ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Πρώτοι νεοσσοί στην φωλιά στην Φιλιππιάδα

της ΕΥΑ ΣΤΕΤΣ 


 

Όπως ήδη ξέρετε, σήμερα, στις 8 Μαϊου (και μάλιστα στη Γιορτή της Μητέρας!) είδαμε τους πρώτους δυο νεοσσούς στην φωλιά στην Φιλιππιάδα. Την φωλιά την παρακολουθούμε με το ίντερνετ στο: https://filoiko.blogspot.com

Η πρώτη παρατήρηση των νεοσσών έγινε το πρωί από τον ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΖΗΚΟΣ και έτσι - τους δύο μικρούς μαζί - τους είδαμε και εμείς.

Όμως... αυτό δεν σημαίνει ότι τα δυο μικρά είναι "δίδυμα" και ότι βγήκαν από τα αβγά τους την ίδια ώρα. Απλά - στις περιπτώσεις που στις φωλιές υπάρχουν 5 αβγά - οι πρώτοι νεοσσοί εκκολάπτονται με μικρότερη διαφορά ωρών ο ένας από τον άλλο. Τυχαίνει ο χρόνος αυτός να είναι μιας ώρας, δύο ωρών (ή παραπάνω) αλλά πάντα υπάρχει. Εδώ, το πιο πιθανά ο πρώτος βγήκε από το αβγο κάποια στιγμή την νύχτα (ξημερώματα) και ο άλλος λίγες ώρες αργότερα.

Αναμένουμε τώρα και για τους άλλους τρεις νεοσσούς της φωλιάς που λογικά θα εκκολάπτονται κάθε μέρα (πολλές φορές ξημερώματα). Υπάρχουν ήδη σημάδια εκκόλαψης στα υπόλοιπα αβγά (σε όλα), δεν μένει παρα να παρακολουθούμε και να περιμένουμε.
Υπόψιν. Τα σημάδια εκκόλαψης μας δείχνουν ότι ο νεοσσός είναι ζωντανός μέσα στο αβγό και ότι είναι (σχεδόν) έτοιμος για να βγει. Το αν βρει την δύναμη να σπάσει το τσόφλι και να βγει από το αβγο είναι "άλλη ιστορία". Εύχομαι όλα να πάνε καλά. 😊

Δεν υπάρχουν σχόλια: