ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:απευθείας σύνδεση με φωλιά πελαργών.

Πρώτες πτήσεις από αργοπορημένη εκκόλαψη

κείμενο της EVA STETS 

Όπως παρατηρήθηκε - οι πελαργοί από την φωλιά στην Φιλιππιάδα, άρχισαν τις πρώτες πτήσεις. Το ίδιο έγινε αυτές τις μέρες και σε άλλες φωλιές που είχαν αργοπορημένη εκκόλαψη.

Στην Φιλιππιάδα, στην φωλιά με την κάμερα:
- ο πρώτος πέταξε για πρώτη φορά στις 31 Αυγούστου, την 69η μέρα από την στιγμή που βγήκε από το αβγό (δηλαδή μετά από 68 μέρες)
- ο δεύτερος, έκανε την πτήση πρώτη φορά στις 1 Σεπτεμβρίου, την 68η μέρα που βγήκε από το αβγό (δλδ μετά από 67 μέρες).
Οι πρώτες πτήσεις τους δεν έγιναν νωρίς, δεν "βιάστηκαν". Δεν έγιναν όμως αργά, μιας και πάντα υπολογίζουμε την πρώτη πτήση +/- για τις 55 - 65 μέρες από την εκκόλαψη.
Τι γίνεται τώρα? Ότι γίνεται με όλους τους νεαρούς πελαργούς. Ακόμα και αν δεν θα τους βλέπουμε στην φωλιά - το πρώτο διάστημα των 2 - 3 εβδομάδων θα μαθαίνουν να πετάνε. Και να φύγουν από την φωλιά - στην αρχή δεν θα πετάξουν μακριά. Αργότερα, όταν θα νιώσουν πιο σίγουροι, θα αρχίζουν να φεύγουν όλο και πιο μακριά - στην κατεύθυνση που θα τους το λέει το ένστικτο. Κάποια στιγμή θα βρουν και άλλους πελαργούς και θα συνεχίζουν. Σε κάποιο σημείο (και όταν θα βρουν τους άλλους πελαργούς) θα "πάψουν" να είναι αδέλφια και ο καθένας θα ακολουθήσει την δική του παρέα.
Το αν θα τα καταφέρουν είναι θέμα τύχης. Υπάρχουν αρκετοί πελαργοί που δεν έχουν φύγει ακόμα, παρέα θα βρούνε. Υπάρχουν και νεαροί που έχουν δακτυλίδια (δικά μου π.χ. από το Αιγίνιο και την Κάρλα). Ίσως πετάξουν μαζί τους. Το μόνο που μπορούμε να τους ευχηθούμε είναι να είναι τυχεροί (και αυτοί και όλοι άλλοι).
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Όλες οι αντιδράσεις:
Εσείς, Ιωάννης Τσιρώνης, Ewa Glowska και 3 ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: