ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Τι θα γίνει με το στρατόπεδο;


(από σχόλιο Ανώνυμου 20/5/2011)
ΑΚΟΥΣΑ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ -ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ -ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΣ.ΑΠΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ -ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ-ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ.ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΖΗΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ.ΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ 3000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 300 ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ:
1.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ;
2.ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ;
3.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ;
4.ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ;


5.ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;
6.ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ;
7.ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΓΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
8.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΖΟΥΜΕ ,ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΟΤΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΑΠΛΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΗΣ;
9.ΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ;
10.ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ (ΒΛΕΠΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΙΑΣΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ,ΒΛΕΠΕ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ,ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ), ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ;
11.ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΒΕΒΑΙΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ;ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ;

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΟΒΟΣ;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ!!!
ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ -ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ-, ΧΩΡΟΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΧΩΡΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.
ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ Η ΘΑ ΞΕΣΠΙΤΩΘΟΥΜΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ -ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ;

59 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. Το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος των μεταναστών έχει μπεί για τα καλά στην ζωή μας. Τα γεγονότα, σκληρά και καθημερινά, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο. 2. Το περισσότερο σημαντικό είναι ότι μιλάμε για ΠΡΟΒΛΗΜΑ που πρέπει να αντιμετωπισθεί, και όχι για κοινωνικό ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ που πρέπει σαν συγκροτημένη πολιτεία να διαχειριστούμε. 3. Υπάρχουν σημαντικές ευθύνες, και για αυτό, στους πολιτικούς μας - σε όλα τα επίπεδα - που για μια ακόμη φορά στάθηκαν ανίκανοι να προβλέψουν, να σχεδιάσουν, να υλοποιήσουν, να λύσουν το θέμα. 4. Για μια ακόμη φορά ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ αν δεν χρησιμοποίησαν το θέμα για να πολιτικούς λόγους. (Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων θυμήθηκε το θέμα λίγες μέρες πριν τις εκλογές, και μάλιστα με απαράδεκτο τρόπο. Χρόνια νωρίτερα άφηνε το κέντρο της Αθήνας απροστάτευτο). 5. Οι ιδέες του πολιτικού συστήματος εκφρασμένες από τον αρμόδιο υπουργό, συνεχίζουν να κινούνται στο ίδιο πλαίσιο ανικανότητας, ανυποληψίας, και λαϊκισμού και εξαντλούνται στο "να υψώσουμε φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία". Τελευταίος Πρόεδρος της ΕΦΕΕ! 6. Η κοινωνία αισθάνεται πλέον ότι δεν έχει κανένα νόημα η αναζήτηση ευθυνών. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε με αυτό το τρόπο. Η κοινωνία αντιλαμβάνεται με τρόπο αργό και επώδυνο ότι, πρέπει η ίδια να βρεί τρόπους και να πάρει πρωτοβουλίες. 7. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΙ. αλλά... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ. (Απο το σχόλιο της ανάρτησης). 8. Ο ανώνυμος έχει δίκιο. Διαβάστε με προσοχή τα ερωτήματά του. Ποιός μπορεί βάσιμα να ισχυρισθεί ότι τελεί εν αδίκω; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ; Αυτοί οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν απάντηση είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να το πράξουν. 8. Ο ανώνυμος έχει δίκιο, γιατί φέρνει στην δημόσια συζήτηση ένα σοβαρό θέμα για το οποίο πρέπει να βρούμε ΛΥΣΕΙΣ. 9. Ο ανώνυμος έχει άδικο. Γιατί εξαντλείται σε ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ουσιώδεις μεν, αναπάντητες δε. Ερωτήσεις που ακόμη και αν τύχουν υπεύθυνης απάντησης, δεν πρόκειται να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ενεργειών για την επίλυση του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Γιατί δεν ξεπερνά τον ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΦΟΒΟ. Γιατί δεν προτείνει ΛΥΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Παλιότερα σ΄αυτόν εδώ τον φιλόξενο χώρο για παρόμοιο θέμα είχα γράψει παραλλάσσοντας ένα αρθρο του Ν.Δήμου:θα παντρέυατε την κόρη σας με έναν Πακιστανό; ευχαρίστως , μόνο που δεν έχω κόρη.

Τότε από κάποιους καλούς προοδευτικούς ανθρώπους είχα δεχθεί επίθεση , είμαι περίεργος τώρα που η κόρη μας (Φιλιππιάδα) φλερτάρει με 3000 Αφγανούς να δω την άποψή τους.

Δεν είμαι ρατσιστής ούτε θέλω το κακό τους ,με το κωλοκράτος μου μέσα τα βάζω που μας αφήνει συνέχεια απροστάτευτους.

Ανώνυμος είπε...

(Συνέχεια...)

9. Ο ανώνυμος έχει δίκιο.

Γιατί πως να "έρθουν" μετανάστες όταν:

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

Είμαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ να αλλάξουμε τις προοπτικές μας;

10. Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί.

Υπάρχει μια ΠΡΟΤΑΣΗ. Την κατέθεσε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

"Έπεσαν να τον φάνε"...

Μίλησαν για πρόταση εξορίας των μεταναστών στα ξερονήσια.

Ενώ τώρα "φιλοξενούνται" στο κέντρο της Αθήνας.

Ίσως κάποια συστήματα να επωφελούνται που υπάρχει αυτή η κατάσταση.

11. Τα δεδομένα:

α) Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών.

β) Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία διάθεση να συμβάλλει στην ΕΠΙΛΥΣΗ του προβλήματος.

γ) Δεδομένων των εξελίξεων διεθνώς το πρόβλημα θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια.

δ) Ο ΟΗΕ είναι υποχρεωμένος να συνδράμει τις χώρες όπως η Ελλάδα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμά και που υφίστανται άμεσα τις συνέπειές του.

ε) Είναι δεδομένη η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της πολιτείας, να διασφαλίσει ότι τα Κέντρα Υποδοχής θα είναι Κέντρα Υποδοχής και όχι γκέτο από τα οποία θα εκπορεύονται εκτός ελέγχου βιαίες και παράνομες ενέργειες.

12. Η πρόταση του Σαββόπουλου:

Ομάδες μεταναστών, με ευθύνη της πολιτείας και την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τα θέματα μεταναστών, να εγκαταστασθούν σε ημι-εγκαταλειμμένα χωριά της χώρας, και να τους παρασχεθούν τα μέσα για την ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων κυρίως αγροτικής μορφής.

Είναι μια πρόταση που συνάδει, με τις βασικές απαιτήσεις προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, και της απαιτήσεις των πολιτών για την προστασία των ίδιων, των οικογενειών τους και των περιουσιών τους.

Είναι μια πρόταση που δείχνει ένα ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ.

filoiko είπε...

Μείνετε συντονισμένοι

σήμερα αυριο

φεύγει το ερωτηματικό απο το

Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

μαλλον τα φιδια που τραβηξες video στο ΖΗΡΟ ΜΙΛΤΟ ειναι ετοιμα να φανε τον ΔΗΜΑΡΧΟ αν φερει πακιστανους στη ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ...
μαυρο φιδι που τον εφαγε.........................................................................................................

Ανώνυμος είπε...

Οι λύσεις που μπορεί να προτείνει κάποιος κάτοικος της Φιλιππιάδας μπορούν να αφορούν τη μελλοντική χρήση του στρατοπέδου καιμόνο,τις οποίες ο κύριος σχολιαστής προτείνει.Λύσεις για το θέμα των μεταναστών δεν έχει νόημα να προταθούν γιατί τέτοιες μπορούν να δοθούν μονο από τη κυβέρνηση,αν θέλει και αν μπορεί.Ας πάψουν, λοιπόν κάποιοι να κάνουν τους αντιρατσιστές εκ του ασφαλούς.Ρωτήστε τι έκανε ο τωρινός δήμαρχος Αθηναίων όταν υπερασπιζόταν τα δικαιώματα μεταναστών και άλλων ομάδων στο παρελθόν και τι λύσεις δίνει τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Κάπου πάει το μυαλό μου για το ε και τι έγινε;¨ετσι δεν σου απάντησε ο δήμαρχος όταν τον ρώτησες για κάποια δέντρα που κόπηκαν.Θυμάμε ότι το είχες γράψει τότε.

Ανώνυμος είπε...

E και τι εγινε; Αφου τα μαθαμε απο προηγουμενα σχολια.

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμο 1:59.

Η πρόταση του κύριου σχολιαστή δεν αφορούσε απλώς στην χρήση του Στρατοπέδου.

Αφορούσε στην ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Κατά τα άλλα:

Είναι μια στάση ζωής και αυτή.

Ας μην είναι στον τόπο μου και όπου θέλουν ας είναι. Το οτιδήποτε...

"Λύσεις (για το οποιοδήποτε θέμα)δεν έχει νόημα να προταθούν γιατί τέτοιες μπορούν να δοθούν μονο από τη κυβέρνηση, αν θέλει και αν μπορεί."

Καληνύχτα σας.Που έλεγε και ο αείμνηστος...

Για πες για τον τωρινό δήμαρχο Αθηναίων γιατί τα χαίρια του προηγούμενου τα είδαμε...

Παρεπιπτόντως μετανάστες στον τόπο μας έχουμε και μάλιστα πολλούς.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε στην συνέντευξη του βουλευτή Παχρήστου στο περιοδικό Επίκαιρα τις δέκα-δώδεκα λέξεις στην αρχή:

...Η απομείωση του χρέους αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει η χώρα να βγει σε ανάπτυξη...

Οπότε!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Τούρκος υποψήφιος για το ΔΝΤ απέσυρε την υποψήφιότητά του γιατί παλαιότερα είχε ερωτική σχέση με μια υφιστάμενή του.

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ.

ΓΑ..ΝΕ κυριολεκτικά ολόκληρες χώρες και δεν θέλουν οι επικεφαλής να έχουν απατήσει ποτέ την σύζυγό τους.

Και να σκεφτείς ότι Μιττεράν και Παπανδρέου είχαν ένα σωρό ερωτικές σχέσεις και τέκνα εκτός γάμου αναγνωρισμένα ή μη.

Ο δε δικός μας επέβαλε μια κάποια Δήμητρα σε μια κοινωνία με μια κίνηση του χεριού του.

ΥΓ

Αν ο κος Καν ΒΙΑΣΕ μια συνάνθρωπό μας του αξίζει η αυτηρότερη τιμωρία γιατί επιπλέον καταχράστηκε την εξουσία του.

Αν πρόκειται για μια εσωσυζυγική περιπέτεια ας μας αφήσουν στα χάλια μας.

filoiko είπε...

Προσοχή ιδιαίτερη σήμερα.

Οποιον συναντάτε το νου σας
μήπως γιορτάζει.

Χρόνια πολλά στην
Ελένη και στον Κώστα.

Καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Δύο ειδήσεις από την εφημερίδα η ΠΡΕΒΕΖΑ

1η είδηση

Έρευνα σοκ...

Μια αποκαλυπτική έρευνα σχετικά με τους νέους 18-30 ετών, την εκπαίδευση και την οικονομική κρίση ... αναφέρει ότι ένας στους δύο νέους σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό για δουλειά.


Μετανάστες λοιπόν σκέφτονται να γίνουν οι μισοί νέοι μας...

2η είδηση

Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνεργασία του περιφερειάρχη κ Καχριμάνη και του Δημάρχου κου Γιολδάση εξετάστηκε σοβαρά το ενδεχόμενο ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΗΜΕΡΩΝ να χρησιμοποιηθεί το στρατόπεδο της Φιλιππιάδας για την υποδοχή των μεταναστών...

Φυσικά αυτά ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
Ανακοίνωση καμία.

Κατά τα άλλα σύμφωνα με τον σχολιαστή για τα σοβαρά θέματα θα αποφασίσει η κυβέρνηση αν θέλει και μπορεί...

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και μάλιστα στην έκταση που έχει λάβει σήμερα, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με λογικές που έχουν ξεπεραστεί από τον χρόνο.
Υπάρχει χοντρό πρόβλημα και όποιος δεν το βλέπει, απλά παριστάνει τον χαζό.

Οι όποιες συγκρίσεις με τους Αλβανούς, είναι άτοπες καθώς μιλάμε για ένα έθνος που και κατά το παρελθόν αφομοιώθηκε και πρόκειται για γειτονικό με όχι και τόσο χαώδεις διαφορετικές λογικές σε κουλτούρα και έθιμα.

Αφομοίωση των Αφγανών, των Αλγερινών, των Ινδών κλπ... δηλαδή ανθρώπων που έχουν μάθει να μην δίνουν αξία στην ανθρώπινη ζωή, ανθρώπων που συγνώμη αλλά έχουν μάθει να χέζουν στο δρόμο... δεν θα ήθελα να επιχειρηθεί στη δικιά μου χώρα και έχω κάθε δικαίωμα να μην το θέλω.

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα να δεις που ορισμένοι υπάρχει περίπτωση και να αλλάξουν άποψη.

"Οι όποιες συγκρίσεις με τους Αλβανούς, είναι άτοπες καθώς μιλάμε για ένα έθνος που και κατά το παρελθόν αφομοιώθηκε και πρόκειται για γειτονικό με όχι και τόσο χαώδεις διαφορετικές λογικές σε κουλτούρα και έθιμα."

Σιγά μην αλλάξουν!:

"Αφομοίωση των Αφγανών, των Αλγερινών, των Ινδών κλπ... δηλαδή ανθρώπων που έχουν μάθει να μην δίνουν αξία στην ανθρώπινη ζωή...

δεν θα ήθελα να ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙ στη δικιά μου χώρα"

Και για να μην μείνει καμία αμφιβολία:

"έχω κάθε δικαίωμα να μην το θέλω."

Κάθε δικαίωμα να μην θέλεις έχεις.

Υποχρέωση να δεχθώ τις απόψεις σου δεν έχω.

Ή μήπως νομίζεις ότι μπορείς να επιβάλλεις την άποψή σου;

ΥΓ

Γιατί Καχριμάνης και Γιολδάσης δεν βγάλαν ανακοίνωση για το θέμα;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο Δήμο.

Ο κάθε κατεργάρης στον τόπο του (στο τελάρο του).

Ποιά χάρτα των δικαιωμάτων του ανθρώπου και πράσινα άλογα.

Όποιος χέζει στον δρόμο, στον Καιάδα.

Το τελευταίο δεν αφορά στους κατοίκους της Φιλιππιάδας.

Δεν χέζαν ποτέ στο δρόμο. Είχαν πάντα δημόσιες τουαλέτες αν και μερικές φορές χρησιμοποιούσαν λίγα χρόνια πριν την γέφυρα στην εθνική οδό, για όποιους δεν ξέρουν και δεν θέλουν να θυμούνται.

Οι συγγενείς μας μετανάστες στον ίδιο χρόνο σε Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία.

Ανώνυμος είπε...

Καλά με όλους τους άλλους. Την εμμονή με τους Ινδούς δεν την καταλαβαίνω. Λοιπόν αμόρφωτε κύριε λίγα πραγματάκια καλό είναι να τα ξέρεις. Ποιοί ανακάλυψαν την έννοια του μηδενός και του ένα(χωρίς τις έννοιες αυτές δεν δουλεύει τίποτε στο σημερινό κόσμο)και τους σύγχρονους αριθμούς; ΟΙ ΙΝΔΟΙ. Ποιοί θεωρούνται σήμερα κορυφαίοι παγκοσμίως στις σύγχρονες τεχνολογίες; ΟΙ ΙΝΔΟΙ. Ποιοί μετέφεραν την γνώση των αριθμών στην Ελλάδα και αργότερα στην Ευρώπη. ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ.Ποιοί μηχανισμοί βοήθησαν σε αυτές τις εξελίξεις; Οι αγορές, το εμπόριο, και η μετανάστευση. Αλλά ας μην ανοίξουμε πάλι την ίδια συζήτηση. Ούτως ή άλλως ο χρόνος πέρασε και μυαλό δεν έβαλες ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΞΥΠΝΟ ΧΙΟΥΜΟΡ... Η ΦΩΤΟ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΖΑΝΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΑΝ ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ,ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχεχισε λιγο ακομα. Κοντευεις να μας πεισεις ολους ποσο ομορφα και ασφαλη θα ειναι στη Φιλιππιαδα αφου ερθουν οι λαθρομεταναστες.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ! ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΗΜΕΡΑΣ. ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΣΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΛΑΚΑΚΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Γάλλος μετανάστης στη Αμερική ο Στρος Καν. Ούτε σπίτι δεν βρίσκει για να μείνει. ΑΣΤΕΓΟΣ ο "καημένος". "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΟΥ" έγραφε σε ένα πλακάτ ο καταπατητής της Αμερικάνικης Ηπείρου. Λίγες μέρες πριν πολλοί θα δίναν την κόρη τους νύφη στον μετανάστη. Αφού βέβαια είχε χωρίσει πρώτα την γυναίκα του. Βρε φάρσες που στήνει η ζωή. Και τι αντιφάσεις σκαρώνει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι το Στρατόπεδο μας μέσα

http://www.myfilippiada.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=858:2011-05-21-18-55-05&catid=36:2010-07-26-12-08-51&Itemid=60

Ανώνυμος είπε...

Ούφ, επιτέλους γλυτώσαμε. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ. Μια πρόβλεψη: Έχει να γίνει χαμός στον Στάνο αν αληθεύει η είδηση. Η περιοχή βρίθει υποστηρικτών του προέδρου. Λέτε να κερδίσουν την μάχη εκεί και να μας τους ξαναστείλουν πίσω; Μόνη λύση να τους πνίξουμε στην λίμνη. Την Αμβρακία όχι την δική μας και έχουμε άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένετε και θα δειτε

Ανώνυμος είπε...

Απειλή ή προσδοκία;

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟ ΑΠΟΤΥΠΩΣΑ ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΜΙΛΤΟΣ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ.ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ Η ΑΠΛΑ ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΤΗΣ. ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ Η ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.
ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ...ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ...ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ.
ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΜΩΣ Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΕΠΙΤΙΜΗΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗΝ ΤΙΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΑΒΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΦΟΣΟΝ -ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΠΩ- ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.
ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑΝ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ...ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.ΑΥΤΟΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ,ΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ.ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

21/05 12.51:
Δεν εξεφρασα καμια αγωνια για το αν προκειται να δεχθεις τις αποψεις μου.
Δεν μας λες ομως και τις δικες σου;

Εξαλλου δεν ξερεις ουτε ποιος ειμαι ουτε ποιες ηταν οι αποψεις μου ωστε να μιλας για αλλαγη ή οχι αυτων.

Ανώνυμος είπε...

Δύο μικρές επισημάνσεις. Πρώτον κανείς σε αυτό το χώρο δεν έγραψε ότι "Η Φιλιππιάδα ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ να γίνει ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ". Άρα τα περι ποιημάτων κ.λπ. τουλάχιστον άσκοπα και άστοχα.
Δεύτερον οι ίδιες ακριβώς ιδέες περί μη απόδοσης αξίας στην ανθρώπινη ζωή συλήβδην από Αφγανούς, Αλγερινούς και Ινδούς έχουν ξαναγραφεί εδώ. Σε αυτές έγινε αναφορά. Το πρόσωπο που τις εκφέρει δεν αφορά κανέναν. Ας μείνει στον περιθώριό του.

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς τυχαία και αντίθετα με τα ποιήματα που μπορεί ορισμένοι να μαθαίνουν και να παπαγαλίζουν άκριτα, έχω την βαθιά πεποίθηση ότι η απόδοση αξίας στην ανθρώπινη ζωή δεν εξαρτάται από το χρώμα, την θρησκεία, τα πολιτισμικά στοιχεία ενός λαού κ.λπ. Κατά συνέπεια θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των μεταναστών λαμβάνοντας σοβαρότατα υπόψην την απαξίωση στην ανθρώπινη ζωή που επιδεικνύουν ορισμένοι από αυτούς, αλλά δεν θα χάσουμε και την ψυχή μας εξαιτίας τους.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή συνεδριάζει αύριο Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 και ώρα 7 απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο, νομίζω πως ο Δήμαρχος πριν ξεκινήσει η διαδικασία
θα αναφερθεί λεπτομερώς και στο θέμα του στρατοπέδου.

filoiko είπε...

Είναι 10 και βράδυ Κυριακή.

Πριν λίγο μου τηλεφώνησε ο Κώστας.

-Είμαστε στο μπαλκόνι με τον Νίκο και
βάζουμε τραγούδια στο ηλεκτρόφωνο
αν θες έλα για ένα κρασί.

Να πάω η όχι;...!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Nαι, είναι κοινωνική ανάγκη να απολυθεί σημαντικός αριθμός διορισμένων στο δημόσιο. Aλλά με κριτήριο την πάταξη της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, της φυγοπονίας, της ανικανότητας. Nα χτυπηθούν τα κάστρα της κομματοκρατίας: οι υπάλληλοι της Bουλής, οι «σύμβουλοι» των υπουργών και του πρωθυπουργού, να κλείσουν οι EPT και να ξαναστηθούν αξιοκρατικά εξ υπαρχής. Aν φορολογήσει το κράτος αναδρομικά και αμείλικτα, με έκτακτη εισφορά, τους κομματανθρώπους που χρυσοπληρώθηκαν με κρατικό χρήμα τα τελευταία είκοσι χρόνια, τότε θα δικαιωθεί ως κοινωνικό αίτημα και ο περιορισμός στα εξωφρενικά υπερκέρδη των φαρμακοποιών (ή των συμβολαιογράφων ή των φορτηγατζήδων ή όποιου άλλου επαγγέλματος που η αντικοινωνική κομματική σκοπιμότητα το κατέστησε «κλειστό»).

Χ.Γιανναρας, 22.5.2011

Ανώνυμος είπε...

Όχι που δεν θα πήγαινες! Χρόνια πολλά στον Κώστα.

filoiko είπε...

Καλά περάσαμε,ήπιαμε του σκασμού.

Και έβγαλα και πόζα με την μηχανή.

Και οι τρεις που είναι στην φωτοΗΜΕΡΑΣ δεν ακούν και τόσο καλά για αυτό έβαλα λεζάντα

...τα παιδιά που μεγάλωσαν δίπλα στο καμπαναριό.

Ανώνυμος είπε...

Με ανακοίνωσή της απαντά η Περιφέρεια Ηπείρου σε σχόλια της εφμερίδας "η Πρέβεζα" σχετικά με το Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση κάθε πληροφορία σχετικά με συνεργασία ή συζήτηση της Περιφέρειας με τον Δήμαρχο Ζηρού για το παραπάνω θέμα είναι ανακριβής και προκαλεί αδικαιολόγητο κλίμα ανησυχίας των κατοίκων.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι από την εφημερίδα η Πρέβεζα. "Εκρήξεις προκάλεσε στον νομό Πρέβεζας το γεγονός ότι πρόσωπο που "ΚΑΙΓΕΤΑΙ" να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρέβεζας συνόδευε στην Φιλιππιάδα το Βουλευτή Άρτας στο ΠΑΣΟΚ Παύλο Στασινό με αφορμή τη συζήτηση για την υπαγωγή του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας στο Νοσοκομείο Άρτας". Και θέτει το ερώτημα ποιός είναι; Δεν κατάλαβα γιατί "ΚΑΙΓΕΤΑΙ" αφού είναι ήδη "ΚΑΜΕΝΟΣ". Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλοίψω λάδι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ζιντάν είναι Αλγερινός. Με την κεφαλιά που έδωσε στο τελευταίο ματς απέδειξε αυτό που ήδη ξέραμε. Οι Αλγερινοί δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή. Σε αντίθεση με τους κατακτητές της Αλγερίας τους Γάλλους που τα ξέχασαν όλα και τον έκαναν αρχηγό της Εθνική τους.

Α! επίσης ο Πελέ είναι μαύρος. Μην τύχει και έρθει από τα μέρη μας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΣΣΣ... Να μην ξυπνήσουν οι Έλληνες!

Ανώνυμος είπε...

Η μικροαστική οικογένεια κινδυνεύει. Η ακροδεξιά στροφή και ο φόβος πιο εύκολα προσελκύει απελπισμένους και απαίδευτους. Οι νέοι που βλέπουν τον φόβο στα μάτια των γονιών τους και θέλουν να κάνουν “ξεκαθάρισμα”. Μόνο που η ζωή δεν είναι ταινία περιπέτειας. Τα θύματα γίνονται θύτες. Και μεγαλύτερα θύματα λόγω αυτής τους της στάσης. Υπάρχουν μετανάστες εγκληματίες; Σαφώς. Πόσοι είναι; Δεν τους μέτρησε κανείς, οπότε τα αυθαίρετα στατιστικά εξυπηρετούν συγκεκριμένες προθέσεις. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν θύματα πολλών χρωμάτων και φυλών. Αστυνομικοί έχασαν πριν κάποιους μήνες δικούς τους. Μετά χτυπούσαν με λύσσα στις διαδηλώσεις. Μετά πάλι αντίποινα στα Εξάρχεια. Μετά τι;

Μετά μια μαύρη σκοτεινή μάζα που απλώνεται μπροστά μας. Δεν σε αφήνει να δεις καθαρά. Εμείς την τρέφουμε. Η εποχή δεν σε θέλει στην μέση. Πρέπει να ταχτείς σε κάποιο άκρο. Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι έκφρασης. Η κοινωνία αλλάζει και θ’ αλλάξουν και οι άνθρωποι. Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μεγαλύτερο παράδειγμα η χήρα του άδικα χαμένου πατέρα. Έστειλε πίσω τα λουλούδια που της πρόσφερε η Χρυσή Αυγή. Μάλιστα συγγενείς της, θέλουν να την καταγγείλουν για καπηλεία νεκρού. Η αξιοπρεπής αυτή στάση αποτελεί μια ηθική αντιμετώπιση για το πως πρέπει να διαλέγεις με ποιο “στρατόπεδο” θα συνταχθείς και αν θα το κάνεις κιόλας. Αν κάποιος άλλος έλεγε ή έγραφε για εκμετάλλευση της μνήμης του νεκρού για μικροπολιτικούς σκοπούς, θα τον βάφτιζαν “αριστερό” ή δεν ξέρω κι εγώ πως αλλιώς και θα πιπιλούσαν την καραμέλα την προσωπικής ή μη εμπειρίας. Τώρα όμως η ίδια η χαροκαμένη γυναίκα-που θα μπορούσε να λέει οτιδήποτε πάνω στην θλίψη της-δείχνει τον δρόμο αντιμετώπισης αυτής της μεγάλης σκοτεινής μάζας.

Τα σοβαρά προβλήματα υποτίθεται ότι πρέπει να τα λύσουν πολιτικοί, οι δήθεν αποδεκτοί της πλειοψηφίας. Αν δεν μπορούν δεν υπάρχει λόγος να τους ψηφίζουμε. Αν δεν θέλουν είναι επικίνδυνοι. Δεν υπάρχει άλλο σενάριο. Γιατί να δεχτώ, ότι το που θα παρκάρω το αμάξι ή αν θα πετάξω τα σκουπίδια σε κάδους είναι θέματα παιδείας και ατομικής ευθύνης, αλλά το να κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι φταίει πχ για την εγκληματικότητα, χωρίς να πράττουν προς όφελος του πολίτη, τότε ας καθίσουν σε ένα καφενείο ή μια βιβλιοθήκη να γράψουν θεωρίες.

Ευθυνοφοβία και ατιμωρησία. Αυτές είναι οι δύο…κυρίες, υπαίτιες για την τροφή αυτής της μεγάλης μάζας. Αν υπήρχαν δίκαιοι νόμοι, αν οι μιζαδόροι έμπαιναν φυλακή, αν υπήρχε σχέδιο για κάθε κοινωνικό ζήτημα, αν, αν, αν…! Οι πολιτικοί δεν είναι παρά μια συμμορία άχρηστων και κοπριτών που απλά δημιουργεί εκ νέου προβλήματα προς επίλυση, που φυσικά ποτέ δεν θα λυθούν, γιατί η επόμενη κυβέρνηση θα έχει την δικαιολογία “παραλάβαμε χάος”. Τελικά φταίνε αυτοί που αποδεδειγμένα δεν βελτιώνουν την κοινωνία ή εμείς που τους ανεχόμαστε; Κι αν τα προβλήματα λυθούν ποιος θα έχει πάλι την ευθύνη;

Ο σύγχρονος πολίτης, αλλοτριωμένος και παθητικός, βολεύεται από την ανεπάρκεια των ηγετών του. Από λαοί και ομάδες γίναμε μάζα, μια μεγάλη μάζα αποτελούμενη από εγωισμούς που προσκυνούν την κυρίαρχη αξία στην οποία εθιστήκαμε τόσα χρόνια. Την υλική ευημερία. Ως τρόπο ζωής και ύπαρξης. Και τώρα πρέπει να απεξαρτηθούμε.


STEVENIKO Μάϊος 23, 2011

Ανώνυμος είπε...

Μάθετε για να γνωρίζετε:
Το στρατόπεδο παραχωρήθηκε με ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ από τον Δήμο Φιλιππιάδας με σκοπό την ύπαρξη μόνιμων στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Εφόσον ο όρος αυτό εκλίψει περιέρχεται αυτοδίκαια στον Δήμο Φιλιππιάδας. Στο Δήμο το γνωρίζουν αυτό. Η έκταση λοιπόν από τη στιγμή που θα αποδεσμευτεί από το στρατό περιέρχεται στο ΔΗΜΟ. Γκέκε? Τώρα αν τα συμφέροντα δείχνουν με το δάκτυλο άλλο χώρο για ανπάπτυξη της φιλιππιάδας, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Σϋντομα και οι αριθμοι συμβολαίων εάν δεν τους γνωρίζουν κάποιοι

filoiko είπε...

Να με συγχωρεί ο ανώνυμος φίλος από τον Αη Γιώργη που δεν δημοσιεύω σχολιό που έγραψε και αναφέρεται στα φωτοβολταικά.Θεωρώ πως είναι άδικος
και ακρως προσβλητικός ο τρόπος που χαρακτηρίζει κάποια πρόσωπα.

Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική η ιστοσελίδα και μοναδικές οι φωτογραφίες της φωτογραφικής ομάδας ka.drw της πόλης μας.Συγχαρητήρια σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

“Από λαοί και ομάδες γίναμε μάζα, μια μεγάλη μάζα αποτελούμενη από εγωισμούς που προσκυνούν την κυρίαρχη αξία στην οποία εθιστήκαμε τόσα χρόνια. Την υλική ευημερία. Ως τρόπο ζωής και ύπαρξης. Και τώρα πρέπει να ΑΠΕΞΑΡΤΗΘΟΥΜΕ”.

STEVENIKO Μάιος 23, 2011
24 Μαΐου 2011 9:46 μ.μ.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ….
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

«Η Γκιλοτίνα
Τώρα τι κάνουμε; Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους; Δύο οι λύσεις. Καθαρά πράγματα. Να μην μπερδευόμαστε με την μετρομανία. Να μην τρελαινόμαστε από τον πανικό. Πρώτη λύση η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Επειδή όμως ανταγωνιστικότητα γιοκ. Παραγωγή γιοκ. Ευρωπαϊκή κουλτούρα γιοκ. Πρωτογενές πλεόνασμα γιοκ. Και επειδή τα χρέη έχουν φτάσει μέχρι τ' αυτιά. Για όλους αυτούς τους λόγους η πραγματική και όχι η εικονική οικονομία, είναι μισή απ' αυτή που ζούμε αυτή την στιγμή. Τουτέστιν στο μισό οι μισθοί. Στο μισό όλες οι αξίες. Στο μισό οι συντάξεις. Στο μισό ολόκληρη η χώρα. Βαρύ το τίμημα. Μπορείς να το αντέξεις για να κορδώνεσαι ότι είσαι ευρωπαϊστής; Αν ναι τότε σκάσε και κολύμπα μέχρι τις Βρυξέλες και φτου από την αρχή. Γι αυτό άλλωστε ο γενικός δερβέναγας της Allianze της μεγαλύτερης ασφαλιστικής παρότρυνε τους καρχαρίες να μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους εν Ελλάδι ώστε να βοηθήσουν εμάς τα κορόιδα. Που πάει να πει ότι η χώρα προορίζεται σε ρόλο Αλβανίας. Κατανοητό;

Πάμε τώρα στην δεύτερη λύση. Δηλαδή επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Που σημαίνει στάση πληρωμών. Επιστροφή σαράντα και πλέον χρόνια πίσω. Δραματικός περιορισμός εισαγωγών τουτέστιν το Φιατάκι όνειρο απατηλό. Κούρεμα των καταθέσεων περίπου στο μισό. Και φυσικά μεροκάματα της πείνας. Ενδιάμεση λύση γιοκ. Ο τρίτος δρόμος προς τον σοσιαλισμό όνειρο πλαστικό. Το τέλος της μεγάλης αυταπάτης. Το φινάλε των υποσχέσεων και των πέτσινων κατακτήσεων. Γιατί αγαπητέ μου κανείς μα κανείς δεν μπορεί να τα χει όλα. Πριν λοιπόν από την κριτική στα λάθη, τις καθυστερήσεις η ακόμα και στα εγκλήματα της κυβέρνησης, πρέπει πρώτος εσύ, εγώ εμείς να αποφασίσουμε για την δική μας και των παιδιών μας την ζωή. Γιατί φοβάμαι και υποπτεύομαι ότι οι περισσότεροι εξ ημών και υμών πορευόμαστε όπως ακριβώς οι υπουργοί. Τη μια στιγμή λέμε «Ναι» την επόμενη «Αλλά». Ενα κοφτερό εκκρεμές σαν γκιλοτίνα που όσο περνάει ο χρόνος τόσο κατεβαίνει προς τα κάτω για να κόψει κεφάλια πολλά!».
Δανίκας. 25.5.2011.

ΥΓ .Κάθε σχόλιο εκ του περιττού...

Ανώνυμος είπε...

Eπιμυθιο

Εθνική περιπέτεια

Υπάρχουν ορισμένες στιγμές που πρέπει να είμαστε σαφείς και ειλικρινείς, όλοι μας, με την κοινή γνώμη. Η Ελλάδα έχει χρήματα για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις έως τον Ιούλιο. Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διστάζουν να ξαναδώσουν χρήματα στη χώρα μας, πρώτον γιατί υπάρχει έντονη αντίδραση των δικών τους ψηφοφόρων και δεύτερον γιατί πιστεύουν ότι η πρόσθετη βοήθεια θα πάει σε τρύπιο πηγάδι. Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διστάζει, ακόμη και τώρα, να βάλει πραγματικό μαχαίρι στο λίπος του Δημοσίου, ενώ φοβάται να δεχθεί κάποια παροχή εγγυήσεων στους δανειστές μας λόγω πολιτικού κόστους. Οσο για το κόμμα που διεκδικεί την εξουσία λέει ΟΧΙ σε όλους τους όρους των δανειστών, αρνούμενο ουσιαστικά ακόμη και την ανάγκη άμεσων αποκρατικοποιήσεων. Ετσι δεν πάμε πουθενά. ΄Η μάλλον θα πάμε σε εκλογές και σε μια μεγάλη εθνική περιπέτεια. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν προφανώς οι πρωταγωνιστές του πολιτικού δράματος είναι πως ακόμη και μετά από εκλογές θα ξαναβρεθούν όλοι γύρω από ένα τραπέζι έχοντας απέναντί τους τους ίδιους σκληρούς όρους των δανειστών μας στους οποίους θα πρέπει να απαντήσουν τι αποφάσισαν: χρεοκοπία ή νέο πρόγραμμα, ευρώ ή δραχμή;

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ... Το επιμύθιο απο το κεντρικό άθρο της σημερινής Καθημερινής..

Ανώνυμος είπε...

"Έστειλε πίσω τα λουλούδια που της έστειλε η Χρυσή Αυγή." Όσο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι θα δίνουμε τις μάχες της ζωής και της αξιοπρέπειας. Κόντρα στα κάθε λογής λαμόγια που μας οδήγησαν εδώ και που πασχίζουν να σώσουν τους εαυτούς τους και μόνο. Όσο υπάρχουν άνθρωποι...

Ανώνυμος είπε...

Για σκεφτείτε λίγο.200 βουλευτές. Γιατί όχι 150 ή και 100;Σημαίνει ένας βουλευτής στην Πρέβεζα. Ε και τι έγινε; Ποιός δεν το θέλει αυτό; Αυτός που "ΚΑΙΓΕΤΑΙ" να γίνει βουλευτής. Ε ας πάει να δουλέψει! Λαϊκισμός; Πείτε μας γιατί χρειαζόμαστε 300; Για να έχει το κάθε μεγάλο κόμμα τον βουλευτή του; Αλλοιώς πολύ τον γουστάρω αυτό τον λαϊκισμό και μας έρχεται και φθηνότερα. Χρειάζεται αλλαγή στο Σύνταγμα. Με 300 βουλευτές ότι απόφαση θέλεις παίρνεις. Σύμφωνα με το Σύνταγμα. Θέλουν; Στα μισά λοιπόν όλα; ή μόνο τα ξένα;

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΠΈΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΈΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΈΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΉΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΙΚΕ ΜΕΓΆΛΗ ΜΟΥΦΑ ΓΙΑ ΑΚΌΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΆ{μέχρι και συνωμιλια με την περιφέρεια έπλασε το μυαλό τους} ΒΡΕΊΤΕ ΑΛΟ ΘΈΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΊΑ.....ΜΑΚΑΡΙ ΤΟΝ ΧΡΌΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΩΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΆΨΕΤΕ ΈΝΑ "ΩΡΑΙΟ" ΣΧΌΛΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΘΕΤΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΌΛΗ ΜΑΣ .... ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΌΜΑ ΕΚΤΌΣ ΑΠΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΌΓΙΟ ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΆΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Τα καταφέρνει χωρίς συμβουλές! Έχει δικούς του συμβούλους ο Θεός της Φιλιππιάδας

Ανώνυμος είπε...

μη σπατε το καφαλι σας...
3,5 χρονια χαμενα για την ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ
ΑΥΤΟΙ... δεν ξερουν τι τους γινετε..
τσαμπα κοπος
.ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ-ΑΣΧΕΤΟΙ...
ΥΠΟΜΟΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω μια απορία. Αν έρθουν 3000 μετανάστες, ποιος θα τους ταΐζει; Χοιρινό μπορεί να μην τρώνε-ελέω θρησκείας- αλλά από αρνάκια και μοσχάρια, μάλλον, πάλι κάποιος θα τα ’κονομήσει.

Ανώνυμος είπε...

Παιδί μου ο Έλληνας, αν τον κλείσεις σε ένα δωμάτιο μόνο του θα τσακωθεί με τον εαυτό του.

Ανώνυμος είπε...

Κάντε ΥΠΟΜΟΝΗ σε τρία χρόνια θα βρεθεί άλλος σωτήρας για την Φιλιππιάδα.

Ο (νέος) ΣΩΤΗΡΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Κάντε προτάσεις με το στόμα όχι με το πληκτρολόγιο... Φαίνεται ότι στον δήμο δεν υπάρχουν πληκτρολόγια και ο δήμαρχος δεν ξέρει υπολογιστές. Έτσι εξηγείται ότι δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη ο προϋπολογισμός του Δήμου. Το μεταδίδουν από στόμα σε στόμα.

Ανώνυμος είπε...

Βγήκαν οι Γιαννιώτες στην πλατεία να διαμαρτυρηθούν. Και ποιόν βρήκαν να διαμαρτύρεται μαζί τους. Τον τέως δήμαρχο Ανατολής τον Εμμανουηλίδη. Διαμαρτυρόταν για την αναξιοκρατία που δε του επέτρεψε να γίνει συνήγορος του Δημότη. Και τώρα περιφέρεται πειναλέος και άνεργος. Σαν τον Στρος Καν ένα πράγμα.

Ανώνυμος είπε...

Οπότε ποιό είναι το πρόβλημα; Ότι κάποιος θα τα κονομήσει, ότι οι υπόλοιποι δεν θα μπορέσουν να τα κονομήσουν, ότι οι μετανάστες δεν τρώνε χορινό, ότι είναι πάρα πολλοί (3000), ότι είναι πολύ λίγοι (μόνο 3000) ή ότι είναι μετανάστες; Άβυσος τα προβλήματα. Και ο θεός βαρέθηκε να τα λύνει.

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα σωστά τον Δανίκα, Ευρωπαίοι με μισθό Αλβανίας. Ο Γιώργος όμως δεν έλεγε ότι η λύση δεν μπορεί να είναι στο να εξισωθούμε μισθολογικά με τις χώρες του πρώην ΑΝΥΠΑΡΚΟΥ Σοσιαλισμού; Οι ιστορίες του Στρος Καν έδειξαν τον δρόμο. Κόψτε το ΠΑΙΟΣ να σας μείνει το ΕΥΡΩ. Παλιότερα λέγαμε περιχαρείς στους ευρωπαίους. Σας χαρίζουμε το ΕΥΡΩ και κρατάμε το ΠΑΙΟΣ. Γάτες με πέταλα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΆΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΜΟΝΉ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ,
ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ,
ΓΙΑ ΝΑ EΡΘΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ...

ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ !

ΟΤΑΝ ΜIA ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ,ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΗ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ,

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΠΛΑΘΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥΤΕΡΟ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΕΙΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΕΑΥΤΟ ΤΟΠΟΥ, ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ,

ΤΟΤΕ,
ΜΟΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΤΟΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΥΕΙ ΩΣ ΠΙΣΤΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ-ΤΟΠΟΥ, ΑΙΜΑΤΟΣ, ΑΓΚΥΛΩΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ- ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ ΣΕ ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ...

YΓ...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ,

Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΥΧΤΙΟΣ.!

ΣΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ,

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

αξιος στον γραπτο λογο ο φιλος που εστειλε το μηνυμα 26 ΜΑΙΟΥ 10.13 Π.Μ
για εσενα ΚΥΡΙΕ δεν υπαρχει κανεις αξιος σε αυτο τον τοπο;
Μηπως εισαι λιγο μηδενιστης;