ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Ζηρός Τι συμβαίνει αλήθεια;

Αξίζει νομίζω να επισημάνουμε την στάση της Φωνής και ιδιαίτερα της ‘’R’’ σε ότι αφορά στο ζήτημα που ανέκυψε με την μόλυνση στον Ζηρό.

Ευθαρσώς αναγνωρίζει το άδικο και της δικής της αρχικής στάσης απέναντι στον κ. Σαίνη, που πρώτος ανέδειξε το πρόβλημα. Ορθά επιμένει ότι οι ‘’τοπικοί μας ταγοί΄΄ θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από τον κ. Σαίνη, και ακόμη ορθώτερα στιλιτεύει το γεγονός της μη πρόσκλησής του στην εκδήλωση στο Ζηρό. Η υποστήριξη του αιτήματος από το filoiko να μπουν προειδοποιητικές πινακίδες στο χώρο του Ζηρού και η απόρριψη κάθε τυπικότητας σχετικά με αρμοδιότητες κ.λπ. βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος.
Φοβούμαι όμως οτι διαπράτεται ξανά το ίδιο λάθος, όταν ασκείται κριτική στον Νομάρχη. ‘’Διότι τι κατάφερε κατεβάζοντας όλα τα κανάλια από τα Γιάννενα για την ημερίδα στο Ζηρό; Να βγεί προς τα έξω ότι η Λίμνη είναι μολυσμένη’’.
Η ίδια επισημαίνει το γεγονός ότι ο κ. Σαίνης προχώρησε στην ανακοίνωση των επιστημονικών του απόψεων ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ και όλοι έπεσαν από τα σύννεφα, αν και το φαινόμενο εμφανίστηκε πριν ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ επί πρώτης θητείας του κ. Κατραχούρα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ.
Αρκεί να αναζητήσει κανείς στο Google το λήμα κυανοβακτήριο και θα βρεί πως το πρόβλημα αυτό έχει ενσκύψει σε πολύ γνωστές λίμνες της Ευρώπης καθώς και τις πολύ εμπεριστατωμένες μελέτες που γίνονται εκεί. Κανείς δεν διανοείται να μην επισκευθεί τα πανέμορφα αυτά μέρη εξ’αιτίας αυτού του προβλήματος. Αντιθέτως αισθάνεται ασφαλής γνωρίζοντας την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το πρόβλημα και ο ίδιος.
Πως θα αισθανόταν κάποιος από μας αν δεν είχε καμιά ενημέρωση επί του θέματος και την ώρα που ψάρευε αμέριμνος σε κάποια από αυτές τις λίμνες ερχόταν ένας , και τον ενημέρωνε για τους κινδύνους που διατρέχει; Δεν θα έσπευδε στο διαδίκτυο να διαλαλήσει όπου γης την ανευθυνότητα των αρχών;
ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ Ο Κ. ΣΑΙΝΗΣ ΕΙΧΕ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ.
ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ή Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ‘’ΠΝΙΞΤΟ’’
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ‘’ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ’’.
ΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.
ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΖΗΡΟ;
Στο όνομα του να μην αδικήσω ανθρώπους και προσπάθειες το απεύχομαι. Ελπίζω να έχω άδικο και μόνο που διερωτώμαι.
(Β.Γ.)
(από σχόλιο του (Β.Γ.) στην προηγούμενη ανάρτηση)
(τα έγγραφα που δημοσιεύουμε μας τα έστειλε με fax η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας Πρέβεζας μετά από διαβήματα που κάναμε για το σοβαρό θέμα της Λιμνης Ζηρού )

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτή την ανάρτηση αρμόζει το χθεσινό μου σχόλιο.

Μπράβο Μιλτιάδη !

Μεταφέρω μια παράγραφο:

"Αλήθεια,
Φαντάστηκε κανείς ΠΌΣΟ τεριαστό ζευγάρι αποτελούν οι δύο πινακίδες:

1. ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Η ΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ.

2. ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Απέχουν ματαξύ των ελάχιστα μέτρα !

Ξεκαθαρίστε το , κύριοι.

Τι θα πει "συνιστάται η μη κατανάλωση";

Πρόκειται για σύσταση ή για
απαγόρευση;

Είναι επικίνδυνη η βρώση ψαριών ή δεν είναι;

Εαν είναι,γιατί δεν γράφετε: Απαγορεύεται η βρώση;

Δεν τολμάτε να το γράψετε γιατί φοβάστε τη γελιοποίση."

Β.Γ

Ανώνυμος είπε...

Ήμαρτον ξανά!

Το παραπάνω έγγραγο της κτηνιατικής υπηρεσία ΠΡΈΒΕΖΑΣ
γράφηκε στις 30.3.2010 !

Τοτε ξύπνησε...

Διαβάστε για τους προταγωνιστές της
συμφοράς μας.

ΑΞΊΖΕΙ ΤΟΝ ΚΌΠΟ...

Aπο την σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

"Κανονικά ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει ξεκάθαρα απευθυνόμενος στον κ. Ρέππα (ή σε κάποιον άλλον): «Δημήτρη, εσύ έχεις μεγάλη κυβερνητική εμπειρία. Σε παρακαλώ, μέχρι την 1η Μαΐου να μου έχεις φέρει τις προτάσεις μαζί με σχέδια νόμου ή διαταγμάτων για το πώς θα ανοίξουμε κάποια κλειστά επαγγέλματα. Οποιος υπουργός δεν συνεργαστεί μαζί σου, θα με πάρεις στο τηλέφωνο να με ενημερώσεις».

Με άλλα λόγια, αυτό που απαιτείται τούτες τις ώρες, δεν είναι ανάγκη να παρακολουθήσει κανείς σεμινάριο για την τέχνη της ηγεσίας στο Χάρβαρντ για να το μάθει. Λίγη αποφασιστικότητα, οργάνωση και... τσαμπουκάς χρειάζεται. Ο κ. Πάγκαλος το κάνει επιλεκτικά και με τον δικό του τρόπο συνεργαζόμενος με τον κ. Παμπούκη. Το project είναι όμως εξαιρετικά περίπλοκο και μεγάλο. Αλλο πολιτικός σχεδιασμός και άλλο καθημερινό μάνατζμεντ της χώρας!".

Αξίζει προσοχής μεγάλης η παρακάτω παράγραφος.

"Οι περισσότεροι υπουργοί παγιδεύονται στην καθημερινότητα από τους γραφειοκράτες των υπουργείων τους, οι οποίοι έχουν μάθει να συμβουλεύουν πώς κρύβεις ένα πρόβλημα, όχι πώς το λύνεις."

Νομίζω ότι εδώ περιγράφεται με
τρόπο λιτό και γλαφυρότατο το
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ του ελληνικού κράτους απόσυστάσεώς του !

Έτσι για την ιστορία αυτού εδώ του blog,
Παραθέτω ένα απόσμασμα από υπομνημα μου "για την αναπτυξη της κτηνοτροφίας",
που έστελα στην Υπουργό Γεωργίας πριν από λίγες μέρες...

Μη λιποψυχίσετε, κάντε τον κόπο,
να φτάσετε μέχρι τέλος.

"...Και σαν μη έφθανε η παραπάνω εικόνα , προέκυψε το ακόμα χειρότερο. Παρά την σκανδαλώδη και προκλητική στήριξη της σχέσης 70:30 ήρθε ο αναπάντεχο. Σχεδόν αυτάρκεις σε προϊόντα φυτικής παραγωγής την δεκαετία του 70 πετύχαμε το ακατόρθωτο τις επόμενες δεκαετίες : H ελλειμματικότητα της φυτικής παραγωγής ανταγωνίζεται ισότιμα την χρόνια ελλειμματικότητα της ζωικής !

Ποιοι είναι οι αυτουργοί αυτής της κατρακύλας ;
Είναι οι πολιτικοί και οι πολιτικές των ;
Είναι οι πολιτικοί και οι στόχοι που δρομολογούν ;
Οι πολιτικές και οι στόχοι δεν γενιούνται με παρθενογένεση από τον εγκέφαλο των πολιτικών. Οι πολιτικοί βάζουν στόχους , εφαρμόζουν πολιτικές αφού πρώτα αξιολογήσουν , ιεραρχήσουν και αφομοιώσουν αυτά που προτείνουν οι τεχνοκράτες , οι λοιποί πολιτι κοί σύμβουλοι και η συγκυρία επιτρέπει .
Ας μη κλείνουμε τα μάτια μας . Οι πολιτικές «του βλέποντας και κάνοντας» οδήγησαν εδώ. Δεν φταίει η ΕΕ για την ερήμωση της υπαίθρου ούτε η νέα ΚΑΠ . Νομοτελειακά θα φτάναμε μέχρι εδώ . Η βιοτεχνολογική επανάσταση μας έπιασε στον ύπνο.
Οι κύριοι ένοχοι , οι υπνωτιστές υπουργών και αγροτών είναι διαχρονικά οι χλωμοί τεχνοκράτες και οι αγράμματοι γραφειοκράτες του υπουργείου. Αρχικά, προενταξιακά., έπεισαν τους υπουργούς για την ορθότητα των όρων ένταξης . Ένας απέραντος οπωρώνας θα γίνονταν η χώρα μας., ένα τεράστιο θερμοκήπιο και για αυτό έπρεπε να ενισχυθεί με κάθε τρόπο μόνο η φυτική παραγωγή για να κατακλείσουμε τις ευρωπαϊκές αγορές με τα «ασυναγώνιστα» προϊόντα μας ! Η κτηνοτροφία ήταν καταδικασμένη από την αρχή. Δεν υπήρχε για αυτή μοίρα στον ήλιο διότι θα μας τάιζαν οι κουτόφραγκοι με τα πάμφθηνα προϊόντα τους. Δεν έχει η Ελλάδα τα απέραντα λιβάδια της Ολλανδίας .Εμπρός λοιπόν για την γεωργία της ξάπλας , της λούφας, των επιδοτήσεων , των προκλητικών αποζημιώσεων και της ΑΚΑΡΠΙΑΣ !
Είναι οι ίδιοι που άφησαν την κτηνοτροφία στην τύχη της χωρίς καμία ενίσχυση , με την αποδοχή των περίφημων ποσοστώσεων στο γάλα κα τα καταστροφικά ΝΕΠ Είναι αυτοί που ακόμα διαχειρίζονται ντιρεκτίβες , ελέγχουν και χειραγωγούν μηχανισμούς χρηματο- δοτήσεων και επενδυτικών προγραμμάτων, που «διαχειρίζονται» επιδοτήσεις."

Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν παραδεχθούμε και αν δεν εξεύρουμε τη δύναμη να βροντοφωνάξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά δεν
μπόρεσαν να αλλάξουν τις δομές της κρατικής εξουσίας ,
Αν δεν ομολογήσουμε ότι εξαναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων- αντί αλλαγής- να ΧΡΗΣΙ ΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ με πάθος περισσό και χωρίς περίσκεψη αυτές τις δομές, με αποτέλεσμα να αντιστραφούν πλήρως οι ρόλοι , δηλαδή οι επίδοξοι φορείς της αλλαγής των αναχρονι στικών δομών να γίνουν αιχμάλωτοι , να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ από τις ίδιες τις δομές και να αφομοιωθούν πλήρως από αυτές ,
ΤΟΤΕ, δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να βρεθούν οι λόγοι της αφομοίωσης για να αναζητηθούν μετά τρόποι αποφυγής παρόμοιων καταστάσεων και να δημιουργηθούν νέα εργα
λεία που θα βοηθήσουν στην εφαρμογή μιας πραγματικής αγροτικής πολιτικής.

Και δεν μπόρεσαν οι υπουργοί να απεγκλωβιστούν από τις δομές της κρατικής εξουσίας
όχι λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, αρκετοί από αυτούς είχαν περίσσευμα βούλησης
αλλά επειδή όταν αναλάμβαναν τα ηνία του υπουργείου, πήγαιναν «ξυπόλητοι στα αγκά θια »…. με τη συνοδεία βεβαίως κάποιων κολλητών , κάποιων στενών συγγενικών προσώπων ακόμα και των συζύγων των χωρίς καμία εξειδικευμένη ομάδα υποστήριξης , η οποία θα τους βοηθούσε στην αναζήτηση και την εξεύρεση των κατάλληλων προσώπων έστω και εκ των ένδον με τα οποία θα συγκροτούσαν τις απαραίτητες ομάδες παραγω γής πολιτικής . Δηλαδή ομάδες-φορείς παραγωγής πολιτικών, φορείς υλοποίησης των πολιτικών, φορείς επίβλεψης των πολιτικών .
Μ ε δεδομένο ότι η παραγωγή πολιτικής είναι είδος εν ανεπαρκεία και ότι οι κομματικοί σχηματισμοί έχουν στερέψει από κάθε είδος πολιτικού προβληματισμού και αναζήτησης, ο κάθε υπουργός καλούνταν να κολυμπήσει μόνος και χωρίς κανένα σωσίβιο μέσα στο πέλαγος του υπουργείου. Και ήταν αναπόφευκτο να μη ξεφύγει από τον κανόνα . Ψάρευε εκείνα τα ψάρια που ήταν πολύ πρόθυμα και εθισμένα να τσιμπούν αυτά πρώτα «το δόλωμα » της εξουσίας . Τα «τέτοια» ψάρια ανήκουν αποκλειστικά σε μία και μοναδική ομοταξία , σε εκείνη των κλειστών συντεχνιών του υπουργείου. Τις απόψεις και τις προτάσεις αυτών των ανθρώπων έπρεπε να υιοθετήσει ο κάθε υπουργός. Διότι δεν υπήρχαν εναλλακτικές προτάσεις με εξω-γραφειοκρατική νοοτροπία.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ...θα συνεχιστεί...

Επι του παρόντος ας παρεμβληθεί
κάτι πιο ψυχοθεραπευτικό,

Εξ άλλου, η Ανάσταση ήγγηκε ...

filoiko είπε...

Στο ορχηστρικό μουσικό θέμα που ακούγεται:

τίτλος ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΙΑ
από το αλμπουμ ΛΙΠΟΤΑΧΤΕΣ
μουσική ΜΙΚΗΣ θΕΟΔΩΡΆΚΗΣ
στίχοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

παίζει κλαρίνο ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΛΕΑΣ

Από τα πιο μελωδικά κομμάτια του ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

Στους Φιλιππιαδιώτες όπου γης αφιερωμένο

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ
Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΛΑΤΕΪΤΣΑ...
ΓΟΛΓΟΘΑΣ !

ΑΝΤΙΣΑΤΑΘΕΙΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ...

ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΣΑΧΑΡΑ ΑΝΤΙΚΡΥΖΑ
ΚΑΘΩΣ ΑΓΝΑΝΤΕΥΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ
ΤΟΥ ΝΑΣΤΟΥ ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ....

ΠΟΥΜΠΩΣΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ.

ΚΑΤΑΣΠΑΑΡΑΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΡΓΟΥΣ

ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΜΑΣ,

ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ
ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΌ ΕΔΩ ΤΟ
ΛΑΣΠΟΧΩΡΙ ΠΟΥ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ
ΚΑΙ ΠΟΝΟ ΠΑΣΧΙΖΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ
ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ...


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ, ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ....
ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΑΦΙΛΟΞΕΝΟ.
ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΑ
ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΗ
ΕΞΟΥΣΙΑ...
ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ "ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ"...

ΥΓ...ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΘΕΡΙΖΟΥΝ
ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΕΣΠΕΙΡΑΝ...

ΣΙΩΠΑ !
ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ!

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ,
Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ
ΑΚΟΜΑ ΟΡΘΙΟΥΣ..

..."Κ"

Ανώνυμος είπε...

10 παρά βράδυ.
Μεγάλο Σάββατο.

Δεν περνάει η ρημάδα η ώρα.

Βόλτα προς τα πάνω στη πλατεία.

Τα μισά μαγαζιά ανοιχτά.

Με κεράσαν,κέρασα μια γύρα και γω.

Λίγοι μέσα,σκοτώνουν την ώρα τους.

Κίνηση στους δρόμους τίποτα.

Ησυχία στη πλατεία.Παντού ησυχία.

Το πρωί μέχρι πριν κανά δυό ώρες
δεν έβρισκες να κάτσεις.
Ωραία...Και μάλιστα όλο και λένε ότι θα ανοίξουν κι άλλα εκτός απ το Βέργο (Ματζάτο)

Το βράδυ δεν βλέπεις ότι τα πλατάνια είναι κομμένα...

Ακόμη δεν μυρίζουν οι πορτοκαλιές.

Είναι νωρίς το Πάσχα φέτος.

Πήγε 10 παρα 10.

Κοντά στις 12 απόψε αλλάζει όψη η Φιλιππιάδα,ζωντανεύει.Ολοι προς τον Αη Βησσάρη.Για την Ανάσταση.

Αυτά θα γραφα αν το θέμα ήταν:
-Φιλιππιάδα πριν την Ανάσταση.

Ανώνυμος είπε...

...ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΘΕΡΙΖΟΥΝ
ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΕΣΠΕΙΡΑΝ...

filoiko είπε...

Υπενθύμιση:

Για όσους θα κρίνουν Ανάσταση στον Αη Βησσάρη...

Επειδή ειναι βράδυ και δεν φαίνεται.

ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΩΛΙΑ ΟΙ ΠΕΛΑΡΓΟΙ...

Ψέματα σας είπαμε.
Ηταν πρωτΑπριλιά.

filoiko είπε...

...Αφού πλύνουμε πολύ προσεκτικά τα έντερα και την συκωταριά τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό. αφού βράσουν τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σε κατσαρόλα με καυτό λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και στην συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα.
ακολύθως προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο και αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας 4 φλιτζάνια νερό
Μόλις βράσουν προσθέτουμε και το ρύζι.
Σβήνουμε την φωτιά αφού βράσει και ετοιμασθεί το μείγμα.
Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και τους κρόκους, προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάμε
και σιγά σιγά τα στυμμένα λεμόνια, στην συνέχεια λίγο λίγο προσθέτουμε το ζουμί από την μαγειριτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς για να μην κόψει. αφού έχει προστεθέι αρκετό για να ζεσταθεί το μείγμα ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα (στείλτε του και ένα φιλάκι όπως κάνανε οι γιαγιάδες μας) ανακατεύοντας ελαφρά το μείγμα για να πάει το αυγολέμονο παντού.

Η Μαγειρίτσα σας είναι έτοιμη!

filoiko είπε...

Όσα κι αν έχεις βάσανα
να μην το βάζεις κάτω.
Σκέψου να ήσουν πρόβατο
ετούτο το Σαββάτο!

Χρόνια Πολλά

pitsirikos.net

filoiko είπε...

Tι γινόταν στην πλατεία σήμερα;
Το έλα να δεις.
ΝΙΑΤΑ, ΧΡΩΜΑΤΑ. ΦΩΝΕΣ

Τι έλιπε;
ΤΟ ΘΡΟΙΣΜΑ.

Ο θόρυβος που τον δημιουργεί ο αέρας καθώς περνά μέσα από τα φύλλα των δέντρων.

Ανώνυμος είπε...

Οβελίας αμνός θα γίνουσαν
την επαύριο τουτου του Σαββάτου

Ανώνυμος είπε...

Για να ακουστεί το θρόϊσμα
απαιτούνται φύλλα...
Και στου "κρανίου τόπο"
μηδέ κλαδιά κινούνται κι ούτε φύλλα αναδεύουν.

Ανώνυμος είπε...

Ησυχία που σου σπάει τα αυτιά.
11 και μισή.

-Αντε πάμε
-Εγώ έτοιμος είμαι
-Με τα πόδια.
-Οι λαμπάδες.

Και όλα θα γίνουν γρήγορα:

11 παρά 5 στον Αη Βησσάρη
12 το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
12 και 5 θα ρουφάμε μαγειρίτσα

Να μας έχει ο Θεός καλά πάντα ν ανταμώνουμε...

filoiko είπε...

