σου και των προστατών σου. Έχουμε το λαό μας, να δουλεύει και να χαίρεται τον ήλιο του, τις παρέες του, τα έθιμά του, τις παραδόσεις του, τις ανθρώπινες σχέσεις του, την επαφή του με τη χρυσή παλέτα της ιστορίας του.
«Με Ποσειδώνα κι ΄Αη Νικόλα στην αρμύρα,
ίδιο καράβι, ίδια ρότα, ίδια μοίρα».
Εδώ το Πάσχα, το λέμε Λαμπρή, εδώ μαζί με τον Ιησού ανασταίνεται και η Περσεφόνη, εδώ η Ανάσταση είναι το άλλο πρόσωπο της Άνοιξης, εδώ οι Ποιητές μας, δίδαξαν στην υπόλοιπη ανθρωπότητα τη διαφορά και την απόσταση ανάμεσα στο «βρίσκομαι», στο «είμαι» και στο «υπάρχω».
Κι ήρθες εσύ να τα διαλύσεις όλα, να τα ξεπουλήσεις όλα, να τα σβήσεις απ το χάρτη των Εθνών, των Λαών και των Ηπείρων. Το ξέρουμε δεν είσαι μόνος σου, αυτοί που σε στείλανε, σου ετοίμασαν και την προίκα σου στον τόπο μας εδώ και χρόνια. Και μαζί σου, στείλανε και αρμαθιές, ασκέρια, ομάδες από δικούς σου που ψευτομιλάνε κι αυτοί τη γλώσσα μας, όπως όλοι οι υπάλληλοι κάθε υπηρεσίας. Όσο για τους άλλους, τους δικούς μας, τους Εφιάλτες, τους ΠηλιοΓούσηδες, τους Νενέκους, αυτούς, όση δύναμη κι αν νομίσουν πως έχουν, όση εξουσία κι αν έχουν αγοράσει με τα λεφτά του δικού μας ιδρώτα, ξέρουμε καλά, τι θα τους κάνουμε. Έχουμε μεγάλη εμπειρία σε τέτοια θέματα, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ξέρεις.
Εσύ κοίταξε τον εαυτό σου μονάχα, τίποτε άλλο. Και φύγε. Φύγε τώρα. Δεν είσαι δικός μας. Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας. Μη νομίσεις ότι θα τα καταφέρεις με τίποτε μισθοφόρους. Μας έχει ξανατύχει. Και τους περάσαμε απ τη μηχανή του κιμά. Μην πιστέψεις ότι θα σε αφήσουμε να πουλήσεις την πατρίδα μας. Μην ξεγελαστείς ότι έχεις κάποια δύναμη. Τίποτε εδώ μέσα δεν σου ανήκει. Ούτε ο Στρατός Μας, ούτε το Ναυτικό Μας, ούτε η Αεροπορία Μας, ούτε το Λιμενικό Μας, ούτε η Αστυνομία Μας, ούτε η Πυροσβεστική Μας, κατάλαβες; Φύγε τώρα, δεν είσαι δικός μας, άδειασέ μας τη γωνιά, δεν σε θέλουμε. Φύγε όσο είναι καιρός. Νιώσε το, μέσα στο όποιο μυαλό σου. Για να μην το νιώσεις στο πετσί σου. Φύγε από δω. Δεν σε θεωρώ προδότη. Είσαι καλός πατριώτης. Υπηρετείς την πατρίδα σου κι εσύ, όπως κι εγώ, αυτή τη στιγμή. Είμαστε κι οι δυό πατριώτες. Αλλά σε διαφορετική πατρίδα ο καθένας.
Φύγε λοιπόν, τώρα, όσο είναι καιρός. Φτάνει με σένα. Για τους «άλλους» θα φροντίσουμε εμείς. Μην ανακατεύεσαι στα δικά μας πράγματα..
Φύγε, ΤΩΡΑ!
Για καληνύχτα να σας πω ένα ωραίο που το ακουσα απόψε σε παρέα με κρασί:
-πριν χρόνια στη διασταύρωση Βέλεγκα Βενέτη κινούμενοι αντίθετα με τα αγροτικά τους τρακαραν.Ο Μήτσιο Τζόλος πήγαινε προς τα πάνω και ο Κοτσιαρίνης προς τα πέρα.
Ο Βασίλης χτυπησε πάνω στο αυτοκίνητο του Μήτσιου.
Εξαλλος ο Μήτσιος κατεβαίνει και άρχισε να φωνάζει και ο Βασίλης Κοτσιαρίνης του λέει:
-Τι φωναζεις Μητσιο; Δεν σε πετυχα;
(μας το αφηγήθηκε ο Κώστα Βετζίνας)
Tον πολύ Χριστόδουλο ακούω στη λαλιά σου ΙΑΤΡOΠΟΥΛΕ μεγάλε!
Και μη ξεχνάς εκατομμύρια Ελλήνων
τίμησαν αυτόν που τόσο χυδαία στοχεύεις να ευτελίσεις...
Μείνε εκεί με τον Αλέξη, την Αλέκα
και τον Αλέκο....
Κι όπου νάνε θα ξεπροβάλει ο Μόσχοβος....
ΣΥΓΚΛΟΝΊΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ
ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΟΥ....
Τύφλα στους Γιωργαλάδες και τους
Zουρνατζήδες...
Εσεις...τις γενιάς του πολυτεχνείου
πρέπει να τους θυμάστε...
Μόνο αυτοί είχαν το θράσος του νεόκοπου Ιατρόπουλου να αναγγέλλουν
κατά το γούστο τους αφαίρεση και στέρηση ιθαγένειας και υπηκοότητας..
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ?
Γιατί τέτοια αδράνεια κύριε Δήμαρχε Ζηρού;
Ο «Καλλικράτειος» Δήμος Ζηρού που προέκυψε από τη συνένωση των Δήμων Φιλιππιάδας, Θεσπρωτικού, Ανωγείου και της κοινότητας Κρανιάς, είναι απ’ ότι διαφαίνεται ένας από τους πλέον ‘βαλλόμενους’ Δήμους της χώρας.
Είναι ο μοναδικός Δήμος στον οποίο έχει αποφασιστεί η κατάργηση τριών Σχολείων (!), ενώ από τις δέκα θέσεις που έχουν υποδειχτεί για τη λειτουργία ΧΥΤΥ σε ολόκληρη την Ήπειρο, οι δύο είναι στον συγκεκριμένο Δήμο…
Κι ενώ όλοι οι κάτοικοι αναμένουν τη σθεναρή αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου και δη του δημάρχου κ. Γιολδάση, μπροστά στην επικείμενη δραστική συρρίκνωση των Σχολείων και την πιθανή έλευση των σκουπιδιών, εντούτοις επί της ουσίας κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Για τις συγχωνεύσεις Σχολείων πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο που ασχολήθηκε αποκλειστικά με το θέμα και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση ενάντια στις συγχωνεύσεις.
Όλα όμως σταμάτησαν εκεί…
Μέχρι σήμερα δεν είδαμε ούτε μία ανακοίνωση διαμαρτυρίας της δημοτικής αρχής Ζηρού, προς τα Μ.Μ.Ε. που να εκφράζει την αντίθεσή της, για όλα αυτά που δρομολογούνται.
Ούτε καν επιφυλάξεις δεν αναφέρθηκαν.
Δεν υπήρξε επίσης ούτε μία επιστολή, ούτε κάποια συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας επιδιώχτηκε, ούτε τίποτε.
Αλήθεια τι περιμένετε κ. δήμαρχε Ζηρού;
Να κλείσουν πρώτα όλα τα Σχολεία του Δήμου και μετά να κάνετε κάτι;
Ή περιμένετε να εγκατασταθεί πρώτα ΧΥΤΥ στην περιοχή για να αντιδράσετε;
Το ότι ο Δήμος Ζηρού είναι ένας από τους πλέον υποβαθμισμένους Δήμους πανελλαδικά δεν σας ανησυχεί;
Εάν δεν μπορείτε κ. δήμαρχε ν’ αναβαθμίσετε τον Δήμο, τουλάχιστον αντισταθείτε ώστε να μην υποβαθμιστεί περισσότερο.
Διότι εάν κλείσουν τρία Σχολεία και λειτουργήσει στα όρια του Δήμου ΧΥΤΥ, τα πράγματα πολύ φοβούμαι ότι θα γίνουν πλέον μη αντιστρέψιμα.
Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι είναι καιρός να κινητοποιηθείτε άμεσα, πρώτα εσείς και στη συνέχεια όλοι μας, πριν να είναι αργά για τον τόπο μας.
Ούτε ΧΥΤΥ, ούτε εργοστάσιο Α.Σ.Α. ούτε οτιδήποτε άλλο που θα υποβαθμίσει την πανέμορφη περιοχή μας, θέλουμε στον Δήμο Ζηρού.
Αντίθετα χρειαζόμαστε ανάπτυξη, κοινωνική πρόνοια, φροντίδα για τους ηλικιωμένους και άρτια εκπαίδευση για τα παιδιά.
Με εκτίμηση
Ο διευθυντής του Hpeiros.gr (www.ipiros.gr)
Γιώργος Καρζής
Στην φωτογραφία που αναρτήθηκε χθες
με τίτλο
1977 στην πλατεία Καφενειο Νάστου,
από λαθος εκτίμηση δεν είναι σωστό το έτος.
Εγινε η διόρθωση και το σωστό είναι 1988 και όχι το αρχικό 1977.
Εξάλλου αυτό προκύπτει και αν κοιτάξουμε προσεκτικά τα πρόσωπα.
Τα σημάδια ο χρόνος πρώτα εκεί τα αφήνει...
Τι φασιστικό και ακροδεξιό παραλήρημα μου επεφύλασε η μοίρα να συναντήσω σήμερα!
Ποιός Γεωργαλάς; Ιατρόπουλος!
Έλεος δεν φταίμε τίποτε πρωί-πρωί!
Φίλε ΑΝΏΝΥΜΕ,
Θα σου είμαι υπόχρεος τα μάλλα,
αν έκανες γνωστό το έντυπο
που φέρει το πρωτότυπο του ΘΟΎΡΕΙΟΥ, του επαναστατικού, του Ιατρόπουλου του Μέγα.
"Ούτε ΧΥΤΥ, ούτε εργοστάσιο Α.Σ.Α. ούτε οτιδήποτε άλλο που θα υποβαθμίσει την πανέμορφη περιοχή μας, θέλουμε στον Δήμο Ζηρού.
Αντίθετα χρειαζόμαστε ανάπτυξη, κοινωνική πρόνοια, φροντίδα για τους ηλικιωμένους και άρτια εκπαίδευση για τα παιδιά.
Με εκτίμηση
Ο διευθυντής του Hpeiros.gr (www.ipiros.gr)
Γιώργος Καρζής"
1. Η περιοχή μας είναι πανέμορφη.
2. Η Δωδώνη είναι πανέμορφη.
3. Τα Τζουμέρκα είναι πανέμορφα.
4. Το Καρβουνάρι είναι πανέμορφο.
5. Η Βλαχέρνα είναι πανέμορφη.
6. Η Ήπειρος είναι πανέμορφη!.
7. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη!!!.
8. Η Δήμο μας, η Δωδώνη, τα Τζουμέρκα, το Καρβουνάρι, η Βλαχέρνα, η Ήπειρος, η Ελλάδα είναι περιοχές υποβαθμισμένες.
ΟΠΟΤΕ:
Ούτε ΧΥΤΥ ούτε ΑΣΑ πουθενά και ποτέ!!!
Σε τι μας εμποδίζει ο ΧΥΤΥ να περιποιηθούμε τους ηλικιωμένους, ή να φροντίσουμε για την ανάπτυξη;
Μήπως όμως υπάρχει μια άλλη λογική;
Μια λογική που λέει ότι πρέπει να ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ τα σκουπίδια ΜΑΣ. ΠΡΙΝ ΤΑ ΔΙΑΧΕΡΙΣΤΟΥΝ ΑΛΛΟΙ για μας;
Μια λογική που λέει ότι ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι ΕΜΕΙΣ έχουμε την υποχρέωση να ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ το περιβάλλον και να ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ για αυτά;
Μια λογική που λέει ότι ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ. (Η πανέμορφη περιοχή μας είναι υποβαθμισμένη και πολλοί από εμάς έχουν συμβάλλει και συμβάλλουν καθημερινά σε αυτό ενώ πολλοί από εμάς κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν)
Είναι ο ΧΥΤΥ και τα εργοστάσια επεξεργασίας υποβάθμιση;
Είναι ο ΧΥΤΥ κίνδυνος ή ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του περιβάλλοντος;
Πόσο αξιόπιστη είναι μια κοινωνία που έχει σύμβολο τον ΚΟΥΡΟΠΗΤΟ σε κάθε γωνιά της;
ΓΙΑΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ;
Η απάντηση είναι κατά την γνώμη πολύ απλή:
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Γιατί ο πολίτης να εμπιστευθεί ότι ο ΧΥΤΥ (βιολογικός, η αποχέτευση, τα εργοστάσια κ.λπ) θα δουλέψουν και θα ελέγχονται κανονικά.
Έχει τόσα παραδείγματα γύρω του που τον πείθουν για το αντίθετο!!!
Γιατί ο πολίτης να εμπιστευθεί ένα πολιτικό προσωπικό που θέλει να διαχειρισθεί τα σκουπίδια όταν είναι το ίδιο που τόσα χρόνια έκανε το αντίθετο (20 χρόνια στα Γιάννενα φέρνουν βόλτα τον ΧΥΤΑ ΤΟΥΣ).
Πως να τους εμπιστευθείς όταν μόλις χάσουν την εξουσία σπεύδουν να δηλώσουν: "Είναι πολλά τα λεφτά που σχετίζονται με την διαχείρηση των απορριμάτων";
ΜΑΚΑΡΙΟΙ συνεχίζουμε αδιέξοδες συζητήσεις, όταν η ζωή μας προσπερνά.
ΑΔΥΝΑΜΟΙ να συζητήσουμε ουσιαστικά και να δράσουμε για τα στοιχειώδη:
ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΣΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΜΕ!
ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ!
Ευτυχείς, αναζητούμε ενόχους.
Πλάκα θάχει να έχουμε και την απαίτηση ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ να έχει την ΘΕΛΗΣΗ και την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να διαχειρισθεί αυτά τα τόσο απλά και τόσο περίπλοκα θέματα.
ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ;
(ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ;)
Τι δουλειά έχουν τα γίδια στον Ζηρό;
Καταπληκτική στον συμβολισμό της η φωτογραφία Μιλτιάδη. Μεγάλη η δύναμη των τετράποδων. Ικανή να σταματήσει την δύναμη των μηχανών εσωτερικής καύσης και των καθοδηγητών τους. Γιατί πιστεύω όμως ότι είναι τα τετράποδα που θα χάσουν τελικά την μάχη;
Άν όμως θεωρήσουμε ότι τα γίδια δεν είναι τα τετράποδα αλλά εμείς, ίσως έχουν μια τύχη.
Μην ευλογείς τα γένια σου,δέσποτα...
Την ανάρτηση με το πρωταπριλιάτικο ψέμα συνόδευσαν 79 σχόλια με πολύ ζωντανό διάλογο.
Τι λες,αυτό το γεγονός δεν
έχει επηρεάσει την επισκεψιμότητα;
Δημοσίευση σχολίου