ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Ημερολόγιο

A Μέλη της Επιτροπής Πολιτών επικοινώνησαν την Δευτέρα 13 Απριλίου 2009 με τα γραφεία των βουλευτών του Νομού μας προκειμένου να ενημερώσουν και να θέσουν τον προβληματισμό τους γύρω από το θέμα το Πολεοδομικό της Φιλιππιάδας και ως εκ τούτου ζήτησαν από τα γραφεία τους στην Πρέβεζα μια συνάντηση μαζί τους.Και από τα δύο γραφεία δηλαδη και του κ.Τρυφωνίδη και του κ.Παπαχρήστου μας διαβεβαίωσαν ότι συντομα θα μας τηλεφωνήσουν για να γίνει η συνάντηση με τους Βουλευτές.
Επίσης ζητήσαμε το ίδιο από το γραφείο του Νομάρχη Πρέβεζας αλλά μας είπαν λογω απουσίας του να ξαναπάρουμε την Τετάρτη
Ακόμη να τονίσουμε ότι στις άμεσες επιδιώξεις μας είναι να ζήτήσουμε συνάντηση στα Γιάννενα και με τον υφυπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ κ.Καλογιάννη και με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Πανοζάχο.


Την Δευτέρα 13/4/09 το απόγευμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας μέλη της επιτροπή μας στην αρχή της συνεδρίασης αφού πήραν τον λόγο τόνισαν:
<<Λόγω της σοβαρότητας του θέματος θέλουμε να καταθέσουμε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου βιντεοσκοπημένο αντίγραφο (DVD) από την εκδήλωση που διοργανώσαμε την Τετάρτη 8/4/09 για να καταγραφεί στα πεπραγμένα του Δήμου μας σαν γεγονός >>
O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συμφώνησε με το αιτημά μας και του επιδόθηκε το DVD.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Για την εκδήλωση ενημέρωσης της επιτροπής των πολιτών καιτο δικό μου σχόλιο .. Ανάμεικτα... οι σκέψεις και τα συναισθήματα στο πέρας αυτής της τόσο ωραίας εκδήλωσης- θέλω να πιστεύω ότι,σε ό,τι αφορά το σχέδιο πόλης δεν θα είναι η τελευταία .
Είχε προηγηθεί μια άλλη εκδήλωση από τον Σύλλογο περί Βιβλίου που αφορούσε τα πετρόχτιστα της μικρής μας κωμόπολης- καιόχι πόλης...αν είναι δυνατόν 4000 κάτοικοι να απαρτίζουν πληθυσμό πόλης- απο την οποία χαράχτηκαν μέσα μου τρεις προτάσεις του κεντρικού ομιλητη Χαραλαμπιδη:

-Όλες οι πόλεις του κόσμου έχουν σημείο αναφοράς ένα ποτάμι.Δεν νοείται πόλη ακμάσουσα ανά τους αιώνας να μη είχε ποτάμι κεντρικό σημείοαναφοράς. Εσέις έχετε δίπλα σας το θαυμασιο Λούρο ποταμό. Τον αφήνεται να κυλάει μόνος και να απομακρύνεστε όλο και πιο πολύ από αυτόν, σαν να τον φοβάσετε..
-Πόλη χωρίς κεντική πλατεία,είναι πόλη χωρίς ταυτότητα,δεν έχει μέλλον ούτε προοπτική..
-ΠΡΈΠΕΙ άμεσα να σχεδιάσετε την Νέα Πόλη που θα έχει ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟ ΠΟΤΆΜΙ..
Είπε τόσα πολλά εκείνος ο θαυμάσιος ομιλητής !
Και για να μη μείνουν όλα αυτά, "λόγια πτερόεντα" πρέπει αυτές οι πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις να δώσουν τη σκυτάλη σε νέες που να αφορουν αποκλειστικά το σχέδιο πόλης με βάση το περιβάλλον αλλά και την δυναμική της κοινωνικής και οικονομικής πληθυσμικής της ανάπτυξης ...
Στην προχθεσινή εκδήλωση ο διάλογος που επακολόυθησε προς αυτή την κατεύθυνση έπρεπε να στραφεί.
Δυστυχώς μετά την μακρόσυρτη τοποθέτηση αλλά και τις επανηλημένες παρεμβάσεις του-ορισθέντος ή αυτόκλιτου,δεν ξερω -εκπροσώπου των εργολάβων μηχανικών
η όλη συζήτηση εκτράπηκε από τον πραγματικό στόχο και επικεντρώθηκε
στο ύψος των οικοδομών και στη νομιμότητα ή μη των πολυορόφων κτηριων..
Ο εν λόγω μηχανικός με την όλη τοποθέτησή του- όχι μόνο άφησε να νοηθεί-σχεδόν ζήτησε ξεδιάντοπα : "σίτευση στο ΠΡΥΤΑΝΕΙΟ " για τα οικιστικά κομψοτεχνήματα με τα οποία στόλισαν την πόλη μας αλλά και να
απολογηθούμε που τους κατηγορήσαμε
ως παραβάτες των νόμων .
Το κερασάκι στη τούρτα το είχε βάλει πιο μπροστά ο εκπρόσωπος του νομάρχη,ο οποίος όχι μόνο υιοθέτησε τις απόψεις και τις παρονομίες των μηχανικών στο σύνολο τους, αλλά κατέθεσε και τις γνωστές σε όλους πλέον καινοτόμους και ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ προτάσεις του:
"Οσοι έχουν ένα οικοπεδάκι μέσα στο σχέδιο πόλης να μπορούν να χτίζουν πάνω σε αυτό πολυόροφα ..για τα παιδιά τους,τα εγγόνια",τουτέστιν: ΓΙΑ ΠΟΙΆ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΣΑΜΠΟΥΝΆΤΕ ,Ω!ΑΝΟΗΤΟΙ, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ;

ΥΓ ..Για να γίνει κάποτε τούτη εδώ η κωμοπολη πραγματική πόλη,στην οποία ενδεχομένως να προλάβουν να ζήσουν τα εγγόνια κα τα δισέγγονά μας χειάζεται σχέδιο πόλης ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ και όχι σκαρίφημα συμφερόντων .

ΥΓ 2.. Το δικαωμα απολογίας του κατηγορουμένου είναι απαραβίαστο.
Οταν όμως με τον λόγο του εμπαίζει το αγροατήριο ..η συνέχιση της αποτελεί ύβρη..η οποία επιφέρει την νέμεση ...
Το προεδρείο παρασεβάστηκε τα διακιώματα του..

"Ε"

Ανώνυμος είπε...

Mην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί.Ενοχλήστε τους συνέχεια.
Μπράβο για την υπομονή σας,συνεχίστε.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Μιλτιάδη!

Για μια ακόμη φορά μας έφτιαξες την μέρα!

Περί ‘’περιουσιών’’ ο λόγος λοιπόν.

Από αυτούς που θέλουν να σηκώσουν μεγαθήρια διαμερισμάτων στην θέση των σπιτιών, και προβοκάρουν τους πολίτες που αντιδρούν προσπαθώντας να τους φέρουν αντιμέτωπους με όσους ‘’έχουν περιουσίες’’!

Οι ανιστόρητοι δεν έχουν ακόμη καταλάβει ακόμη!

Οι περιουσίες στην Φιλιππιάδα, και σε κάθε πόλη, δεν είναι απλώς πανάκριβες.

Είναι μονάκριβες!

Είναι η συλλογική ιστορική μας μνήμη!

Είναι τα σπίτια όλων αυτών που με τόσο όμορφο τρόπο μας θύμισε σήμερα ο Μιλτιάδης.

Πόσο έτοιμοι είμαστε να γκρεμίσουμε αυτές τις μνήμες, να σβήσουμε αυτά τα ονόματα και να δώσουμε την θέση τους σε θηρία που δεν θα έχουν παρά το όνομα του αυτών που ασέλγησαν σε βάρος της πόλης;

Οι ‘’περιουσίες’’ αυτές είναι πανάκριβες. Έχουν μεγαλύτερη - εμπορική αξία - από ένα απλό διαμέρισμα σε μια πενταόροφη – επταόροφη – οκταόροφη …!? οικοδομή.

Αρκεί να θέλει και να μπορεί να ζήσει κανείς στην Φιλιππιάδα!

Για να γίνει όμως αυτό η πόλη πρέπει να μην ασφυκτιά.

Να έχει προσωπικότητα και κύρος.

Για αυτό ‘’οι έχοντες περιουσία’’ στα στενά σημερινά όρια χρειάζονται τους υπόλοιπους.

Για να σχεδιάσουν μαζί το μέλλον της πόλης.

Για να αναδείξουν το ιστορικό κέντρο και τα σημεία κοινής αναφοράς.

Για μια πόλη ανθρώπινη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

Μια πόλη που αξίζει να ζει κανείς.

Οι ‘’περιουσίες’’ αυτές έχουν μεγαλύτερη αξία σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Και αν σε κάποια στροφή της ζωής μας αναγκαστούμε να τις αποχωριστούμε, ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να είναι έτοιμος να πληρώσει το τίμημα του να γίνει μέρος αυτού του χώρου.

Η αξία τους σιγά – σιγά θα χαθεί όταν αρχίσουν να περικλείονται από τα μεγαθήρια. Θα τις έχουμε αποχωριστεί συναισθηματικά. Δεν θα τις βλέπουμε καν. Θα γίνουν βορά στα χέρια επιτήδειων – όσο και όταν τις χρειάζονται. Θα καταλήξουν πουκάμισα αδειανά. Η Φιλιππιάδα δεν θα είναι πια η Φιλιππιάδα.

Εκτός αν πιστεύουμε ότι στην Φιλιππιάδα θα χτίσουμε όλοι οκταόροφες οικοδομές!

Ας προασπίσουμε λοιπόν την συλλογική ιστορική μας μνήμη!

Ας προασπίσουμε τις περιουσίες μας!

Να σταματήσει τώρα η Πολεοδομική Ασυδοσία που καταστρέφει την πόλη!

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως οι υπεύθυνοι, που μπορούν άμεσα να σταματήσουν την Πολεοδομική ασυδοσία και τον συνεχή βιασμό της πόλης, κωφεύουν !
Στείλανε,λέει, ένα γράμμα και μία γραφή στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να "τους πει τι πρέπει να κάνουν" με τις οικοδομές που χτίζονται!
Απο τον Αννα λποπόν στον Καϊάφα.
Οι υπεύθυνοι νύπτουν τας χείρας! Περιμένουν απάντηση από πάνω και μέχρι τότε-αν ποτέ έρθει το τότε-
οι εν λόγω οικοδομές θα έχουν ολοκληρωθεί! Ούτε γάτα λοιπόν ούτε ζημιά..
Σε προηγούμενο σχόλιο κάποιος φίλος αυτού του blog αναφερόμενος στη συνέχιση μιας συγκεκριμένης οικοδομής σημείωνε:"αν ήταν κάποιος φτωχός θα τον είχατε ξεσκίσει."
Αλήθεια, δεν θα έπρεπε ο πολιτικός προϊστάμενος-τουτέστιν ο δήμαρχος-της εδώ πολεοδομίας να διατάξει προσωρινή αναστολή των εργασιών μέχρι ότου έρθει η απάντηση απο το Υπουργείο; ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΤΟ ΚΆΝΕΙ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΤΏΡΑ;Για να κλείσει έτσι τα στόματα που σιγοψυθιρίζουν"οτι ο δήμαρχος κλείνει τα μάτια διότι θέλει και επιθυμεί να τελειώσουν οι εργασίες στις συγκεκριμένες οικοδομές πριν έλθει η όποια απάντηση απο το ΥΠΕΧΩΔΕ" ...
Σε προηγούμενο σχόλιο μου είχα γράψει: "Μπράβο, δήμαρχε, είσαι παληκάρι.Το βροντοφωνάζω με όλη την δύναμη της ψυχής , παρότι δε σε ψήφισα ποτέ μου"..
Τούτη εδώ όμως τη στιγμή αναρρωτιέμαι αν μπορώ να επαναλάβω το ίδιο μπράβο και με την ίδια ζέση.
Δεν ξέρω, δήμαρχε,
μου δημιουργήθηκε η εντύπωση οτι, πίσω απο την ξεκάθαρη δήλωση θα τηρηθεί ο νόμος κατά γράμμα ,ΚΑΤΙ
ΚΡΥΒΕΙΣ..
Αυτή την υποψία την ενίσχυσε-εκτος απο το γράμμα προς τον υπουργό-και μια περίεργη φράση σου στην εκδήλωση των πολιτών :"..θα δούμε και τα 15,8 μέτρα"...
Απο το ένα μέρος:να εφαρμοστεί ο νόμος και απο το άλλο να δουμε και τα 15,8 μέτρα !
Εχω την εντύπωση,Δήμαρχε,ότι ψήφησες την εισήγηση των μηχανικών να περιορίστεί το ύψος στα 15,8 μέτρα διότι πίστευες και εσύ όπως και όλοι μας οτι νομιμο ύψος ήταν τα 24 μέτρα και με τον περιορισμό του προσέφερες καλό στη πόλη μας. Όταν έμαθες, οτι η ψήφος σου είχε να κάνει με αύξηση και οχι με μείωση, δεν έννοιωσες τον εαυτό σου ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟ τόσο απο την αρμόδια υπηρεσία όσο και από τους αδίστσκτους εργολάβους-μηχανικούς; Που ΑΛΛΟΎ ΕΊΔΑΤΕ,μια κωμόπουλη 4000
κατοίκων να έχει τέτοια τερατουργήματα;
Δήμαρχε,
ο κόσμος ξέρει. Εκτός απο τους συγκεκριμένους μηχανικούς υπάρχουν και κάποιοι άλλοι-μεγαλόσχημοι και παράγοντες αυτού εδώ του χώρου -που κινούν γη και ουρανό να μη εφαρμοστεί το νόμιμο ύψος 11,50 διότι θα χάσουν την ανακτίμητη αξία κάποια οικόπεδα που αγόρασαν όταν ασκούσαν εξουσία ,ενώ οι αφελείς δημότες ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ να επεκταθεί το σχέδιο πόλης..
Αν πραγματικά ήθελαν επέκταση του σχεδίου πόλης δεν θα τα αγόραζαν. ΘΑ ΈΧΑΝΑΝ αυτομάτως ΤΗΝ ΑΞΙΑ τους...

ΥΓ1..Η ιστορία έχει και μάκρος και βάθος. Λεγονται πολλά ...Θα επανέλθουμε...
ΥΓ2..Τα χρόνια περνάνε γρήγορα και όταν με το καλό γίνεις "τέως"
υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις και εσύ την ίδια "φήμη"με ΚΆΠΟΙΟΥΣ
τωρινούς "τέως". Το απεύχομαι, πρώτα και κυρίως για το καλό της μικροσκοπικής μας πόλης..
Έχεις δείξει καλά δείγματα γραφής ..μη τα αμαυρώνεις..