12 και 20
από Φιλιππιάδα
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

...Και τοις εν τοις μνήμασι
ζωή χαρισάμενος!

...Τυχηράκηδες !

Ευκολοπιστοι,
Δίσπιστοι,
Αγνωστικιστές,
Πιστοί
Άπιστοι,

Αμήχανα πλάσματα του Σύμπαντος
που φτιάχνουν ιδεατούς τόπους
για το "μετά"...

Το τώρα,
Ένα απλό πέρασμα σε τεντωμένο
σχοινί πάνω από την άβυσσο...

Στείρα άρνηση της γηινης
ύπαρξης,
που έχει αφετηρία τον έρωτα
και όχι τον πιλό του Αδάμ
και το ανδρικό πλευρό της
Εύας!

θεοποιήσαμε την πιο
χοντροειδή μυθολογία που έχει
βιώσει μέχρι σήμερα ένα μεγάλο
κομμάτι του ανρθώπινου είδους.

Αρχαίο πνεύμα αθάνατο,
Άργησες.Όμως
Κατάφερες να αφυπνιστείς
από την χιλιετηρίδων χειμερία
νάρκη,που βίαια σου επέβαλαν
οι εξ ανατολής προφήτες...

Για να φέρεις στη γή μας τα
δυό σου παιδιά,
Την πρωτότοκη κόρη σου,την
Αναγέννηση και κατόπιν τον Άθεο
γυιό σου, τον Διαφωτισμό...

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ...
Αρχαίο πνεύμα ,
το της αρχαιοελληνικής παιδείας
τέκνο...

Ανώνυμος είπε...

...Κακό δεν είναι να 'σαι άπιστος. Κακό είναι να παριστάνεις τον πιστό. Και χείριστο να είσαι ασεβής.

...Είναι οι νεραντζανθοί, που τριγυρίζουν στο μυαλό μου, όπου τρυπώσαν απ' τα ρουθούνια, και φωνάζουν:
Εμένα γιόρτασε. Είμαι η Ανοιξη εδώ και αιώνες, αξία διαχρονική, χειροπιαστή. Εμένα γιορτάζεις, που κάθε χρόνο ανασταίνομαι. Αφού σταυρώνομαι απ' το βαρύ χειμώνα. Εμένα γιορτάζεις, 12 μήνες έχω κι εγώ για μαθητές κι έναν Ιούδα Μάρτη, που με προδίδει διαρκώς. Μια μάνα Φύση έχω, καρτερική, μακριά μου, χωρίς να διεκδικεί την ύπαρξή μου. Κι έναν πατέρα δημιουργό, το πυρ, που φτιάχνει ζωές, νέα σώματα μέχρι τις εσχατιές του σύμπαντος.

Με τις δυνάμεις μου ανασταίνω τις ψυχές, με τους χυμούς, που λέτε συναισθήματα, και που κινούν τον έρωτα. Αυτός είναι ο Χάρος του θανάτου. Ο έρωτας.

Είμαι η Ανοιξη. Κάποτε μ' αναγνώριζαν με τ' όνομά μου και με τιμούσαν. Μετά με είπαν χίλια ονόματα και μ' έκαναν θρησκεία. Για την ακρίβεια, με έκαναν κεφάλαιο θρησκείας. Κάθε θρησκείας.

Γεννιέμαι και πεθαίνω προτού φανούν οι άνθρωποι στη Γη. Και δεν με νοιάζει για πόσο ακόμα θα υπάρχω. Δωρεάν η ύπαρξή μου. Δεν έχω προσφορά, ούτε και οπαδούς ή εχθρούς. Αυτά είναι αδυναμίες και ανάγκες των ανθρώπων.

Είμαι η Ανοιξη. Εμένα στ' αλήθεια γιορτάζεις.

από τον ΚΑΙΡΟ-ΚΥΡ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Νυχτοπούλι μου !

Ύμνος στη Αγια φύση
τούτο το κελάηδημά σου ...

..."Ε"

ΥΓ.Ένας ακόμα και γίνονται δέκα αυτή τη στιγμή οι προσκυνητες τούτου του Ναού.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ...