ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Σε λίγες μέρες φεύγουν.

της Eva Stets ( Every Stork in Greece)
Για την αρχή της εβδομάδας και το νέο εξώφυλλο ετοίμασα κολάζ με φωτογραφίες - screenshot από την κάμερα ιντερνετ στην Φιλιππιάδα.
Για δεύτερη σεζόν φέτος είχαμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα της φωλιάς των Πελαργών από την (μοναδική στην Ελλάδα) κάμερα σε ζωντανή μετάδοση (filoiko.blogspot.com).
Έτσι προσπάθησα να "μαζέψω" τις πιο βασικές στιγμές: από το πρώτο αβγό, το κλώσημα, την εκκόλαψη και την φροντίδα νεοσσών και στην συνέχεια το μεγάλωμα των νεαρών Πελαργών μέχρι την πρώτη πτήση και την επιστροφή τους (ακόμα) στην φωλιά.
Θα ήθελα παράλληλα να προσέξετε το "βάθος" της φωλιάς - κάτι, που δεν βλέπουμε από κάτω. Είναι φανερό το ΠΩΣ άλλαξε εμφάνιση η φωλιά και το υλικό της. Μάλιστα, τώρα που οι νεαροί πελαργοί άρχισαν και πετάνε - οι γονείς έπαψαν να ασχολούνται με την φωλιά και πολύ από το υλικό "έφυγε".
Oι μέρες της αποχώρησης πλησιάζουν, σε πολλές φωλιές οι πελαργοί είναι ακόμα, σε αρκετές ήδη έχουν φύγει...για κάποια άτομα η μετανάστευση ξεκίνησε. Ας έχουν καλό δρόμο και καλή επιστροφή και ας χαρούμε αυτούς που δεν έφυγαν ακόμα. Καλή εβδομάδα σε όλους!
(screenshot's στο κολάζ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΖΗΚΟΣ, Fani Hatzivasileiadou & εγώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: