ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.
Μπάσκετ τρεις-τρεις Φιλιππιάδα from filoiko on Vimeo.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011
...στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα του τουρνουά μπάσκετ 3 on 3.
Πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας
Συμμετείχαν 26 ομάδες από όλη την Ηπειρο  (δείτε VIDEO)

Στον κήπο πίσω για φωτογραφία στις πορτοκαλιές πρωί.
Η Φιλιππιάδα  κάθε Απρίλιο δέχεται επίθεση
από  μυρωδιές πορτοκαλανθών.
Τα σημερινά πρωινά άνθη της κερασιάς τον Ιούνιο θα είναι μεγάλα πετροκέρασα.
Κυριακή των Βαίων πρωί 8 και μισή ανεβαίνοντας στον Αη Γιώργη στην Παλιά Φιλιππιάδα.
Στον Αη Βησσάρη πολύς κόσμος, ασφυκτικά γεμάτη η εκκλησία.
-Ειχα ανέβει στα καμπαναριό με τον αδερφό μου τον Θανάση επί Πάτερ
και αλλάξαμε την καμπάνα πριν πολλά χρόνια μου είπε ο Βασίλης Σιαφάκας που είχε βγεί για τσιγάρο και περίμενε να πάρει Βάγια. 
Στο Ζηρό κατά τις 11 και μισή φυσάει και η λίμνη μοιάζει με ποτάμι,σαν να κυλάνε τα νερά της..
-Ελα κάτσε τι θα πιεις;Μπύρα η τσίπουρο;
ιστορίες,κουβεντούλα και δεν καταλαβαίνεις πως περνάει η ώρα...

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας - ένας φεύγουν...

Μετά απ' το Ρασούλη, πάει κι ο Παπάζογλου...

...Κανείς εδώ δεν τραγουδά
κανένας δε χορεύει...

Καλό ταξίδι!

Ανώνυμος είπε...

Απ τους πρώτους δίσκους του Παπάζογλου ηταν
Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΦΤΙΑΣ που κυκλοφόρησε το 1978.
Η τότε ΥΕΝΕΔ είχε απαγορεύσει να παιζονται στο κανάλι της τραγούδια από αυτο τον δίσκο.

Ανώνυμος είπε...

H των Παθών Μεγάλη Εβδομάς...ήγγικε.

Του Ανθίμου Αγιος Λόγος...
Και του Εωσφόρου Ανίλογος.

Απολαύστε τους !

1.ΑΝΘΙΜΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΟΓΟΣ.

Ο φίλος μου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Η περίπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, μου θύμισε το παλιό “αναγνωστικό” του δημοτικού σχολείου που έλεγε: “Τον πιστό φίλο εν κινδύνοις γιγνώσκεις”. Και αυτή η περίπτωση είναι χαρακτηριστική, γιατί δίδει τη δυνατότητα στον Π. Ψωμιάδη να γνωρίσει πραγματικά ποιοί είναι οι καλοί και πιστοί του φίλοι. Εν τω προκειμένω, από πλευράς δικαστικής, δεν έχουμε δικαίωμα να υπεισέλθουμε στην ουσία της υπόθεσής του, ούτε γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Ομως από την άλλη πλευρά, είναι τεράστιο θέμα ηθικής φύσεως και νοιώθω την ανάγκη αυτό ακριβώς να το μεταφράσω σε προσωπικά αισθήματα: Με τον Π. Ψωμιάδη, ως νομάρχη και ως περιφερειάρχη, γνωριζόμεθα επτά χρόνια. Η συνεργασία μας, τόσο από την πλευρά μας της τοπικής Εκκλησίας όσο και από τη δική του ως εκπροσώπου του κράτους ήταν υποδειγματική και εξυπηρετική για τις ανάγκες όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων και άλλων διακρίσεων.

Ειδικά, αυτή τη στιγμή προσωπικά και ηθικά, συμπαρίσταμαι με όλη μου τη ψυχή στην περιπέτειά του και θεωρώ ότι είναι μία ιστορία που θα μπορούσε να είχε προληφθεί. Επί πλέον πιστεύω ότι η κοινωνική συνείδηση των πολιτών του συμπαρίσταται. Ο δοκιμαζόμενος πολιτικός αυτός άνδρας, άλλωστε, είναι απόλυτα συμπαθής. Και έχω την εντύπωση ότι η γενική κατάσταση της ψυχικής διάθεσης των Ελλήνων πολιτών εξαιτίας της μεγάλης περιπέτειας της οικονομικής κρίσης και των σκληρών συνεπειών της, έχει μειώσει τις αντιδράσεις αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο φίλο μας, γεγονός που θα ήταν για εκείνον σημαντική ενίσχυση στον ανηφορικό δρόμο που ήδη έχει αρχίσει να παίρνει. Θέλω να σημειώσω ότι ο κ. Ψωμιάδης, κατά την άποψη μου, είναι ένα γνήσιο πρόσωπο που βγήκε από τα σπλάχνα του λαού και πορεύεται με το λαό. Δεν έχω ακούσει ποτέ το παραμικρό εναντίον του. Άλλωστε, τώρα όλοι μεν λυπούνται για την περιπέτειά του, αλλά οι συνθήκες μειώνουν τη διάθεση των φιλικών εκδηλώσεων.

Θυμάμαι στην επτάχρονη συνεργασία μας την συμπεριφορά του απέναντι στο μεγάλο τοπικό αλλά και εθνικό μας θέμα: Την υπόθεση της Μακεδονίας. Από την πρώτη μέρα και μέχρι σήμερα ο Π. Ψωμιάδης είναι ένας ειλικρινέστατος Έλληνας πατριώτης που δεν είναι διατεθειμένος σε καμιά περίπτωση να νοθεύσει τα πατριωτικά του αισθήματα για την Μακεδονία και την Ελλάδα έναντι οποιουδήποτε τιμήματος. Αυτό το λέω για να τονίσω ότι είναι άνδρας σταθερός και εδραίος στις απόψεις του, κάτι που είχα πολλές ευκαιρίες βέβαια να διαπιστώσω. Ολα αυτά που του συμβαίνουν σήμερα είναι μία ατυχής ιστορία, η οποία όμως βλάπτει όλη την κοινωνική ισορροπία και την ειρήνη του λαού μας. Γι’ αυτό, προσεύχομαι να τον φωτίσει ο Θεός γιατί ξέρω ότι έχει βαθιά εσωτερική πίστη.

Ομως, θέλω να επισημάνω ιδιαίτερα ότι η περίπτωση Ψωμιάδη μας διδάσκει κάτι σημαντικό, ότι όλοι όσοι ασκούμε υπεύθυνα λειτουργήματα που έχουν συνέπειες στο λαό μας πάντοτε διατρέχουμε τον κίνδυνο, κάπου, χωρίς να το θέλουμε, να παραβούμε τα αυστηρά όρια της νομιμότητας και να πληρώσουμε τις συνέπειες οι οποίες φυσικά δεν θα μας αξίζουν.

Τελειώνοντας, θέλω να πω ότι εγώ θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί του αλλά μέσα από την ψυχή μου εύχομαι να υπάρχει έκβαση στην υπόθεση του που θα τον αναπαύσει.

Ανώνυμος είπε...

2.Βαγγέλη Βλάχου ΑΝΤΊΛΟΓΟΣ:

Με όλον τον σεβασμό και την εκτίμηση στο προσωπό σας Σεβασμιότατε, αλλά τι να πει κανείς? Ο Καρατζαφέρης στο πλευρό του Ψωμιάδη, η ΝΔ στο πλευρό του Ψωμιάδη, εσείς επίσης .
Καλά αυτός ο κύριος δεν δικάστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη? Δεν δικάστηκε για παράνομη πράξη σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και βρέθηκε ένοχος?
Τι συμπαράσταση λοιπόν Σεβασμιότατε και Κε Καρατζαφέρη και Κε Σαμαρά. εσείς δεν είστε που διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δικαστούν οι μιζαδόροι οι προστάτες οι κλέφτες και εν πάση περιπτώσει όλοι αυτοί που λόγω αξιώματος και θέσεως παρανομούσαν ατιμωρητί ?
Σέβεστε κύριοι τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης ή τις γράφετε στα παλιά σας υποδήματα?
Για ποια πολιτική δίωξη μας παραμυθιάζετε πάλι ,δεν πρέπει η δικαιοσύνη να αποδίδεται εξ ίσου και στον απλό και ταλαίπωρο λαό και στους έχοντας δύναμη και πολιτική ισχύ ή δυο μέτρα δύο σταθμά αναλόγως την περίπτωση και τα πρόσωπα?
Και είναι αρκετός λόγος ότι κάποιος είναι συμπαθής ώστε η δικαιοσύνη και ο νόμος να τον εξαιρούν?
Δεν αντιλαμβάνεστε επιτέλους ότι οι επιλογές σας αυτές προκαλούν ( για ακόμα μια φορά ) το λαϊκό αίσθημα και την οργή των ελλήνων που έχουν καταταλαιπωρηθεί και πληρώνουν πανάκριβα το σαθρό μεροληπτικό πολιτικό σύστημα, την ατιμωρησία και ασυλία των ισχυρών και την προστασία ημετέρων για μικροπολιτικούς λόγους, που οδήγησαν την χώρα στην δεινή κατάσταση που βρίσκεται ή το λαϊκό αίσθημα το γράφεται και αυτό ακριβώς στα ίδια υποδήματα

Ανώνυμος είπε...

3.Τοπαλίδη Κωνσταντίνου Επίλογος

ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ / 12 Απρ 2011ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΝ Κ ΕΣΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙ Κ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ Κ ΨΩΜΙΑΔΗ ΑΛΛΑ Κ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Κ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ .ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Κ ΗΘΙΚΟ.ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ,Η ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΑΙ Ο Κος ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

ΥΓ...Aixmi

Ανώνυμος είπε...

Σκέψου , τι θα γινόταν αν ζούσε και ο μακαριστός Χριστόδουλος.
Θα ξαναμαύριζαν οι οθόνες των τηλεοράσεων.
"Απαλλάχτηκα από σένα,απαλλάχτηκα" κατά πως λέει το λαϊκό μας τραγούδι..που τώρα δικαιώνεται.

Ανώνυμος είπε...

...κουραγιο θα περασει θα μου πεις...ΑΝΤΙΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ.Το εργο σου αγγιξε τις καρδιες ολων μας.Θα σιγοτραγουδαμε τα τραγουδια σου και θα σε θυμομαστε...

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε πρέπει να τεθούν επί τάπητος Όλες οι υποθέσεις που αφορούν την ορθή εφαρμογή των νόμων και τη διαφανή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, Eίτε πρόκειται για βενζινάδικο είτε για υποβρύχια είτε για Siemens είτε για Bατοπέδιο είτε για «φακελάκια» είτε για φοροδιαφυγή είτε για εισφοροδιαφυγή είτε για «καρτέλ» είτε για ομόλογα, πέραν της αξιοπιστίας του οικονομικού συστήματος,
είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να καλλιεργείται στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη ότι δημιουργούνται συμμαχίες για την κάλυψή του αδικήματος, όταν υπάρχει απόδειξη της ενοχής. Και ταυτόχρονα αποτελεί ύβρη για τα ιερά και τα όσια του χριστεπώνυμου πλήθους να έρχονται οι ΑΓΙΟΙ πατέρες να δίνουν άφεση αμαρτιών και να ευλογούν αυτές τις ιερόσυλες συμμαχίες ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ.

Και όλα αυτά, τα πρέπει και δεν πρέπει, θα παραμένουν χίμαιρες
αν δεν γίνει κατανοητό ότι κάθε πολιτικό μετασχηματισμό μόνο η ίδια η κοινωνία μπορεί να διαμορφώσει... Eξοβελίζοντας συμπτώματα αδιαφάνειας και διαπλοκής.

Ανώνυμος είπε...

Ανετειλε και στη πολη μας η εβδομαδα των Παθων. Οι υπεροχες εικονες με τιε ολανθιστες πορτοκαλιες και το χαγιατι της εκκλησιας.... για τους ξενιτεμενους, ονειρο προσμονης για ανταμωμα με την πατριδα.Για μας καθημερινοτητα που οφειλουμε να την βιωνουμε. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ!

Ανώνυμος είπε...

Στον Ανώνυμο 18 Απριλίου 10:46

Σου προτείνω να ακούσεις τη μπαλάντα του Κυρ μέντιου του Νίκου Ξυλούρη μήπως και ξεφύγεις από το λίθαργο που σε έχουν ρίξει. Σου λένε ( μέσω των οργάνων τους...μέσα μαζικής συσκότισης) καθημερινά ότι εσύ φταις που η Ελλάδα κατάντησε έτσι και συμφωνείς μαζί τους. Έφαγαν το καταπέτασμα (Βλέπε Κτηματολόγιο, υποβρύχια, άρματα, ομόλογα, Χρηματιστήριο, Βατοπέδι {ο κατάλογος είναι ατέλειωτος} και συ τους πιστεύεις και ασχολείσαι με το Χριστόδουλο που έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Το ίδιο έκαναν πάντα, έβρισκαν θέματα να μας αποπροσανατολίζουν σε κρίσιμες στιγμές γιατί έτσι τους βόλευε και συνέχιζαν ακάθεκτοι να ξεσκίζουν τους σάρκες της έρμης Ελλάδας γεμίζοντας τα ατομικά τους ταμεία. Σου ξαναπροτείνω λοιπόν να ακούσεις το τραγούδι του Ξυλούρη. Κι αν είσαι απ' αυτούς που τους πέταξαν ένα κόκαλο για να σε εντάξουν στον κομματικό στρατό τους σκέψου ότι αυτό το κοκαλάκι ίσως να μην το έχουν τα παιδιά σου ή τα εγγονια σου. Σου τα λέω με κάθε ειλικρίνια, καλόπιστα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΎΝΤΡΟΦΕ,
Με αφύπνισες...
Θα ξαναγυρίσω στο ΜΑΡΞ και στα δώδεκα ευαγγέλια..

Με κάθε ειλικρίνεια.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ..

Μαρξ και Χριστόδουλος,
το πιο τεριαστό ζευγάρι !

Σαν να λέμε,
Αλέκα και ΛΈΝΑ,
Τα λουλούδια της πλάσης!

Ανώνυμος είπε...

Περαστικός από τη Φιλιππιάδα ευτύχησα να παρευρεθώ στην εκδήλωση για το πρόσφατο έργο του Αχιλλέα.

Η εικόνα που σχημάτισα είναι ότι διαθέτει μεγάλη ευαισθησία που αναδεικνύεται από την επιλογή των θεμάτων που φωτογραφίζει. Η διεισδυτική του ματιά φαίνεται πιο καθαρά όταν με την κίνηση του φακού τονίζει τις λεπτομέρειες που εγκλείονται σε μια εικόνα - φωτογραφία (με ζουμ ή μετακίνηση).

Π.χ. η "κίνηση" πάνω σ' έναν κορμό δέντρου που ενώ μοιάζει νεκρός και απολιθωμένος, ακίνητος, με τον φακό μας οδηγεί στο να τον μελετήσουμε - ζωντανέψουμε ... Αυτό φυσικά προϋποθέτει να κινητοποιήσουμε δικές μας διεργασίες (σκέψη, φαντασία, εμπειρίες, βιώματα).

Η ενότητα με τους πελαργούς είναι μια εκπληκτική προσπάθεια που αποδίδει συμβολικά μια ζωντανή ιστορική πραγματικότητα. Ακόμη κι αμύητος θεατής με τη μουσική επένδυση και την αλληλουχία των εικόνων σε κίνηση εισάγεται στο όλο πνεύμα της δουλειάς του δημιουργού.

Η διακριτική παρουσία του καλλιτέχνη σεμνή μεν αλλά "ηχηρή" με τη συμβολική της σιωπή, σε αντίστιξη προς το πλούσιο υλικό που παρουσίασε στην οθόνη.

Γ. Μαΐστρος, καθηγ. Ε.Μ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ήδη ο ήλιος έχει ανεβεί πολύ ψηλά, εγώ, ο μωρός και άξεστος, συνεχίζω να βρίσκομαι σε παρατεταμένο λήθαργο… παλεύοντας να συναρμολογήσω τα σύνεργά μου, προκειμένου να πιαστώ από κάπου, για να μπορέσω έτσι να απεγκλωβιστώ από αυτόν τον επώδυνο τύραννο ..

Όμως όταν ότι οι πιεστικοί αναγκασμοί του κοινωνικού, πολιτικού και πνευματικού εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας , η οποία εγκατέλειψε την μοίρα της Ανατολής για να στραφεί στη Δύση αφήνοντας πίσω την ψυχή της, έχουν διαμορφώσει συνθήκες ενός διχασμού, όπου «το αίσθημα υπονομεύει τη λογική και η λογική εκδικείται το αίσθημα» με αποτέλεσμα ένα ρητορικό και εύθραυστο συμβιβασμό των δυο ,
Όταν αυτός ο συμβιβασμός αναγκάζει την ελληνική κοινωνία να παραπαίει μεταξύ νοσταλγίας και μιμήσεως παράγοντας και αναπαράγοντας ένα κενό ιστορικού παρόντος που λειτουργεί στους κόλπους της διαλυτικά ως αποσυνθετικά,
Εγώ καλούμαι από τον ανώνυμο φίλο να πάρω θέση εδώ και τώρα θέτοντας τον εαυτόν μου εκτός των ορίων αυτού του ακατάλυτου συμβιβασμού, για να βρω κατόπιν την οδό της ΣΩΤΗΡΙΑΣ, που περνά από την εγρήγορση στη φυλακή του νου, από την εσωτερική ειρήνη που φέρνει η απώθηση των σκέψεων και προπαντός από την νοερά προσευχή στον υπεράγιο και μακαριστό Χριστόδουλο , του οποίου το σεβαστό όνομα δεν πρέπει να προφέρουμε άνευ αποχρόντος λόγου και αιτίας.
Πέραν τούτου εθισμένος στην τυπολατρική, αναμηρυκαστική ανάγνωση της ιστορίας και ως εκ τούτου μη δυνάμενος να την προσεγγίσω ερμηνευτικά, είμαι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να γλείφω το σκυλοφαγωμένο κοκαλάκι, που μου πετάνε κατάφατσα οι δημιουργοί της…και τα φερέφωνά τους (ΜΜΕ και άλλα.) αλλά και υποχρεωμένος να ομολογήσω με συντριβή:
Μεγάλε,
Η ευρυμάθειά σου με συγκλόνισε.

filoiko είπε...

Πηγα στο Δημοτικό Σχολείο γύρω στις 11.Ολα έτοιμα για τις αναμετρήσεις μπάσκετ 3 οn 3 που απλά σημαίνει θα αναμετρώνται ομάδες των 3 ατόμων.Θα γίνουν αγώνες και σήμερα αλλά και αύριο.Σήμερα στις 3:30 θα γίνει αγώνας παλαιμάχων του 78 έτσι μου είπε κάποιος από τους διοργανωτές εκεί και αυριο όσοι από τους παλιούς παίξουν θα τιμηθούν.Οταν πήγα μικρά ηταν δηλάδή παιδιά Δημοτικού με στολές κτλ.Τράβηξα φωτογραφίες.Εστω και αυτό κάτι είναι για την Φιλιππιάδα.Εβαλα δυο παλιές φωτογραφίες στο blog από 1978 και 1984 με ομάδες μπάσκετ τότε.Κάποιοι από αυτούς θα τους δούμε να ξαναπαίζουν μετά από χρόνια.

Μετά με καλή παρέα στην πλατεία λέγαμε διάφορα με καφέ ουζο και τσίπουρο.Πέρασε και ο Χριστόδουλος
με τ ακορντεόν.Καλή μέρα αλλά κάνει λίγο κρύο.Αρκετοί κάθονται εξω στα τραπέζια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μακαριστός τότε,με την Ρολς-ρόι.
Και εσύ το κοκαλάκι γλείφοντας κατά γης, ακόμα σέρνεσαι, ασεβή και άπιστε..

ROMIANEWS είπε...

Μιλτιάδη μου άρεσε που μας βαπτίσανε και ομάδα μπάσκετ.Ο Ντάκουλας, ο Κονδύλης, ο Γούμενος, ο Γιαννάκης και εγώ το μόνο που ξέραμε από μπάσκετ ήταν να ξεχωρίζουμε την μπάλα από αυτή του ποδοσφαίρου.Λάθος, ξέραμε και τις μπασκέτες. Ήτανε ή ώρα της γυμναστικής και προσπαθούσε ο γυμναστής να μας μάθει να σουτάρουμε.

Χριστόφορος Ευθυμίου.

Ανώνυμος είπε...

Από τις πρωϊνές σημερινές διαφημήσεις:

Ένα περιοδικό για την τηλεόραση μοιράζει ένα έντυπο με τις ιστορίες του χότζα.

Κάποιος άλλος διαφημίζει την "μάχη" ένα κόμικ που παρουσιάζει πολέμους της αμερικής.

Ο καθένας δείνει ότι ΕΧΕΙ.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που μόλις βγήκαν από τις σπηλιές κρατούν ακόμη τα όπλα στα χέρια.

filoiko είπε...

Μόλις πριν γύρισα από πλατεία.
Ψιχαλίζει.
Κόκκινο κρασί τόσο, όσο να μπορώ ανετα και να γυρίσω σπίτι αλλά και να πω χωρίς κομπασμό η μπέρδεμα την λέξη
α ν τ ι σ υ ν τ α γ μ α τ ά ρ χ η ς.
Να την γράψω ναί αλλά να την πω δεν ξέρω....ηπια ένα μπουκαλάκι και με κέρασαν το δεύτερο.

Ξερετε υπάρχει ένα μπέρδεμα με το μέτρημα στο αλκοόλ.
Λέμε το μεσημέρι πχ ήπια δύο τσίπουρα.Και δυο τσίπουρα έτσι που τα σερβίρουν είναι μισό λίτρο νερού.Αντε μέτρα πόσα ηπιες...Αναγκάζεσαι λοιπόν να χρησιμοποιείς το τεστ με λέξεις.
Λες από μέσα σου ψιθυριστά χωρίς να σε ακούνε οι άλλοι-αντισυνταγματάρχης-και ανάλογα πράττεις.

Απόψε στην τηλεόραση ειδήσεις βλέπαμε στο καφενείο.

Ανα διαστήματα και την είδηση πεταγόταν κάποιος από τους 15 περίπου θαμώνες και σχολίαζε.

Κανένας δεν βρίζει όπως διαπίστωσα.
Επιλέγω το συγκεκριμμένο καφενείο επειδή δεν βρίζουν.

Μόνο που κάποιος φωναξε δυο φορές δυνατά:

-το τελευταίο Πάσχα που περνάμε.

filoiko είπε...

Σοβαρή παράλειψη θα ηταν να μην γράψω για την διοργάνωση μπάσκετ που έγινε στο Δημοτικό σήμερα.

Ολοι ανταμωθήκαμε παίκτες και θεατές για να δούμε και να παίξουμε.

Χρωματα,νιάτα,φωνές...

Ηταν ωραία.

Τόλμησαν κάποιοι παλιότεροι,παλαίμαχοι του αθλήματος,να γίνουν παιδιά και μπράβο τους αλλά ο χρόνος είναι τιμωρός...

Να σημειώσω εδώ επειδή δεν έχει καταγραφεί στο video την συμμετοχή σε αυτό του τουρνουά και του συμπατριώτη μας καθηγητή του Πολυτεχνείου Δημήτρη Καλιαμπάκου

Βρεθήκαμε με αρκετούς συνομίληκους.

Κανένας δεν έφυγε παραπονεμένος εκεί κοντα στις 8 το βράδυ που αρχιζε να σκοτεινιάζει και σταμάτησαν να ρίχνουν την μπάλα στο καλάθι.

Ηταν η ίδια ωρα που για γυρίστε χρόνια πίσω μας φώναζε η μάνα μας

-έλα νύχτωσε...

filoiko είπε...

και το myfilippiada.gr του φίλου Στέφανου αναφέρει στο ρεπορτάζ του για σήμερα:

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το 3o3 που διεξάγεται στη Φιλιππιάδα τη Μ.Τρίτη & Μ.Τετάρτη. Σήμερα ήταν η πρώτη φάση και ομάδες απ' όλη την Ήπειρο ήρθα να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα μπάσκετ. Συγκεκριμένα είδαμε ομάδες από την Φιλιππιάδα, Άρτα, Λούρο, Καναλάκι,Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα και άλλες περιοχές της Ηπείρου δίνοντας ένα πανηπειρωτικό ύφος στη διοργάνωση.

Το τουρνούα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς , δυνατά παιχνίδια με πλήθος κόσμου να παραβρίσκονται στο χώρο του σχολείου να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών.

Άυριο όλοι στο δημοτικό για τους τελικούς.

filoiko είπε...

Από το myfilippiada.gr για το τουρνουά μπάσκετ:

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η διοργάνωση του 3on3 στη Φιλιππιάδα και συγκεκριμένα στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Εκδήλωση που έδωσε άλλη πνοή στη καθημερινότητα των κατοίκων της Φιλιππιάδας. Αρκετές ομάδες από τη πόλη της Φιλιππιάδας αλλά και ευρύτερα της περιοχής έδωσαν το παρών με σκοπό να περάσουν ένα αθλητικό 2ήμερο. Άλλοι το είδαν διασκεδαστικά άλλοι λίγο πιο σοβαρά μιας και η πρόκληση για την κατάκτηση της πρώτης θέσης δεν άφησε καμία από τις ομάδες να αγωνιστεί με αδιαφορία.

Ελπίζουμε να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να είμαστε εκεί.

Σήμερα ημέρα των τελικών είχε δυνατά παιχνίδια με τους αγωνιζόμενους να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για μια θέση στο τελικό. Νικητές στη κατηγορία κάτω του 1990 ήταν η ομάδα Τσελιγκάδες έναντι των K.G.B.S. από τα Ιωάννινα.

Στους τελικούς παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ζηρού Δημήτριος Γιολδάσης και ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Φιλιππιάδας κ.Κωστάκος, με τον τελευταίο να ήταν και αγωνιζόμενος του τουρνουά. Να θυμίσουμε πως πίσω από όλα αυτά ήταν ο Θρύλος Ιωαννίνων BC με την υποστήριξη του Δήμου Ζηρού και των ακαδημιών μπάσκετ Ντούγια.

Στην αμέσως μικρότερη κατηγορία νικητές ήταν οι MONKEYS από την Φιλιππιάδα με αντίπαλο την ομάδα ''Καναλάκι'' μέλη της τοπικής ομάδας με πλούσιο ταλέντο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.