ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Ηρθε ο φίλος μας

της Eύα Στετς από Every Stork in Greece 

Φωλιά πελαργών στην Φιλιππιάδα https://filoiko.blogspot.com/

Όπως ξέρετε, έφτασε χθες (17 Μαρτίου 2022) ο πελαργός στην φωλιά στην Φιλιππιάδα. Είναι η γνωστή σε όλους φωλιά των πελαργών που παρακολουθούμε ζωντανά με την μετάδοση της κάμερας ιντερνέτ. Από τις πρώτες ώρες ο πελαργός ασχολήθηκε με την φωλιά και ταχτοποιούσε τα κλαδιά γύρο της. Σημαντική συμπεριφορά, γιατί μας δείχνει, ότι το πουλί νιώθει δική του την φωλιά και θέλει να παραμείνει σε αυτήν (οι επισκέπτες δεν ασχολούνται με την «τακτοποίηση» της φωλιάς). Ο πελαργός έμεινε την και την νύχτα στην φωλιά και σήμερα εκεί είναι. Λογικά τώρα θα περιμένει τον (την) σύντροφο του.
Για την ώρα η αναγνώριση, ότι είναι ο ίδιος πελαργός είναι εύκολη, μιας και είναι λίγο λερωμένος στην πλάτη . Με τον καιρό το «σημάδι» θα φύγει αλλά προς το παρόν, εύκολα θα ξεχωρίζουμε τον πρώτο πελαργό της φωλιάς (δείτε το κόκκινο βέλος στην φωτο).
Όσον αφορά (γενικά) την άφιξη του πελαργού στην συγκεκριμένη φωλιά - δεν υπήρχε καθυστέρηση. Συγκρίνοντας τον ερχομό από τις προηγούμενες χρονιές, θα έλεγα ότι έφτασε νωρίς. Τα πιο κάτω στοιχεία με τις αφίξεις των πελαργών τα έκανε ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΖΗΚΟΣ, που χάριν σε αυτόν έχουμε αυτήτην όμορφη μετάδοση. Ευχαριστούμε ! 🙂
  • 2018 στις 18 Απριλίου
  • 2019 στις 19 Μαρτίου
  • 2020 στις 13 Μαρτίου
  • 2021 στις 27 Μαρτίου
Εύχομαι καλές παρατηρήσεις και καλή αναπαραγωγική σεζόν σε όλους τους πελαργούς!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλοδεχούμενος