ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.
της Eva Stets        Every Stork in Greece
26.04.2018. Έχουν περάσει πάνω από τρία 24ωρα από τότε που οι πελαργοί από μετάδοση στην Φιλιππιάδα απέκτησαν το τέταρτο αβγό τους. Αν και στην φύση πάντα όλα είναι πιθανά ... τώρα πλέον είναι αμφίβολο (σχεδόν αδύνατο), ότι θα κανουν και το πέμπτο.
Από την άλλη - αυτό είναι πολύ καλύτερο για τους γονείς, γιατί το τάισμα των νεοσσών είναι πολύ κουραστικό και εξαντλητικό για τους γονείς. Έτσι πιο εύκολο θα τους είναι να ταΐσουν και να μεγαλώνουν τα 4 μικρά παρα τα 5.
Εμάς μας μένει τώρα να να παρακολουθούμε την φωλιά και την συμπεριφορά των πελαργων. Η εποχή της επώασης δεν είναι καθόλου "βαρετή" (αν και μπορεί να φαίνεται έτσι).
Τους νεοσσούς θα τους δούμε τον Μάιο (λογικά στις 20 - 23 Μάιου θα εκκολαφτεί ο πρώτος). Όσοι παρακολουθούν την φωλιά θα καταλάβουν, ότι η εκκόλαψη πλησιάζει και ότι τα μικρά ετοιμάζονται να βγουν από τα αβγά τους (θα εμφανιστούν κάποια "σημάδια" και πιθανά θα δούμε νωρίτερα 2-3 τρυπούλες στα αβγά). Και τότε θα παρακαλέσουμε  να κάνει (αν μπορεί) μεγαλύτερο ζουμ στη κάμερα, για να δούμε την εκκόλαψη ακόμα καλύτερα.
Θυμίζω το link της μετάδοσης και εύχομαι καλές παρατηρήσεις on-line: http://filoiko.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: