ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Στις 13 Μαρτίου, πιστός στο ραντεβού του, έφτασε ο πελαργός στη “διάσημη”- μέσω της απευθείας σύνδεση με κάμερα του filoiko.blogspot.com – φωλιά της Φιλιππιάδας.

Το αποδημητικό πτηνό έφτασε νωρίτερα από άλλα χρόνια και από τις πρώτες ώρες ασχολήθηκε με την φωλιά  του.
Η Φιλιππιάδα είναι η πόλη των πελαργών και η κάμερα που έχει εγκαταστήσει τα τελευταία χρόνια ο Μιλτιάδης Ζήκος, και μεταδίδει απευθείας εικόνες από τη φωλιά από την πρώτη μέρα του ερχομού τους μέχρι την αναχώρηση των πελαργών τον Αύγουστο, δίνει πανέμορφες εικόνες και πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται, ζουν και αναπαράγονται τα πουλιά τα οποία μαζί με τα χελιδόνια φέρνουν μαζί τους την άνοιξη.


https://www.epirus-tv-news.gr 

Κατέφθασε Ο Πρώτος Πελαργός Στη Διάσημη Φωλιά Της Φιλιππιάδας!

 

Μετά από ένα μακρύ ταξίδι  από τη νότιο Αφρική όπου πέρασε τον χειμώνα έφτασε ο πρώτος πελαργός στη  γνωστή φωλιά στη Φιλιππιάδα ,όπου η live camera του filoiko.blogspot.com καταγράφει κάθε χρόνο την άφιξή του!

  Η Φιλιππιάδα όπως είναι γνωστό θεωρείται η πόλη των πελαργών αφού φιλοξενεί κάθε χρόνο  μεγάλο αριθμό   των συμπαθέστατων  αυτών πτηνών .. Οι κάτοικοι φρόντισαν να δημιουργήσουν ιδανικές συνθήκες για τους πελαργούς και έτσι αυτοί καταφθάνουν στη Φιλιππιάδα κάθε χρόνο και περνούν το καλοκαίρι στην πόλη. Οι πελαργοί είναι πλέον  το σύμβολο της Φιλιππιάδας.

Ο πελαργός είναι πουλί ιδιαίτερα  αγαπητό από τον λαό, μάλιστα είναι γνωστός από την αρχαιότητα ο θρύλος για την αυτοθυσία των νεαρών πελαργών που, εκτός από το ότι αναλαμβάνουν την διατροφή των αδύναμων γέρων γονιών τους, μαδούν τα φτερά τους για να τους ζεστάνουν.

Η λέξη πελαργός είναι σύνθετη από τις λέξεις «πελός» (μαύρος) και «αργός» (λευκός), και ανταποκρίνεται τελείως στο ασπρόμαυρο χρώμα αυτού του πουλιού. Το μήκος του ξεπερνάει το ένα μέτρο, οι φτερούγες του έχουν άνοιγμα δυο μέτρα και το βάρος του φτάνει τα τέσσερα κιλά περίπου

Οι πελαργοί είναι μονογαμικά πουλιά. Όταν ζευγαρώσουν, το αρσενικό με το θηλυκό διατηρούν τον δεσμό τους για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Το θηλυκό γεννά τον Απρίλιο, συνήθως 2-3, πολλές φορές όμως ως και 6 αυγά. Η επώαση, που διαρκεί 30 περίπου ημέρες, γίνεται και από τους δυο γονείς. Αλλά και όταν εκκολαφθούν οι νεοσσοί, πάντα ένας από τους δυο γονείς μένει κοντά τους για να τους προστατεύει από τους εχθρούς, την βροχή, το κρύο ή την ζέστη.

https://www.epirus-tv-news.gr/2023/03/blog-post_617.html?fbclid=IwAR16QUYrmGyat6bZwInsTIKFuUlvPd3OkwNg_MWqfq8JYqoz5lJ7WUoqucA

Δεν υπάρχουν σχόλια: