ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.
...ηρθ ο Λάζαρος from filoiko on Vimeo.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
...μαθητές από την Εκτη τάξη του Δημοτικού σχολείου Παλιάς Φιλιππιάδας, γύρισαν σε σπίτια και μαγαζιά και είπαν σήμερα τον Λάζαρο  (βάλτε ήχο)

 Τετάρτη μεσημέρι 13 Απριλίου 2011
...γιατί είναι διαβατάρικα και γρήγορα τα χάνεις (δες video)
Οι κορυφαίοι διεθνείς ποδηλάτες από 11 χώρες της Ευρώπης
την στιγμή που περνάνε από την Φιλιππιάδα.
Αφετηρία ηταν τα Γιάννενα και προορισμός η Αθήνα.Συνολικά θα καλύψουν 
περίπου 700 χλμ 
(αρθρο του Βησσαρίωνα Γιωρσπύρου)
Ποιες είναι οι ευθύνες μας σαν πολίτες στην σημερινή συγκυρία; Πιο συγκεκριμένα ποιες είναι οι ευθύνες μας σας μεσήλικες πολίτες;

                Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ‘’παιδιά της παντρειάς’’ (αν δεν παντρεύτηκαν ήδη) – όπως θα έλεγαν οι παλιότεροι. Έχοντας, σαν προηγούμενες γενιές, διεκδικήσει δυναμικά την είσοδο στην πολιτική ζωή, θα έπρεπε να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τις απόψεις των παιδιών μας. Πόσο μάλλον που έχουμε μεγάλη ευθύνη για το κατάντημα της χώρας.
                Ο γιός μου ο Σταύρος, 18 χρονών σήμερα, έχει επιλέξει τον δρόμο της συνεννόησης. Έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να συνεννοηθεί με τους καθηγητές του για απλά, αυτονόητα πράγματα. Όπως για παράδειγμα ότι δεν μπορεί να μοιράζονται αποβολές για ψύλλου πήδημα, ότι όταν έχει χαλάσει η υδρορροή του σχολείου είναι προτιμότερο να την φτιάξουμε από το να κάνουμε κατάληψη, ότι οι εκδρομές δεν μπορεί να είναι μέσο εκβιασμού και τιμωρίας και άλλα απλά και καθημερινά θέματα.
                Χαμένος κόπος!               
Το ‘’σύστημα’’ εκεί. Επιμένει να δρα μακάρια και αυτοκτονικά. Καταλήψεις χωρίς καταληψίες, διευθυντές και υπάλληλοι που δεν κάνουν την δουλειά τους, ακυρωμένες 7ήμερες εκδρομές στο CERN, μαθητές χωρίς καθοδήγηση, καθηγητές με το ένα πόδι εκτός σχολείου. Η υδρορροή ακόμη χαλασμένη. Συγκρούσεις αδιέξοδες, συγκρούσεις με κλειστά τα αυτιά και τα μάτια, χωρίς να προσθέτουν τίποτε, ούτε στο παρόν ούτε στο μέλλον.

                Δεν πετυχαίνουμε τίποτε. Ούτε συνεννοούμαστε ούτε η σύγκρουση παράγει αποτέλεσμα. Τι συμβαίνει;
                Αυτό που συμβαίνει, δεν συμβαίνει μόνο στους εφήβους, στα σχολεία και τους καθηγητές μας. Συμβαίνει παντού σε όλη την Ελλάδα. Για όλα τα θέματα!
                Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σε κάθε ευκαιρία τονίζει: ‘’Η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μόνο οικονομική είναι κυρίως κρίση αξιών’’. Έχουμε λοιπόν κρίση αξιών ή απλώς ο Πρόεδρος στο πέρας του πολιτικού του βίου αυτομαστιγώνεται;
Αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια στον εαυτό μας πρέπει να αποδεχθούμε τα εξής πολύ απλά πράγματα:
·         Στην Ελληνική κοινωνία υπάρχει εκτεταμένη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει όντως κρίση αξιών.
·         Οφείλουμε να συνεννοηθούμε.
·         Οφείλουμε να συγκρουστούμε με όλες τις λογικές που μας κρατάνε δέσμιους του παρελθόντος. Είτε προέρχονται από όσους έχουν κάθε λόγο να παραμείνουν, να επανέλθουν, ή ‘’να καταλάβουν‘’ θέσεις ευθύνης, αλλά διαπνέονται από αυτές τις αποτυχημένες λογικές, είτε από όσους έχουν ανάγει την αδιέξοδη σύγκρουση ως στάση ζωής, προκειμένου να καλύψουν την γύμνια των ιδεών και των προτάσεών τους.
Το δίλλημα συνεννόηση ή σύγκρουση είναι πλαστό.
Αν θέλουμε να συνεννοηθούμε πρέπει να συγκρουστούμε με τον χειρότερο εαυτό μας, αλλά και με τους φορείς των πιο αποτυχημένων πρακτικών του παρελθόντος.
Αν θέλουμε να συνεννοηθούμε πρέπει να συγκρουστούμε με όσους επιχειρούν την διάσπαση και τον κατακερματισμό της κοινωνίας.
Διαφορετικά παραδίδουμε ως γενιές μια χώρα όχι μόνο υπό κατοχή αλλά και διαιρεμένη, στα χέρια όσων έχουν κάθε λόγο να μην συνεννοηθούμε.
Όπως έγραψε και ο κος. Σπύρος Κανιώρης:
Ας το πάρουμε απόφαση…         

51 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια φορά υπάρχουμε, δεν υπάρχει τρόπος να υπάρξουμε δυο φορές και μάλλον δεν θα υπάρξουμε ξανά ποτέ. Κι εσύ που δεν εξουσιάζεις το αύριο, αναβάλλεις τη χαρά. Και η ζωή πάει χαμένη με τις αναβολές και ο καθένας πεθαίνει απασχολημένος.

Επίκουρος

Ανώνυμος είπε...

Τραγική φιγούρα περιδιαβαίνεις την πόλη χαιρετόντας,ελπίζοντας, εκθέτοντας εαυτόν και αλλήλους. Αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που έχασες. Τόσο δύσκολο είναι; Όπως ισχυρίζεται και ο Επίκουρος μην αναβάλεις τις χαρές της ζωής (σπαταλώντας τον άπλετο χρόνο που διαθέτεις, "διδάσκοντας" - τί άραγε; ήθος ή εγκράτεια; - τους νεοέλληνες). Έτσι που την ζωή σου χάλασες σε αυτή την κόχη την μικρή σε όλη την γη την χάλασες. Δεν έχει για εσέ δρόμο, μηδέ γυρισμό. Ούτε καν "ανήκεις" πλέον στην πόλη σου και στο χωρίο σου. Μεταδημότευσες, την τελευταία μεταδημότευση αναμένοντας. Άραγε που η τελευταία κατοικία σου;

Ανώνυμος είπε...

αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει.
κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις.
Αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που έχασες (;;;)
http://blogs.sch.gr/stratilio/2010/11/22/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BD-%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B5/
Ανώνυμε των 10 Απριλίου 2011 9:51 π.μ., σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες να διαβάσω το παραπάνω Link. Δεν έχω άλλο τρόπο να προσεγγίσω αυτά που θες να πεις.
Είσαι όμως λάθος, πού λάθος ……
Μια καλή λύση (γίνομαι χυδαίος το ξέρω, είναι εδώ, http://www.lifeinbalance.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=312&Itemid=8,
Σου συστήνω την Φωτοθεραπεία.
Ο ΧΥΔΑΙΟΣ

filoiko είπε...

Η εφημερίδα Η ΓΝΩΜΗ της Αρτας που εκδίδει ο καλός φίλος Κώστας Γκέτσης στο προχθεσινό της
φύλλο 8 Μαρτίου 2011
στην 3η σελίδα αναφέρει
σαν είδηση και όχι σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα
την διαθεση από τον Δήμο των 120
ποδηλάτων.
Φίλε Κώστα και του χρόνου.

Εν τω μεταξύ μεθαύριο Τρίτη θα περασουν και από την Φιλιππιαδα ποδηλατες που συμμετέχουν σε Διεθνή ποδηλατικό γύρο.
Παλιότερα πριν 10 περίπου χρόνια
αν θυμάμαι καλά είχαν ξαναπερασει από εδώ και είναι πράγματι πολύ όμορφο το θέαμα.

Καλό θα είναι εκείνη την ημέρα ,να μην διαθέσει ο Δήμος τα ...δικά μας ποδήλατα για να δούμε μόνο αυτούς που θα περάσουν.

Ανώνυμος είπε...

ΧΥΔΑΙE ανώνυμε της 10 Απριλίου 2011 6:00 μ.μ.

Υπερασπιστής ή αυτοπροσώπως ο τραγικός;

Βαθιές οι γνώσεις σου στα αντικαταθλιπτικά, αποκτημένες με εμπειρία περισσή. Ισως από τον καιρό που η ανάγκη φιλοτιμία εγένετο εξαφανιζόμενος άμα τη εμφανίσει. Φωτοθεραπεία το όντι η καταλληλότερη θεραπεία σου. Το φώς σώζει. Ακόμη και τους χυδαίους!
Τα λάθη εντός σου ανέγνωσε...

Ανώνυμος είπε...

Ο για σένα τραγικός, έχει το θάρρος και υπογράφει με το ονομά του, ενώ σύ περιφέρεις την μελαγχολία σου, βρίζοντας

Ο ΧΥΔΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Yπογράφει όντως με το ονομά του;

Ο ΧΥΔΑΙΟΣ!

ή άλλον τι εννοείς;

Γιατί και επί "άλλων" υπάρχει απάντησις.

Άνευ ύβρεων ή ΧΥΔΑΙΩΝ υπερασπιστών!

Ο ΑΝΤΙ-ΧΥΔΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Η μάνδρα που λεγεται σχολείο...

Της Καίτης Βασιλάκου

Έχοντας δουλέψει πολλά χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση κατέληξα κάποτε στο συμπέρασμα ότι το σχολείο χρησιμεύει για δύο κυρίως πράγματα:
α) Για να μαντρώνονται τα παιδιά μερικές ώρες σε ένα χώρο, ώστε να μπορούν οι γονείς τους να ασχοληθούν και με τις άλλες υποθέσεις τους.
β) Για να μάθουν τα παιδιά ανάγνωση και γραφή.
Πέραν αυτών των δύο στόχων το σχολείο υπό προϋποθέσεις μπορεί να περάσει στους μαθητές του και κάποιες περισσότερες γνώσεις, αλλά αυτό εξαρτάται:
α) από την καλή διάθεση των διδασκόντων
β) από την καλή διάθεση των ίδιων των μαθητών.

Στην ευτυχή περίπτωση που η καλή διάθεση διδασκόντων και διδασκομένων συμπέσουν, έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, δηλαδή μαθητές που αποχτούν μόρφωση και καλλιέργεια. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει συχνά.Ο κανόνας είναι να έχουμε διδάσκοντες που κοιτάζουν το ρολόι τους περιμένοντας να τελειώσει η διδακτική ώρα και ενδιάμεσα αναμασάνε μια τυποποιημένη γνώση- κονσέρβα, λένε και κανένα ανέκδοτο και κοιτάζουν πώς να συγκρατήσουν την τάξη για να μη μεταβληθεί σε θηριοτροφείο και διδασκόμενους που δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να αποστηθίσουν τόσα κουραστικά και αδιάφορα πράγματα, εφόσον η ζωή έξω είναι έτοιμη να τους προσφέρει ποικίλες απολαύσεις....
Αν προσθέσουμε σ’ αυτό το συνδυασμό και το σχολικό βιβλίο που είναι γραμμένο από ανθρώπους άσχετους με την καθημερινότητα της σχολικής τάξης, οι οποίοι πάσχουν από το σύνδρομο της επίδειξης γνώσης και νομίζουν ότι απευθύνονται σε γηραλέους σοφούς και όχι σε εφήβους, τότε το μίγμα είναι πλέον εκρηκτικό.
Αμέτρητες ώρες χάνονται κάθε χρόνο για ποικίλους λόγους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν είναι σοβαροί. Κανείς δεν στενοχωριέται γι αυτό, εφόσον οι μεν διδάσκοντες απαλλάσσονται από το οχληρό καθήκον της εργασίας, οι δε διδασκόμενοι από το οχληρό καθήκον της παρουσίας μέσα στην τάξη.
Η απαξίωση των διδασκόντων είναι μια πραγματικότητα που μετρά ήδη αρκετές δεκαετίες. Δεν το βρίσκω παράξενο. Οι ίδιοι οι διδάσκοντες δεν φρόντισαν ποτέ να περιφρουρήσουν το γόητρό τους, μπέρδεψαν το σεβασμό και τη φιλική προσέγγιση που οφείλουν στο μαθητή με την πλάκα και τις φάπες μεταξύ τους.
Το ίδιο το σχολείο απαξιώθηκε, όταν πολλοί διδάσκοντες, διδασκόμενοι και κηδεμόνες προσέρχονται σ’ αυτό ντυμένοι σαν να πρόκειται να πάνε στην παραλία για βουτιές και ηλιοθεραπεία. Πολλές φορές αναρωτήθηκα, αν με Η απαξίωση πέρασε στην κοινωνία και στις οικογένειες. Οι μαθητές μιλούν για τους δασκάλους τους ειρωνικά, χλευαστικά ή στην καλύτερη περίπτωση σαν να είναι φιλαράκια. Ούτε κι αυτό το βρίσκω παράξενο. Εξάλλου οι επιστήμες μάλλον κακοποιούνται στα πανεπιστήμιά μας και όσοι πτυχιούχοι έρχονται να διδάξουν κατόπιν μαθητές, συχνά δεν κατέχουν σε βάθος το αντικείμενό τους. Η απαξίωση βαθαίνει έτσι ακόμα περισσότερο.
.........
Τέλος η Πολιτεία κατέστρεψε εντελώς το Λύκειο μεταβάλλοντάς το σε φροντιστήριο για τις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές. Οι διδάσκοντες έπεσαν στην παγίδα αυτή με τη θέλησή τους για διάφορους λόγους. Πίστεψαν ότι αναβαθμίστηκαν, διότι ανέλαβαν τις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτοί θα όριζαν τη μοίρα των υποψήφιων, αυτοί θα βαθμολογούσαν τα γραπτά τους και αυτοί θα πληρώνονταν για την έξτρα εργασία τους. Επίσης μπορούσαν να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στους υποψήφιους, πράγμα που θα ενίσχυε το χαμηλό –είναι αλήθεια- μισθό τους. Η καθημερινότητα του Λυκείου έγινε ένας αγώνας δρόμου για να καλυφθεί η προγραμματισμένη ύλη –πολύ μικρή στην πραγματικότητα, αλλά είπαμε: διδακτικές ώρες χάνονται συνέχεια. Καθηγητές με φωτοτυπίες στο χέρι πάνε κι έρχονται στους διαδρόμους, πολυάσχολοι και εμβριθείς. Δεν είναι τώρα τυχαίοι διδάσκοντες, ετοιμάζουν τους υποψήφιους για τα Πανεπιστήμια, αυτή η αποστολή έχει ένα είδος μεγαλείου. Εν τω μεταξύ η γνώση, η αληθινή γνώση, η βαθιά, η ουσιαστική, αυτή που μορφώνει και δεν κοροϊδεύει, έχει πάει περίπατο. Κανείς δεν έχει το χρόνο να ασχοληθεί μαζί της. Αυτό που έχει σημασία είναι να βγει η προγραμματισμένη ύλη....


ελεύθερη ζώνη

filoiko είπε...

Μοναδικός στις περιγραφές του ο Κώστας ο Βετζίνας μας είπε απόψε
το εξής παλιό περιστατικό:

Δεκαετία του 80.
Ο Βασίλης ο Φέκας είχε ένα αλογο γερασμένο
που κάποια στιγμή ψόφησε και ηταν αφημένο ψοφιο σε ένα χαντάκι
δίπλα στο χωράφι του.

Πάει μια μέρα ένας αγροφύλακας τον
βρίσκει και του λέει:

-Βασίλη φρόντισε να το πάρεις από κει το άλογο σου το ψόφιο γιατί
διαμαρτύρονται αρκετοί ,μυρίζει και είναι εστία μολυνσης.

-Μα δεν είναι δικό μου το άλογο,να το μαζέψει αυτός που το χε.
του απαντάει ο Βασιλάρας
Εφυγε ο αγροφύλακας χωρίς να πεισθεί με αυτά που του είπε ο Φέκας.

Την άλλη μέρα ξαναπάει και του λέει:
-Πρέπει οποσδήποτε να βρούμε ποιανού είναι τα αλογο γιατί ο ιδιοκτήτης
του επειδή ψόφησε παίρνει και κάποια επιδότηση από το κράτος.

-Δικό μου είναι το αλογάκι του... απάντησε αμέσως ο Βασιλάρας.

Ανώνυμος είπε...

YΓ 1..ΣΥΣΤΉΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΘΕ
ΕΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΜΕΓΆΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΎ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟ.
ΚΑΙ...ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΝΚΗΔΕ ΩΣ ΙΣΧΥΡΌΤΑΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΆ ΤΟΥΣ!
ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ, ΟΜΠΆΜΠΑ; ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΡΏΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ... ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ
ΜΑΥΡΟ ΣΑΝ ΚΑΤΡΑΜΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ !

ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΩΝ
ΠΡΟΓΟΝΟΝΩΝ ΤΟΥ, ΠΙΟ ΓΝΗΣΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ,
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ ΓΑΡ !

ΥΓ 2..ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ
ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΛΙΔΑ
ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΆΛΟΥ
ΠΟΙΗΤΟΥ- ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΣ
ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΑΥΤΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΛΆ:

ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΩΝ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΒΟΎΛΕΤΑΙ!!

Ο ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΡΟΠΟΥΣΚΟΥΛΑ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΓΓΟΝΌΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ !

ΥΓ.3.. ΚΑΘΥΣΤΗΡΕΜΕΝΙΑΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Οι απομείναντες

Όμως υπάρχουν ακόμα
λίγοι άνθρωποι
που δεν είναι κόλαση
η ζωή τους

ψάξε καλά
βρες τους, Ποιητή!
κατάγραψέ τους προσεχτικά
γιατί όσο παν και λιγοστεύουν

λιγοστεύουν



Μίλτος Σαχτούρης

Ανώνυμος είπε...

Tρισευτυχισμένοι οι όσοι συμπεριλανβάνουν και τους εαυτούς τους στους λίγους "απαμείναντες"!
Σίγουρα αποτελούν το άλας της γης!

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ

Είναι απορίας άξιον, που ουδείς μιλάει για το πάρτι, που είχε στηθεί στους Καποδιστριακούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για την μαύρη τρύπα των Δήμων και των Νομαρχιών. Για το βαρέλι χωρίς πάτο. Για τις ανεξέλεγκτες προσλήψεις της εκλογικής πελατείας των δημάρχων και νομαρχών, τις ανεξέλεγκτες αναθέσεις σε μικρούς, μεσαίους και μεγάλους εργολάβους. Για την πιο διεφθαρμένη περιοχή του Δημοσίου.
Προσέξατε ότι, μια μεγάλη μερίδα των εθνοπατέρων, ίσως η μεγαλύτερη, προέρχεται από την Αυτοδιοίκηση; Μήπως είναι τυχαίο;
Απίστευτα πράγματα αποκαλύπτονται καθημερινά, που δείχνουν ότι, επί χρόνια τα αιρετά δημοτικονομαρχιακά λαμόγια μετά των κολλητών τους έτρωγαν μέχρις σκασμού…
Τα στοιχεία αφορούν τους δήμους όλης της χώρας, οι οποίοι χρωστούν σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία το ποσό των 3 δισεκ. ευρώ.
Μόνο στις τράπεζες και στο........ Ταμείο Παρακαταθηκών, οι οφειλές των δήμων φτάνουν τα 1,7 δις ευρώ, ενώ τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται σε 1,3 δισεκ. ευρώ.
Πάνω από 220 εκατ. χρωστά ο δήμος Αθηναίων, κοντά στα 150 εκατομ.ο δήμος Θεσσαλονίκης και στα 50 εκατομ. της Πάτρας. Πολλοί άλλοι δήμοι χρωστούν από 5 έως 20 εκατ. ευρώ.
Πως θα τα φέρουν βόλτα οι Καλλικρατικοί δήμαρχοι; Θα ακολουθήσουν την πεπατημένη, αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη, κλείνοντας υπηρεσίες και απολύοντας συμβασιούχους; Ή μήπως θα κηρύξουν στάση πληρωμών;
Και μη μας πείτε ότι, πρέπει να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν οι αυτοδιοικητικοί κλέφτες! Στη χώρα της ατιμωρησίας των εχόντων και κατεχόντων ζούμε…

Αναρτήθηκε από kafeneio στις 4/11/2011 10:02:00 πμ

filoiko είπε...

Ενα άλλο παλιό περιστατικό
που τ ακουσα στον Κουρέα στην πλατεία σήμερα το μεσημέρι που πίναμε τσίπουρα με παρέα.

Πριν χρόνια γυρω στο 1980 ,περίπου 3 η ωρα μεσημέρι ,πέρναγε παλιατζής
από τα Μπεσντεκεικα και από το χωνί μεγάφωνο έλεγε
τι μαζεύει…..μαζεύω ψυγεία,κουζίνες,σόμπες κτλ

Ο Γιάννης μόλις είχε ξαπλώσει ,λαγοκοιμόταν και ενοχλήθηκε
από το μεγάφωνο του γύφτου.
Βγαίνει στο μπαλκόνι και του
πετάει στην καρότσα ενα δυνατό βαρελότο.
Σκάει το βαρελότο,ταρακουνήθηκε το αγροτικό τρομάζει ο γύφτος
και τσατισμένος
αρχίζει να φωνάζει δυνατά από το μεγαφωνο:

-Γ…..ται το σπίτι σου,γ….ται το σπίτι σου.

και μεσημέρι που ηταν θα ακουγόταν σε όλη την Φιλιππιάδα τότε.

filoiko είπε...

Μετά το πρωταπριλιάτικο ψέμα με τα ποδήλατα έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά οι επισκέπτες στο blog.
Ειναι μέρες τώρα που ο μετρητής δείχνει πάνω από 200.

Οπότε αυτό σου λέω μόνο:

-χωρίς ψέματα δεν πας μπροστά...

Ανώνυμος είπε...

Μην ευλογείς τα γένια σου,δέσποτα...

Την ανάρτηση με το πρωταπριλιάτικο ψέμα συνόδευσαν 79 σχόλια με πολύ ζωντανό διάλογο.

Τι λες,αυτό το γεγονός δεν
έχει επηρεάσει την επισκεψιμότητα;

filoiko είπε...

Καλημέρα.

Να μην το ξεχάσουμε για σήμερα Τρίτη το μεσημέρι.
Από ωρα 3 μέχρι 3 και μισή όπως ανακοινώθηκε θα περάσουν από την Φιλιππιάδα οι ποδηλάτες που συμμετεχουν στον 17 Διεθνή ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας.
Συμμετέχουν 20 ομάδες από εννιά χωρες με κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης.

Αντε τώρα να διαλέξεις σημείο για φωτογραφίες η video για κάτι που
θα διαρκέσει δευτερόλεπτα,για κάτι που θα περάσει σαν φωτοβολίδα.
Εχετε καμιά ιδέα που να στηθούμε καλλίτερα.
Σαν καλλιτερα σημεία μου φαίνονται
-στην Παλιά στην Γέφυρα του Αη Γιώργη
-στο Μνημείο
-στο Γήπεδο
-στο πρατήριο Κριτσιβέλα

Οποιος πάει από εκεί που βρίσκετε, η από τον δρόμο η απο καμιά ταράτσα, ας τραβήξει καμιά φωτογραφία και να μας την δόσει να την βάλουμε στο blog με υπόμνηση βέβαια ποιου είναι.

filoiko είπε...

Το ξέχασα πριν

Μην στέλνετε όλοι μαζί τις φωτογραφίες που θα τραβήξετε
γιατί φρακάρει
δηλαδή μπουκώνει το email.

filoiko είπε...

Αναγκαστικά λοιπόν σήμερα δεν έχει τσίπουρο το μεσημέρι λόγω της φωτογράφησης των ποδηλατών.

Ενα εντάξυ δεν βαράει
αλλά πάνω από δύο
βγαίνουν κουνημένες
οι φωτογραφίες...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι σήμερα η διέλευση του ποδηλατικού γύρου από την Φιλιππιάδα.
Αυριο Τετάρτη 13 Απριλίου γίνεται.
Για τις ώρες που γράφεις έτσι είναι
αλλά αυριο Τετάρτη.

filoiko είπε...

Πιστέψτε με την πάτησα και ζητώ συγνώμη.
Ναι είναι αυριο όπως αναφέρει ο φίλος στο προηγούμενο σχόλιο και τον ευχαριστώ πολύ.
Μπερδεύτηκα με κάποιον το πρωί που μου είπε οτι είναι σήμερα.

Αυριο λοιπόν και όχι σήμερα.

Και πάλι ζητώ συγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικός κήπος της ΕΔΕΜ …το τελευταίο φύλλο της ΦΩΝΗΣ.:

1. «ΣΥΖΉΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΎ»
Σαν να λέμε : καινούργιο κρασί σε παλαιά ασκιά !
Η ανανέωση και η πρωτοπορία στη πρώτη γραμμή.! Η διαβούλευση στο Απόγειο της !
Αλήθεια, γιατί αγνοήθηκαν οι όσοι εκλεγέντες (από το νομό) στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Συζήτησαν για πολλές ώρες για τον Αμβρακικό, την Ιόνια Οδό, για τις μεγάλες οδικές συνδέσεις και την ανέγερση του νοσοκομείου Πρέβεζας .
Οι της κεντρικής κυβέρνησης θαμπώθηκαν από την ριζσπαστικότητα και την πρωτοτυπία των αναπτυξιακών προτάσεων !

Κοντεύουν να κλείσουν σαράντα ολόκληρα χρόνια και ακούμε συνεχώς και αδιαλείπτως το ίδιο τροπάριο : « τω μεγάλω Αμβρακικώ» από τους εκάστοτε ποικιλώνυμους ιερωμένους . !

Δεν υπερβαίνει .το 60 % η ξενοδοχειακή πληρότητα των νοσοκομείων της Ηπείρου και οι της Πρεβέζης Ιθύνοντες το βιολί τους ! Διακαής επιθυμία τους να ιδρυθεί εδώ και τώρα το Νοσοκομείο της Δυτικής Ακτής (νάνε καλά ο Βαγγέλης για το πολύ ευρηματικό όνομα) με απώτερο στόχο να εξυπηρετεί εσαεί την τουριστική πλημμυρίδα που θα κατακλείσει την περιοχή αμέσως μετά τη λειτουργία του !
Αλήθεια , με δεδομένη την τόσο χαμηλή ξενοδοχειακή πληρότητα δεν θα ήταν φρονιμότερο μέσα στο γενικό λειτουργικό ανασχεδιασμό των νοσοκομείων, που μελετά του υπουργείο, να προταθεί η αναμόρφωση του υφιστάμενου και η μετατροπή του σε νοσοκομείο εξυπηρέτησης των τουριστών; Χειροπιαστά πράγματα, εδώ και τώρα και όχι προραμματικές ακροβασίες.
Τα δανεικά τελειώσαν και ο διακονάρης, που δεν έχει πλέον στον ήλιο μοίρα, συνεχίζει το βιολί του.
Σαν να λέμε, ζήσει Μάη, να φας τριφύλλι ! Εξ άλλου οι της Αθήνας σύντροφοι αποφάνθηκαν:"Ούτε τα οικονομικά το επιτρέπουν , ούτε το νέο νοσοκομείο εντάσσεται στα ώριμα έργα" . Θα λοιπόν περάσουν πάρα πολλοί Μάηδες και εμείς τραγουδάμε ακόμα..

2. «Στη Κεντρική Επιτροπή ο Γιώργος Ζάψας»! Ο Γιώργος είναι πονηρός, κατά πως λέει το τραγούδι. Είχε στόχο, σκαλί-σκαλί να ανεβεί .Όχι , θα κάθονταν να σκάσει με το να συμμετάσχει στο «προσκλητήριο σωτηρίας » ….

3. Κ. Αρβανίτης. : «Φτωχός συγγενής η περιφερειακή ενότητα της Πρέβεζας»…
Κώστα, εσύ που ήσουν, γιατί δεν κλήθηκες στην συνδιαβούλευση , εσύ με τόσες γνώσεις- ειδικά για τον Αμβρακικό- γιατί αποκλείστηκες;

4.Σ.Ιωάννου ,αντιπεριφερειάρχης : «Σχεδιάζουμε με σύνεση, με αυστηρή ορθολογική αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου ..» . Πρέπει να έγραφε καλές εκθέσεις ιδεών ο Στράτος.

5. Β.Γιωρσπύρος : «Το δίλημμα συνεννόηση ή σύγκρουση είναι πλαστό. Αν θέλουμε να συνεννοηθούμε πρέπει να συγκρουστούμε με τον χειρότερο εαυτό μας , αλλά και με τους ΦΟΡΕΙΣ πιο των αποτυχημένων πρακτικών του παρελθόντος.»…

Παραμένει ζητούμενο, Βησσαρίων, πρωτίστως το «αν θέλουμε » και μετά το «πρέπει..»

filoiko είπε...

Την σημερινή φωτοΗΜΕΡΑΣ μας την έστειλε μαζί με άλλες ο δάσκαλος και Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου στην Παλιά Φιλιππιάδα Χρήστος Αποστόλου.
Λόγω της Παγκόσμιας ημέρας βιβλίου έγινε εκδήλωση.
Η συγγραφέας Βιβή Ματσούκα προσκεκλημένη στο Σχολείο μιλησε στους μικρούς μαθητές για τα μυστικά της δημιουργίας ενός βιβλίου.

Ανώνυμος είπε...

Σαν σημερα 12-4-1961 ο Γιουρι Γκαγκαριν ηταν ο πρωτος ανθρωπος που πατησε στο διαστημα

filoiko είπε...

Από την κεντρική πλατεία Ιωαννίνων ξεκινά σήμερα το μεσημέρι ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας.
Γιάννινα -Φιλιππιάδα- Πρέβεζα - Μεσολόγγι - Δελφοί - Ναύπακτος - Μαραθώνας - Αθήνα είναι οι διαδρομή και οι ποδηλάτες θα τερματίσουν στην Αθήνα την Κυριακή στην πλατεία Κοτζιά.Τα 700 χιλιόμετρα της διαδρομής θα διασχίσουν περισσότεροι από 120 αθλητές, μέλη 20 ομάδων από 11 χώρες της Ευρώπης.Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τρεις επαγγελματικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι αθλητές, αλλά και από την εθνική μας ομάδα, μέλη της οποίας είναι ορισμένοι από τους καλύτερους Έλληνες ποδηλάτες.

Από την Φιλιππιάδα θα περάσουν σήμερα από 3 μεχρι 3 και μισή το μεσημέρι.

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχήν ας «συμφωνήσουμε» ότι οι επισημάνσεις του Βησσαρίωνα είναι οι ορθές ..

Όμως με τούτο σαν δεδομένο πρέπει να ξανασυμφωνήσουμε «ποιοι είμαστε εμείς» που πρέπει να «συμφωνήσουμε» για όλα αυτά ;

Σε αυτό ακριβώς το σημείο αρχίζει το μέγα χάος που παρεμβάλλεται ανάμεσα μας - από εδώ ακριβώς πηγάζει η μεγάλη μας ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ και η πανθομολογούμενη πανεθνική μας κατάθλιψη ..

Και τούτο γιατί πρέπει πρωτίστως να συμφωνήσουμε : ότι η χειρότερη από όλες τις ΗΤΤΕΣ μας είναι αυτή που αυτή την στιγμή μας «εμποδίζει να κρίνουμε:
ποιοι ανάμεσά μας ΑΞΙΖΟΥΝ ,
επειδή μπορούν να μας κάνουν να ελπίζουμε και ποιοι, πρέπει επιτέλους, να ΜΟΥΓΚΑΘΟΥΝ και να σωπάσουν.. »..

Ανώνυμος είπε...

Επεα πτερόεντα

«Οχημα που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία» χαρακτήρισε το Μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας. Εστω ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει όλο το δίκιο του κόσμου με το μέρος του. Τότε, όμως, το πρόβλημά του με το Μνημόνιο ποιο είναι ακριβώς; Διότι, αν καταλαβαίνω καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει επισήμως ότι η Ελλάδα πρέπει μονομερώς να αρνηθεί το χρέος της – κάτι το οποίο, αν το έκανε, θα σήμαινε παραδοχή της χρεοκοπίας, με άμεση συνέπεια η χώρα να τεθεί αυτομάτως εκτός αγορών και να εξαλειφθεί κάθε δυνατότητα δανεισμού της για το προβλεπτό μέλλον. Επομένως, σε τι τον ενοχλεί το Μνημόνιο, αφού βάσει της δικής του λογικής οδηγεί τη χώρα εκεί όπου θα ήθελε να την οδηγήσει και ο ίδιος με τη πολιτική του;

Kασιμάτης, Καθημερινή,12.4.2011

ΥΓ..
ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΜΟΥ ΛΕΣ, ΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ...
ΣΕ ΤΙ;
ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ ΙΤΑΛΙΑΣ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΝΕΣΤΩΡ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ MYFILIPPIADA

filoiko είπε...

Η διαρκειά του ελάχιστη,
δευτερόλεπτα
η αίσθηση όμως εκπληκτικη.

Πριν λίγο 2 και 50 πέρασαν οι διεθνεις ποδηλάτες από Φιλιππιάδα.

Είμαστε στην επεξεργασια video και φωτογραφιών.

Αναμείνατε.

Ανώνυμος είπε...

EXAΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ...;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΧΑΣΑΜΕ 1-0
ΣΚΟΥΡΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ...ΔΙΑΒΑΤΑΡΗΔΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ." Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ" Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΠΩΝ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.

filoiko είπε...

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπήρχε στο διαδίκτυο οι ποδηλάτες θα περνούσαν από δω από 3 και τέταρτο μέχρι και 3 και μισή.
Λέω ας πάω πιο νωρίς να διαλέξω για καλλίτερες φωτοληψεις.
Στις 2 παρα τέταρτο με το παπί από τα γήπεδα τένις στρίβω στο Δημοτικό για να βγω Εθνική.Στις παράγκες λέω σε μια γυναίκα που ασβέστωνε την αυλή της(ναι ασβέστωνε την αυλή της) ναχει το νου της θα περάσουν σε λίγο ποδήλατα κτλ.-να σαι καλά ευχαριστώ μου λέει.Βγαίνω εθνική και πριν φτάσω στο γήπεδο από έναν προπορευόμενο μοτοσυκλετιστή ακούω
-αστο μηχανακι δεξιά σταματα σε λιγο περνανε οι ποδηλάτες.
Δίνω σε φίλο την φωτογραφικη μηχανή και γω τραβάω video.
Περιμενουμε για λίγο.
Μπροστα στα 50 μέτρα πάνω από το Πνευματικό κέντρο απέναντι από το γήπεδο ήταν και ο Δήμαρχος Ζηρού Δημ.Γιολδάσης.Μια κάμερα μάλλον ART TV περίμενε και αυτή.Αραια από δω και από κει στο δρόμο κόσμος.
Στις 2 παρά δεκα πέρασαν πρωτα 4 ποδηλάτες που ήταν μπροστά και μετά απο λίγο το μεγάλο γκρούπ με τα 100 και πάνω ποδήλατα.Μοναδική η εικόνα που γύρναγε
γρήγορα.Ασυναίσθητα κοίταζα και τράβαγα φωτογραφίες και video και αιχμαλώτισα τις στιγμές..Τι να προλάβεις να δεις,να κρατήσεις.Συγκινήθηκα,όμως αν με ρωτήσετε δεν ξέρω γιατί.Το ίδιο ενοιωσε και κάποιος φίλος όπως μου είπε απόψε.
Αυτά γίναν στις 13 Απρίλη 2011 αλλά είμαστε τώρα 12 και βράδυ και 14 Απρίλη
Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Το Τριμελές Εφετείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή στον πρώην υπουργό της Siemens Τάσο Μαντέλη, για την κατηγορία της μη υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες» το 2006 και το 2007. Όλες τις υπόλοιπες χρονιές, ο κ. Μαντέλης τα δήλωνε όλα κανονικά – με το νι και με το σίγμα...
Στον κ. Μαντέλη επιβλήθηκε πρόστιμο 7.500 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο. Το πρόστιμο ήταν τόσο χαμηλό που –για να μην τον βάλουν τον άνθρωπο σε ταλαιπωρία- το πλήρωσαν οι δικαστές από την τσέπη τους...
Από τον pitsiriko

Ανώνυμος είπε...

To βίντεο εξαιρετικό.Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Το Σάββατο στις 16 Απριλίου 2011
και ώρα 20:00
στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ζηρού ο Σύλλογος περι βιβλίου παρουσιάζει την εκδήλωση
" Taxidevontas.......by achilles"

filoiko είπε...

Πήγα για τσίπουρο πριν πλατεία.

Εχει λίγη ψύχρα με πολύ Ηλιο.

Αργόσχολοι αρκετοί κάθονται έξω σε τραπέζια και συζητάνε τι άλλο για την επιμηκυνση του δανείου...

Με ρώτησε το γκαρσόν:

-Για μεζέ να φέρω καβουροσαλάτα η
κάτι άλλο;...

filoiko είπε...

Φροντίστε για ψιλά.
Αυριο Παρασκευή θα βγουν Λαζαρούδια στην αγορά, στα μαγαζιά.

Αν θυμάμαι καλά εμείς βγαίναμε Σάββατο,δηλαδή μεθαύριο το Σάββατο του Λαζάρου λέγαμε τον Λαζαρο.
Ηρθ ο Λάζαρος κτλ

Το πενθήμερο βλέπετε μάλλον επιβάλλει τώρα να βγαίνουν Παρασκευή.

Θυμάμαι στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου ,θέλαμε να μαζέψουμε λεφτά για την εκδρομή που θα γινόταν καποιο Μάη της δεκαετίας του 70 και βγήκαμε Σάββατο του Λαζάρου αλλά εκτός από τα καλάθια είχαμε και κιθάρα που δεν πάει νομίζω και τόσο με τον Λάζαρο.

Συνήθως τότε δίναν αυγά
και όχι χρήματα.

Ετσι η εκδρομή δεν έγινε γιατί στο ΚΤΕΛ θέλαν να πληρωθούν σε δραχμές.

Ανώνυμος είπε...

Ερωτήσεις:

Σε τι μας εμποδίζει το μνημόνιο ή η συμφωνία/διαφωνία επί αυτού στο να ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ (δεν ξέρω αν θα συμφωνήσουμε) επί του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για παράδειγμα;

Άν πράγματι είναι το μνημόνιο που μας εμποδίζει ΤΩΡΑ, ΤΙ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΜΕΧΡΙ τώρα;

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ώστε σε ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ να ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ;

όπως έγραψε και κάποιος φίλος:

πρέπει να ΘΕΛΟΥΜΕ για να δούμε αν μπορούμε;

Καθημερινά πείθομαι και περισσότερο ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.

filoiko είπε...

Ρε τι κρύο είναι αυτό;
Από το απογευμα θα χαλάσει ο καιρός
από τα δυτικά μου είπε ο Βασίλης.

Βγήκα να πάρω καφέ και ξεπάγιασα.
Πήρα όμως και 2 φρατζολάκια ζεστό τετοια ωρα ψωμί.Μυρωδιες πολλές στο φουρνο, κύρια από κουλούρια.
Στα κρεοπωλεία τα τσιγκέλια γεμάτα σφαχτά,αρνιά ποιο πολύ.
Απο περίπτερο πήρα τσιχλες.Ηθελα να κάνω ψιλά για τα λαζαρούδια και όπου πήγαινα εδινα 20ευρω.Κλέψαν 4 κοτες και ένα κόκκορα και πήραν και τα αυγά πίσω από το χάνι Τσουμάνη.
Απλώς μου είπαν να το γράψω αλλά να μην δόσω όνομα ποιανού ηταν οι κοτες.Αρχίζουν να ρχονται και οι απανταχού φοιτητές για Πάσχα.

Στην πλατεία καφετέρια έβαλε μια ομπρέλλα θεόρατη εξω.Δηλαδή για να καταλάβετε το μέγεθος,χωράει δεν χωράει άλλη μία ιδια στην πλατεία.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τάχει η Μαριωρή και μόνο...ο φερετζές της έλειπε !

Σε πιο πολεοδομικό σχέδιο αναφέρεσαι;
Πας γυρεύοντας για φασαρίες και τσακωμούς;
Δεν είναι καλύτερα έτσι;
Νάχουμε την ησυχία μας, ρε αδελφέ!
Μια φορά μας φταίνε οι μηχανικοί, ο δήμαρχος την άλλη, οι της Κίνησης αμετανόητοι την παρ'άλλη και πάμε λέγοντας !

Εξ άλλου, δεν ξέρω αν το άκουσες και εσύ , εγώ πάντως το μεταφέρω οπως ακριβώς το πληροφορήθηκα:
Σε ένα από τα προσυμβούλια της δημοτικής πλειοψηφίας κάποιος σύμβουλος είπε στο δήμαρχο "κάτι πρέπει να κάνουμε με αυτό το χάος που επικρατεί στον πεζόδρομο, δήμαρχε",για να πάρει ευστοχότατη και αποστομωτική απάντηση:
Τι τα θέλεις και τα σκαλίζεις αυτά. Εγώ δεν έχω καμία διάθεση για τσακωμούς και γκρίνιες!

Και έπειτα μου λες, έλα να κουβεντιάσουμε ...
Ας πούμε ότι σε ακολουθώ και στοιχίζομαι, πίσω από σένα,
Τον δήμαρχο που θα τον βάλουμε;
Μπροστά από τα πλήθη, στη μέση ή στο τέλος;
Άστα φίλε, μη τα σκαλίζεις...
Ειδικότερα τώρα, σε μέρες γενικευμένης εθνικής κατάθλιψης...που όλα τάχει η Μαριωρή ..
Συν τοις άλλοις έχουμε και το μνημόνιο το τρισκατάρατο να μπαίνει ανάμεσά μας...
Τι τα θέλουμε και τα ανακατεύουμε όλα αυτά αφού έτσι ή αλλιώς . αργά ή γρήγορα, θα ξανακληθεί ο αδάμαστος ελληνικός λαός να πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια του;

Δεν είδες τι έγινε στην Ιρλανδία ευθύς μετά της εκλογές;
Σαν βρεγμένος ποντικός (μου φαίνεται) ότι επέστρεψε στη χώρα του αμέσως μετά τον αντιμνημονιακό εκλογικό του θρίαμβο ο ομόδοξος της Μέρκελ νέος πρωθυπουργός.
Δεν διαισθάνεσαι τι θα γίνει στην Πορτογαλία ευθύς μετά τις εκλογές του Ιουνίου;
Προσυμφώνησαν από τώρα τα κόμματα να υποδεχθούν το δικό τους μνημόνιο μετά Βαΐων και κλάδων παρά τους δίχρονους συγκλονιστικούς αγώνες να το αποφύγουν σαν ο διάβολος το λιβάνι!

Ο διακονιάρης, φίλε αγαπητέ, δεν έχει δικαίωμα ούτε να ονειρεύεται !
Η εποχή που οι καρεκλοκένταυροι και τα Συνεταιράκια τους έτρωγαν με δέκα μασέλες έχει περάσει αντιστρεπτί. Πέρασαν δυο χρόνια και εμείς ακόμα βιολί μας...

Δέκα λεφτάδες από τους πιο πετυχημένους της χώρας,που δεν μπορούν να σώσουν με τίποτε το βάζελο, το ΔΝΤ επικαλούνται και εμείς το αφορίζομε !

filoiko είπε...

ΜΑΡΕΣΕ σήμερα που γέμισε η Φιλιππιάδα από παιδιά με στολισμένα καλάθια να λένε τον Λάζαρο.

ΔΕΝΜΑΡΕΣΕ που ιδιοκτήτης μπαρ εκανε παρατήρηση με έντονο ύφος στον Χριστόδουλο με το ακορντεόν να φύγει από τα τραπέζια του που έχει στην πλατεία.

filoiko είπε...

Με πήρε ο Χρήστος Αποστόλου που βγήκε με τα παιδιά από την Παλιά για τον Λάζαρο.

Του έιχα πει να με πάρει όταν ξεκινήσουν.Σε μισή ωρα που;

Του είπα στην πλατεια πελαργών.

Εκεί γιατί προσέξτε πίσω από τα παιδιά υπάρχει ένα σημάδι, το Χάνι Πουλίση.

ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

Τα παιδιά αυτά ισως μετά από πενήντα χρόνια να κληθούν να απαντήσουν:

Δεν μου λες παππού τι κτίριο ήταν αυτό το πετρόχτιστο;

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ... ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΤΑ ΛΑΖΑΡΟΥΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΣΗ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΦΩΤΟ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ...ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ...ΜΟΣΧΟΒΟΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΚΙ ΑΣΒΕΣΤΗ. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

filoiko είπε...

Παλιά στην Ταβέρνα του Κοτσιαρίνη κάποιο βράδυ δεκαετία του 70.
Αργα μετά τις μία.

Ο Βασίλης στην αφήγηση
του παρακάτω περιστατικού:

-Κλείνω το μαγαζί ένα βραδυ 2 η ωρα μεσάνυχτα και με το ΙΧ πάω προς Αρτα.Στην Γεφυρα Καλογήρου αστυνομία κόσμος κτλ
Κατεβαίνω.
Ειχε γίνει τρακάρισμα.
Εκατσα αρκετή ωρα γιατί ηταν Φιλιππιαδιώτες που τρακαραν ευτυχώς δεν πάθαν τίποτα.
Γυρισα μετά σπίτι δεν πήγα Αρτα.

Κατά τις 5 το πρωί χτυπάει το κουδούνι στο σπίτι μου.
Ηταν ένας χωροφύλακας έξαλλος.
Ειχα πάρει λέει ο Κοτσαρίνης κατα λαθος το αυτοκίνητο του εκατό αντι για το δικό μου και ηρθα Φιλιππιάδα και ο χωροφύλακας ήρθε να το πάρει.

Ταδε εφη ποιος νομίζετε.
Κώστας Βετζίνας.

filoiko είπε...

Στο google το είδα και το γραφω:

πριν 122 χρόνια σαν σήμερα γεννηθηκε ο Τσαρλυ Τσαπλιν.

Ανώνυμος είπε...

Το σχολιο ανεκδοτο.... με τον Κοτσαρινη ειναι απο τα αστεια που γελας πραγματικα με την ψυχη σου.Νασαι καλα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ωραίο όπου και νάσαι να γελάς με τα ανέκδοτα της πατρίδας...

Απ΄τη Μπαρτσελόνα με αγάπη για να ζηλεύετε...

Μόλις φθάσαμε...

filoiko είπε...

Kαλημέρα σε σένα Φιλιππιαδιώτη που Πασχαλιάτικα πήρες των οματιών σου
για Βαρκελώνη.Στείλε καμιά φωτογραφία
να βάλουμε στο filoiko.Θα προτιμούσα μια φωτο που θα τραβήξεις εσυ από την εκκλησία του Γκαουντί την ΣΑΓΡΑΔΑ ΦΑΜΙΛΙΑ.

Να περάσεις καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ανεβαίνοντας προς τον Γολγοθά..


Οι αγανακτισµένοι πολίτες ήταν πολιτικό εργαλείο της ∆εξιάς στη δεκαετία του ‘60. Ηταν µια κουτοπόνηρη ∆εξιά που οργάνωνε παρακράτος για να διοικήσει το δικό της κράτος. Οταν ανακάλυψε τον Απρίλιο του ‘67 πως στην πραγµατικότητα υπονόµευε τον εαυτό της ήταν αργά και για εκείνην και για όλους.

Τραµπούκιζαν, συκοφαντούσαν, προπηλάκιζαν, χειροδικούσαν και η Αστυνοµία έκανε τα στραβά µάτια. Οποτε τύχαινε να είναι παρούσα τη στιγµή του επεισοδίου ήταν απασχοληµένη µε κάποιον πεζό που πέρασε µε κόκκινο.
.....
Σήµερα, θα µου πείτε, τα πράγµατα εί ναι διαφορετικά. Το βαθύ κράτος λειτουργεί ως παρακράτος του κρατικού γιγαντισµού, η ∆εξιά ισορροπεί στο όριο της ανυπαρξίας και οι αγανακτισµένοι πολίτες έχουν λόγους να είναι αγανακτισµένοι.

Ας προσπεράσουµε ακόµη και την κουτοπόνηρη Αριστερά η οποία, ελλείψει πολιτικού λόγου, παλεύει µε νύχια και µε δόντια να επανακτήσει το µονοπώλιο της αγανάκτησης. Κι ας σταθούµε στο εντέλει συµπέρασµα: η ελληνική κοινωνία είναι απροστάτευτη απέναντι στην ίδια της την αγανάκτηση.

Οι νόµοι δεν µπορούν να την προστατεύσουν, οι θεσµοί πάσχουν από φυµατίωση και η κυβέρνηση συµπεριφέρεται σαν διακορευµένη παρθένα που ξύπνησε στην αµµουδιά κι αναρωτιέται αναστενάζοντας: «Θεέ µου πώς έπεσα τόσο χαµηλά;».

Τη δηµοκρατία µας δεν την απειλούν τα τανκς. Την απειλεί ο πόλεµος «όλων εναντίον όλων», η τυραννία της αγανάκτησης. Ο τραµπούκος που προπηλακίζει όποιον θέλει να πληρώσει εισιτήριο δεν κάνει τίποτε διαφορετικό από τον αγανακτισµένο του παρακράτους:

κι αυτός το ψωµί του έβγαζε, κι αυτός πίστευε πως είχε δίκιο.
Τ.Θ

ΥΓ..Αναμοχλεύοντας τις μνήμες...πριν το Σωτήριον Πάθος.

Ανώνυμος είπε...

Αντι Βάγια, Γαρδένιας ανθός.

Τόσο προφητικός !


"Τα πάθη σου, Χριστέ μου" !


Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης στην αρχή, ο κ. Τάσος Μαντέλης έπειτα, αποφάσισαν να μας εισαγάγουν πρόωρα στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας, αυτοαναβαθμιζόμενοι (στο πλαίσιο της υπερασπιστικής τους τακτικής) στο απρόσιτο ύψος του πάσχοντος Ιησού.

«Οπως σταύρωσαν τον Χριστό, έτσι σταυρώνουν κι εμένα, αλλά όπως αναστήθηκε εκείνος, έτσι θα αναστηθώ κι εγώ», είπε ο περιφερειάρχης Μακεδονίας, που δεν μπορούμε ακόμα να τον χαρακτηρίσουμε πρώην ή έκπτωτο, γιατί δύο από τις καθαρτήριες δυνάμεις του τόπου, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ, πολεμούν παθιασμένα να τον περισώσουν. Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Μαντέλης, που καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας σε τριετή φυλάκιση με αναστολή για ψευδή υποβολή «πόθεν έσχες», ξεκαθάρισε διά του συνηγόρου του ότι «δεν θα γίνει ο αίρων τις τυχόν αμαρτίες του πολιτικού κόσμου». Και κάθε καλός χριστιανός γνωρίζει ποιος δοξάζεται ως «ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου». Τόση έπαρση ντυμένη τα ενδύματα της ευλάβειας...

«Πόθεν έσχες» ο Χριστός, φυσικά και δεν υπέβαλλε, ώστε να έχει κάποιο νόημα ένας τέτοιος συσχετισμός, που μόνο το μετατιμωρητικό άγχος τον εξηγεί. Και τους αμαρτωλούς τούς συγχωρούσε από μεγαθυμία και όχι από υπολογισμό, στηλίτευε δε αυστηρότατα τους υποκριτές νομοφύλακες, όσους τηρούσαν το γράμμα και απιστούσαν στο πνεύμα, περιφρονώντας το. Φαίνεται πάντως πως όσοι εμφανίζονται βέβαιοι πως είναι οι μοναδικοί αυθεντικοί ερμηνευτές του πνεύματος των νόμων και οι εγγυητές του, και κηρύσσουν πως υφίστανται τα Πάθη του Χριστού, μαζί με πολλά άλλα έχουν ξεχάσει κι εκείνο το «πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται».
Π.Μ Καθημερινή