ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

ΑΡΤΑ:Συμβολικός αποκλεισμός της γέφυρας και της εισόδου της πόλης

Συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα σήμερα στην Άρτα, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά του πολυνομοσχεδίου, οι οποίες είχαν τη μορφή του αποκλεισμού δρόμων και έγιναν στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στις 10π.μ. οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Άρτας και από κει ξεκίνησαν διαφορετικές πορείες. Η πορεία του Ν.Τ. Άρτας της ΑΔΕΔΥ κατευθύνθηκε ως τον κόμβο Μπαρώνου, στην είσοδο της πόλης, όπου οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας για περίπου 20’. Οι δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου Άρτας και του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία μέσω της περιφερειακής οδού, η οποία κατέληξε στη γέφυρα Άρτας όπου οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας για περίπου 20’.
http://epirusgate.blogspot.com

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ...ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.
Μετά τη μάχη τη διήμερη…


«….Και στέκεσαι εκεί, στριμωγμένος στην πλατεία, παλεύοντας να βρεις μια θέση για τη λέξη αισιοδοξία στο λεξιλόγιό σου, κι ας ξέρεις πως τίποτε από ό,τι ξέρεις δεν το ξέρεις. Κάποιοι μιλούν για τη δύναμη του λαού, για την ισχύ του πλήθους, όμως ούτε αυτούς κατά βάθος τους πιστεύεις. Κι ακούς τους άλλους να φωνάζουν και ξέρεις πως το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βγάλουν λίγο ακόμη από το μαζεμένο άχτι τους.
Και ψάχνεις κάπου γύρω σου να βρεις κάνα ψίχουλο πολιτικής. Να ακούσεις μια φωνή που θα σε πείσει πως ο κυνισμός τού γενικευμένου μηδενισμού δεν είναι ό,τι έχει απομείνει, πως η ζωή σου δεν είναι φτιαγμένη μόνο από λογαριασμούς. Κι ενώ περιμένεις να ακούσεις τη φωνή, αρχίζει το μπάχαλο. Πέτρες πετάνε πάνω από το κεφάλι σου, η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική, πέφτουν χημικά αέρια κι εσύ, το μόνο που μπορείς να κάνεις πια είναι να το βάλεις στα πόδια. Να τρέξεις για να γλιτώσεις, για να μην πνιγείς.»

Τ. Θεοδωρακόπουλος, στα ΝΕΑ


ΥΓ…Και ανάλογο και τότε που - λίγο πριν η αθηναϊκή δημοκρατία αλλά και η ίδια η υπόσταση του αρχαίου ελληνισμού γίνουν απλές αναμνήσεις για τους επιγινόμενους- το μεγαλύτερο μέρος της αθηναϊκής κοινής γνώμης άρχισε να προαισθάνεται ότι η «παντοκρατορία που οραματίζονταν οι υψιπέτες δημοκρατικοί» ήταν άπιαστο όνειρο.
Βλέπουν ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος παρατείνει και οξύνει την δυστυχία και την εξαχρείωση . Βλέπουν τους κερδοσκόπους να πλουτίζουν και να ενισχύονται. Και επειδή, σαν άτομα και σαν σύνολα είναι αποκλεισμένοι από τα κοινά , δεν δέχονται πλέον ότι ένα κράτος τόσο διεφθαρμένο μπορεί να συνεχίσει να τους παρέχει την ουσία( την άλλοτε δημοκρατική πόλη) μέσα στην οποία μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτόν τους,

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ το ιδεώδες και καταφεύγουν στην οξεία κριτική του παρόντος.
Υπό το βάρος της νοσταλγίας( χρυσός αιώνας ήταν αυτός) , δεν μπορούν να συλλάβουν το μέλλον παρά μόνο με το σχήμα ενός παρελθόντος που δεν συντίθεται από συμβάντα αλλά από αναμνήσεις…
Εχθροί πλέον του υπαρκτού , πολέμιοι τώρα και της πολιτικής, απαξιώνουν την ιστορικότητα αφού τον χρόνο μέσα στον οποίο κάτι συμβαίνει τον βλέπουν ως ευτράπελη συλλογή σκανδαλωδών ή γελοίων πράξεων..
Και το αποτέλεσμα; Ο θρίαμβος ενός «ψυχολογισμού» του Κοινού Νου, που περιστέλλει τον άνθρωπο στην υλική του ύπαρξη και δεν βλέπει άλλους λόγους δράσης πέρα από τις προσωπικές ανάγκες.
Και η «αρχαία κωμωδία» φθάνει στο απόγειό της όταν η ΑΣΧΗΜΙΑ , καρπός των αντιφάσεων της αρχαιοελληνικής πόλεως ,εξαπλώνεται και γίνεται δημόσια υπόθεση..
Όταν άρχισε να φθίνει η αθηναϊκή δημοκρατία , η μοίρα της θύμιζε τον μαθητευόμενο μάγο:η ίδια της η παιδεία γεννά ανθρώπους που νοιάζονται να καθυποτάξουν, να καταστρέψουν ή να εξασφαλίσουν την υπεροχή τους...
Από την κατάρρευση της ΠΟΛΗΣ-μοναδικού κύτταρου της δημοκρατίας
στον ισοπεδωτικό ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΗ-ΤΙΣΜΟ του Μ. Αλέξανδρου, των ΡΩΜΑΙΩΝ και τη μεσαιωνική λαιμητόμο.

Ανώνυμος είπε...

Ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι ο Βαρδής Βαριδνογιάννης ήταν εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης. Για αυτό και έγραψα το όνομά του προχθές. Σήμερα μου ήρθε η κεραμίδα στο κεφάλι. Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης συνυπογράφει ένα κείμενο που ζητά τον απεγκλωβισμό της χώρας από τα συμφέροντα του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου και να αναλάβει την τύχες της χώρας μια λαϊκή εξουσία. Άμα δεν με πιστεύετε διαβάστε την στο διαδίκτυο.

Εν τω μεταξύ έχει προσχωρήσει και αυτός στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ συμπαραστάτης στον αγώνα των ανέργων για ένα κομμάτι ψωμί.

ΥΓ.

Δεν σας λέω ποιοί άλλοι υπογραφουν. Για να κουραστείτε λίγο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΕΚΑ :
"Αυτός ο χώρος ρέπει προς
τον κουκουλοφορισμό" !

Ανεπάληπτο !

Και ο Αλέξης ονειρεύται να γίνει ΑΛΕΞΗΣ στη θέση της Αλέκας !

Ανώνυμος είπε...

Σκουρλέτης - Μαντρέκας πρωί- πρωί. Μιλάμε για πολύ "αριστερούς" τύπους. Και με άποψη για την χώρα...

filoiko είπε...

Aπό τον Δήμο Ζηρού το email:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Φιλιππιάδα 21 Οκτωβρίου 2011
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΗΜΟΣ Ζ Η Ρ Ο Υ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Αριθ. Πρωτ. 19226
ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 21η

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Π Ρ Ο Σ : 1. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου ΖΗΡΟΥ
2. Γιολδάση Δημήτριο, Δήμαρχο Δήμου ΖΗΡΟΥ

Καλείστε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Καταστήματος την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 12η μεσημβρινή σε συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα εργασιών του έργου : « Αποκατάσταση των χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων ( Χ. Α. Δ. Α. ) στην περιοχή Γέφυρα Καλογήρου ( ΦΙΞ ) και στο Τ. Δ. Κερασώνα του Δήμου Φιλιππιάδας »
2. Έγκριση υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013 « Αλέξανδρος Μπαλτατζής », για ένταξη του έργου : « Δημιουργία χώρου δασικής αναψυχής στη θέση ‘’ Αγνάντιο ‘’ της Τοπικής Κοινότητας Κρανέας Δήμου Ζηρού »
3. Αποδοχή ποσού 35.448,00 € – Γ΄ οικονομική ενίσχυση έτους 2011 και κατανομή στις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων
4. Συγκρότηση επιτροπής ελέγχου ζώων που θα εισαχθούν στις Δημοτικές εκτάσεις
Η Πρόεδρος
Ιατρού – Παπαϊωάννου Θεοδώρα

Ανώνυμος είπε...

Μόλις το διάβασα :
«Στη Ρώμη, μετά τις πρόσφατες ταραχές, ο κεντροδεξιός Δήμαρχος Τζάνι Αλεμάνο διέπραξε το αδιανόητο: απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης για ολόκληρο τον επόμενο μήνα! Στο εξής και μέχρι τη 18η Νοεμβρίου θα επιτρέπονται μόνο καθιστικές διαμαρτυρίες.
Θα μπορούσαμε ποτέ να σκεφτούμε κάτι τέτοιο για την Αθήνα; Τρεις φορές τους τελευταίους μήνες η πλατεία Συντάγματος και δεκάδες μαγαζιά καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς. Τι άλλο θα πρέπει να συμβεί για να καταλάβουμε ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας, οι καταστηματάρχες δεν θα αντέξουν, τα ξενοδοχεία θα κλείσουν και η περιοχή θα ερημώσει;

Θα ήταν τόσο μεγάλος περιορισμός της ελευθερίας μας όμως αν για παράδειγμα ο χώρος της πλατείας έκλεινε και οι διαδηλώσεις περιοριζόντουσαν στην Αμαλίας; Να γλίτωναν και τα μάρμαρα.»

Διαβάζοντας το, αναρωτιόμουν : Πως θα βλέπουν οι επόμενες γενιές τα σημερινά δρώμενα εντός και πέριξ της Πλατείας Συντάγματος;
Σαν αποθέωση της δημοκρατίας μέσω του ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ και ΑΣΥΔΟΤΩΣ πράττειν ή σαν υλοποίηση του «γκρεμίστε και τσακίστε» προς δόξα του «κουκουλοφορισμού»;
Θα μπορέσει άραγε ο ιστορικός του μέλλοντος να αποδώσει τα εύσημα στους πραγματικούς δρώντες;
Ανάρχες;
Προβοκάτορες;
Κουκουλοφοριστές παντός είδους, ΛΑΟ-ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και πάει λέγοντας;

Πάντως ένα είναι σίγουρο . Η Αλέκα όλα τα ξέρει και όλα τα ερμηνεύει… Αρνείται βεβαίως να προσέλθει στον εισαγγελέα για να καταθέσει τα πειστήρια.. Το σύστημα δεν ανατρέπεται με χαφιεχεδισμούς ! Τα ακούς Πλουμίδη;
Ακούς εκεί στον εισαγγελέα; Στα φερέφωνα των καπιταλιστών !

Αναλογίες και εμπειρίες από το παρελθόν μας δείχνουν ότι καμία έννοια και καμία
Ιδέα δεν μπορεί να σταθεί για πολύ καιρό αν δεν έχει απέναντί της την αντίθετη έννοια ή ιδέα…Όπου επιχειρήθηκε η βίαια και μονόπλευρη επιβολή οι φορείς της απέναντι οδηγήθηκαν στα Γκουλάκ και τα κρεματόρια .
Και είναι προφανές ότι η μελλοντική κοινωνία και η ιστορική εξέλιξη δεν είναι καθόλου υποχρεωμένη να κατευθυνθεί σύμφωνα με τις έννοιες, και τις αξίες που επικρατούν σήμερα .Οι έννοιες και αξίες δεν συνιστούν κατευθυντήριες γραμμές
που δείχνουν στα όσα συμβαίνουν ποιο δρόμο θα πάρουν παρά συναρτήσεις και λειτουργίες των όσων συμβαίνουν μέσα σε όλες τους τις μεταπτώσεις και τις ταλαντεύσεις .
Τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους και ο δρόμος αυτός επηρεάζεται από τις Ιδέες-με την έννοια των αυτοτελών δυνάμεων που εισέρχονται εκ των έξωθεν σε ένα γίγνεσθαι για να το κατευθύνουν και χειραγωγήσουν – πολύ λιγότερο από ό,τι πίστευαν και πιστεύουν οι «κατασκευαστές και οι καταναλωτές» τέτοιων Ιδεών..
Εύλογο το ερώτημα. Γιατί θεωρητικολογώ;
Απλούστατα ..
Ο εφιάλτης της δικής μου εφηβείας αλλά και βρικόλακας της Κεντροαριστεράς, ο Αρχιαποστάτης Μητασοτάκης, που τόσο συνέβαλε στο επταετές φίμωμα μας , ΜΕΣΑ σε μόλις δυο δεκαετίας έγινε ο παράκλητός μας προκειμένου να τον χρίσουμε ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ της κάθαρσης…
Ναι ! δυο δεκαετίες ήταν αρκετές και ικανές να μας εξαναγκάσουν σε βίαιο ξερίζωμα των μέχρι τότε ιδεολογοπολιτικών βιωμάτων μας !
Να πως ανατρέπονται οι ιδέες και αξίες ! Ποτέ μου μέχρι σήμερα δεν μπόρεσα να ξεκαθαρίσω μέσα μου . Που οφείλονταν αυτή η τόσο εύκολη ανατροπή; Στην αναγκαιότητα της κάθαρσης ή στην απροσδοκήτως , παταγωδώς αποτυχούσα και ενδομύχως «λάθρα βιώσασα» λαχτάρα μας για ακόρεστη σκύλευση πάνω στο πτώμα το ΠΑΣΟΚ;
Πολύ φοβάμαι ότι κάτι ανάλογο-αναλογίες είπαμε-συμβαίνει και σήμερα.ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΏΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά- αυτό βρίσκεται ήδη σε πλήρη αποσύνθεση.
Για εκλογική σκύλευση πάνω στο πτώμα της χρεοκοπημένης χώρας πρόκειται.

Για τα μάρμαρα ρε, γαμώτο. Να γλίτωναν αυτά τουλάχιστον.


ΥΓ.. Το παρένθετο, από το σημερινό άρθρο του Π Καψή στο Βήμα on line..

Ανώνυμος είπε...

Kα ο λόγος από την πλατεία Συντάγματος στην καφέ-πλατεία της μικρής μας πόλης πριν από λίγο.
Αυθεντικός διάλογος μεταξύ ενός αυθεντικού εκ γενετής πασόκου και εμού του γράφοντος, κατά καιρούς πασόκου -πλανώδιου ανά τις γειτονιές και εστίες της όλης συστημικής Αριστεράς περιφερόμενου.
-Είναι ηλίθιος και συμφορά για τον τόπο μας.Δεν έχει το ανάστημα αυτό το Αμερικανάκι να πάει στις Βρυξέλλες να τα στιλώσει και να φέρει τον κόσμο αναποδα ! Διέλυσε το ΠΑΣΟΚ,το έφερε στο 10%!
Ο άλλος τα βρόντησε και
άφησε αυτόν τον χαμένο να μας καταστρέψει..
-Αν θυμάμαι καλά, όταν εσύ ψήφιζες με ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ Γιωργάκη, έλεγες τα ίδια και χειρότερα για τον δικό μας εκλεκτό τον μειοψήσαντα Μπένι.

Αυτός όμως το βιολί του. Δεν θα βρεθεί ενας ελληναράς πασόκος με τις κλωτσιές την Τρόικα και τα μνημόνια να διώξει;
- Σύντροφε υπομονή. Όπου νάνε καταφθάνει ο Αντώνης με την ρομφαία του! Και μετά θα δεις, ο κάθε κατεργάρης-επιβολέας στη θέση του ...
ε, όχι ! του έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει.
Ως εδώ και μη παρέκει!
Έξω λοιπόν τα αμερικανάκια. Καιτην σκυτάλη... εδώ και τώρα στους αυθεντικούς έλληναράδες! Την λύση θα την δώσει ο παντοδύναμος ελληνικός λαός ! Που είσαι Σαγγάριε ποταμέ;
Μεταφέρω το διάλογο για ένα και μόνο λόγο.Να επισημάνω ότι αυτό το πνεύμα επικρατεί τουλάχιστο στο 80% των πασόκων με τους οποίους μέχρι σήμερα έχω κουβεντιάσει..